Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

ben doktoruma güveniorum aile hekimliğinden benide arıolar ama gitmiorum gitmicemde aşı olayını doktoruma sordum ateş yapar ağrı yapar çok gerekli değil dedi bana bıraktı bende yaptırmıcam

bende doktoruma güveniyorum ona da sordum arayıp, 5-7 ay arası yaptırabilirsin çağırırlarsa demişti. Biraz önce yaptırıp geldim bende ama gerçekten çok ağrı yapıyor, kolumu kıpırdatamıyorum şu yazıyı yazmak bile eziyet gibi :S

Ben takibimi özelde yaptırıyorum ama aile sağlığı merkezine de gittim orda da takip ediyolar ve gerçekten çok ilgileniyorlar , zaten kan testlerimi hep orda yaptırdım,sonuçları kendi doktoruma gösterdim.Ayrıca tetanoz aşımı da yaptırdım doktorum da tavsiye etmişti yaptırmam için.

özelde yaptırıyorum ben de takibimi. Aile hekimime de söyledim zaten bunu ama yine de bütün tahlilleri baştan kendisi yapmak istedi kan ve idrar aldı. Oysa aylardır özelde hepsini yaptırmıştım ben.. Neyse artık aile hekimleri de kayıt tutmak zorundalarmış o yüzden bilgilendirmemiz gerekiyormuş, çift taraflı kontrol oluyo bi yerde napalım gidicez artık çağırdıklarında.

Yalnız bugün aşıya gittiğimde el dopleriyle kalp atışlarını dinlemek istedi ve bişey duyamadık uzun uzun bastırdı karnımın muhtelif yerlerine ama çıt yok, nasıl korktum anlatamam. Korkma bu haftalarda bu aletle zaten duyamayız ama belki duyarsak bi bakıyım dedim ben dedi. Bilemiyorum kurt düştü içime kendi doktoruma gitsem mi acaba ya:50:

Arkadaşlar tetanoz aşısı ile ilgili genel olarak yaptırılmasa da bişi olmaz gibi bir anlam çıkmış ama
hastane enfeksiyonu farklı bir olaydır anlatmak isterim.
Özel hastanede yada revaçta olan bir devlet kurumunda her türlü koşullar mükemmel olabilir yerle yağ dök yala kıvamında temiz görünebilir hastane marka, alanında gözde hastane, filan bunların hepsi olabilir ama doğum anında zaten korunmasız olan minicik bebek her türlü enfeksiyona yakalanabilir. Bunun garantisi olamaz.
Enfeksiyona poposunu kaşıyan ebe yada ameliyat makasıyla orada bir kumaşı kesen herhangi bir görevli sebebiyet verebilir.
Yani hastanelerin mükemmelliği göbek kordonu enfeksiyonu yada doğum esnasındaki herhangi bir enfeksiyonu engellemeye yetmeyebilir. Bu yüzden korkutmak istemem ama doğum anında ister normal ister sezaryen olsun çekeceğimiz acılar yanında 3 günlük kol ağrısı ve ateşin lafı olmaz diye düşünüyorum
tabiki karar hekimleriniz ve en sonunda sizlerin.:emir_bebek:

Arkadaşlar tetanoz aşısı ile ilgili genel olarak yaptırılmasa da bişi olmaz gibi bir anlam çıkmış ama
hastane enfeksiyonu farklı bir olaydır anlatmak isterim.
Özel hastanede yada revaçta olan bir devlet kurumunda her türlü koşullar mükemmel olabilir yerle yağ dök yala kıvamında temiz görünebilir hastane marka, alanında gözde hastane, filan bunların hepsi olabilir ama doğum anında zaten korunmasız olan minicik bebek her türlü enfeksiyona yakalanabilir. Bunun garantisi olamaz.
Enfeksiyona poposunu kaşıyan ebe yada ameliyat makasıyla orada bir kumaşı kesen herhangi bir görevli sebebiyet verebilir.
Yani hastanelerin mükemmelliği göbek kordonu enfeksiyonu yada doğum esnasındaki herhangi bir enfeksiyonu engellemeye yetmeyebilir. Bu yüzden korkutmak istemem ama doğum anında ister normal ister sezaryen olsun çekeceğimiz acılar yanında 3 günlük kol ağrısı ve ateşin lafı olmaz diye düşünüyorum
tabiki karar hekimleriniz ve en sonunda sizlerin.:emir_bebek:

