Hazirladiğiniz mamayi biberonda nekadar bekletiyorsunuz

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.307
15
358
İstanbul
Arkadaşlar biberona mama hazırlayıp verdiğimde kızım bazen içmiyor 10-15 dk sonra tekrar denediğimde içiyor. genelde iyice acıkınca hazırlıyorum geri çevirmiyor
burda bi komşununda 4-5 aylık iştahsız bir bebeği var hazırladığı mamayı 2-3 saat beklettiğini söyledi bu şekilde allah korusun bi zararı olmaz mı bişey desen amaaan boşver her içmediğini dökseydim diyor ama zararı varsa küçücük bebeğe boşver demek doğru mu?

mama kutusunun üzerinde de yazıyor,taze olarak hazırlanıp verilmeli diye. Biberonda bekleme süresi 1 saat,1 saatten sonra içerisindeki bileşenler değişime uğruyor,belki zararı olmayabilir ama komşunuz bilmeli ki 1 saatten fazla beklemiş mamanın bebeğe hiç bir yararı yok,bebeğinin midesini doldurup açlık hissini gideriyor sadece,bebeğini beslemiyor.

ben dışarı falan çıkarken hazırlıorum bazen
1-2 saat sonra verdiğim oluyor,bilmiordum bozuldugunu
ama bir alışveriş merkezinde mama yapma şansımız yok ki

bende her zaman taze hazırlamaya dıkkat edıyorum dısarıya cıkacagım zaman termosla su alıyorum yanıma ıcırecegım zaman hazırlıyorum mamayı

ben dışarı falan çıkarken hazırlıorum bazen
1-2 saat sonra verdiğim oluyor,bilmiordum bozuldugunu
ama bir alışveriş merkezinde mama yapma şansımız yok ki
Ben bu duruma engel olmak için mamayı ve suyu ayrı taşıyorum acıktığı zaman ikisini birleştiriyorum ne kadar koyacaksan o kadar mama al yanına küçük cam meyve kavonozlarını kullana bilirsin biberonada su koya bilirsin.Sonra ikisini birleştirirsin.

bende alışverişe gittiğim zaman haırlıyorum tadına bakıp veriyodum ama zararlı olduğunu bilmiyodum.

bende en fazla 15 20 dk tutuyorum sonra döküyorum nedeni ilk yaptığım ve 15 dk beklettiğim arasında okadar fark varki bi süre sonra koku yapıyo oradan anlayabilirsiniz dökülüp dökülemiyeceğini bile.... ben çarşıya giderken biberona mamayı koyup yanıma ılık suyu bildiğimiz su şişelerine doldurup acıktığında hemen mamayı yapıyorum nerde olıursam olayım pratiğime gidiyor böylesi daha iyi hemen elimin altında oluyo ılık suyu

ben sadece gecelerı bıberon maması verıyorum ve asla yarım saatten fazla beklemıs mamayı vermıyorum amannnnnnnnn dokulen mama olsun gıden para olsun benım bebısımın saglıgından dahamı onemlı

mamayı bekletince soğuyor zaten siz tekrardan ısıtıyormusunuz? 10 dk sonra bile soğuyor, ısıtmakgerek değil mi? Oda sıcaklığında versek karnı ağrırmı bebişimin?

saolun arkadaşlar acaba benmi abartıyorum diye düşünüyodum bebeğine üzülüyorum tekrar uyarıcam bakalım.

Arkadaşlar,bugün kontrolümüz vardı ve bu konuyu bugün dr sordum.hazırlanan mamanın biberonda 1 saatten fazla bekletilmemesini söyledi.oda sıcaklığında bir saat yeterliymiş,bakteri üretebilirmiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…