Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Slm kızlar çok uzun zamandır giremiyordum zaten benim cadı kızım şubat 20-25 gibi gelcekmiş... Bu gün tam 21 haftayı doldurduk. Şuan içerden tekmelerle pozisyon değiştir diyor ama işyerinde bulduğu bulacağı en güzel pozisyon bu. Biz sadece ikili test yaptırdık sonuç güzel çıktı yaşım büyük ve ilk gebelik olunca biraz tereddütlüydü ama ben diğer 3 lüyü felan istemediğimi söledim doktorumuz o zmaan dedi bebeğin kalbi için bi randevu aldı bana bide doplere gitcem. Kalp için randevumuz bu gün akşam kalp ritmini felan dinlicekler başka ne olcak bilmiyorum. Dopler haftaya orda bebeğin tüm organlarını inceliceklermiş. Kan akışı özellikle önemli sanırım.

Zaten salı günü gördüm serseriyi çok hareketli ve dört dönüyor içerde. Geçen hafta bi kere çok kötü oldum tansiyonum 14 e çıktı bu tehlikeliymiş doktor kesinlikle kilo alma dedi (zaten 7 kilo aldım) TUZ yasak, tatlı yeme hamur işi yasak dedi çünki çok erken başladı benim ayaklarım şişmeye, su topluyormuş. Hamilelikte yüksek tansiyon erkendoğuma sebep olurmuş bu kadar erken bebek için çok kötü dedi.

Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

zehra senin amniosentezin vardı bugün yanlış hatırlamıyosam..iyi haberlerini bekliyoruz cnm

bende uzun zamanadır giremiyordum foruma sonunda bebişim kendini gösterdi ve cinsiyetini öğrendik erkekmiş,hatta doktor mesanesini gösterirken bakın dolu dedi ve tam o anda bizim bebiş çisini yaptı:1::1::1:
tüm organları normal çıktı eli,ayağı,yüzü herşeyi normalmiş yalnız karaciğerinde kireçlenme varmış çok önemli değil dedi radyoloji geçer dedi ama kendi doktorum bu kireçlenmeler beyinde yada kalpte veya karaciğerde olabiliyor,kendiliğinden geçedebilir,geçmezsede doğumdan sonra film çekilip tedavi edilir dedi.tıp fakültesine yönlendirdi oradanda randevu verdiler tekrar ultrason çekilcekmişim 4 boyutlu.kızlar nolur dua edin geçsin kendiliğinden her ne kadar doktor geçebilir desede ben korkuyorumm umarım geçerr

bende uzun zamanadır giremiyordum foruma sonunda bebişim kendini gösterdi ve cinsiyetini öğrendik erkekmiş,hatta doktor mesanesini gösterirken bakın dolu dedi ve tam o anda bizim bebiş çisini yaptı:1::1::1:
tüm organları normal çıktı eli,ayağı,yüzü herşeyi normalmiş yalnız karaciğerinde kireçlenme varmış çok önemli değil dedi radyoloji geçer dedi ama kendi doktorum bu kireçlenmeler beyinde yada kalpte veya karaciğerde olabiliyor,kendiliğinden geçedebilir,geçmezsede doğumdan sonra film çekilip tedavi edilir dedi.tıp fakültesine yönlendirdi oradanda randevu verdiler tekrar ultrason çekilcekmişim 4 boyutlu.kızlar nolur dua edin geçsin kendiliğinden her ne kadar doktor geçebilir desede ben korkuyorumm umarım geçerr

Gönlünü ferah tut canım dualarım seninle hayırlısıyla sağlıkla gelsin oğluşun.

Canım çok geçmiş olsun Sakın moralini ve kalbini bozma iyi düşün iyi şeyler olsun kötüyü aklına sakın getirme ve kendine çekme allah hakkında hayırlısını ve herşeylerin kalbine gönlüne göre versin dualarım seninle allah emanet ol.

sağolasın canım güzel dileklerin için...sana da Rabbim sabır versin

iyi geceler kızlar...

nasılsınız.. umarım herkesin sağlığı yerindedir..

ben bugün akşama kadar acildeydim... sabah kalktım bi kusma bi ishal sormayın... öğlen acile gittim.. yattım akşama kadar o serum senin bu serum benim.. kaybettiğim suyu yerine koyduk yani... tahliller temiz allahtan... tüm gün ne su ne yemek.. allahtan serum bebişede yaradı glukoz olduğundan.. eve döndüm akşam 8 gb... o saaaten bu saate uyudum deliksiz... şimdi daha iyim.. ama sabaha kadar uyuyabilirmiyim bu kadar uykudan sonra bilmiyorum....
geçmiş olsun cnm..dikkat et kendine ne olur,bebişede tabii..

