ben doktoruma güveniorum aile hekimliğinden benide arıolar ama gitmiorum gitmicemde aşı olayını doktoruma sordum ateş yapar ağrı yapar çok gerekli değil dedi bana bıraktı bende yaptırmıcam
Ben takibimi özelde yaptırıyorum ama aile sağlığı merkezine de gittim orda da takip ediyolar ve gerçekten çok ilgileniyorlar , zaten kan testlerimi hep orda yaptırdım,sonuçları kendi doktoruma gösterdim.Ayrıca tetanoz aşımı da yaptırdım doktorum da tavsiye etmişti yaptırmam için.
Arkadaşlar tetanoz aşısı ile ilgili genel olarak yaptırılmasa da bişi olmaz gibi bir anlam çıkmış ama
hastane enfeksiyonu farklı bir olaydır anlatmak isterim.
Özel hastanede yada revaçta olan bir devlet kurumunda her türlü koşullar mükemmel olabilir yerle yağ dök yala kıvamında temiz görünebilir hastane marka, alanında gözde hastane, filan bunların hepsi olabilir ama doğum anında zaten korunmasız olan minicik bebek her türlü enfeksiyona yakalanabilir. Bunun garantisi olamaz.
Enfeksiyona poposunu kaşıyan ebe yada ameliyat makasıyla orada bir kumaşı kesen herhangi bir görevli sebebiyet verebilir.
Yani hastanelerin mükemmelliği göbek kordonu enfeksiyonu yada doğum esnasındaki herhangi bir enfeksiyonu engellemeye yetmeyebilir. Bu yüzden korkutmak istemem ama doğum anında ister normal ister sezaryen olsun çekeceğimiz acılar yanında 3 günlük kol ağrısı ve ateşin lafı olmaz diye düşünüyorum
tabiki karar hekimleriniz ve en sonunda sizlerin.
bu arada günaydın kızlar :) ,
dün gece tam öksürecektim devamı gelmedi nefesimi tam aldım geri veremedim bir an nefessiz kaldım panikle eşimi kaldırdım çekti kolumdam otutturdu beni kendime geldim... korktum baya... ne ki bu şimdi yaaa ????????
bende doktoruma güveniyorum ona da sordum arayıp, 5-7 ay arası yaptırabilirsin çağırırlarsa demişti. Biraz önce yaptırıp geldim bende ama gerçekten çok ağrı yapıyor, kolumu kıpırdatamıyorum şu yazıyı yazmak bile eziyet gibi :S
özelde yaptırıyorum ben de takibimi. Aile hekimime de söyledim zaten bunu ama yine de bütün tahlilleri baştan kendisi yapmak istedi kan ve idrar aldı. Oysa aylardır özelde hepsini yaptırmıştım ben.. Neyse artık aile hekimleri de kayıt tutmak zorundalarmış o yüzden bilgilendirmemiz gerekiyormuş, çift taraflı kontrol oluyo bi yerde napalım gidicez artık çağırdıklarında.
Yalnız bugün aşıya gittiğimde el dopleriyle kalp atışlarını dinlemek istedi ve bişey duyamadık uzun uzun bastırdı karnımın muhtelif yerlerine ama çıt yok, nasıl korktum anlatamam. Korkma bu haftalarda bu aletle zaten duyamayız ama belki duyarsak bi bakıyım dedim ben dedi. Bilemiyorum kurt düştü içime kendi doktoruma gitsem mi acaba ya
doktorda şaşırdı zaten:))bu benim oğlandan da fena olacak herhalde,moustique iyi düşün bence:))evet bekleme süresi uzunda içim çok rahat..sapasağlam gelecek kuşum inşallahhaha cnm yaa yerm onu bn dmk tutmaya çalıştı iğneyi..hiç böle hareketler yapabilceklerini düşünmemiştm dmk o kdr kçk olmalarına rağmen görüp ellerini kullanabiliyolar..çok tatlı..mrk etme Allahın izniyle sıkıntı yapcak bi durum yok bnce..bekleme süreside baya uzunmuş..
