"Hecha" İle Lezzete Yolculuk ! (Resimli)

NaF

Sıradanım ama ÖN SIRA'dan
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
10.705
0
206
40
Merhaba arkadaşlar

Sizlere Hecha demir döküm tava hakkında deneyimlerimi anlatmak istiyorum.

Hecha ürünlerindan skıllet tava ve Grill Pan Square ızgara tavasını kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. :81:

Benim hecha ile tanışmam bir yemek bloğu sayesinde oldu :97: gördüm beğendim eşim ile konuyu paylaştım ve almaya karar verdik ama istediğim ürünü bulunduğum yerde bir türlü bulamadım ve ne oldu bilin bakalım :44: Arkadaşım bana doğum günü hediyesi olarak istediğim tavanın ızgara yapılanını almış inanılmaz mutlu oldum :81: Ve tavayı görür görmez aşık oldum

İnanın abartmıyorum. Hemen akşamına eve gittim tavamı güzelce nemli bir bez ile sildim. :87: Ve eşime gelirken et almasını söyledim ilk deneyimim olduğu için çok heyecanlıydım :114:

Ve işte sonuç Nar gibi kızarmış 10 dakikada lokum gibi pişmiş mangal tadında etlerimiz

Bu deneyimden o kadar keyif aldık ki Kemikli tavuk ile denedik

Daha sonra kemiksiz tavuk eti ile denedik

Ve sonra köfte pişirdik hemde 3 dakikada (5 dakika gibi bir ısınma süresinden sonra)

O hırs ile balıkta denedim ama sonuç pek tahmin ettiğim gibi olmadı demek ki balık yapmamak lazımmış

Bu arada ızgara tavasından o kadar memnun kaldım ki diğer tavamı internetten bir satış sitesinden aldım :81: onda da nefis makarnalar,mantar soteler pişiriyorum kapağı yok ama başka bir tenceremin cam kapağını ona uydurdum bile

Şimdi gelelim nasıl pişireceğimize :82:

Öncelikle tavamızı ocağımızın üzerine kokuyoruz altını yüksek ateşte olarak açıyoruz ve tahminen 4-5 dakika kadar ısıtıyoruz :97: daha sonra orta ateşe alarak çok az sıvı yağ ile yağlıyoruz pişireceğimiz et,tavuk,köfte vs tavamıza yerleştiriyoruz ve arkalı önlü en çok 12 dakikada (Et'in kalınlığına bağlı olarak) pişiriyoruz.

Eeee iyi güzelde nasıl temizlenir bu tavalar :82: çok kolayy :81: öncelikle tavamızı kesinlikle sıcak iken soğuk su ile temas ettirmiyoruz tavamız soğuduğunda sıcak su ve bulaşık deterjanı ile süngerin yumuşak kısmı ile ovalayarak yıkıyoruz. yemek artıkları çıkmadı mı problem yok :79: tavamızın içine sıcak su ekleyerek 10-15 dakika bekletip yıkadığınızda temizlenecektir. :89:

Temiz bir mutfak bezi ile silerek kurumaya bırakıyoruz. :97: hepsi bu :81:

Her evde en az bir tane demir döküm tava & tencere bence olmalı çalışan hanımlar için inanılmaz pratik :81: ve mangal yapmaktan hoşlanmayan yada üşenen eşleriniz için bulunmaz bir nimet bu tavalar :81:

Ben şimdi hecha demir döküm tencerede pişen lezzetli mi lezzetli kuru fasulye hayali kuruyorum inşallah onuda deniycem

Bunlar benim pişirdiğim pirzolalar hemde 10 dakikada

Bunlar da mangal yapmayı düşündüğümüz hafta sonunda yağan yağmura inat eşimin evde pişirdiği köfteler

Bu köfteler toplam 20 dakikada pişti hemde çok lezzetliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…