Hem Hukuk mağduru ,hem eş mağduru oldum.

mehtapgibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
7
0
Merhaba Arkadaşlar ..
Bu siteye yeni üye oldum.Ben 51 yaşındayım.kamu kurumundan emekliyim Hayatım roman gibi.hayatımda 3 kez hukuktan bir kez eşimden dolayı madur edildim. hakkımı nasıl koruyacağımı şaşırdım. 2003 yılında ikinci evliliğimi yaptım. kısa sürede tabıştık ve evlendik. ama sahtekarın teki imiş. evlendikten sonra iş kuracağım diye beni borçlandırdı .Ancak 2 yılda anladım ama boşanamadım .çünkü çok borçlandırmıştı ve bu arada da banka kredisi ile beni borçlandırarak ev aldırdı .ancak boşanırken çok sıkıntılar yaşadım.medeni kanunun 194. maddesi gereği AİLE KONUTU şerhi koydurduğu için 1.5 yıl oldu boşandım ancak şerh kaldırılmadı.mahkeme hala devam ediyor.Beni hem borçlandırarak hemde banka kredisi ile aldığım evden dolayı mağdur oldum maddi ve manevi mahvoldum.burdan evlenecek arkadaşlara aman diyorum kesinlikle evlilik sözleşmesi yapmadan evlilik yapmasın mezara kadar mahkemelerde uğraşırlar. Anayasa değişikliği diyorlar.Medeni kanun yeni değişti.ancak bu kanunda da mağdur 2 kez mağdur ediliyor.aile birliği bozulmuş ise aile konutunun önemi varmı sizce.ama bana borç ile aldırdığı bu evi ne satabiliyorum nede ödeme gücüm kaldı. zaman zaman İntiharı bile düşünmüyor değilim.50 yıllık hayatımda kazandığım herşey gitti
şimdi sıra banka tarafından evin satılmasına kaldı.Değermi bilmiyorum.....

üzücü... evlilik sözleşmesi yapmayı ben doğru bulmuyorum. baştan ben sana güvenmiyorum demek oluyor ama en azından daha yeni evlenmişken yani çok tanımıyorken böyle işlere kalkışmasaydınız keşke. yine de giden para olsun size bir şey olmamış ya önemli olan o. neler duyuyoruz...

Merhaba Arkadaşlar ..
Bu siteye yeni üye oldum.Ben 51 yaşındayım.kamu kurumundan emekliyim Hayatım roman gibi.hayatımda 3 kez hukuktan bir kez eşimden dolayı madur edildim. hakkımı nasıl koruyacağımı şaşırdım. 2003 yılında ikinci evliliğimi yaptım. kısa sürede tabıştık ve evlendik. ama sahtekarın teki imiş. evlendikten sonra iş kuracağım diye beni borçlandırdı .Ancak 2 yılda anladım ama boşanamadım .çünkü çok borçlandırmıştı ve bu arada da banka kredisi ile beni borçlandırarak ev aldırdı .ancak boşanırken çok sıkıntılar yaşadım.medeni kanunun 194. maddesi gereği AİLE KONUTU şerhi koydurduğu için 1.5 yıl oldu boşandım ancak şerh kaldırılmadı.mahkeme hala devam ediyor.Beni hem borçlandırarak hemde banka kredisi ile aldığım evden dolayı mağdur oldum maddi ve manevi mahvoldum.burdan evlenecek arkadaşlara aman diyorum kesinlikle evlilik sözleşmesi yapmadan evlilik yapmasın mezara kadar mahkemelerde uğraşırlar. Anayasa değişikliği diyorlar.Medeni kanun yeni değişti.ancak bu kanunda da mağdur 2 kez mağdur ediliyor.aile birliği bozulmuş ise aile konutunun önemi varmı sizce.ama bana borç ile aldırdığı bu evi ne satabiliyorum nede ödeme gücüm kaldı. zaman zaman İntiharı bile düşünmüyor değilim.50 yıllık hayatımda kazandığım herşey gitti
şimdi sıra banka tarafından evin satılmasına kaldı.Değermi bilmiyorum.....

lütfen intiharı falan düşünmeyin..bunca sıkıntı çekmişsiniz, elbette gülmek zamanı da gelecektir sizin için..umarım bundan böyle çook güzel günler görürsünüz...a.s.

Allah kolaylık versin gerçekten üzücü bi durum ama sabretmeye devam etmelisiniz.

bence de sözleşme yapılmalı.

benim de sizin gibi eşi tarafından defalarca kredi yoluyla mağdur edilmiş arkadaşım var
kadıncağız boşandı hala onun borçlarını temizlemeye çalışıyor
aynı şekilde evleri ipotekli
borç ödemek zaten zor, harcamadığın paranan borcunu ödemek daha zor
Allah kolaylık versin.

Üzüldüm.. :1no2:
Lütfen intiharı düşünmeyin,
o sizin için kurtuluş olarak gözüksede çok büyük bir günaha girersiniz.
Kurtuluş sabırdadır, sabredin..
Evet çok zor durumunuz Allah yardımcınız olsun tez vakitte bu dertten kurtarsın.
Peki birinden yardım alamaz mısınız?
Bu durumları bilmediğim için başvuru yapabileceğiniz bir yer var mı bilmiyorum.
Ama elbette bu durumda olanlara destek olan kurumlar vardır, yardım amaçlı, fikir amaçlı.