inşallah cnm inşallah..gerçi doktorum sonuç daha erken çıkar,ben bilgilendiririm seni demişti,ona güveniyorum artık..gelinin iyi merak etme sengeçmiş olsun canım.. nasıl kızın olacağı haberi alıp sevindiysen bebişinin sağlıklı olduğunun haberini alır 3 5 kat daha bi sevinirsin inşallah.. sana bu 25 gün zor geçer artık.. oyala kendini fazla düşünmemeye çalış.. prensesimizi de strese sokma :)
hadi kafanı dağıtim.. geli,nimi stresinle üzme bakim :)))))))))) sonra gergin gelir olmasın başıma :)
bu arada ilk sayfadaki listeye benide ekleyin lütfen.KIZımın ismi MASAL olacak bu arad
slm arkadaşlar,bende mart hamilelerindenim konulara yeni müdahil oldum bende varım demek istedimbenimde kontrolüm haftaya inş.cinsiyetimizi öğrenicez hayırlısıyla ben tarama testi fln yaptırmadım eşim istemedi ne gelirse ALLAHTAN kabulümüz atıcak değiliz dedi bende aynı kanıdayım ama bi taraftan da hele burdaki bazı olumsuzlukları okuduktan sonra annelik duygusu işte içten içe tedirgin oldum:44: bu arada benimde geceleri çarpıntıyla uyandığım çok oluyor ölücekmişim gibi atıyor kalbim çok kez korkarak uyanıyorum,geçmişe dayanan p.atak rahatsızlığımda vardı,bebekle birlikte artış gösterdi diyebilirim daha öncesinde bayağı gerilemişti..benim gibi sorunu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim,biraz olsun rahatlıcağımı düşünüyorum,beklemedeyim
günaydın kızlar, bende bayadır giremiyordum foruma. Aile hekimliğinden arayıp aşı için çağırıyorlar, özele yaptırdığım bütün tahlilleri tekrardan kendileri de yapmak istediler. Bazı arkadaşlar zorunluluk değil diyor ama benim aile hekimim baya sert bi kadın devamlı onlara bilgi vermeye mecbur olduğumu filan söyledi. Yaklaşımdan dolayı gitmek istemiyorum pek ama kararsız kalıyorum. Sizler aile hekimlerinize gidiyormusunuz?
canımm geçmiş olsunn, sende de her gün bi vukuat. aman önemli bişey olmasın da böyle şeyler olur geçer..
sıkma canını hamilelikle ilgili değildir o bence, normalde de olmaz mı tıkanır kalırız bazen..
:2:
slm arkadaşlar,bende mart hamilelerindenim konulara yeni müdahil oldum bende varım demek istedimbenimde kontrolüm haftaya inş.cinsiyetimizi öğrenicez hayırlısıyla ben tarama testi fln yaptırmadım eşim istemedi ne gelirse ALLAHTAN kabulümüz atıcak değiliz dedi bende aynı kanıdayım ama bi taraftan da hele burdaki bazı olumsuzlukları okuduktan sonra annelik duygusu işte içten içe tedirgin oldum:44: bu arada benimde geceleri çarpıntıyla uyandığım çok oluyor ölücekmişim gibi atıyor kalbim çok kez korkarak uyanıyorum,geçmişe dayanan p.atak rahatsızlığımda vardı,bebekle birlikte artış gösterdi diyebilirim daha öncesinde bayağı gerilemişti..benim gibi sorunu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim,biraz olsun rahatlıcağımı düşünüyorum,beklemedeyim
bu arada ilk sayfadaki listeye benide ekleyin lütfen.KIZımın ismi MASAL olacak bu arad
kızlarr nasılsınızz biz hasta oldukkfarenjit olmuşum salgın varmışş kendinize dikkat edin tmm mıı?ilaçsız çok zor geçioo umarım atlatırımm 20+3 oldukk doktor bebişin büyük fala etkilenmez dedii çok şükür o yüzden mutluyum bebişime zarar gelmesinn kıyamamm bu arada oğluşumun ismi kesinleştii MERT EMİR koyucaz kısmetsee
Dediklerini anlıyorum canım ama ben doktoruma sordum alabileceğimiz bi önlem, bi tedavi var mı diye.o da 'yok' dedi, 'sadece durumu öğrenip bebeği kürtaj ederiz' dedi.o yüzden yaptırmadım o testleri.yani tıbbi anlamda kürtaj dışında yapacakları birşey yoksa neden test yaptırayımki????aldırmayı da asla düşünmüyorum.o artık bir insan.ha doğduktan sonra öldürmüşüm, ha karnımda, farkı yok bence.ama aldırmayı düşünenlere lafım yok, onlara da saygı duyuyorum.ama benim inencım özürlü olma ihtimali var diye bi çocuğu öldürmeyi kabul etmiyor.bu arada o testler de kesin sonuç veremiyor, bi çok insana çocuğunuz özürlü diyor ama sapasağlam doğuyorlar.bu bi imtihan bence.gerçekten öyle bile olsa herşey Allahın elinde, değiştirebilir, sağlıklı kılabilir.bu yüzden duaya bu a,kadar önem veriyoruz.yani kısacası cahilce tedbirsizlik yapıyo değiliz, eğer bi tedavi olsa herşeyi denerim tıbbi anlşamda zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?