• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'den Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
HDP'den Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki
fft107_mf6595970.Jpeg

27/11/2015 00:33
Facebook'ta Paylaş

RADİKAL - HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını kınadı. HDP) Basın Birimi'nden Demirtaş ve Yüksekdağ'ın imzasıyla yapılan açıklamada, "Adalet mekanizması iktidarın ve Saray'ın denetimi altında davranmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır" denildi.

HDP'den yapılan açıklama şöyle: "Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları haberden dolayı tutuklanmalarını en sert biçimde kınıyoruz. Atılan bu adım Türkiye'deki bazı gerçeklerin bir kez daha görülmesine yol açmıştır. Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve basın özgürlüğü her gün ayaklar altına alınmakta ve çiğnenmektedir. Evrensel ve demokratik hiçbir ölçü geçerli değildir. Adalet mekanizması iktidarın ve Saray'ın denetimi altında davranmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan haberin bedelini ödetmek için tutuklatmayı dayatmıştır. Yıllardır El Kaide türevi El Nusra, IŞİD ve Ahrar ul Şam gibi örgütlere maddi ve manevi yardım yapanlar, lojistik destek sağlayanlar, silah ve para yardımında bulunanlar, bu konuların konuşulmasını yasaklamak için çabalamaktadır. Ancak bu çabalar hem uluslararası hem de bağımsız ve tarafsız ulusal hukuk önünde hesap vermeyi engelleyemeyecektir. Günün ve dönemin gereği, demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her vicdan sahibi yurttaşın birlikte hareket etmesi, nerede ve hangi şekilde olursa olsun baskı ve zulme karşı durmasıdır."
AA/DHA
http://www.radikal.com.tr/turkiye/hdpden-dundar-ve-gulun-tutuklanmasina-tepki-1481106

Yapacak işiniz kalmayınca onun bunun avukatlığına mı soyundunuz şimdi de.
Magazine alalım sizi:KK59:

"Devlet sırrı"nı tüm dünyaya duyurmanin neresi ifade ve düşünce özgürlüğüymüş? Hükümet az bile yapıyor, şu ana kadar dışarıda olmaları yanlıştı asıl. Başka bir ülkede olsa çok çok ağıt cezalandırılırlar, bizde nolcak bilmiyorum... birincisi o tirlar Bayırbucak a gidiyordu, ikincisi tırların nereye gittiğinden daha önemli olan bunun bir devlet sırrı olması... bin tane ülke işıda ya da Suriyedeki diğer güçlere yardım ediyor, hangisinin medyası bunu ifşa etmeye kalkıyor ya da teşebbüs edebilir? Düşünebiliyor musunuz; ABDnin bir gazetecisi, bizim hükümet (Obama hükümeti) işidı destekliyor diye haber yapabilsin?

Siz tepki verseniz ne olur vermeseniz nolur.. Size gore Apo da dışarda olmalı serbest bırakılmalı !!

"Devlet sırrı"nı tüm dünyaya duyurmanin neresi ifade ve düşünce özgürlüğüymüş? Hükümet az bile yapıyor, şu ana kadar dışarıda olmaları yanlıştı asıl. Başka bir ülkede olsa çok çok ağıt cezalandırılırlar, bizde nolcak bilmiyorum... birincisi o tirlar Bayırbucak a gidiyordu, ikincisi tırların nereye gittiğinden daha önemli olan bunun bir devlet sırrı olması... bin tane ülke işıda ya da Suriyedeki diğer güçlere yardım ediyor, hangisinin medyası bunu ifşa etmeye kalkıyor ya da teşebbüs edebilir? Düşünebiliyor musunuz; ABDnin bir gazetecisi, bizim hükümet (Obama hükümeti) işidı destekliyor diye haber yapabilsin?
gazeteciliği bir öğren gel sen.
watergate olayını biliyormusun onuda bir araştır

Basın örgütleri, “Söz konusu haberin yayınlanması gazetecinin halka karşı görevidir. Halkın haber alma hakkının teminatıdır. Gazetecinin görevi devletin çıkarını korumak değildir. Devletin çıkarını koruyacak merciler bellidir” dedi.

"Basın özgürlüğü" sizin bilgi alma, gerçekleri öğrenme, yetkilerin suistimal edilip, edilmediğini öğrenme hakkınızdır...

Orhan Bayezıt‏@y_bayezt
Can Dündar'ı eleştireyim derken Erdoğan'ın İsviçre bankalarındaki 8 ayrı hesabını itiraf etmiş oldu.
CU0Sl6MXIAAmkwP.jpg

Back