Haklısın, ben de yaptırdım zaten..
Bebişi düşününce kol ağrısı değil her türlü ağrıyı çekeriz :49:

bu arada günaydın kızlar :) ,

dün gece tam öksürecektim devamı gelmedi nefesimi tam aldım geri veremedim bir an nefessiz kaldım panikle eşimi kaldırdım çekti kolumdam otutturdu beni kendime geldim... korktum baya... ne ki bu şimdi yaaa ????????

canımm geçmiş olsunn, sende de her gün bi vukuat. aman önemli bişey olmasın da böyle şeyler olur geçer..
sıkma canını hamilelikle ilgili değildir o bence, normalde de olmaz mı tıkanır kalırız bazen..

:2:

Uzun zamandır girmiyordum,dün girdim ve çook üzüldüm bebeüğini kaybeden arkadaşımız adına.Allah sabir versin ve inşş en yakın zamanda tekrardan hayırlı gebelikler versin canım.Bir de amniyosentez sıvısı aldıran arkadaşım varmış,sen de inşş güzel haberler alırsın ve hemen bizimle paylaşırsın canım.

Bende de herşey yolunda,müthiş enerji doluyum ,yeme-içme full,okula giderken pikniğe gider gibi gidiyorum,kek,elma,süt,su...:>
Ama arkadaşlar ben hareketlerini hala hissedemiyorum çooook nadir.sizde durum nasıl 18 haftalıkken hissediliyormuymuş?Yani aslında korkmaya başladım ben bir sorun mu var diye?
Ayrıca 4,5 kilo almışım.çok gibi geldi bu da bana ama napalım hayırlısı gayrii:>:>:

bende doktoruma güveniyorum ona da sordum arayıp, 5-7 ay arası yaptırabilirsin çağırırlarsa demişti. Biraz önce yaptırıp geldim bende ama gerçekten çok ağrı yapıyor, kolumu kıpırdatamıyorum şu yazıyı yazmak bile eziyet gibi :S

özelde yaptırıyorum ben de takibimi. Aile hekimime de söyledim zaten bunu ama yine de bütün tahlilleri baştan kendisi yapmak istedi kan ve idrar aldı. Oysa aylardır özelde hepsini yaptırmıştım ben.. Neyse artık aile hekimleri de kayıt tutmak zorundalarmış o yüzden bilgilendirmemiz gerekiyormuş, çift taraflı kontrol oluyo bi yerde napalım gidicez artık çağırdıklarında.

Yalnız bugün aşıya gittiğimde el dopleriyle kalp atışlarını dinlemek istedi ve bişey duyamadık uzun uzun bastırdı karnımın muhtelif yerlerine ama çıt yok, nasıl korktum anlatamam. Korkma bu haftalarda bu aletle zaten duyamayız ama belki duyarsak bi bakıyım dedim ben dedi. Bilemiyorum kurt düştü içime kendi doktoruma gitsem mi acaba ya:50:

bnce doktoruna git canım..telaş yapma bebiş iyidir ama aletmi kalitesizdi acaba? yada o bulamamıştır yerini..bn 13. haftada fln gitmiştim doplerle dinlemek için uzaktanda olsa duyuluyodu sesi..sen yinede git bi kontrole için rahat eder hem..