Arkadaşlar dün kontrole gittim.pek iyi haberler almadım.bebeğin beyninde kist varmış iki tane..doktor genelde 22. haftada kaybolur dedi ama bi ihtimal devam edebilirmiş.o da down sendromuna yol açıyo sanırım.test filan yaptırmadım.Allah hakkımda hayırlısını versin deyip tevekkül edicem artık.zor bi durum, duanızı bekliyorum
of cnm yaa..sen bozma moralini,bak öyle bir durum olmasa doktor bu riski alırmıydı hiç,içini ferah tut,herşey güzel olacak diye düşün ve dua et..

Çok teşekkür ederim arkadaşlar allah razı olsun bana bu güzel temennileriniz için. zehradurak canım sanada çok geçmiş olsun canım dualarım seninle inşallah benim karşılaştığım durumla karşılaşmazsın bebeğini sağlıkla doğurursun allah korktuklarımıza uğratmasın allah yardımcın olsun moralini hiç bozma yüksek tut allaha sığın dua et rabbim bizleri duyuyor işitiyor allaha emenet ol canım.

Teşekkür ederim kalemm allah hiçkimseye acı yaşatmasın herşeyin hayırlısı olsun.

zehra senin amniosentezin vardı bugün yanlış hatırlamıyosam..iyi haberlerini bekliyoruz cnm

hazanser,çok sağol duaların için..inşallah herşey güzel olur hepimiz için..bernsita,oldum amniosentez cnm..ama çook zor oldu açıkçası.3.de alınabildi sıvı.üç kere delindi göbiş yani..acısıda cabası yanii..benim kızda pek meraklı çıktı,tepeden iğneyi tutmaya çalıştı sürekli,doktoru yavaşlattı tabii bu durum.sonuç olarak üçüncü denemede kosskoca 4 şiringa sıvıyı verdik laboratuvara..şimdi 20-25 gün bekliycez bakalım,ptesi günüde kalp atışları için gidicez bir daha..umarım yolunda gider herşey..bu arada listeye benide ekleyin ,bir kızım olacak inşallah:) dualarınız için teşekkürler herkese.

mrb ben 40 yaşında sezeyanla doğum yaptım bebişim 1 aylık oldu içim gaz dolu bu problemi yaşayan varsa yazsın dayanılmaz artık

geçmiş olsun cnm..dikkat et kendine ne olur,bebişede tabii..

of cnm yaa..sen bozma moralini,bak öyle bir durum olmasa doktor bu riski alırmıydı hiç,içini ferah tut,herşey güzel olacak diye düşün ve dua et..

hazanser,çok sağol duaların için..inşallah herşey güzel olur hepimiz için..bernsita,oldum amniosentez cnm..ama çook zor oldu açıkçası.3.de alınabildi sıvı.üç kere delindi göbiş yani..acısıda cabası yanii..benim kızda pek meraklı çıktı,tepeden iğneyi tutmaya çalıştı sürekli,doktoru yavaşlattı tabii bu durum.sonuç olarak üçüncü denemede kosskoca 4 şiringa sıvıyı verdik laboratuvara..şimdi 20-25 gün bekliycez bakalım,ptesi günüde kalp atışları için gidicez bir daha..umarım yolunda gider herşey..bu arada listeye benide ekleyin ,bir kızım olacak inşallah:) dualarınız için teşekkürler herkese.

haha cnm yaa yerm onu bn dmk tutmaya çalıştı iğneyi..hiç böle hareketler yapabilceklerini düşünmemiştm dmk o kdr kçk olmalarına rağmen görüp ellerini kullanabiliyolar..çok tatlı..mrk etme Allahın izniyle sıkıntı yapcak bi durum yok bnce..bekleme süreside baya uzunmuş..