Selam ılginizden dolayı çok tşk ederim. kim nasıl yardım eder bilmiyorum.Ama maalesef derler ya düşenin dostu yoktur diye doğru.Ben hukuken hakkımı aradım olmadı.Bu dünyada adalet yok haklı haksız durumda haksızlar ve sahtekarlar rahat onlara hesap soran yok belki bu dünyada yok ama allah elbet soracaktır Evet çok haklısın sabrettim ama birde bana sorun . ama sabrım kalmadı .

allah yardimciniz olsun
insanin hayatta karsilasabilecegi en kotu durumlardan biri
ama hayat kimseye gulmuyor maalesef
su yalan dunyada sikinti dert hic bitmiyor
yinede olan maliniza olsun
tabiki insan malinida kaybetmekten dolayi uzuluyor ama
caniniz sag ya yinede sukretmek lazim
yakininiz akrabaniz yokmu size destek olan?
maalesef bazen adalet ararken adaletsizligin tam ortasinda kaliyoruz
ne olursa olsun nefes aliyorsunuz ya ona sukredin

Mahkeme sonuclanana kadar az sabir edin
siz esinize aldanmissiniz sizi borclandirmis
mahkeme bunu dikkate alicaktir ...

Siz bu borcu evlilik icerisinde yapmissiniz Aile konutu
serhini koydurmasi lehinize olabilir borc sizin adinizada olsa dahi
evlilik icerisinde olmus bir borc insaallah mahkemeden
güzel sonuclarla ayrilirsiniz Allah c.c büyüktür...

allah yardimciniz olsun
insanin hayatta karsilasabilecegi en kotu durumlardan biri
ama hayat kimseye gulmuyor maalesef
su yalan dunyada sikinti dert hic bitmiyor
yinede olan maliniza olsun
tabiki insan malinida kaybetmekten dolayi uzuluyor ama
caniniz sag ya yinede sukretmek lazim
yakininiz akrabaniz yokmu size destek olan?
maalesef bazen adalet ararken adaletsizligin tam ortasinda kaliyoruz
ne olursa olsun nefes aliyorsunuz ya ona sukredin

Tşkler yorumunuz için. Ancak ben giden para ve mala değil çözümsüzlüğün devam etmesine üzülüyorum sıkıntım.Maalesef sıkıntılı dönemlerinde insanların yanında en yakınları bile olmuyor. iyi gününde de kapısından eksik olmuyor.Bu devirde kimse kimseye geçmiş olsun bile demiyor .

Mahkeme sonuclanana kadar az sabir edin
siz esinize aldanmissiniz sizi borclandirmis
mahkeme bunu dikkate alicaktir ...

Siz bu borcu evlilik icerisinde yapmissiniz Aile konutu
serhini koydurmasi lehinize olabilir borc sizin adinizada olsa dahi
evlilik icerisinde olmus bir borc insaallah mahkemeden
güzel sonuclarla ayrilirsiniz Allah c.c büyüktür...

tşkleryorumunuz için.Ancak mahkeme maalesef kimin ödediğine bakmıyor aile konutu şerhinde.sadece evlilik süresince bu konutu paylaşmış olup olmadığıç Fakat burda bir kelime oyunu var eş evlilik süresince bir gün dahi bu eve gelmiş olsa şerhi geçerli kabul ediyor hakim.Keşke evlilik içinde edinilen mal nedeniyle talep etse idi zaten şu an edinilmiş sayılmıyor .ev bankanın.banka satabiliyor ama borcu ödeyen malik satamıyor.borcunu bitirsem bile şerhi mahkeme kaldırmaz ise kesinlikle tapu müdürü kabul etmiyor.bu şerh alacakla ilgili değil. Bunu anlamıyorumSizlerin arasında Hukukçu var ise yardım talep ediyorum bu konuda.

Cok uzucu , bundan sonra daha guzel gunler gecirirsiniz insallah zararin neresinden donulse kar deyin..........Ev biran once satilsin kurtulun.Evlilik sanirim bir sans meselesi siz oldukca sanssiz bir evlilik yapmissiniz.Umarim bundan sonra Allah iyi insanlarla karsilastirir sizi bu yasadiklariniz silinir gider hafizanizdan....

Cok uzucu , bundan sonra daha guzel gunler gecirirsiniz insallah zararin neresinden donulse kar deyin..........Ev biran once satilsin kurtulun.Evlilik sanirim bir sans meselesi siz oldukca sanssiz bir evlilik yapmissiniz.Umarim bundan sonra Allah iyi insanlarla karsilastirir sizi bu yasadiklariniz silinir gider hafizanizdan....

Saolun Allah kimseyi karşılaştırmasın böyle insanlarla. Ama hala nette ve sağda solda paralı ve işi olan kadınlar peşinde terbiyesiz bazılarına benim msn adresimi vermiş.kadınlar bana yazıyor akılları sıra beni rahatsız etmek derdi.bu kadar seviyesiz ve ahlaksız. birde kadınlar demezmi bana iyi yapmış parası olan kadının parası yenir.Birde azeri kadın var türk kadınları iyi olsa kocalarınız sizi bırakıp bize gelmez diyor bu kadar seviyesizlik ve ahlaksızlık.dediğim gibi allah iyi insanlarla karşılaştırmaz inşallah bu tipleri öyle pisliklerle uğraşsınlar dilerim

X