Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar helppp meee :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.794
1.793
208
üç ay öncesine kadar belimde altın sarısı olan şaçlarımı bir depresyon halinde siyaha boyattım yakıştığınıda düşündüm ama çevremdeki herkes ay bakamıcam ruslara benzemişsin naptın güzelim saçlarına vs dediği için kendim açmaya kalktım ve üç gün üst üste nerdeyse iki kilo açıcı sürdüm kafama bi türlü açamadım bi daha bi daha derken saçım açıldı ama mahvoldu taranmıyodu bile kestiriym düzelir dedim omuzlarımda kestirdim yne olmadı şimdi çene hizzamda kestrdim kökü bende ya tam kuaförden ohhhh kurtuldum bi iki aya uzar yine nolcek ki diye sevine sevine çıktım ki elimi saçıma atmamla saçımdaki kırıkların elime batması bir oldu kestiriyorum kestiriyorum hala kırık napcam bn ya nişanlımada kıyamıyorum her seferinde az kestir diyo tatlışım ama kestirincede bişey demiyo uzun seviyo oda biliyorum hadi bi ucundan tutunda düzeltelim şu saçlarııı :)))

yazık olmuş gerçekten geçmiş olsun :) acaba nazar falan mı deydi bendede ne zaman saclarim istedigim hale gelip herkes begendiginde aynısı oluyor bi delilik alıp başını gidiyor :s sacı once siyaha boyayıp bide ustune acıcı atmak facia cunku siyah hiç bir zaman acılmaz açılsada böyle elinde kalir saç saçlıktan cıkar. o yuzden siyah renge boyarken 2 kere hatta 3kere düşünün :) bence kestirmeyi bırak bi süre sadece bakıma ver kendini yağlar veya özle bakım ürünleri yada kuaför ama sürekli kestirme cunku kırıklardan oyle kolay kurtulamazsın sadece saçını kısaltmakla kalırsın bu da moralini daha çok bozar. bi sure uzat sonra kırıklarını aldır böyle devam et kendine gelir saçların biraz uzun sürer ama gelir kendine :)

bide düzleştirici maşa fön bunlardan uzak dur yoksa saçını daha cok kurutursun ve kırılmaktan uzamaz bile. sürekli yoğun nemlendiriciler kullan krem maske falan

üç ay öncesine kadar belimde altın sarısı olan şaçlarımı bir depresyon halinde siyaha boyattım yakıştığınıda düşündüm ama çevremdeki herkes ay bakamıcam ruslara benzemişsin naptın güzelim saçlarına vs dediği için kendim açmaya kalktım ve üç gün üst üste nerdeyse iki kilo açıcı sürdüm kafama bi türlü açamadım bi daha bi daha derken saçım açıldı ama mahvoldu taranmıyodu bile kestiriym düzelir dedim omuzlarımda kestirdim yne olmadı şimdi çene hizzamda kestrdim kökü bende ya tam kuaförden ohhhh kurtuldum bi iki aya uzar yine nolcek ki diye sevine sevine çıktım ki elimi saçıma atmamla saçımdaki kırıkların elime batması bir oldu kestiriyorum kestiriyorum hala kırık napcam bn ya nişanlımada kıyamıyorum her seferinde az kestir diyo tatlışım ama kestirincede bişey demiyo uzun seviyo oda biliyorum hadi bi ucundan tutunda düzeltelim şu saçlarııı :)))

maske bakımını eksik etme,fönlerden uzak dur. bunun dışında sadece onlarla da kendine gelmiyo saç. öncelikle doğal şampuan kullan bence. bir tanede saç bakım yağın olsun mutlakafaydaasını görürsün. bunlaarın yanında saç kremide kullanmalısın. ama mutlaka şampuanın organik olsun gerçketen benim saçlarımda çabuk kırıldığı için faydasını görüyorum. umarım iyi olur.:39:

yalnız doğal şampuanlar saçı boyalılara pek önerilmiyor bir yerde okumuştum daha cok kuruttugu icin daha çok yıpratıyor ama bazı markalar boyalı ve yıpranmış saçlar icin dogal sampuanlar uretiyor ona bakabilir :) hatta biri sebamed

downunder ın nude şampuanı var yeni kullanmaya başladım boyalı saçlar için nem terapisi çok güzel saçları çok yumuşatıyor,devamlı yağ bakımları falan yapmak lazım özellikle gün içinde saçlar çok kuruduğunda gliserin+su karışımını uygulamak nemin saça çok güzel hapsolmasını sağlıyor,saçlarınızı kendi kendine kurumaya bırakmanız eğer sinüzit gibi bi hastalığınızda yoksa faydalı olacaktır malum ısı saçları çok yıpratıyor benimde saçlarım boyadan mahvoldu ama bunları yaparak şimdi güzel sonuçlar alıyorum bide argan yağını özellikle saçlarınızdan ihmal etmeyin

