• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'HDP ile aynı masaya oturmanın anlamı kalmamıştır'

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.radikal.com.tr/politika/hdp-ile-ayni-masaya-oturmanin-anlami-kalmamistir-1495683
'HDP ile aynı masaya oturmanın anlamı kalmamıştır'
fft107_mf6831591.Jpeg

http://www.radikal.com.tr/politika/hdp-ile-ayni-masaya-oturmanin-anlami-kalmamistir-1495683#

RADİKAL- Başbakan Davutoğlu, HDP ile 30 Aralık'ta yapacağı görüşmeyi iptal etti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, son bir hafta içinde HDP yöneticilerinin sözleri eleştirilerek, ''Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır'' denildi.

İşte Başbakanlık'tan yapılan açıklama:

''Sayın Başbakanımız 1 Kasım seçimlerinin ardından dört yıllık istikrar döneminde milletimizin beklediği köklü reformları, tüm kesimlerle diyalog içinde gerçekleştirebilmek için kapsamlı bir görüşme süreci başlatmıştır. Kendisinin hiçbir fark gözetmeden ülkemizdeki her görüş ve fikirden sivil toplum örgütleri, aydınlar, işçi-işveren temsilcileri ile diyaloga verdiği önem saygıdeğer kamuoyunun malumudur. Bu çerçevede 7 Haziran seçimlerinin ardından da benzer bir sürecin takip edildiği, ülkemizi çok daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için ortak akla ulaşmak amacıyla mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler de dahil detaylı bir uzlaşma süreci yürütüldüğü hafızalardadır.

1 Kasım seçimlerinden sonra da Sayın Başbakanımız, 47.8 milyon geçerli oyun 23.6 milyonunun oyunu almış güçlü bir tek başına iktidar süreci başlamış olmasına rağmen demokrasi kültürüne saygı ve uzlaşmaya verdiği önem sebebiyle yine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarından ayrım yapmaksızın randevu talebinde bulunmuştur. Meclisin ve ülkenin önünde başta Yeni Anayasa olmak üzere gerçekleştirilmesi gereken önemli reformlar, meclis içtüzüğü ve bütçe konuları bulunmaktadır. Türk siyasi hayatında yeni bir gelenek tesis etmek için başlatılan bu süreç, uzlaşma kültürünü hakim kılmak için bir şanstır. Bu talep tüm siyasi partilere oy veren vatandaşlarımızın demokratik tercihlerine saygının da bir sonucudur.

AYNI MASAYI PAYLAŞMANIN ANLAMI KALMAMIŞTIR

Ancak, son bir hafta içinde, HDP yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar, bu anlayış ile taban tabana zıt, ülkeyi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, milletimizin birlikte yaşama yönündeki kadim kültürü ile bağdaşmayan, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumun yansımasıdır. Bu yaklaşım ile HDP yöneticileri siyaseti sorun çözme aracı olarak değerlendirecek bir siyasi olgunluğa sahip olmadıklarını bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu üslupsuz yaklaşımla görüşmenin, aynı masayı paylaşmanın anlamı kalmamıştır.

Tüm bu süreç son derece şeffaf bir şekilde kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşmiştir.

Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının tersine Sayın Başbakanımızın görüşme talebi asla terörle mücadeledeki kararlı tutumu tartıştırmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ve refahı için yürüttüğümüz terörle mücadele süreci, kesinlikle pazarlık konusu değildir. Güvenlik güçlerimiz bu hedef doğrultusunda kararlı bir mücadele yürütürken, ilgili bakanlarımız ve kurumlarımız da, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için fedakâr bir çaba içerisindedirler. Milletimizi arkaik anlayışlarla; anti-demokratik, baskıcı söylemlerle ve silah tehdidi ile sindirmeye dönük eylemler içindeki tüm terör örgütleri ile mücadele kesintisiz devam edecektir.

Sayın Başbakanımız ayak basmadık il bırakmadığı yurdumuzda aziz milletimizin tüm ‘çay ikramı’ davetlerini tereddütsüz kabul etmiş, gönlü geniş Anadolu insanının misafirperverliğinin simgesi olan bu daveti asla geri çevirmemiştir. Bu kültürle bağını koparmış kişilerle bu anlamda yürütülecek bir diyalog ortamı bulunmamaktadır.

