Hayvanlarımıza Sahip Çıkalım :)))

söylediğiniz cümleye aynen katılıyorum :)) hani hayvanseverler sınıfı diye bir sınıflandırma var aslında bu durum beni üzüyor bütün insanlarımızın bu konuda hasas olması gerektiğine inanıyorum burası bir tek insanlarla değil, hayvanlarla ağaçlarla bitkilerle bulunan ortak bir yaşam alanımızdır :)) yorumunuz için teşekkür ederimm :)))

Gecenlerde kadinin biri sokaga kopekler icin su koyan babama "zehirlicem bu kopekleri, cocuguma havliyor" falan demis. Bilmiyorum boyle insanlara ne yapilir... Biraz vicdan

Bu büyük bir sorun :) etrafta o kadat duyarsız insan varken :)
olsun biz burda vicdanı ve merhameti olan insanlarla bu sorunu kendi imkanlarımızla çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz :)) İnşAllah duyarsız insanlarımızda vicdanı sızlayıp bu duyarsızlıklarını aşabilirler :)) inşAllah bunada vesile olabiliriz :))

Gecenlerde kadinin biri sokaga kopekler icin su koyan babama "zehirlicem bu kopekleri, cocuguma havliyor" falan demis. Bilmiyorum boyle insanlara ne yapilir... Biraz vicdan
Allah vicdan versin diyorum.. böyle insanların çocuklarına acıyorum anne ve babaları yüzünden hayvan ve insan sevgisinden mahrum kalıyo sonra insanlarımız hep bu konuda duyarsız kalıyor malesef.. o yüzden çocukalrımızı yetiştirirken içlerine sevgi vermeliyiz kalplerini sevgiyle ısıtmalıyız :)))

Konu sahibi geyiğe daldım, konuna yapmak istedigim yoruma gelemedim bi türlü. Tatlım güzel bi konuya parmak basmıssın. Hepimiz elimizden geleni yapsak, sokak hayvanları ac kalmaz ama işte gel Gör ki bu yeterli değil. Ülkemizde bu konuda bi altyapı hazırlanmalı, belediyenin en parlak fikri 5-6 ayda bir Köpekleri zehirlemek. Bumudur yani? Herseyde avrupa Avrupa diyoruz, bundada Avrupa'dan örnek Alsak, sokakta bası bos, ac susuz hayvan olmazdı. Hergün onlarca Yemek çöpe atılıyor.Belediye bi container kursa ve sonra bu yemekler (tabi hayvanların yiyebileceği seyler)daha önceden kurulmuş hayvan barınaklarına götürülse ne hayvanlar ac kalır, nede yemekleri israf etmiş oluruz! Re-Food deniyor ona Almanya'da, Ülkemizdede olsa süper olurdu.

Yok efendim yağtığınız geyik beni çok güldürdü beni güldürdünüz ya Allah da sizi güldürsün inşAllah :))) dediğiniz gibi ülkemiz bu basit bir konuda çok duyarsız malesef çevremizdeki insanlarda saolsun zararsız hayvanlarıda şikayet edeni var masum hayvanları ee sonra belediye alıyo götürüyor hayvanlarımıza ne yaptıkları belli değil hele hayvan barınaklarımız rezill gibi bizim burdaki hayvan barınağı barınak değil terkedilmiş başıboş bırakmışlar hayvanlarımızı malesef bizim belediyeler önce barınaktaki hayvanlara sahip çıkamıyo sokaktaki hayvana ne yapsın? öncelikle hayvanlarımızın gerçekten değer görmesi lazım bizler HZ.MUHAMMED (s.a.v) ümmetiyiz kalplerimizde vicdan olsun insanımıza hayvanımıza sevgimiz olsun bizler insan sevgisinden mahrum toplumuz aslında neler neler varda konunun dışına çıkıak hepsi malesef.. burdan inşAllah kalplere dokunabiliriz :)))

Amin Rabbim cümlemizi güldürsün insallah malesef öyle. Bizim toplum gibi merhametli, Yaradılanları seven insanlar nasıl olurda bu hayvancagızlara eziyet eder Aklım almıyor hayır cok Pahalı bisey olmasa gerek, her belediye hayvanlar icin biraz Bütce ayırsa, halkımız seve seve destek verir. Sacma sapan organizasyon yapıyor bazı belediyeler, o para barınak icin kullanılsa cok daha makbule gecer. Hayvanlarla cok aram yoktur, nerdeyse bütün hayvanlara fobim var malesef,ama cok severim, hic bir canlının ölmesine, öldürülmesine eziyet çekmesine gönlüm Razı değil, özellikle kendini savunamayanlara. Dilerim en yakın zamanda bu olaya güzel bi çözüm bulunur ve sokak hayvanlarıda hakettiği Değeri, ilgiyi görürler.

inşAllah dediğiniz gibi olur :)))

Evin yanında akan bir dere, az ötede de göl var, o yüzden su koymuyorum ama görev yerimde sürekli pencere önüne artık bayat ekmek, bisküvi ne varsa parça parça koyuyorum, serçeler de vakti bilip her gün geliyordu. Onları öyle izlerken bile insan nasıl mutlu oluyor :)

Ben de eski sevgililerinize dikkat edin üstümüze salmayın gibi bir mana cikardim bir saniyeligine de olsa. Gulucukler yuzunden sanirim.
Ben de öyleydim, hatta elimi belime koyup "hanıııım hanım onların da yaşamaya hakkı var" diye başlayan cümle ile çıkışmaya gelmiştim. Neyse ki öyle bir durum yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…