Son düzenleme:
bende nudeyi kullanmya başladım 2dir. doğal gerçekten. renginden de belli oluyo. saçlarım toparlandı diyebilirim. oyüzden doğal şampuan öneriyorum :6:

saolun kızlar suan kafamda zeytinyağı yumurta tarcın ve biberiye yagı karışımı var artık ya hep ya hiçe sardım hahaha bide bi blogda okudum saçlara el kremi suruncede çok ıyı gelıyomuşş bilmiyorum ne kadar doğrusu ama denemesi bedava bide tarçın doğal yolla saç rengini açıyomuş taze olması yeterliymiş hepsini denicem hepssiiniiiiiiii :))

keratin yüklemesi kesin çözüm. birde argan yağı satılıyor kuaförlerde,morphose marka olanını kullanıyorum çok memnunum. 2 ay önce bilmediğim bir kuaföre saçımı boyatma gafletine düştüm ve benim de boyadan saçım yandı ve deli gibi dökülüyor, ıslakken hamur kıvamında kurutunca semsert oluyordu. kendi kuaförüme gidip hemen keratin yüklemesi yaptırdım, 3 kez yaptı ve saçlarım kendine geldi. buna paralel her yıkamadan sonra ıslak saça argan yağı sürüp öyle kurutmaya başladım. 2 aydır hiç fön çektirmedim saçıma, sadece son günlerde kendim 2 kez maşa yaptım okadar (o da en düşük ısıda).. bunları yapar ve dikkat edersen saçların zamanla eski haline dönecektir. çok geçmiş olsun, çok sinir bozucu bir durum :(

bu arada artık bebe şampuanı kullanıyorum. nekadar doğal denilse bile diğer şampuanlarda içimde bir şüphe oluyor. bebe şampuanı yumuşacık yapıyormuş saçları, kullanmaya başlayınca anladım :)

Yazık ermişsin saclarına bende daha önce yaptım o hataları.kızlar zaten grekenleri yazmışlar.bende downunder kullanıyorum.sende icinde parabent içermeyen bı sampuan kullanmalısın eger yaptiarabilersen parana kiy sok bakım fln yapıllar kuaförlerde kerantinle ama mutlaka ii bı kuaföre gitmelisin!altaylardan bulabilcenmi doğal bı Argan yagi al artık heryerde satilio hangisine guvenecgini bilenim insan.ve her duyduğun bitkisel karisimida sürme kafana cok çeşitlilik yan etki fln yapmasın snr!sür sarımsak zeytin yagi yumurta gerisini boswer yılların karisimidir bu:))hadi kolay gelsin:32:

Mrb cnm bende ayni seyi yapmistim gecen sene siyahtan acik renge gectim ve 3 kere acici kullandi kuafor saclarim uzundu bi senedir bende ugrasiyorum iki ayda bir uclardan kestiriyorum ve argan yagini kullaniyorum saclarim yeniyeni duzeliyor anca acaba bu keratin uygulamasini butun kuaforler yaparmi cnm tskler simdiden
keratin yüklemesi kesin çözüm. birde argan yağı satılıyor kuaförlerde,morphose marka olanını kullanıyorum çok memnunum. 2 ay önce bilmediğim bir kuaföre saçımı boyatma gafletine düştüm ve benim de boyadan saçım yandı ve deli gibi dökülüyor, ıslakken hamur kıvamında kurutunca semsert oluyordu. kendi kuaförüme gidip hemen keratin yüklemesi yaptırdım, 3 kez yaptı ve saçlarım kendine geldi. buna paralel her yıkamadan sonra ıslak saça argan yağı sürüp öyle kurutmaya başladım. 2 aydır hiç fön çektirmedim saçıma, sadece son günlerde kendim 2 kez maşa yaptım okadar (o da en düşük ısıda).. bunları yapar ve dikkat edersen saçların zamanla eski haline dönecektir. çok geçmiş olsun, çok sinir bozucu bir durum :(

canım keratin yüklemesinin bi zararı var mı peki hani kimyasal ya o bakımdan ve bir süresi var mı yani şu kadar zaman gidiyor sonra eski haline dönüyor mu?

canım keratin yüklemesinin bi zararı var mı peki hani kimyasal ya o bakımdan ve bir süresi var mı yani şu kadar zaman gidiyor sonra eski haline dönüyor mu?

