Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öncelikle kayıplarınız için başınız sağolsun, cd 56 seviyesi kişinin yaşam tarzı ve kronik hastalıkları ve hormon seviyelerinde uzun süren dengesizliklerle beraber rahim dokusunda hayatınızın belli bir aşamasında yükselebilir, normalde rahimde kanseri önlemesi için vücudumuzun doğal savaşçıları olan bu katil hücrelerin oranının %5'in üzerinde çıkması, vücudunuzda aşırı uyarılmış bir savunma mekanizmasına sahip olduğunuzu gösterir bu nedenle sizde ya da ailenizde örneğin zehirli guatr gibi bazı otoimmün hastalıklar varsa bu hücrelerin de normal seviyenin üzerine olması beklenebilir. Önceden sağlıklı bir gebelik veya doğum yapmış olmanız bunu değştirmez, yüksek cd 56 embriyoda kromozom anomalilerine değil spermle yumurtanın döllenmesi ya da embriyonun yaşamasına etki eder. Eğer genetik bir bozukluktan da endişe ediyorsanız doktorunuz umarım ve sanırım 2. kaybınızla beraber en geç, size ve eşinize periferde kromozom analizi ile birlikte embriyoya genetik tarama yapılmasını tavsiye etmiştir, eğer etmediyse (PGT ya da NGS) kendisine neden bu testleri yapmayı tercih etmediğini sorabilirsiniz, aldığınız cevap sizi aydınlatır. Vefat eden bebeğinizin teşhisi neydi bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla dünyada, genetik anomali ile bebek dünyaya getirmiş ailelerin tüp bebek tedavilerinde kayıp beklenmeden genetik analizlere normalden daha fazla ağırlık verilir. Tedavi protokolünüzde böyle bir farklılık var mı?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.Pgt yöntemiyle yapıldı zaten şuan yine genetikte embriyolar tek gen hastalığı vardı kızımda ben ve eşimde taşıyıcı çıktı zaten tüp bebek tercihi o yüzden seçildi.Tekrardan hasta doğum olmaması için.Cd56 yi da hiç bir sorun yokken iki defa tutunma olmadığı için yatak istiyor doktorum.Verdiginiz bilgiler için çok sağolun Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah

Tekgen hastalığında kesinlikle PGT :) CD56 için de bence parça alınacaktır. Bulunduğunuz ilde ya da yakında yapılıyor mu bilmiyorum, Ankara'da özelde yapılıyor.

Herkese selamlar. Biz bugun kalp atisini duyduk. 6 hafta 5 gunluk olarak hesaplaniyordu. Aglamam diyordum. Duydugumdan beri durmaksizin agliyorum. Tum anne adaylarina kismet olsun insallah.
Tebrik ederim,herşey sorunsuz ilerler umarım. Bu güzel duygunun keyfini her saniye yaşa

Sagol kuzum. Inan bende bilmiyorum kalp atisina ne zaman bakiliyor ama hersey cok guzel olacak inaniyorum. Benim esim suan tedavi oluyor sperm cikisi olursa hemen baslayacaz tup bebege yasta var bende bakalim hayirlisi kuzum. Iyi haberlerini bekliyor olacaz

Gözün aydın çok sevindim hayırlısı ile devamı gelsin çifter çifter katlanarak ilerlesin inşallahhhhhhh bende az önce yaptım çok şükür 731 çıktı değerim

Aminn kuzum sanırım 6.haftdan sonra tam bilmesemde etraftan duydugum insallah Rabbim gonlüne göre verir canım benim duam seninle ve isteyen dileyen herkesle bende de yaş var kısmet bu işler yasa bakar mı

Gözün aydın çok sevindim hayırlısı ile devamı gelsin çifter çifter katlanarak ilerlesin inşallahhhhhhh bende az önce yaptım çok şükür 731 çıktı değerim
Amin kuzum aminnnnn cooooookkkk sevidimmmm ayyyy canım benim sağlıkla kucağına al insallah masalllah subhanallah senin transfer kaçıncı gun baktırdın ve kac embriyo konulmuştu kuzum

Canim sen transfer olduktan sonra mi yedin hergun 1 avakqdo ceviz findik badem yoksq onlarida mi tiransfer oncesi yedin 3 4 ay kuzum

Kızlar bir şey soracağım progestan fitili koyarken canım acıyor bende biraz islatıyprum bir şey olmaz dimi insallah sanki bpyle duymuştum yapan var mı remziye_06
Islatmaniz bizzat ilerlemesini zorlastirir. yapis yapis olur. Bu fitilin dis yuzeyi su ile bulustugunda cozunmek uzere formalize edilmistir. Fitil koyarken caniniz aciyor ise doktorunuza bir miktar zeytinyagi ya da hindistan cevizi yagi gibi vajeninin ph i ile uyumlu bir yag ile itip itmemeyi sorabilirsiniz. Asiri yagdan bahsetmiyorum. sadece parmaginizi cok hafif yaglayip fitili oyle koyabilir miyim diye sorabilirsiniz.

Bir de idrarinizi yapip gidip fitil koyuyorsaniz o da kuru bir ana denk geliyordur. Hani idrar sonrasi kuruluyoruz bir de o da üre sonucta, belki biraz ara verseniz vajina yeniden islanabilir.

Canim sen transfer olduktan sonra mi yedin hergun 1 avakqdo ceviz findik badem yoksq onlarida mi tiransfer oncesi yedin 3 4 ay kuzum
Sadece avakadoyu transferden 3 4 gun önce yemeye baslaıdm digerlerini hep diyordum yarim avakado yiyordum sonra 1 avakadoyu çıkardım

İlk defa öyle koydum bir şey olmaz değil mi korktum

İlk defa öyle koydum bir şey olmaz değil mi korktum
Hayir neden olsun. Su sonucta. Ben sadece işiniz zorlasmasin diye soyluyorum yoksa hic endiselenmeyin. Su zarar vermez.

Fitil iceride kalsin diye pamukla peçeteyle o girisi tikadigimiz zaman bir muddet sonra ciddi kuruluk sorunlari yasayabiliriz, biraz akmasi normaldir, doktorlar da akacagini hesap ederek recete ediyorlar sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…