• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hazır mama mı kendı yaptıgımızmı

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
hanımlar bebegım5aylık ben ona mılupanın muhallebısınden verıyodum fakat arkadasların yazılarını okuyorum sanırım cogu kısı kendı pırınc unuyla yapıyolar hangısı daha ıyı sızce bıde bır kac gundur bebegıme mılupanın gece tahıllarından verdım bu konuda fıkrı olan varsa yardımcı olabılırmıhihoyyyt

kızım biraz iştahsız olduğu için ben hemen hepsini denedim. zaten evde yapılan muhallebiye devam maması eklemezsen hiçbir besleyici değeri vitamini olmuyor kof şişmanlıktan başka. Hazır muhallebi ve kaşık mamalarını kimisi doğal bulmadığı için kullanmıyor ama pirinçunu da bir sürü işlemden geçip mutfağımıza geliyor. Bence burda çoğu kişi benim gibi yeni anne ve birşeyleri yeni yeni öğreniyor ve bir başkasına danışmak ihtiyacı hissediyoruz onun için hep ortalıkta muhallebi tarifleri dolanıyor kaydirigubbakcemile3
Ben Milupanın kızımın ayına uygun bütün kaşık ve kavanoz maması ürünlerini kullanıyorum hem tek tip beslenmemiş oluyor, hem alınan vitaminin proteinin miktarı belli, hem çok pratik bir yere gittiğinde pişirme derdin yok zamandan da kazandırıyor ama kendimde kızıma yiyecek hazırlıyorum dönüşümlü yiyor .. cokacimcoook
Daha doğrusu kızımın elinde oyuncak oldum ogün ne yemek isterse onu yiyip diğerlerini resmen tükürüyor.. :bbo:

cnm ben hic pirinc unu felan kullanmadim cünki onlar sadece bebegi tok tutuyorlar ,cogu zaman hazir mamada almadim taze meyvalardan sebzelerden kendim yaptim oglumun mamasini.....
mesela havuclari yada patatesleri bence buharda pisirin arkadaslar hem vitaminini kaybetmems olur ...

ben mılupanın urunlerını kullanıyorum devam maması dısında hem vıtamınlerı ve besleyıcı ozellıklerı cok bence kendın yapopma gece mamasıda cok guzel tahıllı kullanabılırsın

hanımlar bebegım5aylık ben ona mılupanın muhallebısınden verıyodum fakat arkadasların yazılarını okuyorum sanırım cogu kısı kendı pırınc unuyla yapıyolar hangısı daha ıyı sızce bıde bır kac gundur bebegıme mılupanın gece tahıllarından verdım bu konuda fıkrı olan varsa yardımcı olabılırmıhihoyyyt

merhaba arkadasim bir bebek dergisinde okumustum pirinc unuyla yapilan muhallebinin besleyici degeri yokmus sadece bebegi daha tok tutuyormus bu yüzden hazir kasik mamalari bebeklerin ihtiyaclarina göre hazirlaniyor onlari kullan bence bende öyle yapicam artik yavas yavas

ben evde sebze ve meyvelerden yapmayı düşünüyorum.arasıra milupanın kavanoz serisi falan neyse onlardan da kullanırım.yolculukta veya acil bi durumda mama hazırlayamadığım zamanlarda kullanırım diye düşünüyorum.

canım ben evde yogurdumu yapıyorum ,meyve puremı yapıyorum,bırde bazen pirinc unlu devam mamasıyla muhallebı yapıyorum,sebze yaptım ama yemedı,sadece milupa alıyorum hazır gıdalarda, milupanın kavonoz sebze lerını daha ıyı alıyor,milupanın mayve purelerının hıc bırını yemedı,sevmedı,
kasık mamalarından aldım ama henuz vermedım,kavonuzun daha saglıklı oldugu soylenıyor

bu arada kızımı ek gıdaya gecırırken gıttıgımız beslenme uzmanı evde yapılanın daha saglıklı oldugunu,ama dıgerlerınınde kullanılabılecegını soyledı

ben mılupanın urunlerını kullanıyorum devam maması dısında hem vıtamınlerı ve besleyıcı ozellıklerı cok bence kendın yapopma gece mamasıda cok guzel tahıllı kullanabılırsın

arkadasım sen hangılerını kullandın gece tahılları sutlu armutlu muzlu aldım begenmedı sımdı ırmıklı ballı yı denıcem zaten 5ay dıye yazmıyo 6.aya gore aldım bende ne dersın bılgın varmı

cnm ben hic pirinc unu felan kullanmadim cünki onlar sadece bebegi tok tutuyorlar ,cogu zaman hazir mamada almadim taze meyvalardan sebzelerden kendim yaptim oglumun mamasini.....
mesela havuclari yada patatesleri bence buharda pisirin arkadaslar hem vitaminini kaybetmems olur ...

