Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

ayy anlamadım ben şimdi,doktor tetanoz aşısını mı önermedi cnm??

cnm ben oldum tetanoz aşısı aşırı ağrı ve hafif ateş yapıyor. ebe bana bu aşının sadece benim için değil bebek içinde olduğunu söyledi. doğum esnasında göbek kordonu kesilirken enfeksiyon kapmasını engeller dedi. bence mutlaka olun hanımlar. hadtanelere güven olmuyor artık. özel bile olsa....

buda bir siteden alıntı....

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE ) TETANOS AŞISI
Hamilelikte yapılabilecek aşılardan birisi de tetanoz aşısıdır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir.

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.

Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.

Tetanozun yan etkileri bide kişiye göre değişiyor bende mesela ikisinide yaptırdım ne ateş ne başka bişi yapamadı sadece sanki bütün gece üstüne yatmışım gibi hafif bi uyuşukluk bide bir yere mesela koltuğa felan değince kolumda bi sızı oldu. hatta noldu kolum ağrıyor deyip arkasından ay ben bu gün aşı olmuştum dedim...

Ama bende ikinciyi boşuna olmuşum benim hemşirem şu üniversite işini bilmiyordu :33:

Üniverste olayı cidden komik ama açıklamasını da merak etmedim değil yani:>
Buarada dopler ve renkli usg hakkında olanlardan bilgi istemiştim ne zzaman,nasıl şart mı gibi?arada kaynadı sanırım:>Tekrardan yazayım dedim:>:27:

Buarada dopler ve renkli usg hakkında olanlardan bilgi istemiştim ne zzaman,nasıl şart mı gibi?arada kaynadı sanırım:>Tekrardan yazayım dedim:>:27:

Selam. Detaylı USG'yi genelde doktorlar gebeliğin 23.-24. haftasında istiyor. Çünkü burda bebeğin iç organları detaylı olarak inceleniyor ve eger herhangi bir sıkıntısı varsa doguma ona gore gidiliyor onlemleri alınıyor. Benim doktorum da istedi benden 23. haftamda gideceğim ama tabiki olmazsa olmazs birşey degil. Ama dedigim gibi genel ister doktorlar seninki de isteyecektir diye tahmin ediyorum. Bu detaylı USG yi de yapan çok az doktor var bildigim, Istanbul da 3-4 kişi.

cnm ben oldum tetanoz aşısı aşırı ağrı ve hafif ateş yapıyor. ebe bana bu aşının sadece benim için değil bebek içinde olduğunu söyledi. doğum esnasında göbek kordonu kesilirken enfeksiyon kapmasını engeller dedi. bence mutlaka olun hanımlar. hadtanelere güven olmuyor artık. özel bile olsa....

teşekkürler cnm...ee biliyorlardır herhalde ebeler..toplam 3 doz yeter dedğine göre..bir şey olursa yolarım walla onun saçını başını:))

geçenlerde bir arkadaşımız yazmıştı, bebeğinde beyinde kist görülmüş.. işte bu taramada bunlara bakılıyor canım.. kalbi delik falan olursa o da çıkıyor. kalp 4 odacıklı olmalı örneğn...

benim doktorum her gittiğimde renkliyle bakıyor 3.aydan beri, ama sanırım renkli ultrason heryerde yok..

geçenlerde bir arkadaşımız yazmıştı, bebeğinde beyinde kist görülmüş.. işte bu taramada bunlara bakılıyor canım.. kalbi delik falan olursa o da çıkıyor. kalp 4 odacıklı olmalı örneğn...

benim doktorum her gittiğimde renkliyle bakıyor 3.aydan beri, ama sanırım renkli ultrason heryerde yok..

Hayır her yerde yok ama iç organların detaylı incelemesi için konunun uzmanlarına yonlendiriyorlar sadece renkli ultrason cihazı yetmiyor. Yoksa bircok doktorda var renkli USG.

Hayır her yerde yok ama iç organların detaylı incelemesi için konunun uzmanlarına yonlendiriyorlar sadece renkli ultrason cihazı yetmiyor. Yoksa bircok doktorda var renkli USG.

hadi yaa, bizim doktor hiç öyle yönlendircem falan demedi ama ??
atlamasın bide bunu?

proctolog canım,ama ne olur sen yinede danış doktora..çünkü prospektüste hamilelikte kullanılmamalı gibi bir şey yazıyordu..

canım doktordan geliyorum öncelikle bi prensesimiz olucakmış babamız her ne kadar bi umutla erkek duymayı beklesede kızımız olucakmış bide hemoroid için senin yzdığın kremi verdi ve onun fitilini verdi geçmezse eğer ameliyat olucam mecburen

Valla benimki de ister mi bilmiyorum detaylı usgyi.Uöarım ister istemezse de zaten ben hatırlatayım diyorum.merak ediyorum da nasılmış bakalım minik minik organlar:>Sağolun açıklamalar için:>:emir_bebek:

Selam. Detaylı USG'yi genelde doktorlar gebeliğin 23.-24. haftasında istiyor. Çünkü burda bebeğin iç organları detaylı olarak inceleniyor ve eger herhangi bir sıkıntısı varsa doguma ona gore gidiliyor onlemleri alınıyor. Benim doktorum da istedi benden 23. haftamda gideceğim ama tabiki olmazsa olmazs birşey degil. Ama dedigim gibi genel ister doktorlar seninki de isteyecektir diye tahmin ediyorum. Bu detaylı USG yi de yapan çok az doktor var bildigim, Istanbul da 3-4 kişi.

selam ben girdim detaylı usg ye gecen hafta, aslında en ideali 23.haftaymış, dörtlü tarama testi yaptırmayı kabul etmeyince amniyosewntez zamanı geçmesin diye dr. yönlendirdi. bebişim herşeyini gördük:) beni dr um prof. dr. recep hasa yönlendirdi, bende bu konuda 3 iyi doktor biliyorum,
1. rıza madazlı
2. atıl yüksel
3. recep has

atıl beyden randevu aslmak nerdeyse imkansız 3 ay sonraya veriyor,
rıza bey ve recep bey 1-2 hafta sonrasına alınabiliyor.

* raporda,
- kordon
- kalp kapakcıkları, odacıkları, aorta vs.
- böbrekler, mide, safra kesesi
- beyin ve doku ölçümleri
- el ayaklar parmaklar
- omurga şekli ve düzeni
- kaburgalar
- yumurtalıklar ve rahim
- baş, karın, kol, bacak uzunlukları
- kan akışının yeterliliği
- plasenta yerleşim bölgesi ve durumu
- amniyon sıvısı
- kalp ritmi

hatırladıklarım bunlar... böylece eger bi sıkıntı çıkmazsa %70-80 doğum sonrası sorunlar ekarte edilmiştir yazıyor.

Son düzenleme:
banada doktorum ayrıntılı ultrosonu 20 21.haftalarda yaptır dedi bizde hafta cuma gidicez nasipse bu arada arkadaşlar tetonoz o kadarda ağrı acı yapmıyor ben 1sene öncesi başladımdevam niteliğinde yapılıyor hamilelikte yaptırmama gerek yok yani sonuncusuda 2012de hafif bir ağrı oluyor kolda okadar:26:

Foruma yeni üye oldum. bu topik de tam bana göreymiş. Çünkü ilk kızımı da mart ayında dünyaya getirdim. şimdi yine mart ayında bekliyoruz bebeğimizi:) Çok mesaj var hepsini okuyamadım ancak bundan sonra aranızda olmaktan mutluluk duyacağım. ilk zamanlarım çok zor geçti 6-7 kilo verdim. tansiyonum düşüktü. Bir de üstüne üstlük tiroid hormonlarım da bozuk çıkmıştı. ilaç kullanmakla kullanmamak arasında çok gidip geldim ama doktorun söylediğini değil içime doğanı yapıp bekledim. Meğerse B-hcg hormonu tsh a benzedigi için tsh salgılanmasını baskılarmış bazen. hala kontrol altında tutuyoruz ama normal sınırlara geldi çok şükür.
şimdi daha iyiyim:) hatta kilo almamak için uğrasıyorum bel fıtıgı ameliyatı oldum ve fazla kilo alırsam tekrarlama ihtimali çok yüksek.

15. haftada gelen kuzu da kız dedi doktor:) ondan sonra bir kez daha gittim gecen hafta, tekrar sordum kesinmidir diye. ben ilgilenmem cinsiyetle eli ayagı düzgün mü, problem var mı o benim ilgilendiğim dedi. doğru düzgün ona bakmadı:) ama ben ilgileniyorum dedim içimden. haftaya detaylı bir tarama için başka doktora gönderdi. Bakalım belki o ilgilenir.
4d ultrasonu var. ama bir kendi ultrason görüntülerime bakıyorum bir de internettekilere. Siyah beyaz olanlar hiç net değil benim. doktor mu çekemiyor, aletten mi yoksa neden bir fikriniz var mı? gecen hafta gittiğimde kız oldugunun işareti olan 3 çizginin kesin görünmesi gerekmez miydi?

aman neyse en kötü mart ayında öğreneceğim di mi:)

Foruma yeni üye oldum. bu topik de tam bana göreymiş. Çünkü ilk kızımı da mart ayında dünyaya getirdim. şimdi yine mart ayında bekliyoruz bebeğimizi:) Çok mesaj var hepsini okuyamadım ancak bundan sonra aranızda olmaktan mutluluk duyacağım. ilk zamanlarım çok zor geçti 6-7 kilo verdim. tansiyonum düşüktü. Bir de üstüne üstlük tiroid hormonlarım da bozuk çıkmıştı. ilaç kullanmakla kullanmamak arasında çok gidip geldim ama doktorun söylediğini değil içime doğanı yapıp bekledim. Meğerse B-hcg hormonu tsh a benzedigi için tsh salgılanmasını baskılarmış bazen. hala kontrol altında tutuyoruz ama normal sınırlara geldi çok şükür.
şimdi daha iyiyim:) hatta kilo almamak için uğrasıyorum bel fıtıgı ameliyatı oldum ve fazla kilo alırsam tekrarlama ihtimali çok yüksek.