Yüce milletimizin desteği ve duası yegane dayanağımızdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' (DHA)

Bakışarak sırıtarak dahada önemlisi imralı yaratığı ile masaya oturan şerefsizdir diyerek otursa idiniz neden kalktınız masadan ama sizin ki oyun bozanlık oldu şimdi.....
çok meraklıysanız siz oturun buyrun !! Bir çözüm aradı Akp bunuda Hdp ile görüşerek yapmak istedi baktı ki olmuyor kopardı ipleri bazıları gibi aponun boynundan ipi almadı konuşmaya yüzü olmaması gerekenler en çok konuşanlar oluyor hep Bahçeli gibi ..

Haayirdir ne oldu acep pek bi meraklilardi dagdakiler ile masaya oturmaya. Ulkeye baris gelcekti hani artik analar aglamayacakti? Davullarla zurnalarla teroristleri karsilamadilar mi? Dagdaki teroristin dugnune altinlar gondermediler mi? Apo canisinin imralida ki sartlarini duzeltmediler mi? Simdi ne oldu ne degisti diye sormazlar mi adama? Bir oy ugruna ne ocaklar sondu bir oy ugruna analarin yuregine atesler dusurmediniz mi? Cozum cozum diyenlere ne oldu? O akil adamlar neyi cozduler. Yeterin artik ya. İnanmiyorum size.

çok meraklıysanız siz oturun buyrun !! Bir çözüm aradı Akp bunuda Hdp ile görüşerek yapmak istedi baktı ki olmuyor kopardı ipleri bazıları gibi aponun boynundan ipi almadı konuşmaya yüzü olmaması gerekenler en çok konuşanlar oluyor hep Bahçeli gibi ..
Haburdan dönenleri davullu zurnalı karşılayanlar MHP li değildi akplilerdi....
Hem sen neden üzerine alındın hayırdır ne oldu niye rahatsız oldun...
Madem ipten alan bahçeli size göre tabi siz asın beslemeyein hadi yapında görelim....

Haburdan dönenleri davullu zurnalı karşılayanlar MHP li değildi akplilerdi....
Hem sen neden üzerine alındın hayırdır ne oldu niye rahatsız oldun...
Madem ipten alan bahçeli size göre tabi siz asın beslemeyein hadi yapında görelim....
O zaman idam vardı idamı Bahçeli kaldırdı böyle şimdi kahraman edası ile konuşmak kolay sorarlar adama öldürmemek için dün idamı kaldırdın şimdi niye öldür diyorsun diye ? Hadi işinize ..

O zaman idam vardı idamı Bahçeli kaldırdı böyle şimdi kahraman edası ile konuşmak kolay sorarlar adama öldürmemek için dün idamı kaldırdın şimdi niye öldür diyorsun diye ? Hadi işinize ..
Bahçelimi kaldırmış idamı?
Tamam ben işime gidiyorum sende hadi hadi kalk...

Bir gecede ne kanunlar cikardi AKP isteseydi sirf apo itine ozel bir kanun cikarir oyle bi asardi ki. Ama insan yerine koyup cozum surecini cikardilar peki neden? Tabikide oy icin. Devletimiz teror karsisinda ilk defa bu kadar aciz kalmistir. Bu gercegi gormek ve kabullenmek zor bisey degildir. Bencr en azindan bu konuda akpnin avukatligini yapmasin. Bedelini canimiz yanarak oduyoruz zira.

Çözüm mü aradı?
Peki şu son 6 aydır ülkede yaşanan kaosun sebebi nedir sizce?
Neye bağlıyorsunuz bu kadar insanın ölmesini?

Aponun boynundan ipi ben mi aldım dedem mi aldı? Türk devleti aldı. Tüm cümleleriniz birbiriyle çelişiyor baktı ki olmuyor kopardı ipleri ok ne güzel. Ne zaman baktı olmadığına. Ne üzerine buna karar verdi mesela? Kürt açılımı ayağına alacağını aldıktan sonra mı karar verdi. İşi bitince mi karar verdi? O zaman şimdi o ipi dolasın boyunlarına birilerinin sıkıyosa. Türk halkı için yapsın türk devleti olarak.

Şu yaşanan her şey zamanında aponun idam edilmemesinden dolayı mı sizce?