hiçbir zararı yok. aslında amacı saçın içerisinde bulunan keratin'i desteklemek ve yıpranmış, dolayısıyla yapısı bozulmuş saçın yıpranan bölgelerini saçın doğal malzemesi olan keratin'le onarmak. ben açıkçası ilk duyduğumda "hah yine buldular insanlardan para kopartacak birşey" diye düşünmüştüm ama yapmak durumunda kalınca nekadar faydalı olduğunu gördüm. bu öyle kalıcı fön yada benzeri birşey gibi değil, o yüzden devamlılık göstereceği bir süresi yok. sadece yaptırırken dikkat etmek gereken süreler var, o da toplamda 3 kez 15'er gün arayla mutlaka tekrar yaptırmak gerekliliği. yoksa bakım yarıda kalıyor ve bir anlamı olmuyor. ben her seferinde 80tl ödedim, yani 3 kere yaptirdiğimi düşünürsek 270tl'ye mal oldu. saçımdaki önceden sürekli fön çektirmek sebebiyle oluşmuş yıpranma ve boya sırasında oluşan yanma/hamur kıvamı ve dökülme problemlerinin hepsi 1.sinde toparlandı, 2. sefer'den sonra ciddi şekilde kendine geldi. 3.'sünü de yaptırdıktan sonra iyice eski haline döndü saçlar. o ciddi saç yanma işlemine rağmen hiç saç dökülmesi yaşamadım (ki bu benim en büyük korkumdu, saçlarım parça parça elime geliyordu ve kel kalıcam sanmıştım)... açıkçası burada paylaştığım blog'umu da bu sebepten açtım, yaşadığım tecrübeyle çok iyi biliyorumki internette okadar çok gerekli/gereksiz bilgi varki ve artık biz hangisi doğru hangisi reklam amaçlı ayıramıyoruz ve bizim saf duygularımızı malesef kullanıyorlar. halbuki saçlarımız, tırnaklarımız vs bizim dişlerimiz, ellerimiz kadar önemli ve herhangibir hata herşeyden önce sağlığımızdan olmamıza sebep oluyor. Yapmadığım birşeyi tavsiye edemem ama keratin bakımını yaptırdım ve sonuçlarından çok memnun kaldım, kesinlikle tavsiye ederim.

Mrb cnm bende ayni seyi yapmistim gecen sene siyahtan acik renge gectim ve 3 kere acici kullandi kuafor saclarim uzundu bi senedir bende ugrasiyorum iki ayda bir uclardan kestiriyorum ve argan yagini kullaniyorum saclarim yeniyeni duzeliyor anca acaba bu keratin uygulamasini butun kuaforler yaparmi cnm tskler simdiden

her kuaförde yok, yani açıkçası ucuza boya/fön yapan yerler bulundukları bölgelerde buna talep olmadığından yapmıyorlar. zaten yapmasınlarda çünkü ucuza malzeme alanlar sebebiyle genellikle başımıza bunlar geliyor.
etiler gibi yerlerde de bu bakımlar çok gereksiz pahalı. okadar para vermeye de gerek yok. benim kuaförüm emirgan'da ve gayet normal bir rakama yaptı bakımımı. zaten onun müşterileri artık müşteriden öte arkadaş gibidir, kendimizi ona teslim edebiliyoruz rahatlıkla...

hiçbir zararı yok. aslında amacı saçın içerisinde bulunan keratin'i desteklemek ve yıpranmış, dolayısıyla yapısı bozulmuş saçın yıpranan bölgelerini saçın doğal malzemesi olan keratin'le onarmak. ben açıkçası ilk duyduğumda "hah yine buldular insanlardan para kopartacak birşey" diye düşünmüştüm ama yapmak durumunda kalınca nekadar faydalı olduğunu gördüm. bu öyle kalıcı fön yada benzeri birşey gibi değil, o yüzden devamlılık göstereceği bir süresi yok. sadece yaptırırken dikkat etmek gereken süreler var, o da toplamda 3 kez 15'er gün arayla mutlaka tekrar yaptırmak gerekliliği. yoksa bakım yarıda kalıyor ve bir anlamı olmuyor. ben her seferinde 80tl ödedim, yani 3 kere yaptirdiğimi düşünürsek 270tl'ye mal oldu.
fiyat biraz pahalı ama eger dedigin gibi çok faydalıysa deger bence çok yıpranmadı saçım açıcı cok kullanmadım cunku ama duzlestirici maşa fön bunlar mahfetti sacı bir sureligine bıraktım artık o işlemleri çalışmıyorum suan o yuzden yapamam ama para geçince elime ilk iş bakıma vericem kendimi :) sagol bu arada bilgilendirdiğin için :)

Bnmde basıma geldi benzeri bir olay bu yaz, bnm sacım koyu kahverengi ve güneşte rengi acılınca hoşuma gitmişti o yıl boyunca sacımı boyayla açtım durdum. Normalde senede 1 yada 2 kez kırık aldırdığım saclarım oldu resmen süpürge.. Kuaförüm görünce şok oldu ne yaptın böyle sacına diye hemen eski rengine döndüm bu seferde resmen plastik bebek sacı oldu. Eskiden sadece badem yağıyla bakım yapardım sonra gittim aktardan bir markanın karışık yağını aldım, içine ayrıca zeytinyağı ve argan ekleyip haftada 2 bakım yapmaya başladım. Önce zeytinyağını ılıştırıp sonra diğerlerini ekliyosun boya fırçasıyla diplerine bir güzel sürüyorsun kalan yagı saclarına sürmeden içine saç kremi ekliyosun(hangisini kullanıyorsan ben gliss in argan yağlı olanını kullanmıştım şampuanından memnun deilim ama) yada bepanthen merhem o böyle kremimsi olunca kulaklarından aşağıda kalan kısma bir güzel sürüyosun özellikle uçlarına sonra bir güzel strec filmle sarıp üstüne ılık havluyu sarıyosun.3-4 saat kalsın en az 1-2 haftaya toparlamaya baslıyo, ben suanda sadece hafta 1 yapıyorum ve uçlarındaki kuruluk gittiğinden beri kremde eklemiyorum her seferinde :)

Back