Helsinki'de Metro Turnikesiz, Kaçak Yolcu Oranı Yüzde İki

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.653
198
Avrupa'nın turnikesiz girilen metrolarından Helsinki'de biletsiz yolcu oranının yüzde iki olduğu duyuruldu.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin metrosunda biletsiz seyahat edenlerin oranı yüzde 2'de kalırken, turnikeli geçiş sistemi uygulayan Stockholm ve Oslo metrolarında kaçak geçiş oranının yüzde 3 ve yüzde 4.4 olduğu belirlendi.

YOLCUYA DUYULAN GÜVENDEN TURNİKE YOK

Helsinki kenti toplu taşıma güvenlik uzmanı Jaakko Heiline metronun 70'li yıllarda planlanırken yolculara duyulan güvenden dolayı turnikesiz yapıldığını belirtti.

HIZ ARTIYOR MALİYET DÜŞÜYOR

Turnikesiz metroyla yolcuların turnike önlerinde yığılmasının önlenerek hızlı bir geçiş sağlanmasının planlandığını aktaran Heiline, ayrıca bu yöntemle maliyetin de düştüğünü söyledi.

http://www.haberler.com/helsinki-de-metro-turnikesiz-kacak-yolcu-orani-8311620-haberi/

Burada da sağlık hizmetini bile 15-20 yıl önceyle kıyaslayanlar var hani..
Sıra beklemiyorlarmış ya..
Halbuki sıra hala bekliyorlar, sadece telefon ile randevu alıp, söylenen gün veya o saatten 1-2 saat sonra..
Graham Bell bile telefonu icat ettiğinde o kadar kibirlenmemiştir
Millet turnikesiz metroya biniyor, biz otomobillerdeki Hgs sistemindeki eksikleri tam gideremedik, kazara hgs kartındaki bakiye bitsin farketme, 5 tl lik geçiş 35 tl olsun..
Napalım, alıştık, çok mutluyuz,
İçimden korkunç bir ses Helsinkideki %2 Türk olmasa bari diyor..

bakiye bitmesini geçtim, bazen hgs de ki bozukluk yüzünden kaçak geçiş görünüyor.. her şey normal olduğu halde onların bozuk cihazının acısını biz ceza olarak ödüyoruz.. o kadar çok başıma geldi ki anlatamam..

Hgs ile ilgili çok absürt haberler görünce valla uzun yolculuklarda evden çıkmadan hgs sorgulama sitesinden bakıyorum, geçiş yaparkende o alete bakıyorum, para geçtimi diye.. Haberlerde görmüştüm, adam 40 bin Tl hgs cezası gelince itiraz ediyor, (nedeni belli değil) kabul edilmeyince meclise çıkmıştı.. Böyle tuhaflıklar hani 1-2 kişinin başına es kaza gelmiyor..

Biz ki Almanya'nın bize kucak açtığı bir dönemde buzdan jeton yapıp beleş konuşma yollarını bulan insanlarız...Diyecek bir şey bulamıyorum.

Sadece metrolar degil tranvaylarda turnikesiz. Yani tramvay durunca tum kapilar aciliyor, herkes istedigi kapidan biniyor. Her kapida kart okuma makinasi var okutuyorsun, basinda bekleyen yok. Kartin yoksa tlfla bilet aliyorsun oda yoksa sofurun yanina gidiyorsun.
Kontrolsuzmu hayiir, hic beklenmedik bir anda bir durakda tum kapilar acilir ve supriiiz kontrolculer iceri dalar. Kontrolde baktilar biletsizsin iste ozaman drim drim driiiiiim. 3 euroluk bilet almiyayim derken 300 euro ceza odeyince bidaha kacak binmeyi düşünmüyorsun. Gerci finliler boyle bisey yapmiyorlar. O yuzde 2 de cogunluk yabancilar...

Arkadaşım geçen hafta Praga gitti geldiğinde şok içinde dinledim onu. Anlattığınız gibi günlük haftalik ve aylık biletler varmış bir kere okutup sonrasında o kartla birlikte kartı okutmadan kullaniyorlarmis toplu taşımayı. Ara sıra kontrol ediliyormuş ama ben denk gelmedim dedi.