Aynı masaya otursa.suuuccc oturmaya succc

Ya hu kahve çay muhabbetine oturuyorlardı herhalde ülke için bunlar cahil ve kansız olduğundan dolayı belki diyalogla çözmek.umudu ile oturdular nasıl korsunuz ya

Şimdi de oturmuyor yanı ne yapsa suç siz.ülkemizi mi.düşünüyorsunuz yoksa laf giydirme derdi mi ona.karar verin

Bir kez.de iyi bakın ya siz.hayatınızda herşeyi ne kadar dort dörtlük YAPİYorSUNUZ kolay mi
Onca düşman iç.dış nasıl baş edilir . diyalog en kolay yöntemdir anlayana

Ornegin ben. Kansız ust kat komsumdan neler çekiyorum. PKK da değil Sinoplu. Tırnağını bile kesiyor balkonuma ses zaten anlatamam

O kaar rica edlttim.nele dedim konuşarak çözmeye çalıştım.kahveye çağırdım 1.5 yıldır yok inadına yapicam diyor sorunlu .

Artık giricek eşler birbirine az kaldı kadın yüzünden ki kicasida mahcup onun yuzundrn
Şimdi.ne Yapalım bizler bile günlük hayatta TEK KİSİ İLE COZUME VARAMAZKEN ki.sizde annenle babanla KV kp elti kayın çocuk o bu hepsiyle iletişim in dort dortluk mu onca milyon insan var ülkede o yüzden boşa atmayin ülkemize aşık olun ya bu aşk yapıcı olsun AKP hükümete ülkemi aşağılarında.herşeyi iuiui bile eleştiri yağmuruna tutarım demeyin ya çok mu zor

Çözüm mü aradı?
Peki şu son 6 aydır ülkede yaşanan kaosun sebebi nedir sizce?
Neye bağlıyorsunuz bu kadar insanın ölmesini?
6 yıl önce hatta 13 yıl önce ülke refah içindeydi dimi..
O zamanlar ki şehitleri darbeleri sizler nelere bağlıyorsunuz?
Merak ettim

Şu yaşanan her şey zamanında aponun idam edilmemesinden dolayı mı sizce?
Buda kaos sebeplerinden biridir elbet
Ancak Powerfull Powerfull bu mesajı neye cevap olarak yazmış bi baksaydınız
Bi partiye bağlanıp tam bir bilgi sahibi olmadan sırf sataşmak için yazılan yoruma
yazmadan ne dediğine kimi desteklediğine dönde bir bak demiş..
Hepsi eleştiriye açıktır tabiki
Ancak savunduğu parti imkanı varken terörü bitirmiş güzel işler yapmış gibi
bodoslamasına konuşmak saçmalık..

Merak ettim
Soruyu size sormamıştım ama cevapta alamamışım.
13 yıl önceyle kıyaslayacaksak çoook yazacak şey varda, konu çözüm süreci.
Madem üstünüze alındınız buyrun siz cevap verin; nasıl oldu da bu terör 6 aydır bu kadar tavan yaptı, ülkede resmen toplu katliamlar yaşadık? Neye bağlıyorsunuz bunları merak ediyorum.

Aynı masaya otursa.suuuccc oturmaya succc

Ya hu kahve çay muhabbetine oturuyorlardı herhalde ülke için bunlar cahil ve kansız olduğundan dolayı belki diyalogla çözmek.umudu ile oturdular nasıl korsunuz ya

Şimdi de oturmuyor yanı ne yapsa suç siz.ülkemizi mi.düşünüyorsunuz yoksa laf giydirme derdi mi ona.karar verin

Bir kez.de iyi bakın ya siz.hayatınızda herşeyi ne kadar dort dörtlük YAPİYorSUNUZ kolay mi
Onca düşman iç.dış nasıl baş edilir . diyalog en kolay yöntemdir anlayana

Ornegin ben. Kansız ust kat komsumdan neler çekiyorum. PKK da değil Sinoplu. Tırnağını bile kesiyor balkonuma ses zaten anlatamam

O kaar rica edlttim.nele dedim konuşarak çözmeye çalıştım.kahveye çağırdım 1.5 yıldır yok inadına yapicam diyor sorunlu .