geçmiş olsun canım.. nasıl kızın olacağı haberi alıp sevindiysen bebişinin sağlıklı olduğunun haberini alır 3 5 kat daha bi sevinirsin inşallah.. sana bu 25 gün zor geçer artık.. oyala kendini fazla düşünmemeye çalış.. prensesimizi de strese sokma :)

hadi kafanı dağıtim.. geli,nimi stresinle üzme bakim :)))))))))) sonra gergin gelir olmasın başıma :):20:

bu arada günaydın kızlar :) ,

dün gece tam öksürecektim devamı gelmedi nefesimi tam aldım geri veremedim bir an nefessiz kaldım panikle eşimi kaldırdım çekti kolumdam otutturdu beni kendime geldim... korktum baya... ne ki bu şimdi yaaa ????????

bu arada günaydın kızlar :) ,

dün gece tam öksürecektim devamı gelmedi nefesimi tam aldım geri veremedim bir an nefessiz kaldım panikle eşimi kaldırdım çekti kolumdam otutturdu beni kendime geldim... korktum baya... ne ki bu şimdi yaaa ????????[/QUe

günaydın canım evet kimi zaman böyle şeyler olabiliyor dikkatli ol bende öksürürken boğulcak gibi oluyorum kimi zman yada sanki boğazım tıkalıymış gibi oluyor yanında su bulundur hep

kızlar bu arada birinci sayfada bebeişlerin cinsiyetlerini kim yazıyor benimkinide yazabilir mi? bebişim erkek ve isminide kerem koyucaz,babasını ikna ettim sayılır:1::1:

günaydın kızlar, bende bayadır giremiyordum foruma. Aile hekimliğinden arayıp aşı için çağırıyorlar, özele yaptırdığım bütün tahlilleri tekrardan kendileri de yapmak istediler. Bazı arkadaşlar zorunluluk değil diyor ama benim aile hekimim baya sert bi kadın devamlı onlara bilgi vermeye mecbur olduğumu filan söyledi. Yaklaşımdan dolayı gitmek istemiyorum pek ama kararsız kalıyorum. Sizler aile hekimlerinize gidiyormusunuz?

valla helal olsun cnm bnm yaa çok güzel bi tevekkül örneği..mrk etme geçer o kist mistler neyse..böyle imanla tevekkül edenler sonunda hep sevinenler olmuştur..dediğin gibi dualarımız için başımıza böyle şeyler geliyo çoğu zmn bizde rabbimize sığınıyoruz ondan diliyoruz oda bize karşılığını veriyo..bn öyle çok insan tanıyorum etrafımda dr. öyle böyle dediğine aldırmayıp çocuğu doğurmuş Allaha sığınarak valla çocukların hepsi taş gibi..sonuçta herşey Allahın elinde senin tevekkülüne bağlı olarak biçok şey olacağı varsada Allah tarafından engellenir mrk etme..felak nas oku bol bol bütün kötülüklerden Allaha sığın..Allah her zmn yanımızda olsun, yardımlarınız eksik etmesin bütün annelerden..amin

