- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 34
-
- Konu Sahibi Feministka
Dış gebelik olabilir , bnm tüpümünbiri alındı cnm.diyelim ki bekledim iğne yapmadım ve dış gebelik olduğu anlaşıldı, bebek de kendiliğinden düşmese, ameliyat mı olmak zorunda kalınıyor internette öyle okudumtüpün patlama ihtimali varmış bir de.
Dış gebelik olabilir , bnm tüpümünbiri alındı cnm.
canım benim biliyorum insan küçücük de olsa bir umut arıyor ama ben çok araştırdım yüzlerce sayfa yazı, yorum okudum ama beni mutlu edecek sağlam bir şey bulamadımdeğerlerindeki artış boyle az olup sonradan normale dönen yok mu ki ?
canım benim biliyorum insan küçücük de olsa bir umut arıyor ama ben çok araştırdım yüzlerce sayfa yazı, yorum okudum ama beni mutlu edecek sağlam bir şey bulamadımtakip altında olursan beklemek sana zarar vermez. ben dış gebelik olduğunu sanmıyorum. 2 günde bir tahlil yaptır. ben kimyasal gebelik geçirdiğimde beta hcg inat etti bide düşükten sonra hemen sıfırlanmadı 2 ay boyunca hastaneye gittim. çok sıkıntılı üzücü stresli ama yine de o iğneyi yaptırmadım
3 farklı doktora gittim kese görünecek kadar zaten büyümemişti ama ultrasonla baktılar. normal gebelikteki gibi rahim duvarı kalınlaşmıştı.Hadi ya ne uzun sürmüş, rahim kalinlasmasi olur mu kimyasal gebelikte de sen de olmus muydu ?
Gecen temmuz ayında gecirmiştim.şimdi tup bebekle ikizlere hamileyim,ama sende ameliyat olacak diye birsey yok cnm. Belki degerin düşer, Allah yardımcın olsun.yaaevet galiba dış gebelik. rahim dış gebelikte kalınlaşmaz sanıyordum kalınlaşıyormuş meğer bilmiyordum şimdi okudum. ben de ona güvenmiştim. hayırlı olsun ne kadar zaman sonra hamile kaldın :)
Belki dış gebelik bile değilsin. Sıkı takipte olursa sorun olnaz .mudehalede kolay olur,merak etme.bu zor gunler de gececdk.Hadi ya ne uzun sürmüş, rahim kalinlasmasi olur mu kimyasal gebelikte de sen de olmus muydu ?
Neden doktor hemen iğneye başvuruyor ki? Benim doktorum yükselme ihtimali için 2 günde bir beta baktı. Gerçi kollarım delik deşik oldu. Ama müdahalesiz düşük yapabildim. Benim de ilk değerim 16 idi. Önce değerlerim normal arttı. Sonradan 1000 civarında durakladı. Sonra da düşük gerçekleşti.
3 farklı doktora gittim kese görünecek kadar zaten büyümemişti ama ultrasonla baktılar. normal gebelikteki gibi rahim duvarı kalınlaşmıştı.
Gecen temmuz ayında gecirmiştim.şimdi tup bebekle ikizlere hamileyim,ama sende ameliyat olacak diye birsey yok cnm. Belki degerin düşer, Allah yardımcın olsun.
Eğer dış gebelik varsa, tubalarda yani tuplerde meydana gelirse bu dış gebelik organ rupturune (patlamasına) neden olur eğer tuplerin alınırsa gebelik şansın yarı yarıya düşer, inşallah dış gebelik değildir her şeyin hayirlisi allahtan caniminici ümidini yitirme
Belki dış gebelik bile değilsin. Sıkı takipte olursa sorun olnaz .mudehalede kolay olur,merak etme.bu zor gunler de gececdk.
Ewet baktırmayan hcg nin nasıl yukseldiğini bile bilmior:) bazen çok araştırmak ve bilmek de iyi olmuyor.ama bir kere takibe başladığın için dayanamaz baktırırsın.belki bir yılda 3-4 kere kimyasal gebelik geçiriuorız ama haberimiz bile olmuyor:)evet belki de. bi artma bi düşme gibi bi durum olmadığından dr kimyasal demedi hiç. hep arttı ama az az bu daha çok dış gebelik belirtisiymiş, kimyasal daha dengesizmiş.
ama belli de olmaz tabi bakalım sonuçlar düzene girer mi hala diye düşünüyorum. şundan dolayı ; bu gün arkadaşlarıma da sordum hepsinin çocuğu var ama bu test sonuçları hakkında bilgileri yok yani sık sık test yapmamışlar.
bi çoğu adetin üzerinden uzun süre geçince gidip hamile olduğunu öğrenmiş sonra da zaten keseyi görmeye gitmiş. hatta ilk gittiğim doktor sadece ilk sonucuma bakıp başka test yapmadı ve bir iki hafta sonra gel keseyi görelim dedi. yani böyle olunca onlar bir iki hafta sonra baktırdığında zaten ya kese oluşmuştur yada sonuç doğal olarak yükselmiştir. acaba sık baktırarak hata mı ediyoruz diyorum, tamam sonuçların 2 güne artması gerekiyo ama. baktırmayanın bundan haberi bile yok bi yandan da.
ekim ayında dış gebelik geçirdim.. değerim 5000 lerdeydi.. her şey normaldi hiç akıntım bile olmadı kanama hiç bir şey.. doktor kontrolünden önceki gün sadece karnımın sağ tarafı ağrıdı.. benim kese ve yolk sac tüpte görüldü ama 6 haftalıktı.. doktor medical parkta burcu aykan dı. hemen prof murat inal ı çağırdı. kendi aralaarında rahim kalınlaşması var dediler.. sonra metotreksat ile tedavi oldum. ameliyatsız.. bir tane oğlum var.. şimdi 2. yi deniyoruz kısmet.. hakkında hayırlısı olsun inş..
Konu hakkında hiç bir bilgim yok. Sadece çok geçmiş olsun demek istedim