Artık giricek eşler birbirine az kaldı kadın yüzünden ki kicasida mahcup onun yuzundrn
Şimdi.ne Yapalım bizler bile günlük hayatta TEK KİSİ İLE COZUME VARAMAZKEN ki.sizde annenle babanla KV kp elti kayın çocuk o bu hepsiyle iletişim in dort dortluk mu onca milyon insan var ülkede o yüzden boşa atmayin ülkemize aşık olun ya bu aşk yapıcı olsun AKP hükümete ülkemi aşağılarında.herşeyi iuiui bile eleştiri yağmuruna tutarım demeyin ya çok mu zor
On yil once teror yoktu AKP zamaninda teror cikti onlar yuzunden insanlar olse desek evet haklisiniz teroru sadece akp ye baglamis ve hesabi ona kesmis oluruz ki bu da dediginiz gibi yapici bir elestiri olmazdi. Malesefki hukumetlerin ozellikle bu gibi hayati meselelerde hata yapma sanslari yok malesef. Cunku hatanin bedelini bir tek onlar odemiyor. Kendi hayatimizda yaptigimiz her hatanin bedelini biz cekiyoruz ama. Baskasina da zarar veriyorsak yinede bir sekilde biz oduyoruz bedelini oyle degil mi? Sizdecyeterin artik ust komsu ile muzakere etmekten anladiginiz uzre muzakere yollari kapali bir insan. Konusarak cozemissiniz ve soylediginiz uzre cozulemeyecek. Adli yollara basvumanizi oneririm sizede. Evet AKPnin istese teroru bitirecek gucu var ma bunu muzakere gibi sonucsuz bir yontemle cozulecegini unmak ne yazik ki ccukluk.hangi teror orgutu muzakere ile son bulmus salt dunya da tek bir ornegi yok. Yapici olucam derken resmin butununu kacirabiliriz.

Merak ettim
Kimsenin boyle bir iddiasi yok ki. Gecmise bakarsak bir cok hata bir cok yanlis var ewet. Keske olmasaydi keske engel olunabilseydi. Keskelerden ziyade gecmisle alakali baskada birsey soylenemez sanirim. Gecmisi duzeltme sansimiz mudahale etme sansimiz varmis gibi sormussunuz. Gecmis iyi ya da kotu gecmis bitmis bir dahasi yok yani. Ama bu gunumuzu simdiyi gelecegi dusunup endiselenmek glecekte on uc yil once de boyleydi demekten iyidir sanirim.

On yil once teror yoktu AKP zamaninda teror cikti onlar yuzunden insanlar olse desek evet haklisiniz teroru sadece akp ye baglamis ve hesabi ona kesmis oluruz ki bu da dediginiz gibi yapici bir elestiri olmazdi. Malesefki hukumetlerin ozellikle bu gibi hayati meselelerde hata yapma sanslari yok malesef. Cunku hatanin bedelini bir tek onlar odemiyor. Kendi hayatimizda yaptigimiz her hatanin bedelini biz cekiyoruz ama. Baskasina da zarar veriyorsak yinede bir sekilde biz oduyoruz bedelini oyle degil mi? Sizdecyeterin artik ust komsu ile muzakere etmekten anladiginiz uzre muzakere yollari kapali bir insan. Konusarak cozemissiniz ve soylediginiz uzre cozulemeyecek. Adli yollara basvumanizi oneririm sizede. Evet AKPnin istese teroru bitirecek gucu var ma bunu muzakere gibi sonucsuz bir yontemle cozulecegini unmak ne yazik ki ccukluk.hangi teror orgutu muzakere ile son bulmus salt dunya da tek bir ornegi yok. Yapici olucam derken resmin butununu kacirabiliriz.

İlk.önce size.tesekkur.ediyorum. bu sitede karşıt goruslu olup uzun uzun ciddi.ciddi.yorum.yazip ''AA siz.akpliler yobaz reisci bizim.ataturku agziniza.almayın gibi alakasız yorum.yapıp ayrıştıranlar.gibi.yazmadiginiz için.

Müzakere.yolları kapandı.eminim.bunu biz.gibi hükümet de.anladı.sadece bir.konu var evet belki.onlar da.biliyordu ama burda bir.sorun var sadece terör.değil bir.kesimi.kendi tarafına.sadece ırkla çekmeye çakışan.bir.HDP.ve PKK

Halka.kendilerini.öncelikle anlatmaları.gerekti.diye.düşünüyorum.cunku hangi parti.olursa.olsun.hizmet de.etse onlara bi.kurtluk.algısı ile yanıltma.oldu hala.da.kurt.sorunu.deyip duruyor HDP

Bence.AKP önce.bu algiyi yıkmak.için.müzakere.de denediler size.az.çok.hizmet de ettik gibi bir.gösterimde bulundular çünkü halkın.çoğu çok.iyi.niyetli.olmakla beraber.okumayan bir.halk.

