Bende tetanoz aşımı buhün yaptırdım ilk dozunu. ikinci doz 1 ay sonra olacakmış. 5 doza tamamladığınız zaman diğer gebeliklerinizde hiç yaptırmıyormuşsunuz. iki dozunu şimdiki gebeliğimiz boyunca diğerlerinide 6 ay - 1 yıl aralıkla yaptırmak gerekiyormuş.
Adı çok şekermiş bebişinin
Merhaba güzel anne adayları
Ben 17+5 haftalık hamileyim... Doğumum 23 marta gelecek inşallah
Veeeee kızımız olacakkkk
cnm o zmn bndeki durum ne anlamadm tuzu sevmem zaten hamile kalmadan önce bni şoka sokacak kdr düşüktü tansiyonum o yzdn ama ellerm şiş..heralde bnm kdr kalsiyum tüketen bi insan daha yoktur..hatta evlenmeden önce babam "bu böyle olmıcak marketlerle bizim bi mandıra açmamız yada inek fln almamız lazm" derdi bnm tükettiğim peynir süt yoğurt vs. görünce..halada öyleyim ama yine kramplar oluyo..e hergün 1 tane muzda yiyorum..yada bnde başka bi sorun var o zmn..
Bugün yine teröre 24 can verdik. Bizlerin huzurla oturabilmesi için savaş veren gencecik 24 beden toprak oldu, ve onların acılı anneleri feryatlı evlerinde kan ağlıyor şu anda.
Hepimiz anne olmaya hazırlanıyoruz, artık bazı duyguları daha da derinden hissediyoruz.
Sanırım bunun en fenası da evlat kaybetmektir. Allah kimseye yaşatmasın desek de ne yazık ki ülkemizin en baş gerçeği bu.
Tüm acılı anneler sabır, yiten gencecik bedenlere de rahmet diliyorum.
Terör laneti ülkemizden temizlenene kadar acımız dinmeyecek.
KK' ya da fona koyduğu şanlı Türk Bayrağı' mız için teşekkür ediyorum. Lütfen hepimiz duyarlı olalım, hiç bir şey olmamış gibi hayatlarımıza devam etmeyelim. Tepkimizi küçük ya da büyük verelim. Her yerde verelim, otobüste yanımıza oturan teyzeyle konuşalım, sokaktaki satıcıyla konuşalım, iş arkadaşlarımızla, annemiz babamızla konuşalım, balkonlarımıza türk bayrakları asalım, kk da yazalım.. Nerde olduğu kiminle olduğu farketmez, yeter ki UYUMAYALIM.
doğru söyledin cnm..Allahtan şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum..bizde ana babayız yada olmaya hazırlanıyoruz..o hayatını kaybeden evlatlar bizimde evlatlarımız onları bizim doğurmamış olmamız bizim evlatlarımız olmadığını göstermez onlar bizim evladımız vatan evladı onlar bizim güvenliğimiz için can veren cenettede peygamberlerden sonra en yüksek makama sahip mübarek insanlar..ne acı düşmüştür o ocaklara şimdi..onlar bizim için can verirken bizde burda hiç bişi olmamış gibi normal hayatımıza devam edemyiz quiter ın dediği gibi elimizden ne geliyosa yapalım en azından şehitlerimiz için bi kuran okuyalım Allaha dua edelim şehitlerimiz ve aileleri için.. ben duamı ettim kuranımı okudum Allahta inşallah kabul eder... Allahın laneti teröristlerin ve terörü destekleyenlerin üzerine olsun..
canım ya kabız değilmki sadece orası yara ve her wc ye çıktığımda resmen canımdan can kopuyo o kremin adı ne verde bi sorayım doktora
bernysita canım dün o kadar yazdıktan sonra gece bağırarak uyandım eşiminde ödü koptu adamcağızın sağ bacağıma kramp girdi ama ölüyorum sandım ne biçim bi duygu öle çok uzun sürmedi ama yüreğimiz ağzımıza geldi bende doktoru bi arayıp sormayı düşünüyorum.
Kızlar dün bi arkadaşımın bebeği oldu ona gitti hastaneye küçücük ama o kadar güzel bişeyki Allahım hepimize göstersin o günleri inşallah.