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşa umarım KİSTLER YOK OLUR.
aNCAK CANIM ARKADAŞIM ELBETTE DUALAR EDİCEZ AMA ŞÖYLE BİR ÇEVRENE BAKARSAN NE KADAR ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARIN, BU AİLELERİN İHMALİ VE ALLAH KORUR DİYEREK HALA TEYZE AMCA ÇOCUKLARIYLA EVLENİP BİRDE ÜSTÜNE ÇOCUK YAPMALARI SONUCU OLDUĞUNU GÖRÜRSÜN. 2011 YILINDA BU KADAR TEKNOLOJİ İLERLEMİŞKEN ARTIK ULTRASONDA BEBEĞİN ÇİŞ YAPARKENKKİ GÖRÜNTÜSÜNE BİLE ŞAHİT OLURKEN VE BU TESTLERLE BEBEĞİN SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİYE YÜZDE 90 SONUÇLA YAKLAŞIRKEN FELAK VE NAS SURELERİNİN BU KONUYLA İLGİLERİNİ ANLAYAMADIM BEN. BAK HİÇBİR TEST YAPTIRMAMIŞ BU KADAR DEVLET HASTANELERİ BAS BAS BAĞIRINIRKEN NEDEN ÖZÜRLÜ BEBEKLER DÜNYAYA GETİRİP O ÇOCUĞUN VE ONA BAKACAK AİLELERİN TÜM YAŞAMI BİTSİN. O ZAMAN HİÇ DOKTORA GİTMEYELİM SABAH AKŞAM DUA EDELİM GEÇSİN DİYE. ELBETTE DUALARIMIZI EDİCEZ BİZİ YARADANA. ARKADAŞIMIZADA TAVSİYELERDE BULUNURKEN BUNDAN SONRA EN AZINDAN MUAYENELERİNİ YAPTIRMASINI SAĞLIKLI BEBEK DÜNYAYA GETİRDİKTEN SONRADA BEBEĞİN BÜTÜN TESTLERİNİ YAPTIRMASI KONUSUNDA TAVSİYELERDE BULUNMALIYIZ . SAĞLIKLI DOĞUMLAR VE SAĞLIKLI BEBEKLER BÜYÜTMENİZ DİLEĞİYLE.

aNCAK CANIM ARKADAŞIM ELBETTE DUALAR EDİCEZ AMA ŞÖYLE BİR ÇEVRENE BAKARSAN NE KADAR ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARIN, BU AİLELERİN İHMALİ VE ALLAH KORUR DİYEREK HALA TEYZE AMCA ÇOCUKLARIYLA EVLENİP BİRDE ÜSTÜNE ÇOCUK YAPMALARI SONUCU OLDUĞUNU GÖRÜRSÜN. 2011 YILINDA BU KADAR TEKNOLOJİ İLERLEMİŞKEN ARTIK ULTRASONDA BEBEĞİN ÇİŞ YAPARKENKKİ GÖRÜNTÜSÜNE BİLE ŞAHİT OLURKEN VE BU TESTLERLE BEBEĞİN SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİYE YÜZDE 90 SONUÇLA YAKLAŞIRKEN FELAK VE NAS SURELERİNİN BU KONUYLA İLGİLERİNİ ANLAYAMADIM BEN. BAK HİÇBİR TEST YAPTIRMAMIŞ BU KADAR DEVLET HASTANELERİ BAS BAS BAĞIRINIRKEN NEDEN ÖZÜRLÜ BEBEKLER DÜNYAYA GETİRİP O ÇOCUĞUN VE ONA BAKACAK AİLELERİN TÜM YAŞAMI BİTSİN. O ZAMAN HİÇ DOKTORA GİTMEYELİM SABAH AKŞAM DUA EDELİM GEÇSİN DİYE. ELBETTE DUALARIMIZI EDİCEZ BİZİ YARADANA. ARKADAŞIMIZADA TAVSİYELERDE BULUNURKEN BUNDAN SONRA EN AZINDAN MUAYENELERİNİ YAPTIRMASINI SAĞLIKLI BEBEK DÜNYAYA GETİRDİKTEN SONRADA BEBEĞİN BÜTÜN TESTLERİNİ YAPTIRMASI KONUSUNDA TAVSİYELERDE BULUNMALIYIZ . SAĞLIKLI DOĞUMLAR VE SAĞLIKLI BEBEKLER BÜYÜTMENİZ DİLEĞİYLE.

Dediklerini anlıyorum canım ama ben doktoruma sordum alabileceğimiz bi önlem, bi tedavi var mı diye.o da 'yok' dedi, 'sadece durumu öğrenip bebeği kürtaj ederiz' dedi.o yüzden yaptırmadım o testleri.yani tıbbi anlamda kürtaj dışında yapacakları birşey yoksa neden test yaptırayımki????aldırmayı da asla düşünmüyorum.o artık bir insan.ha doğduktan sonra öldürmüşüm, ha karnımda, farkı yok bence.ama aldırmayı düşünenlere lafım yok, onlara da saygı duyuyorum.ama benim inencım özürlü olma ihtimali var diye bi çocuğu öldürmeyi kabul etmiyor.bu arada o testler de kesin sonuç veremiyor, bi çok insana çocuğunuz özürlü diyor ama sapasağlam doğuyorlar.bu bi imtihan bence.gerçekten öyle bile olsa herşey Allahın elinde, değiştirebilir, sağlıklı kılabilir.bu yüzden duaya bu a,kadar önem veriyoruz.yani kısacası cahilce tedbirsizlik yapıyo değiliz, eğer bi tedavi olsa herşeyi denerim tıbbi anlşamda zaten