Kolay kanabilen.

Çok.zor.gerçekten.çok.hassas bir.konu

Ben.Allah.ülkemizin yardımcısi.olsun.diyorum.
Gerçekten vatanını seven yanlışa.yanlış ama.iyi yapılana da.CHP de.olsa AKP de.olsa.MHP de.olsa iyi diyen insnalr olsun.istiyorum

Soruyu size sormamıştım ama cevapta alamamışım.
13 yıl önceyle kıyaslayacaksak çoook yazacak şey varda, konu çözüm süreci.
Madem üstünüze alındınız buyrun siz cevap verin; nasıl oldu da bu terör 6 aydır bu kadar tavan yaptı, ülkede resmen toplu katliamlar yaşadık? Neye bağlıyorsunuz bunları merak ediyorum.
Tüm parti dönemlerindeki askeri olayları araştırıp okuyup gelirseniz sorunuzdaki eksikliği fark edersiniz

Seni gidi pis yobaz diyerek insanlari uzaklastirmanin, otekilestirmenin hirslandirmanin ne insanlik adina ne ulkemiz adina bir faydasi olacagini dusunmuyorum. Degil oy verdigim parti lideri babamin yaptigi bile aklima ve vicdanima yanlis gelsin. Bunun yanlis oldugunu ifade ederim. Bu sebeple hic anlam veremiyorum yanlis oldugunu bildigi halde yanlisi savunan insanlari. İflah olmaz egoya bagliyorum ben bu durumu. En basindan beri cozum sureci denilen bu oyunun hata oldugunu savunuyordum. Hatta bu sitede bunu dile getirdigimde bir akp ye oy vermis ve dibine kadar cozum surecini savunan arkadas tarafindan baris istemeyen kana susamis biri olmakla itham edilmistim. Dogru bildigimi soylemekten vazgecmedim ama hep sonunda yanilmis olmayi butun kalbimle istedim. Bu gunku tabloda da yanilmadigimi gordum. Bundan keyif mi aliyorum hayir.dun ne dediysem bu gun de ayni seyi soyluyorum.Evet akp hukumeti istese teroru bitirebilirdi su an imkansiz. Ama stratejisini bu yonde kurmadi.Ortaya cozum surecini atarak zamn kazandi oy topladi. Olan yine masum insanlara oldu.Simdi soruyorum size yikici olan kim?
İlk.önce size.tesekkur.ediyorum. bu sitede karşıt goruslu olup uzun uzun ciddi.ciddi.yorum.yazip ''AA siz.akpliler yobaz reisci bizim.ataturku agziniza.almayın gibi alakasız yorum.yapıp ayrıştıranlar.gibi.yazmadiginiz için.

Müzakere.yolları kapandı.eminim.bunu biz.gibi hükümet de.anladı.sadece bir.konu var evet belki.onlar da.biliyordu ama burda bir.sorun var sadece terör.değil bir.kesimi.kendi tarafına.sadece ırkla çekmeye çakışan.bir.HDP.ve PKK

Halka.kendilerini.öncelikle anlatmaları.gerekti.diye.düşünüyorum.cunku hangi parti.olursa.olsun.hizmet de.etse onlara bi.kurtluk.algısı ile yanıltma.oldu hala.da.kurt.sorunu.deyip duruyor HDP

Bence.AKP önce.bu algiyi yıkmak.için.müzakere.de denediler size.az.çok.hizmet de ettik gibi bir.gösterimde bulundular çünkü halkın.çoğu çok.iyi.niyetli.olmakla beraber.okumayan bir.halk.

Kolay kanabilen.

Çok.zor.gerçekten.çok.hassas bir.konu

Ben.Allah.ülkemizin yardımcısi.olsun.diyorum.
Gerçekten vatanını seven yanlışa.yanlış ama.iyi yapılana da.CHP de.olsa AKP de.olsa.MHP de.olsa iyi diyen insnalr olsun.istiyorum

Back