• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'ye 'terör' tokadı çarptı

Vatanseverr

Erva'm❤
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
3.752
9.414
108
1446416813922.jpg

HDP, 1 Kasım seçimlerinde "terör" tokadı yedi. 7 Haziran'da Doğu ve Güneydoğu'yu silme götüren HDP, PKK'nın terör eylemleri nedeniyle bölgedeki desteği yitirdi. Bölge halkı "silaha, teröre hayır", "demokrasiye evet" dedi. Bütün illerde oy kaybeden, yurtdışı oylarla kıl payı yüzde 10 barajını geçebilen HDP'nin 7 Haziran'da çıkardığı 80 milletvekili sayısı 59'a düştü. Emanet oyların tamamı da kaybetti. HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ seçim sonuçlarını değerlendirirken sık sık Meclis'te üçüncü parti olduklarını dile getirerek teselli buldu. Demirtaş, "Kimse kusura bakmasın ama hiç kampanya yapmadan yüzde 11 oy aldık" dedi.

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/11/02/hdpye-teror-tokadi-carpti

Hdpnin amacı ta en başından beri %10 barajıydı.
Ve gene onu geçti.
Eskisine göre daha az oy alsalar ne farkeder ki?
Adamlar parti olarak gene Meclis'te gene Meclis'te...

ama bir çok yerde kaybetti emanet oylar gitti insanlar gözlerini açmaya başlıyor oda birşeydir zaten
HDP Muş'ta eksi 24, Bingöl'de eksi 15, Van'da eksi 13, Ağrı'da eksi 12, Kars'ta eksi 12'lik bir düşüş yaşadı.

ama bir çok yerde kaybetti emanet oylar gitti insanlar gözlerini açmaya başlıyor oda birşeydir zaten
HDP Muş'ta eksi 24, Bingöl'de eksi 15, Van'da eksi 13, Ağrı'da eksi 12, Kars'ta eksi 12'lik bir düşüş yaşadı.
E yani?
Adamların milletvekili var mı var.
Hem de 63 tane.
Hala kaybettiler diyorsunuz.
80 olmadı, 63 oldu.
Hdpnin asıl sorunu %10 barajıydı.
Bunu da geçtiyse daha ne?

Doğru yazmışım. Emanet oy yok muydu ? 5 ilde düşüş yaşanmış bir önce ki seçimde ona verilen oylar artık verilmemiş.
barajı geçmesine üzülsem de en azından bazı insanların doğru yolu bulmasına sevindim. Hain yine hain.

Doğru yazmışım. Emanet oy yok muydu ? 5 ilde düşüş yaşanmış bir önce ki seçimde ona verilen oylar artık verilmemiş.
barajı geçmesine üzülsem de en azından bazı insanların doğru yolu bulmasına sevindim. Hain yine hain.

Demek ki hala tamamını kaybetmemiş.
Yüzleri düştü üzüldüler diyorsunuz ya ben de diyorum ki adamların kaygısı %10 barajıydı bunu gene aştılar.
O yüzden bu bir kayıp sayılmaz.
Eğer Meclis'te olmasalardı, baraja takılsalardı o Zaman dediğinizde haklıydınız.

Hdp meclise girmemis gibi sevin qanqa
çok komik. hdp lisin sanırım.
Demek ki hala tamamını kaybetmemiş.
Yüzleri düştü üzüldüler diyorsunuz ya ben de diyorum ki adamların kaygısı %10 barajıydı bunu gene aştılar.
O yüzden bu bir kayıp sayılmaz.
Eğer Meclis'te olmasalardı, baraja takılsalardı o Zaman dediğinizde haklıydınız.
o da olur Allah büyük

çok komik. hdp lisin sanırım.

Yok değilim.Olsam ne farkedecek ? .7 Hazıran aksamından 1 kasım aksamına kadar hdp'yi meclise soktunuz hayınlarr,sizler terörü destekliyorsunuz diyen akp güruhunun şu anda sevinç naralarını dışardan izleyen bir göz'üm sadece.

2 eksik, 1 fazla ne fark eder ki sonuçta yine mecliste bunlar.
Azalmalar gözünü açan Kürtler'den dolayı ama yine ciddi bir oran aldılar bana kalırsa.
Terör bile meşrulaştı ya şu ülkede..
Daha nelere alışacağız bakalım.

Zaten şu var.
Genelde terörle ilgili olan vekiller doğudan çıkmıyor mü adaylığa ?
Çıkıyor.
Atıyorum.. Muş gecen seçimde hdpli vekil çıkarttıysa şuanda akpli vekil çıkarttı dimi ?
Evet..
Araştırın bak emanet oylar akpye gitti bunu anladık.
Yalnızzzz akplu vekile bakın hdpli vekilin kardeşi, amcası, kuzeni..
Yine meclisteler yani.
Sadece AKP olarak mecliste.
Araştırın..

Hdpnin amacı ta en başından beri %10 barajıydı.
Ve gene onu geçti.
Eskisine göre daha az oy alsalar ne farkeder ki?
Adamlar parti olarak gene Meclis'te gene Meclis'te...
Onlarin mecliste olmasi 7 Haziranda problemdi bir tek. Simdi hedefe ulasildigi icin Hdpnin mecliste olmasi bazilarini ilgilendirmiyor

Konu sahibi ne saçma haberler paylaşıyorsun ya.
Ülke elden gidiyor konu hdp. Hdp barajı aştı,bakalım bundan sonra ne hale gelecek ülke ne hale getirecek reisiniz. Bıktık bıktık!

Back