• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'de başkanlığı tartışırız dönemi

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
back.png

HDP'de başkanlığı tartışırız dönemi
HDP'nin "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemi değişti. Seçim hezimetinin ardından 'başkanlığı tartışırız'a dönüldü.
demirtas_7479.jpg

Ana seçim stratejisini Türkiye'de başkanlık sistemine karşı durarak belirleyen HDP ve Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın seçim sloganı da Erdoğan'a hitaben söyledikleri "seni başkan yaptırmayacağız"dı.

HDP, 1 Kasım seçimlerinde büyük bir şok yaşadı. Partinin bu stratejisi ters teperek HDP yüzde 13 oy oranından barak sınırındaki 10,75'e geriledi.

"BAŞKANLIĞI TARTIŞIRIZ"
Oylar düşünce parti değişime gitme kararı aldı. Buna göre HDP'nin "Seni başkan yaptırmayacağız" söylemi değişti. Yerine "başkanlığı tartışırız" kararı alındı.

hdp_4760.jpg

http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=385198

hdp_sozcusu_ayhan_bilgen_den_yeni_baskanlik_aciklamasi_h12733_35c69.jpg

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen'den yeni Başkanlık açıklaması
Tarih: 2015-11-04

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, bir gün önce sarfettiği "Tek adamlığa hayır, ancak başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir" cümlesinin "HDP, başkanlığı tartışmaya açık" olarak yorumlaması üzerine bugün Twitter'den mesajlarını düzeltti.

HDP, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde söylemini başkanlık sistemine karşı kurmuştu. Ancak 1 Kasım sonrasında parti sözcüsü Ayhan Bilgen'in yaptığı "Tek adamlığa hayır, ancak başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir" açıklaması büyük yankı uyandırdı. Bilgen, bir gün önce sarfettiği bu cümlenin "HDP, başkanlığı tartışmaya açık" olarak yorumlaması üzerine bugün Twitter'den mesajlarını düzeltti.
Bilgen, Twitter'dan "Başkanlığa karşıyız" yazdı. HDP'nin desteklediği devlet sistemini de "Yerel yönetimlerin güçlü olduğu güçler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi savunuyoruz" mesajıyla duyuran Bilgen, şu ifadeyi kullandı: "HDP'nin Anayasa tartışmalarında tavır değişikliği söz konusu değil. Herşey tartışmaya varız. Başkanlığa karşı durmakta ısrarlıyız."

bilgen.jpg

BİLGEN DÜN NE DEMİŞTİ?
Bilgen'in dün yaptığı açıklamada kullandığı, "Başkanlık sistemi dahil tüm modeller tartışılabilir. Ancak tek adamlık gibi özgürlüğü kısıtlayıcı bir yapı olmaz. Toplumun ihtiyacı bu değil" sözleri, "HDP Başkanlık sistemine karşı tavrını yumuşattı" olarak yorumlanmıştı.

Demedim mi demedim mi, ben size söylemedim miii:KK14:
Daha durun buuuu giriş, gelişme ve sonuç bölümünü de göreceksiniz:KK59:

başkanlık işine hdp ile gireceklerini düşünüyordum zaten.:KK14:

Açıklama düzeltilmiş yeni haber linkini paylaştım.
Düzeltirler tabii, henüz 180 derece dönüş yapmaları için erken, dün 1 bugün 2, hayırdır derler adama:KK14:
Ama şuraya yazıyorum, ne Açıklamalar okuyacağız, böyle:KK57::KK57: bakacağız, seçmenlerinde fikri değişecek, onları da okuyup :KK57::KK57::KK57:
Allah hayırlısını nasip etsin.

7 haziranda hdp baraji geçince katilleri meclise soktunuz diye agladilar.
7 hazirandan sonra Chp ile Hdpyi ayni bir iki karede görenler Chp.ye veryansın ettiler de 1 kasimda Hdp.den Akp.ye gecen oylari görünce doğru yolu bulmuşlar, hatasını anlamışlar dediler.Hdpnin oylari Chpye gitse ne katilligimiz kalırdı ne nankorlugumuz.
Tabi ki hdp ile anlasip başkanlığı getirince kimsenin gözü hdpnin meclisin ortasina oturduğunu görmeyecek.
yine doğru yoldalar diyecekler.

