Hediye almak zorunda mıyım?

KIR PAPATYASII

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
15.169
51.607
Merhaba hanımlar
Eşimin yeğeninin bir kutlama durumu var. Bunun için hediye alalım mı gerek var mı diye sordu. Bende eğer istiyorsan alabilirsin tabii ki ama hediyeyi ortak almışız gibi verme dedim. Bundan dolayı biraz atıştık. Nedenini aslında o da bende çok iyi biliyoruz. Düğünüm, nişanım doğum günüm geçti eşimin sadece anne ve babası düğünümde takı taktılar.

Ben gittiğimde hep elim dolu gitmeye çalıştım. Yanlış anlamayın alınan küçük hediyenin lafını yapmıyorum. İlk görmeye gittiğimde ev aldı evlerini görmeye gittiğimde tatile gittiğimde muhakkak bir şey alırım. Ama artık kendimi salak gibi hissediyorum. Belki adettir diye bir havlu koysa yapmaya devam ederdim. Şimdi eşim diyor ki çocukları karıştırmayalım. Çocuk dediği benden iki yaş küçük. Sürekli verici olmamı bekliyor. Kendin al ona da yok illahi bende almam gerek ki ailesine şirin gözükeyim. Ben istemeden kimseye bir şey alamam. Sorun aslında alınan küçük hediye değilde eşimin her koşulda ailesinin yaptığı şeylerde sonsuz toleransı bana gelince de beklenti içinde olması. Şimdi siz diyebilirsiniz sana hediye almak zorunda mı Papatya kesinlikle değil. Peki ben niye sürekli insanların gönlünü yapmak zorunda mıyım? Eşim sürekli eskide ola bitti sana şimdi nasıllar ona bak diyor. İyi de bende onlara aynı şekilde normalim. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben nasıl bir şey söylemeliyim?

Çocukları karıştırmayın bence de. Yeğen yaşından bağımsız olarak hep çocuktur. Size hediye almayan, canınızı sıkan yeğen değilse ondan çıkarmayın sinirinizi, kininizi yansıtmayın.
Kimseye kinli değilim aslında .. Kendisinin almasına da karışmazdım. Sadece sürekli benim şirin gözükmemi beklemesi benden bekliyor. Kimse bana böyle bir tavır sergilemiyor ki ? Açıkcası ben daha hiç bir aile ferdinden hediye almadım. Düğünde takı dahil hiçbir şey yapmadılar. Beni pek takan yok yani ama çok seviyorlarmış .

Anladigim kadariyla yegenle bir sorununuz yok. Ben hep insanlari yaptigina göre yaparim. Kimse kendini bana hediye vermek icin parcalamiyor. Bende öyle. Yeri geldiginde bende alirim. Esiniz sorun cikmasin diye ugrasiyor, ama sizi zorlamamasi lazim.özel bir gün ise yegene hediye alin. Digerlerine almak istemiyorsaniz da almayin.

Ya gerçekten bir şey alsınlar istemiyorum kendin al ve kendi adına ver diyorum. Niye ben yapmayınca sorun oluyor onu anlamıyorum işte.
İyi de o nasıl olacak? Evli çiftler tek bir hediye alır ikisi adına verilir benim bildiğim. Eşiniz “al güzelim bu da benden sana hediye kır papatyasından değil ama yanlış anlama” mı diyecek?

Anladigim kadariyla yegenle bir sorununuz yok. Ben hep insanlari yaptigina göre yaparim. Kimse kendini bana hediye vermek icin parcalamiyor. Bende öyle. Yeri geldiginde bende alirim. Esiniz sorun cikmasin diye ugrasiyor, ama sizi zorlamamasi lazim.özel bir gün ise yegene hediye alin. Digerlerine almak istemiyorsaniz da almayin.
Yok açıkcası çocuğun bir suçu olduğundan değil sadece artık Papatya biz ne yaparsak yapalım onu saymasakta kardeşimizden dolayı hediye alır diye düşünülsün istemiyorum. benim sorunum burada açıkcası eşime göre ise durumları iyi değil. Bahsettiğimz aile her sene tatilini yapar ev aldılar. Cidden bana alınsın da istemiyorum ama almak içimden de gelmiyor.

İyi de o nasıl olacak? Evli çiftler tek bir hediye alır ikisi adına verilir benim bildiğim. Eşiniz “al güzelim bu da benden sana hediye kır papatyasından değil ama yanlış anlama” mı diyecek?
Öyle demedim aslında al canım sana hediye aldım desin. Ben her seferinde kendim düşünüp aldığım için hediyeyi de bana verdirir beni daha çok sevsinler istiyor sanırım. Derdi o zaten ben vereyim hediyeleri.

Yok açıkcası çocuğun bir suçu olduğundan değil sadece artık Papatya biz ne yaparsak yapalım onu saymasakta kardeşimizden dolayı hediye alır diye düşünülsün istemiyorum. benim sorunum burada açıkcası eşime göre ise durumları iyi değil. Bahsettiğimz aile her sene tatilini yapar ev aldılar. Cidden bana alınsın da istemiyorum ama almak içimden de gelmiyor.

Esinize göre ailesinin tutumu size karsi nasil? Dügünde taki takilmamis. En ufak hediye verilmemis. Sizin millete hediye dagatarak kendinizi kabul ettireceginizi mi düsünüyor

Sizin çocuğunuz yok galiba. Siz şimdi düşünceli davranın, sizin çocuğunuz olduğunda onlardan jest görmezseniz ona göre davranırsınız

Kesinlikle yapılmıyor. Ama ben kötü oluyorum.
Neden siz kötü oluyorsunuz?madem öyle laf sokun sizde....ben sana şu şu zamanda bunları aldım..benim doğum günüm oldu ,doğum yaptım vs sen hiçbirşey yapmadin. ..gerçekten kirildim. .senden bir incelik beklerdim diyin. ..

Esinize göre ailesinin tutumu size karsi nasil? Dügünde taki takilmamis. En ufak hediye verilmemis. Sizin millete hediye dagatarak kendinizi kabul ettireceginizi mi düsünüyor
Ona göre onlar tavır yapmıyor çünkü beni sevdiklerini söylüyorlar. Ama sürekli şakacıktan laf sokulur. Ben onlara iyi olursam onlarda beni daha çok sever ve ponçik bir aile oluruz derdi bu.

X