slm arkadaşlar,bende mart hamilelerindenim konulara yeni müdahil oldum bende varım demek istedim:3: benimde kontrolüm haftaya inş.cinsiyetimizi öğrenicez hayırlısıyla:emir_bebek: ben tarama testi fln yaptırmadım eşim istemedi ne gelirse ALLAHTAN kabulümüz atıcak değiliz dedi bende aynı kanıdayım ama bi taraftan da hele burdaki bazı olumsuzlukları okuduktan sonra annelik duygusu işte içten içe tedirgin oldum:44: bu arada benimde geceleri çarpıntıyla uyandığım çok oluyor ölücekmişim gibi atıyor kalbim çok kez korkarak uyanıyorum,geçmişe dayanan p.atak rahatsızlığımda vardı,bebekle birlikte artış gösterdi diyebilirim daha öncesinde bayağı gerilemişti..benim gibi sorunu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim,biraz olsun rahatlıcağımı düşünüyorum,beklemedeyim:34:

haha cnm yaa yerm onu bn dmk tutmaya çalıştı iğneyi..hiç böle hareketler yapabilceklerini düşünmemiştm dmk o kdr kçk olmalarına rağmen görüp ellerini kullanabiliyolar..çok tatlı..mrk etme Allahın izniyle sıkıntı yapcak bi durum yok bnce..bekleme süreside baya uzunmuş..
doktorda şaşırdı zaten:))bu benim oğlandan da fena olacak herhalde,moustique iyi düşün bence:))evet bekleme süresi uzunda içim çok rahat..sapasağlam gelecek kuşum inşallah;)

geçmiş olsun canım.. nasıl kızın olacağı haberi alıp sevindiysen bebişinin sağlıklı olduğunun haberini alır 3 5 kat daha bi sevinirsin inşallah.. sana bu 25 gün zor geçer artık.. oyala kendini fazla düşünmemeye çalış.. prensesimizi de strese sokma :)

hadi kafanı dağıtim.. geli,nimi stresinle üzme bakim :)))))))))) sonra gergin gelir olmasın başıma :):20:
inşallah cnm inşallah..gerçi doktorum sonuç daha erken çıkar,ben bilgilendiririm seni demişti,ona güveniyorum artık..gelinin iyi merak etme sen;)

slm arkadaşlar,bende mart hamilelerindenim konulara yeni müdahil oldum bende varım demek istedim:3: benimde kontrolüm haftaya inş.cinsiyetimizi öğrenicez hayırlısıyla:emir_bebek: ben tarama testi fln yaptırmadım eşim istemedi ne gelirse ALLAHTAN kabulümüz atıcak değiliz dedi bende aynı kanıdayım ama bi taraftan da hele burdaki bazı olumsuzlukları okuduktan sonra annelik duygusu işte içten içe tedirgin oldum:44: bu arada benimde geceleri çarpıntıyla uyandığım çok oluyor ölücekmişim gibi atıyor kalbim çok kez korkarak uyanıyorum,geçmişe dayanan p.atak rahatsızlığımda vardı,bebekle birlikte artış gösterdi diyebilirim daha öncesinde bayağı gerilemişti..benim gibi sorunu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim,biraz olsun rahatlıcağımı düşünüyorum,beklemedeyim:34:

çarpıntı bndede fazlasıyla var cnm mrk etme..kan basıncı artıyo demekki kimi zaman..dün yine oldu kalp krizi fln geçircem sandım resmen boğazımda hissediyom çarpıntıyı..özellikle sırt üstü yatıyosan yatma kan dolaşımını azaltıyomuş o zmn bnde daha fazla oluyo..

çok şükür bugün iyim :)) sonunda yani :))) hatta dün tüm gün akşama kadar dışardaydım :))) alışveriş gezme herbişeyi yaptım.. iyiki yapmışım sağnak var istesemde çıkamazmışım bugün evde hapisim :) kocişde nöbete gitti :((

günaydın kızlar, bende bayadır giremiyordum foruma. Aile hekimliğinden arayıp aşı için çağırıyorlar, özele yaptırdığım bütün tahlilleri tekrardan kendileri de yapmak istediler. Bazı arkadaşlar zorunluluk değil diyor ama benim aile hekimim baya sert bi kadın devamlı onlara bilgi vermeye mecbur olduğumu filan söyledi. Yaklaşımdan dolayı gitmek istemiyorum pek ama kararsız kalıyorum. Sizler aile hekimlerinize gidiyormusunuz?