Güzel sistem gerçekten.

ehehe biletsiz binenlerde ceza olarak boyle yolculuk ediyor heralde

Gece vakti otelime dönerken biletin saatinin geçtiğini fark etmiş ve derin bir nefes alarak geçersiz biletle binmiştim.
Affedin beni değerli Finlandiya vatandaşları.
Size bir tramvay bileti borcum var.

bizim burada otobüs arka kapıyı yada orta kapıyı açsada akbil basmasam diyen zatı muhteremler var.
Demekki neymişşş bazı şeyler zorla olmuyormuş , içten gelmeliymiş.
Devletin malı deniz yemeyen domuz atasözü olan milletiz.Daha ne olsun.

Kazançlar iyi, eğitim olanakları ucuz ve yüksek eğitimli çok şaşırmadım

Bu arada Avrupa'nın çoğu yerinde otobüs ve tramvaylar için bizdeki gibi turnike veya ön kapıdan girip kart basma yok. Çoğunda orta ve arka kapılardan da girip içerideki cihaza kartınızı veya biletinizi okutuyorsunuz. Bu nedenle biletsiz binmek çok kolay ama kontrole denk gelirseniz cezası yüksek.

Sırbistan'da son günüm, havalimanına gideceğim otobüsle. Biletimi aldım, sırt çantam sırtımda otobüse bindim. Kartı okuttum geçtim tin tin gidiyorum. Yolda bilet kontrolü başladı, gayet emin uzattım biletimi, görevli demez mi ki "geçersiz kart bizimle gelin". Ya kardeşim diyorum bak yeni tarihli, aldım bindim, uçağa gidiyorum. Efendim kartı aldığım yerden içine kontör yükletmem lazımmış. E ben ne bileyim, büfeciye sordum hayır bu yeterli dedi adam bana!? Yok ceza ödeyecekmişim bilmemkaç dinar. İyi de ben tüm parayı euroya geri çevirdim dönüyorum diye, euro versem? Yok illa dinar. Napıcaz? "Bizimle inin otobüsten, döviz bürosuna gidelim". Uçağım?? "Bir sonraki otobüse binersiniz."
Ya sabır. Bir Filipinli çocukla beraber biz indik otobüsten, Sırplar önde biz arkada döviz bürosuna gittik cezayı ödedik.
Sonra otobüs durağına gittik, bir baktık bir dahaki otobüs 45 dk sonra! İkimizin de uçağı var!
Stresler içinde bekledik, bir sonraki otobüse bindik, o da dağ bayır dolana dolana 1 saatte gitti havalimanına.
Filipinli çocuk uçağını kaçırdı.
Ben hala "insan kontör yüklemem gerektiğini söylemez mi" diye sövüyorum. İşin komiği bütün tatil boyunca o şekilde gezdim ben, kontör yükletmeden kart okutarak. Boşuna para vermişim o kartlara

Demekki bu olay başına Helsinki de gelse, o %2 nin içindeki kişilerden biri olacakmışsın
Daha önce o %2 nin içinde Türkler varmıdır ki diye düşünmüştümde

Demekki bu olay başına Helsinki de gelse, o %2 nin içindeki kişilerden biri olacakmışsın
Daha önce o %2 nin içinde Türkler varmıdır ki diye düşünmüştümde
Helsinki'de gelse şu an kredi borcu ödüyor olurdum
Ülke zaten gerçekten pahalı, bir de cezalı ödesem euro üzerinden iflah olmazdı benim bütçe

Bence kesin bizim Türkler vardır o %2de

Helsinki'de gelse şu an kredi borcu ödüyor olurdum
Ülke zaten gerçekten pahalı, bir de cezalı ödesem euro üzerinden iflah olmazdı benim bütçe

Bence kesin bizim Türkler vardır o %2de
Ay ne biliyim, milletime b.k atmayı istemiyorum ama ne biliyim işte, Avrupada adımız çıkmış yediye, inmez beş e
Almanyada yaşayan arkadaşım demişti, Almanların Türkler ile ilgili görüşlerinden birini, dünyada balı bir arılar yapar, birde Türkler diye

Yok ama öyle ya, ne kadar hinlik varsa biz buluyoruz. Pratik zekalı bir milletiz, hem iyi anlamda hem kötü anlamda.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde bizdeki gibi küsuratlı para verip tam para üstü alma olayı yok biliyor musunuz? Adamlar anlamıyor. Mesela aldığım şey 16 euro tutuyor, ben 21 euro veriyorum, kasiyer "fazla verdiniz" diye 1 euroyu geri verip bir de para üstü sayıyor elime

Para üstü olayı çok güzel ya
Biz şu pratiklikler ve hinlikleri bilimde falan kullanaydık, diye bi geyik geçti kafamdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…