tabi cnm herkesin kendi görüşü..arkadaş test yaptırmamış ne çıkarsa bahtımıza diye Allaha sığınmış..ne diyim git testi yaptır risk varsa çocuğu aldırmı diyim..sonuçta onun kararı bize ne söylemek düşerki..bnde hiçbi test yaptırmadım normal kontroller dışında çünkü biliyorumki sonuç ne olursa olsun o kalp orda attığı sürece bnm ona hiçbir müdahelem olamaz..ama bütün arkadaşların kararlarına saygı duyuyorum kimseye aa neden öyle yaptın şöyledir böyledir demiyorum..çünkü biz topic olarak birbirimizi yargılamak için değil birbirimize hamileliğimizle ilgili sorular sormak tecrübelerden faydalanmak için burdayız..başka bi topicte belki bu tartışılır ama bunun yeri burası değil..burda kimin kararı neyse biz ona destek verir moralini yüksek tutmasını sağlarız..evet gerekirse hiç doktora gitmem sabah akşam dua ederim karnımdaki canı veren dualarıma karşılık verdi elbet..neyse arkadaşım snn düşüncelerinide anlıyorum bn kimse dr.a gitmesin test fln yaptrmasın diye bişi söylemedm herkes istediğini yapmakta serbest dediğim gibi bn arkadaşa söyliceklerimi söyledim tavsilerim budur diye sizde söyliceklerinizi söyler tavsilerinizi belirtirsiniz neden böyle yapıyosun testler önemli yaptır diye ayrı bi düşünce olarak ama alıntı yapıp neden öyle diyosun yanlış düşünüyosun şöyledir böyledir yapmayalım..herkes kendi düşüncesini söyler bu topic tartışma topiği değil..burda hepimiz birbirimize iyi dileklerde bulunuyoruz duamızıda ediyoruz birbirimize doktorumuzada gidiyoruz ama sonra herkes kendi hayatını yaşıyo öyle değil mi? iyi dileklerin için teşekkürler..

günaydın kızlar, bende bayadır giremiyordum foruma. Aile hekimliğinden arayıp aşı için çağırıyorlar, özele yaptırdığım bütün tahlilleri tekrardan kendileri de yapmak istediler. Bazı arkadaşlar zorunluluk değil diyor ama benim aile hekimim baya sert bi kadın devamlı onlara bilgi vermeye mecbur olduğumu filan söyledi. Yaklaşımdan dolayı gitmek istemiyorum pek ama kararsız kalıyorum. Sizler aile hekimlerinize gidiyormusunuz?

ben doktoruma güveniorum aile hekimliğinden benide arıolar ama gitmiorum gitmicemde aşı olayını doktoruma sordum ateş yapar ağrı yapar çok gerekli değil dedi bana bıraktı bende yaptırmıcam

Ben takibimi özelde yaptırıyorum ama aile sağlığı merkezine de gittim orda da takip ediyolar ve gerçekten çok ilgileniyorlar , zaten kan testlerimi hep orda yaptırdım,sonuçları kendi doktoruma gösterdim.Ayrıca tetanoz aşımı da yaptırdım doktorum da tavsiye etmişti yaptırmam için.

kızlar aile hekimleri o takipleri yapmazsa, aşıları yapmazsa yüklü maddi cezaya çarptırılıyolar.
O kadar ilgili ve boğucu ısrarcı olmalarının sebebi bu..

aşı olmak istemiyorsanız bile gidip olmak istemediğinize dair imza atmanız gerekiyor, onun ceza almaması için...

aşının bebeğe bir zararı yok, doğum anının steril ortamda olmaması ihtimaline karşın yapılan bir aşı..
ama yan etkisi bazen ateş yapabiliyor ve 3 gün kolda ağrı yapıyor.. o yüzden biraz da gereksiz olduğu için yaptırılmasa da olur..

Karar size kalmış

Back