evet tatlım bayadır görünmüyordun.. benim aile hekimim de ebem de çok iyiler... ben yaptırıcam aşı.... şart değilmiş yaptırmak ama tedbir işte.. ve evet bizlerden sorumlular.. allah korusun ama düşük yapıp onlara ne gebeliğimizi ne düşüğümüzü bildirmessek yada gözden kaçsak haklarında soruşturma açılıyor mahkeme ceza iş oralara kadar gidiyor.. o yüzden çok temkinliler... eşim eski aile hekimlerinden o yüzden sıkıntılarını iyi biliyorum.. ama eğer aile hekimini beğenmiyorsan sert ve suratsız bulup huzursuz oluyorsan değiştirmek en doğal hakkın.. git başka aile hekimine kafan rahat etsin madem öyle.. bi dilekçe yetiyo..

canımm geçmiş olsunn, sende de her gün bi vukuat. aman önemli bişey olmasın da böyle şeyler olur geçer..
sıkma canını hamilelikle ilgili değildir o bence, normalde de olmaz mı tıkanır kalırız bazen..

:2:

hiç sorma kociş de artık dalga geçiyo acep bugün neren ağrıyo filan diye :))) neyse sonuç olarak temiz atlatıyorum şimdilik hasar yok :))) ama o geceki öle normal tıkanıklık çarpıntı filan değildi canım.. nefes alıp veremedim çarpıntı olsa takmicam korkmicam herhalde hamilelik filan deyip geçecemama ben baya bildiğin nefes alıp veremedim hırıltı oldu bikaç saniye.. neyseki salı doktora gidicem o zaman sorucam bunu mutlaka..

hoşgeldin canım.. allah güzel güzel hamileliğini tamamlayıp güzel doğumlar nasip etsin inşallah :))

bu arada ilk sayfadaki listeye benide ekleyin lütfen.KIZımın ismi MASAL olacak bu arad:21:

aaaaayyy gelinimin ismi çok güzeeellll :))) bayıldım şahsen... ben öğluma demir düşünüyorum ama kociş çok ağırdan alıyo bakarız daha var filan diyo deli ediyo beni :52::52: sanırım ikna olcak gb :)

kızlarr nasılsınızz biz hasta oldukk :43::43:farenjit olmuşum salgın varmışş kendinize dikkat edin tmm mıı?ilaçsız çok zor geçioo umarım atlatırımm 20+3 oldukk doktor bebişin büyük fala etkilenmez dedii çok şükür o yüzden mutluyum bebişime zarar gelmesinn kıyamamm:16::16:bu arada oğluşumun ismi kesinleştii MERT EMİR koyucaz kısmetsee:34::34:

slm kızlar
eşim iş seyahatine gittiği için bir haftadır ananemizdeydik. bebişime yorgan diktik incecik. hazır olanlarda öle incecik bulamadık. patik aldık oğluma birde. annem bebek su torbalarından almış el kadarcık. bebek doğduğunda kendini ısıtamazmış içine ılık su koyup ayaklarının yanına koyucaz. valla benim hiç aklıma gelmemişti. tecrübe işte. dün gece babamız geldi ve oğlum babasına ilk defa dışardan hissedilecek şekilde hoş geldin tepiği attı. eşimin gözleri doldu. bende çok şaşırdım. çok güzeldi....bu arada dün aşımı oldum ve inanılmaz bir kol ağrısı yapıyor. bütün gün yattım hafif ateş ve yorgunluk yapıo. vurduracak olanlar tedbirli gitsin birde devlet aşı vermemiş henüz. eczaneden kendiniz alıyorsunuz. 7.5 tl . belkide antalyada vardır böyle bi uygulama ama yinede ebeye sorun derim. ebe takibine doktorumda önem veriyor. kaydınızı yaptırın bence canlarım...