15. haftada gelen kuzu da kız dedi doktor:) ondan sonra bir kez daha gittim gecen hafta, tekrar sordum kesinmidir diye. ben ilgilenmem cinsiyetle eli ayagı düzgün mü, problem var mı o benim ilgilendiğim dedi. doğru düzgün ona bakmadı:) ama ben ilgileniyorum dedim içimden. haftaya detaylı bir tarama için başka doktora gönderdi. Bakalım belki o ilgilenir.
4d ultrasonu var. ama bir kendi ultrason görüntülerime bakıyorum bir de internettekilere. Siyah beyaz olanlar hiç net değil benim. doktor mu çekemiyor, aletten mi yoksa neden bir fikriniz var mı? gecen hafta gittiğimde kız oldugunun işareti olan 3 çizginin kesin görünmesi gerekmez miydi?

aletlerden olabilir cnm..bnm mesela aynı hastanede farklı bi dr. gttm 2 sefer mecburen çok net değil görüntü koskoca vücutta sadece kafası çok net görünüyo yani..ayrıca 15.haftada belli olamayabilir normal..hele kızlar daha geç belli olrmuş..sn daha tecrübelisin bndn ama bn 16. haftada gttm dr. %90 erk.dedi..ona bile kesin diyemedi yani..nete zaten net olan fotoları koyuyolardır..görüntüler aletlerden bnce

kızlaaarr... kaç gündür yok gb dursamda hep okuyorum.. sadece yazmıyorum :)) bu aralar erkenden kalkıp dışarı atmakla meşgulüm kendimi... maşallahım var.. yiyorum geziyorum :)) keyifler yerinde.. akşam oluncada bilgisayar kocişte oluyo.. ondan bana fırsat pek kalmıyo.. anca girip gelişmelerinizi takip ediyorum.. bu arada nöbeti de çok azdı :)))

bende durum en son şöyleki.. 3 lü taramam yapıldı.. doktor aceleden baktı 3 lün çıksın çok detaylı incelicez ama görünen şu ki sağlıklı gidiyo herşey dedi :)) cinsiyete en son yüzde 99 erkek demişti.. yüzde 100leyelim dedi.. olmadı açmadı bu sefer.. bacakları sıkıca kapalıydı kuzucuğumun :))) kocişte şüphelendi pipisimi düştü diye :))) görücez artık :)) 1 hafta 10 güne çıkar dediler sonuç.. artık haftaya en geç cuma detaylı şekilde incelemiş olucak doktorumuz...

onun dışında sağlığım yerinde... maşallah diyeyim.. her böle dediğimde hep bişey çıkıyo :))

canım doktordan geliyorum öncelikle bi prensesimiz olucakmış babamız her ne kadar bi umutla erkek duymayı beklesede kızımız olucakmış bide hemoroid için senin yzdığın kremi verdi ve onun fitilini verdi geçmezse eğer ameliyat olucam mecburen

hadi gözün aydın canım.. öğrenince cinsiyeti insan daha bi havaya giriyo :))) aman dikkat et totoşuna
:))) inşallah çözüm bulursun bu ilaçlarla...

hoşgeldin canım... tabiki cihazdan... cihaz iyi olsun sen bile çekersin usg :)) hemen de doktordan şüphelenmeyin :)) yıllarca bunun uzmanlık eğitimini almış.. yeni çömez asistanlar bile çekiyo :)) gideceğin 2. doktor söyler mutlaka cinsiyetini sor mutlaka ...

günaydın fıstıklarrrr

moustique canım iyi olmana sevindim, oooh artık geziyosun tozuyosun bile maşallahh diyelim nazarlardan uzak ol tatlım, hamişliğimizin ennnnn keyifli zamanları :) ben de işi gücü bırakıp göbüşümü gere gere gezmek istiyorum ama bu lanet yerden çıkamıyorum ki :(

proteje hoşgeldin aramıza, ikinci bebiş de kızsa iki kız kardeş ne güzel hep özenmişimdir bi kız kardeşim olsun diye.. inşallah sağlıkla gelir, senin tecrübelerini de dinlemek isteriz canım:.. bu arada adını ilk sayfadaki listemize ekledim..

kızlar bir de milupa nın internet sitesine üye olun, eve numuneler hediye paketler falan yolluyolarmış, bi arkadaşıma gelmiş, bebek bezleri, ıslak mendiller, pişik kremi falan, baya dolu bi paket diyor.. sanırım 6 aylık olunduğunda yolluyorlar ama siz şimdiden üye olun.. zaten 6 aya da ne kaldı şaka maka :52:

daha dün gibi bu topiği açtığım gün, çoook çabuk geçiyor, dolu dolu yaşayamıyorum hamişliğimi gibi hissediyorum.. hep iş güç koşturmacayla geçiyor :(

Back