haklısın canım. sanırım yaşadıklarım artık ağır gelmeye başladı. birden başa dönmek beni dahada strese soktu. aslında korkuyorum. aynı şeyleri yaşamakdan. hamile kalıp tekrar kaybetmekden.Aslında bende çok stres oluyorum ama hiç bu konuyla ilgili rüya görmedim.herşey Allah'ın elinde vakti Zaman'ı var.bakalım bizim Vaktimiz ne zaman
Günaydın canımBi probleminiz yok şükür ben inanıyorum bu sefer senin olacak.önceki bebeğinin tutunması da umut olsun sana.demekki hayırlı değilmiş böyle düşünmek lazım
Merhaba Can'ım.karar verdiğin Zaman ön görüşme yapıyorsun.bi sonraki ay adetin 2 yada 3. Günü gidip başlıyorsun tedaviye.genelde 10 için de yumurtalar gelişiyor 2 gün sonra da toplanıyor.ben bahçeci umut ta tedavi görüyorum.yumurta toplamam bu ay oldu.haziranda yani bir ay sonra transferim olacak.embriyolarımı dondurdular.genrlde dondurup ertesi ay transferi yapıyorlar bu klinikte.sen nerede tedavi göreceksin sorun neydiMerhaba kızlar,ben de ağustos ayında tüp bebek düşünüyorum ancak muayeneler, yumurta toplanması,iğneler,transfer hepsi aynı ay içinde mi oluyor.Adet tarihi filan önemli mi bu tedavide.Yumurtalar temmuzun ilk üç haftası toplanıp,beklenip ağustos ayında diğer işlemler, transfer filan yapılabilir mi?
Merhaba Can'ım.karar verdiğin Zaman ön görüşme yapıyorsun.bi sonraki ay adetin 2 yada 3. Günü gidip başlıyorsun tedaviye.genelde 10 için de yumurtalar gelişiyor 2 gün sonra da toplanıyor.ben bahçeci umut ta tedavi görüyorum.yumurta toplamam bu ay oldu.haziranda yani bir ay sonra transferim olacak.embriyolarımı dondurdular.genrlde dondurup ertesi ay transferi yapıyorlar bu klinikte.sen nerede tedavi göreceksin sorun neydi
sağol canım iyiyim. Hazırlanıyorum artık Antalyaya gitmek için. Transferden sonra seni oyalayacak birşey bul. Mesela puzzle gibi. dünyayı unuturuyor sana. birşeylerle uğraşırsan zaman çabuk geçiyor birde aklına gelmiyor.Nasılsın Can'ım ne yapıyorsun.beklemek çok zor günler geçmiyor sanki.transferden sonra 10 gün Nasıl geçecek bilmiyorum
Merhaba canım. Canım doktor ve merkeze göre değişiyor. Ben ilk 2 denememi aynı merkezde yaptım. Hepsini aynı ay içinde yaptı. Şimdi gideceğim merkez dondurup transferi 1 ay sonra yapıyor. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursunMerhaba kızlar,ben de ağustos ayında tüp bebek düşünüyorum ancak muayeneler, yumurta toplanması,iğneler,transfer hepsi aynı ay içinde mi oluyor.Adet tarihi filan önemli mi bu tedavide.Yumurtalar temmuzun ilk üç haftası toplanıp,beklenip ağustos ayında diğer işlemler, transfer filan yapılabilir mi?
canım tüp bebek merkezine git görüş. durumunu anlat. bana bu ay doktorum doğum kontrol hapı verdi ve adeti öne çekti. yani yapabilirlerBen aslında herşeyi temmuz gibi istiyordum ama temmuzun son haftası şehir dışında olmam gerekli ve adetim şehir dışındayken olacak böyle olunca koca ay güme gidecek o halde değil mi?Ağustos desem yine son hafta adetim ve brn öğretmenin eylülde okul açılıyor okul döneminde bu tüp bebek olayı zor gibi. Peki bu tedavide adeti öne çekmek için herhangi bir uygulama vs gibi birşey var mı?
Benim nörofibromatozis adında genetik bir rahatsızlığım var bunu doğacak bebeğe aktarmamak için doktor tüp bebek önerdi.Çünkü bu rahatsızlık çok hafif seyirli de olabiliyor,çok şiddetli olup oldukça ağır sonuçlara da yol açabiliyor.Şükürler olsun ki bendeki en hafifi hatta sağlığımı etkileyen olumsuz bir durum yok ama bu genetik bozukluk bende var ve çocuğa ne derece aktarılır doktorlar dahi garanti veremiyor bu yüzden de Pgt yöntemi ile tüp bebek tedavisi göreceğim.
pgt de yumurta toplanır ve dondurulur. 1 ay sonra çözülür genetik teste gönderilir ve 2-3 gün içinde sonuç gelir ve transfer olur. çok da uzun değil. Yanlız genetik kromozon testi yaptırdın mı. neden pgt istiyorsunUff çok uzunmuş ya
pgt de yumurta toplanır ve dondurulur. 1 ay sonra çözülür genetik teste gönderilir ve 2-3 gün içinde sonuç gelir ve transfer olur. çok da uzun değil. Yanlız genetik kromozon testi yaptırdın mı. neden pgt istiyorsun
Genelde hastanelerde 4500-5000 civarı oluyor. 2000 civarı ilaçlar tutuyor. pgt içinde embriyo başına 500 dolar demişlerdi bana. sağlık güvencen varsa ve şartlarına uyuyarsan rapor çıkar. devlet karşılıyor bir kısmını. o zaman hastane 2.480tl ödüyorsun ilaçlarda 500tl civarı tutuyor.Bir de tüp bebek maliyeti nedir? Merkezden merkeze değişiyodur ama ortalama olarak ne kadara mal oluyor?
Anladım canım. Ben genetik test yaptım varsa pgt yapacaktım. o yüzden araştırmıştım. hepsi 1 ayda olmuyor. bir ay sonra transfer oluyorGenetik test yaptirmadim ama yaptıracağım,yüzde 99 genetik bozukluk olduğu çıkacak dedi tibbi genetik doktoru.Çünkü nörofibromatozis hastalığı belirtiler ile konulan bir hastalık ve bende tüm belirtiler var ancak sağlığımı etkileyen bir durum yok. Bu hastalık doğacak çocuğa yüzde 50 oranla geçiyor ve hastalığın şiddeti hakkında doktorlar hiçbir garanti veremiyorlar. Risk almamak için de pgt yöntemi ile tüp bebek istiyorum.