Bende kadınlar kulübüne çok teşekkür ediyorum hassasiyetleri için ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Başka söyleyecek bişey bulamıyorum. Dahada duygusalız ya ağlayıp duruyorum dünden beri aklıma geldikçe.
kızlar bir şey sorcam,gçen gittim bende sağlık ocağına.ben ilk hamileliğimde iki doz tetanoz olmuştum.ama 2004 yılının nisan ve mayıs aylarında.s.ocağındaki ebe bayramdan sonra gel tek doz daha ypıcaz dedi.üstünden geçmiş 7 yıl.tek doz yeterlimi acaba,bilgisi olan var mı?
beni arayan ebede tek doz aşının yeterli olduğunu söyledi benim okul haricinde aşı olmadığımıda biliodu demekki yeterli.zaten ben ona bile şüpheyle yaklaşıorum doktorumda çok önermedi ama yaptıradabilirim bir doz sonuçta.
bernysita canım dün o kadar yazdıktan sonra gece bağırarak uyandım eşiminde ödü koptu adamcağızın sağ bacağıma kramp girdi ama ölüyorum sandım ne biçim bi duygu öle çok uzun sürmedi ama yüreğimiz ağzımıza geldi bende doktoru bi arayıp sormayı düşünüyorum.
Kızlar dün bi arkadaşımın bebeği oldu ona gitti hastaneye küçücük ama o kadar güzel bişeyki Allahım hepimize göstersin o günleri inşallah.
Bende kadınlar kulübüne çok teşekkür ediyorum hassasiyetleri için ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Başka söyleyecek bişey bulamıyorum. Dahada duygusalız ya ağlayıp duruyorum dünden beri aklıma geldikçe.
ayy anlamadım ben şimdi,doktor tetanoz aşısını mı önermedi cnm??
ayy anlamadım ben şimdi,doktor tetanoz aşısını mı önermedi cnm??
bernysita .!.:ya işte öyle bi duygu kuzum :)) bn hytmda öle bişi hissetmedm zaty normal bi kramp değil yani o..snnde bilinçaltına yerleşmiş dicem ama o kdr konuştuktan sonra neyse geçmiş olsun cnm bidahaki haftayada öbür bacağına girer yani bnm öle olmştu inşallah snde olmaz
Canım tetanozu yaptırmakta yarar var çünki en iyi dediğin hastanede bile mikrop kapabiliriz hele bide sezareyen felan olucaksa önemli, benim bi arkadaşım özel hastanede enf kaptı hastane kabuletmedi tekrar Ege üniv. götürdüler onlarda hangi hastane yaptıysa o temizlesin die istemediler ama sonunda hastaneye yerleştirdik bir haftada hastanede yattı. Epey ciddi bişi yani. Sadece tek doz olayını bilmiyorum onu iyi araştır. Ben 2 sinide oldum doğumdan sonra diğerlerinide 5 tamamlamak istiyorum başarırsam bir daha olmam gerekmiyormuş.
beni arayan ebe üniversite mezunusun tek doz yeterli dedi telefonda.bende anlam veremedim en alaka die ama o ara yoğundum soramadımda. kafam karıştı şimdi vurdurmuşken aşıyı tam olsun bari.
Canım tetanozu yaptırmakta yarar var çünki en iyi dediğin hastanede bile mikrop kapabiliriz hele bide sezareyen felan olucaksa önemli, benim bi arkadaşım özel hastanede enf kaptı hastane kabuletmedi tekrar Ege üniv. götürdüler onlarda hangi hastane yaptıysa o temizlesin die istemediler ama sonunda hastaneye yerleştirdik bir haftada hastanede yattı. Epey ciddi bişi yani. Sadece tek doz olayını bilmiyorum onu iyi araştır. Ben 2 sinide oldum doğumdan sonra diğerlerinide 5 tamamlamak istiyorum başarırsam bir daha olmam gerekmiyormuş.
beni arayan ebe üniversite mezunusun tek doz yeterli dedi telefonda.bende anlam veremedim en alaka die ama o ara yoğundum soramadımda. kafam karıştı şimdi vurdurmuşken aşıyı tam olsun bari.
üniversite mezunları tetanoza karşı daha dayanıklı olur diye demiştir...haha valla baya güldüm bu lafa "üniversite mezunusun tek doz yeterli".. şaka maka bi açıklaması vardır heralde..bnde mrk ettm
üniversite mezunları tetanoza karşı daha dayanıklı olur diye demiştir...haha valla baya güldüm bu lafa "üniversite mezunusun tek doz yeterli".. şaka maka bi açıklaması vardır heralde..bnde mrk ettm
:) üniversite mezununa tek doz yetiyo madem, aranızda yüksek lisans yapan varsa hiç vurdurmasın, gerekmez heralde :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?