Hayir siz ne sandiniz ki?

Düzeltirler tabii, henüz 180 derece dönüş yapmaları için erken, dün 1 bugün 2, hayırdır derler adama:KK14:
Ama şuraya yazıyorum, ne Açıklamalar okuyacağız, böyle:KK57::KK57: bakacağız, seçmenlerinde fikri değişecek, onları da okuyup :KK57::KK57::KK57:
Allah hayırlısını nasip etsin.

Artık kime inancağımızı şaşırdık.
Her gün Gözlerimiz öyle pörtlüyor zaten.

Artık kime inancağımızı şaşırdık.
Her gün Gözlerimiz öyle pörtlüyor zaten.
:KK70::KK70:
Şaşıra şaşıra şaşırmamayı öğreniyoruz.
Yakında hepimiz kardeşiz türküsünü söylerler, elbette söylesinler ama işte birgün öyle birgün böyle olunca insanın inanası kalmıyor, inanan yerlerim arıza yaptı:KK70:

Niye sorun ediyorsunuz Safak Pavey'le Akp'yi "birlikte iyi salladik (!)" deyip sorun çözüme kavustururlar

Hmmm , neden çark etmiş acaba ? Sanırım kuşları erkenden ürkütmeyeyim dedi.

Erdoğanın , bizim meclise bile girmelerinden rahatsızlık duyduğumuz HDP nin , o çok istediği başkanlık sistemi üzerine hayallerini görmüyor olması mümkün değil .

Varsayalım bu ülkede bir terör gerçeği , doğuda yaşananlar , pkk ve hdp yok ; yine de Türkiye için başkanlık sisteminin konuşulması erken . Tıkırında işleyen tek örnek A.B.D , onun da başkanlık sisteminden aslından çıkmış , kendine has şekli var.

HDP yi tek adamlık , otorite falanda korkutmaz ki , usül gereği öyle söylemiş . İlan etmek istedikleri , arada gaza gelip ilan ettikleri özerlik için en biçilmiş kaftan bu sistem , daha ne olsun :KK14:

Hala rte'nin başkanlığına destek çıkacaklarına inanmıyorum ben,tabanını çok feci küstürür öyle birşey yaparsa.Ama belki başka bi aday çıkarsa onun başkanlığına destek çıkabilirler.

Hdpye guvenenlere sasiriyorum zaten. Tipki Akpye guvenenlere sasirdigim gibi
Bence bu güvenmek durumu değil.
Sadece görünen Kısım.
Hdp akp nin yanında mı değil mi?
Ha hdp akp sayesinde var oldu bu ayrı bir mevzu ama başkanlık için gerekli Milletvekili sayısı hdp vasıtası ile alınamadı.
Aslında şu an hiçbir partinin etkin bir biçimde ne yapmak istediğini çözemiyorum kendi adıma.
Mesela mhp herseye hayır diyerek ne yapmak istedi?
Chp bu kadar pasif kalarak ne yapmak istedi?
Akp hdpyi önce Öne sürüp sonra Çekerek ne yapmak istedi?
Bunların hepsi büyük büyük soru işaretleri...

Bence bu güvenmek durumu değil.
Sadece görünen Kısım.
Hdp akp nin yanında mı değil mi?
Ha hdp akp sayesinde var oldu bu ayrı bir mevzu ama başkanlık için gerekli Milletvekili sayısı hdp vasıtası ile alınamadı.
Aslında şu an hiçbir partinin etkin bir biçimde ne yapmak istediğini çözemiyorum kendi adıma.
Mesela mhp herseye hayır diyerek ne yapmak istedi?
Chp bu kadar pasif kalarak ne yapmak istedi?
Akp hdpyi önce Öne sürüp sonra Çekerek ne yapmak istedi?
Bunların hepsi büyük büyük soru işaretleri...
Onunde sonunda Hdp nin Akp nin dumen suyuna gireceğini en basindan beri söylüyorum. Ben böyle düşünüyorum yani.

Back