help me kızlar :))

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
30
5 yılı devirdiğim bi ilişkim var arkadaşlar.19 yaşındayken aptallık ederek aileme sevgilimden bahsettim.çocuk ne askerliğini yapmıştı,ne işi vardı ne de yaşımız yeterliydi evlenmek için.cahil cühela nası bi kafadaysam artık o zamanlar.şu an daha aklım başımda diye düşünüyorum.ailem çok katı özellikle babam ama sağolsun bir dedğimi iki etmez çok düşkündür bana.gelgelelim konuya.
babamlara sevgilimden bahsedince annem sevgilimin annesiyle babasının köyde oturmaları ve maddi durumlarının kötü olması,sevgilimnde benmde iş sahibi olmamamızı sebeb sunarak olmaz dediler çook haklı olarak.başta çok katılardı fakat babam bi gün askerden gelsin işini gücünü kursun bakarız dedi.askerliğin bitmesine 40 gün var.ben bu 2 sene içinde üniversite okudum aöf kpssden 85 aldım kasımda da atanacağım inşallah. sevgilime çoğu kez söyledim aramızda çok bariz maaş farkı olursa ailem sorun çıkraiblir diye açık bi şekilde.ama sevgilimin lafı aynen şu.sen atan kendini düşün ben erkeğim her türlü iş bulurum.sorun şu ki dışarda iş bulmak o kadar kolay değil.2016da ygsye gir istersen diyorum yanaşmıyo.ben halledicem çok mutlu olucaz bana güven başka bişey istemiyorum dyo.adamın sülalesi rahat.artık ciddi anlamda sinir olmaya başladım ona bu konuyu çok dile getirmesem de artık sinir sistemim çöktü.gece dişlerimi sıkıyorm farkında olmadan sürekli kafamda düşüncler düşünceler... psikolojim altüst oldu.bna ne yapmamı önerirsiniz.siz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız?

hiç bir mesleği yok mu sevgilinizin

Çözümü yok, işin ciddiyetini ailenle konuştuğunuzda anlayacak o zaman da cok gec olacak. Üniversite okumadi mi?

ben bu konuyu daha önce okumuş gibiyim ya.
dejavu mu oldu nedir?
üniversiteyi falan bıraksın bence. askerden dönüp hemen işe girsin.
biraz para falan kazansın sonrasında senin gibi açıktan okutursun bi bölüm.

canım ailen taviz vermesin sen de atan hayatını yaşa.evlilik işleri zor zaten o mecbur senin lafına gelir zamanla üzülme yaşın küçük daha

Neden hemen bu kadar gerildiniz anlamadım. Maaş farkı olması, sizin memur onun işçi olması ne farkeder birbirinizi sevdikten sonra. Askerden gelince ygs filan uğraşırsa bu saatten sonra okul yok o bitsin iş sahibi olsun bunlara zamanının olacağını sanmam neden iş bulamasın arar bulur bekle bakalım. Eğer seviyorsan sabretmelisin. Ailenden çok senindee bu maaş farkını dert edeceğin belki de ileride evlenirseniz sorun edeceğin belli eğer öyleyse yol yakınken dön.

Bence sorun yapma bu konuyu sevgilin haklı erkek o her türlü işte çalışır ve parasını kazanır bu tür konularla ilişkinizi zedeleme dedim ben

ben bu konuyu daha önce okumuş gibiyim ya.
dejavu mu oldu nedir?
üniversiteyi falan bıraksın bence. askerden dönüp hemen işe girsin.
biraz para falan kazansın sonrasında senin gibi açıktan okutursun bi bölüm.
aynen bende okudum :)
bende memur oldumu insanlarımızdaki bakış açısını anlamıyorm iş garantisi var diye ya onlara yapışa çok oluyoryada kendilerini kasıyorlar herkez memur olabilse diğer işlerde kim çalışacak anlamıyorum.benim için önemli lan insanın çalışkan olmasıdır.ayrıca konu sahibi y atanamazsan ne olacak?ben evlendiğimizden beri eşimden yüksek maaşım hiç lafı geçmz bence sz bu kafa yapısıyla bu evliliği zor yürütürsünüz.

okumadı.okurumm diyo açıktan bi yandan çalışırım diyo sen merak etme diyo..nasıl edilmez.
Biraz imkansiz görünüyor malesef.. çok sorun yaşayacaksiniz ileride. Aileler mesleğini beğenmediği insana kız vermek istemiyor (biraz da hakli olarak çünkü çocuğunun yarin öbür 5 parasiz sokakta kalmasini istemez hic bi aile) bir de mesleği yokken nasil kabul ettirebilirsin ki? Hayir ne bekliyor nasil bi iş bulacakmis? Asgari ucretle en siradan yere girebilecek. Orda da cok yorulacak. Yani bir an once okumagi gerekli

yok ben sorun etmiyorum ama ailemin rızası benim içn önemli ailem razı olmaz sen o kadar okudun memur oldun o gezdi boş boş okumadı diye razı olmazlar .

Sanki daha önce okumuş ve yorum yapmış gibiyim yine böyle bir konuya. tatlım bende aynı durumdayım şuan benimki de askerden geleli 4 ay olacak lise mezunu (fakat açıktan okuyor üniyi) ama iş bulmak zor yani 4 aydır gittiği bir sürü yer var tabii kimisi uzak kimisi yetersiz bizim çok çok başka sebeplerden bu kadar işi ince eleyip sık dokuyoruz. Bence bir sorun olmaz. Biraz beklet zorlama, KPSS'ye girsin o da bir denesin yavaş yavaş oturur rayına merak etme :)

işte sıkıntda burda ya atanamzsam.sevgilim bana sen atan hayatımız çok güzel olucak dedi.

İs evlilik kismina diyeceğim yok hakkinizda hayirlisi ama ben fikrim 19 yasinda ailenize anlatmakla çok iyi yapmissiniz artik devir onu gerektiriyor bence babanizinda hoşuna gitmiştir saklamamaniz dunyanin bin bir türlü hali var kendinize kizmayin

ben kçk bi ilçede oturdğum içn ya bilmiyorum ya da gerçekten özelde sürekli çalışıpı evini geçindireceği bi iş bulmak gerçekten zor.yanlışım varsa düzeltin.sevgilime diyorum böyle.çalışana her yerde iş var ben hallederim çok sıkıntı ediyosun diyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…