HAZİRAN ~TEMMUZ AYI GEBELİK PLANLAYANLAR 🤰🏼🧿

Muhtemelen yanlış yazdıgınız için yanlış anlaşıldınız olsun sabah sabah ayılamadık daha

Dollenme olmazsa catlar ve adet olur yazdıgını anımsadım ondan öyle dedım canm bende. Neticede catlamasa bebek olmaz diyelim kısaca

Merhaba benide ekler misin canım sat 20 mayıs, bat 20 haziran sdaak
Canımm hosgeldın nerelerdesin biz ayrı topıkte yazısıyorduk sanrım

Merhaba kizlar ben 18.05.2024 saat 22.00 da ovitrelle yaptirdim. Oncesi ve sonrası lh testlerim ekte. Ovitrelle den dolayı koyulasma oldu doğal olarak fakat gunlerdir ayni koyulukta devam.

Ovitrelle sonrasi catlamayi bu testlerle goremiyor muyuz? İcinde bhcg var 10 gun etkisi olur yaziyor prospektuste. Bhcg kaynakli mi oyle? Yoksa igneden 24-36 sa sonra gercekten catladi mi? Bilgisi tecrubesi olan yazarsa memnun olurum.

Eklentiler​

• IMG_20240522_071110.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 11

kızlar yorum bekliyorum ovitrelle sonrası hep mi pik devam eder? bu konuda uzmanlaşan yok mu

Kızlar, Anadolu yakasında kadın doğum doktoru arayışındayım özel hastane ya da özel muayene farketmez var mı önerebileceğiniz doğal doğumu destekleyen bir hekim?
Anadolu yakası nerde oturuyorsunuz bende Anadolu yakasındayım burda özel bir üniversite hastanesinde doktorum

Merhaba sat 29 bat 2 beni de ekler misiniz?
Mayıs olduğunu düşünüyorum ay belirtmemişsiniz
Evet öyle sat Nisan bat Mayıs

Canım okudum da burada senin bilgin doğru değil. Menstrüasyon döngüsünün başında hipofiz bezinden fsh ve aynı anda yumurtalıklardan östrojen salgılanmaya başlıyor. Fsh yani folikül uyarıcı hormon folikülleri uyarıyor ve birkaç tanesi olgunlaşmaya başlıyor bir veya daha fazlası yeterli olgunluğa ulaştığında hemen uyarı gidiyor hipofiz bezine ve LH hormonu pik yapıyor. 2 gün pik kalabilir. Böylece yumurta çatlıyor. Yani dış kabuğundan ayrılıyor ve yumurtalıklardan atılıyor. Buna yumurtlama yani çatlama diyoruz aynı anlamda her ikisi de. Yumurtanın kabuğu yumurtalıkta korpus luteum olarak kalıyor ve olası bir gebeliğe karşı progesteron salgılanmasını tetikliyor. Yumurta bu arada tüplerin ucundaki saçaklı kısım tarafından yakalanıyor ve tüplerdeki ilerleyişine başlıyor. Spermle karşılaşmazsa döllenme yeteneğini kaybediyor. Bir süre sonra da yine mesaj gidiyor döllenme olmadı diye ve en baştaki yumurtanın kabuğu yani korpus luteum bozuluyor. Bu da ani bir progesteron düşüşüne sebep oluyor ve dolayısıyla rahim duvarının dökülmesi başlıyor. Yani yumurtlama=çatlama)

Ahahaah valla oyle daha yumurtlama bilmeyen arkadaşlarım var O ne kız falan diyorlar ya şaka gibi vücut ısısı ölçümü fln nirvana bunlar
Yine vücut ısısını gördüm:)) benim vücut ısısı 2 gündür 36.7 oldu. Öyle olunca uygulama yumurtlama tarihimi değiştirp 19’u yaptı Şimd ben ne zaman test yapıcam her zaman emin olduğum yumurtlama gününü bu ay anlamadım resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…