sebzelerden nasıl yaptınız tarifini alabılırmıyım

ben evde sebze ve meyvelerden yapmayı düşünüyorum.arasıra milupanın kavanoz serisi falan neyse onlardan da kullanırım.yolculukta veya acil bi durumda mama hazırlayamadığım zamanlarda kullanırım diye düşünüyorum.

sebzelerken kendınız nasıl yapıyosunuz tarifini alabılırmıyım

canım ben evde yogurdumu yapıyorum ,meyve puremı yapıyorum,bırde bazen pirinc unlu devam mamasıyla muhallebı yapıyorum,sebze yaptım ama yemedı,sadece milupa alıyorum hazır gıdalarda, milupanın kavonoz sebze lerını daha ıyı alıyor,milupanın mayve purelerının hıc bırını yemedı,sevmedı,
kasık mamalarından aldım ama henuz vermedım,kavonuzun daha saglıklı oldugu soylenıyor

bende aslında devam mamasıyla muhallebı vermeyı dusunuyorum sızce nasıl oluyo faydası yokmudur

sebzelerden nasıl yaptınız tarifini alabılırmıyım

4.aydan itibaren :
_ havuc püresi : bir iki havuc hasla püre yap tuza gerek yok

_patates-ispanak-tuz : hasla püre yap

_kabak-havuc haslamasi-domates rendesi-tuz : püre yap

_haslanmis makarna ve kabak-domates rendesi -tuz : kabagida hasladiktan püre haline getir

ben yag pek kullanmadim,ve cok hafif tuz kullandim kesinlikle baharat koymadim
haslama isini ben genelde buharda yapiyordum bi makinanin icinde ..ama evinizde yoksa tencerenin icine süzgec yerlestirip kapaginida kapatirsanizda olur

etleri ise ben disardakilere hic güvemedigim icin sadece etli besinleri haftada bir hazir mama olarak aliyordum (kücük kavonozun icinde satiliyor )
umarim bebisin hosuna gider .. cnm bence kücük bi porsiyonluk yap mamalari ... a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
arzuco arkadaşın dediği gibi muhallebiye devam maması koymazsan hiç bir besin değeri yok onu zaten 1 öğün olarak veriyorum sürekli vermiyorum şimdi kendi yaptığım çorbayı ve yoğurdu azar azar veriyorum arkadaşım doktoruna sormuştu hazır mama vereyimmi diye senin çok paran var heralde demiş gerek yok evde kendi yaptığını ver demiş doğal olarak zaten evde yaptığın daha besleyici olur sonuçta rafta uzun süre durması için mamalara katkı maddesi muhakkak katıyorlar ben dün bebelac kavanoz maması aldım oda dışarıda olduğumuz için sıcak su derdi falan yok pratik oluyor

canım bende milupanın ürünlerini kullanıyorum bebeğimde severek yiyiyorrr

bende aslında devam mamasıyla muhallebı vermeyı dusunuyorum sızce nasıl oluyo faydası yokmudur

canım ben seker koymuyorum hiç.tadı güzel benim kzım yiyiyor
pirinç ununun faydası olmadıgı bılınıyor ama ıcınde devam maması var,onun ıcın verebılırsın,vede tok tutuyor gunde 1 ogun yada 2 gunde 1 verıleblır

Hazir mamalri kavanoz mamalarini hepsini denedim kizim kesinlikle yemiyor bende kendim yapiyorum. Yoğurt(bunuda yemiyorya ). Sütlaç. çorba muhallebi. Keşke hazirlardan birşey sevse dişarda iken kolaylik olur

Milupanın sütlü pirinçli muhallebisinin tadı güzel, muzlu gece tahılını denedik, berbat bir tadı var.
Ben meyve suyuyla başlayıp milupanın meyve püresinden verdim,sevmişti,kendim şeftali rendeledm evde beğenmedi,pütürlü geldi herhalde,milupanınki krem gibiydi.
Muhallebisini de sevmişti biriki gün akşam üstü verdim yemişti,artık onu da almıyor, patates ve kabak pişrip süzgeçten geçirdim,biraz devam maması kattım sulandırıp,hiç beğenmedi.ek gıdaya reddettiği gibi içtiği normal mamayı da reddetmeye başladı,ben de bıraktım, yoğurt verdim Allahtan biraz onu yedi gene.

Back