Son düzenleme:
kızlarr nasılsınızz biz hasta oldukk :43::43:farenjit olmuşum salgın varmışş kendinize dikkat edin tmm mıı?ilaçsız çok zor geçioo umarım atlatırımm 20+3 oldukk doktor bebişin büyük fala etkilenmez dedii çok şükür o yüzden mutluyum bebişime zarar gelmesinn kıyamamm:16::16:bu arada oğluşumun ismi kesinleştii MERT EMİR koyucaz kısmetsee:34::34:

allah uzun ömür versin cnm. öğrtemenlik tecrübeme dayanaraktan söylüyorum çok hareketli bir oğlun olacak. yıllardır gözlemleyerek isim karaketeri diye bişi olduğuna inandım artık ve sen en hareketli olan iki ismi bir arada koymuşsun. mertler çok zeki ve çok yaramaz oluyor. emirlerde hazır cevap, hareketli ve obur oluyorlar. zeki ve hareketlibir oğlun olur inşlh...

merhaba bayanlar nasılsınız ??

biz 15. haftayı bitiricez kısmetse ama bebişimiz cinsiyetini göstermedi daha kısmetse 1 hafta içinde tekrar gidicez .

bu arada kaçıncı haftada aşı olunuyor ben daha hiçbiryere birşey bildirmedim :18:

haftalardır turp gibiydim son 3 5 gündür bulantılar geri geldi noluyo bana anlam veremiyorum resmen nerdeyse 1 aydır bitmişti tüm tasa ve sıkıntılar.... noluyo ki şimdi anlamıyorum yaaa

bide inanılmaz bi akıntım var son 2 3 gündür h,ç bu kadar olmamıştı.. deliricem yaaaaaaaaaaaa

Dediklerini anlıyorum canım ama ben doktoruma sordum alabileceğimiz bi önlem, bi tedavi var mı diye.o da 'yok' dedi, 'sadece durumu öğrenip bebeği kürtaj ederiz' dedi.o yüzden yaptırmadım o testleri.yani tıbbi anlamda kürtaj dışında yapacakları birşey yoksa neden test yaptırayımki????aldırmayı da asla düşünmüyorum.o artık bir insan.ha doğduktan sonra öldürmüşüm, ha karnımda, farkı yok bence.ama aldırmayı düşünenlere lafım yok, onlara da saygı duyuyorum.ama benim inencım özürlü olma ihtimali var diye bi çocuğu öldürmeyi kabul etmiyor.bu arada o testler de kesin sonuç veremiyor, bi çok insana çocuğunuz özürlü diyor ama sapasağlam doğuyorlar.bu bi imtihan bence.gerçekten öyle bile olsa herşey Allahın elinde, değiştirebilir, sağlıklı kılabilir.bu yüzden duaya bu a,kadar önem veriyoruz.yani kısacası cahilce tedbirsizlik yapıyo değiliz, eğer bi tedavi olsa herşeyi denerim tıbbi anlşamda zaten

canım Allah yardımcın olsun dediklerin çok doğru senin yerinede olsam aynısını yapardım bende ikili test istemedim çünkü bir sorun olursa zaten aldırmayı düşünmezdim hiç. sonra üçlü testi dr zorla yapalım dedi siz bilirsiniz dedim yaptı çok şükür bişey çıkmadı. ama bu bişey olmayacağı anlamına gelmez. her zaman her koşulda Allah'a teslim olmak zorundayız. bugün testler temiz çıktı diye (ki o testler tamamen %100 değil) sağlıklı bi bebeğim olacak diyemiyorum. sorun çıksaydıda şöyle olacak diyemezdim. Allah hepiimizin bebeğini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. yapmamız gereken en önemli şey dua etmek. benim yengemin üçlü testinde sorun gözükmüştü dr illa aminosentez yapılmasını istedi. sonra aminosentezde bi sorun çıkmadı ama onlar o korkuyla günlerini geçirdikleriyle kaldılar. Rabbim yardımcımız olsun seninde inşallah. duamdasın.

Back