HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Umut yaratmayı başardık

VEdeBU

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
6.013
10.920

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barajı aşmaları halinde çok sayıda ‘egemen’in canının yanacağını belirterek, “Kazanmamız gereken şey, toplumda yeniden umut yaratmaktı. Asıl zafer buydu ve biz bunu başardık” diye konuştu.

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Demirtaş, şunları söyledi:

PARAMIZ YOK

“Bütün HDP seçim kampanyasının yüzde 90'ı gönüllü çalışmalardan oluşuyor. Sloganlardan reklam filmlerine, sosyal medyadan stantlara kadar, seçim bürolarına kadar... Tamamıyla gönüllülük üzerine bir çalışma yürütülüyor. İşte bu da egemenlerin kontrol edemediği bir güce dönüşüyor. Manşetlerle yönlendiremedikleri bir güce dönüşüyor. İnsanlar sosyal medyada savunsun diye kimseye para ödemiyoruz. Hiçbir gazeteye övsün diye para vermiyoruz. Zaten paramız yok. HDP barajı aşarsa çok sayıda egemenin canı yanmış olacak. O nedenle bu kadar bize saldırıyorlar. O nedenle bu kadar pervasızca büyük yalan ve iftira kampanyaları yürütüyorlar. Kampanyada kötü bir noktada değiliz. Barajı aşabileceğimize yürekten inanıyorum. Anketler farklı farklı sonuçlar gösteriyor olabilir. Barajı aşmanın yaratacağı etkiden çok daha büyük bir etkiyi zaten yaratmış durumdayız. Kazanmamız gereken şey, toplumda yeniden umut yaratmaktı. Asıl zafer buydu ve biz bunu başardık.

BARIŞI SAVUNACAĞIZ

(‘HDP Meclis'e giremezse tekrar silahlı çatışma başlar mı?’ sorusu üzerine) Hayır arkadaşlar. Öyle bir ilişki kurmak çok doğru değil. HDP Meclis'e girse de girmese de barışı savunacak. Her halükarda çatışmasızlığı, mevcut durumu biz devam ettirebileceğimizi, siyaseten bu baskıyı oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Çatışmasızlık devam etsin diye bütün siyasi gücümüzü kullanacağız. Başaracağımıza da inanıyorum.”
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28978735.asp

Hocam o apo denilen pisligi ve pkk eskiya surusunu sirtindan atmadigin surece, hic ugrasma. Baraji gecersen op basina koy.

Hadi şimdi bu konunun altında da bir kısmımız pkk bağlantılı, aponun adamı, bunlara oy veren aptaldır, haindir teröristtir diyelim. Diğer kısmımız da denemek istiyorum, bir şans vereyim, ezilen kesimleri temsil ediyor, selo çok karizmatik, meclise girmeliler diyerek tartışalım.

Dikkat ediyorum da hep aynı üyeler aynı şeyleri yazıyorlar. Hdp ile ilgili her konu 50 sayfa oluyor ve aynı şeyler tartışılıyor, konuşuluyor. Sıkılmadınız mı? Ben çok sıkıldım. Haber hakkında konuşamıyoruz artık bu tip tartışmalar yüzünden. Kimse kimsenin fikrini değiştiremez. Herkesin aklı fikri var.

Konuya yorum: hdp tüm imkansızlıklara rağmen şu an en çok sesini duyuran parti bence. Umut vadettiği de doğru. Umarım umutlarımız boşa çıkmaz ve her şey güzel olur.

Hdp zaten kürt milliyetçiliği kimliğinden sıyrılıp bir kitle partisi olmak amacıyla yola çıktı, parti olarak da yeni sayılır taşların yerine oturması biraz daha zaman alacaktır, umut ışığı oldukları da doğru umarım barajı geçerler özellikle sandıklarına da sahip çıkarak meclise girerlerse çok sevineceğim, birkaç ay önce hdp' den akp' ye destek çıkmak konusunda şüpheleniyordum yalan değil ama açıklama üstüne açıklama yapmaları ve akp' nin sürekli hdp' ye ve chp' ye yüklenmesi bu fikrimi değitirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…