• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayvanlar oyuncak değil!

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.848
5.012
358
Bu konuyu buraya yazıyorum çünkü benim şuanki sinirimin baş kahramanı bir kadın. 2 ay önce sahiplendirdiğim bir yavru kedi bu hafta 4 aylıkken evin annesi istemediğinden geri dönüyor. Oysaki en başta çocuğu sahiplenmek istediğinde annesi ile görüştüm. Bir çocuk bu sorumluluğu alamaz siz istiyor musunuz diye evet dedi. Şimdi ise perdeleri tırmaladığını bahane ediyor. Yok yani bir kedi alırken ne bekliyorsun? Kediye eğitim vermezsen tabiiki yapar. Benim de kedim var gel dediğimde gelir, hayır dediğimde yaptığı şeyi bırakır, tuvaletini her zaman kumuna yapar, tüyleri çok çok az dökülür çünkü deri ve tüy sağlığı için vitamin takviyesi veriyorum, perdeleri koltukları tırmalamz çünkü ödül maması ile tırmalama tahtasına alırştırdım. Kaldıramayacağınız yüklerin altına girmeyin. Eğer o aile sahiplenmemiş olsaydı kedimi, bir başka aile ömürlük alabilirdi. Tüm bu duruma karşılık olarak da kediyi geri alabilmem için buluşma noktası bile ayarlamıyorlar koca İstanbul' da avrupa yakasının bir ucundan anadolu yakasına evlerine kadar gitmemi bekliyorlar. Kediyi sokağa atmasınlar diye birşey de diyemiyorum ama bu kadar da pişkin olunmaz ki. Hayvanın taşıma çantasını da başka birisine söz vermişler bana veremezlermiş. Gelirken taşıma çantası da götürmeliymişim. Keşke insanlar biraz daha vicdanlı olsa. Kediyi en tatlı halinde, sahiplenilecek çağında alıp bugün sokağa atıyorlar resmen. Evde yaşamaya alıştı bu hayvan artık nasıl yaşayacak sokakta?
Bu insanlara karşı o kadar nefret doluyum ki şu kediyi alabilsem hiç geri durmayıp söyleyeceğim lafımı.

Neyse velhasıl kelam bencil olmayın hanımlar! Kimse size zorla hayvan sahiplenin demiyor ama yaptığınız şeyin arkasında durun!

Eklentiler

• 14193644_10209865059759003_849386566_n (1).webp
    14193644_10209865059759003_849386566_n (1).webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 54
Ne kadar haklısınız,madem bakmaya cesaretiniz,enerjiniz zamanınız yok hiç bu işe girmeyin,çünkü onlar sahiplerine aşık oluyorlar,yazık değil mi onlar bizden daha duygusallar...

Söylediklerinize katılıyorum. Sırf benden görüp oyuncak yerine koyup kedi sahiplenen tanıyorum. Sonuç mu? Sadece 3 gün bakabildiler. Ve bana sorduğu sorulardan bir tanesi: Şimdi bunun kafesinden çıkması şart mı?" Hayvanı minnacık taşıma kafesinde tutmayı düşünen bir zihniyet nasıl hayvan sahiplenir ya? Deli oluyorum. Evet yaramazlıkları oluyor tabi ki ama en azından ben bunu kabul ederek sahiplendim. Başta annem bak koltukları perdeleri tırmalamasın diyordu, şimdi perdeye zarar verince ben kızıyorum annem dokunma oynasın diyor. Yakında evlenip evden ayrılacağım ama annem kedimi vermek istemiyor o kadar çok sevdi ki, bizim aileden biri gibi oldu o..

Kedicige cok uzuldum. Bence cocuklara sahiplendirmeyin. Isi gucu olan yada biraz daha yaşı olan kisilere vermeye calisin. Cocuklar evde aglayip, zirlayip, yalvarip zorla ailelerini ikna ediyorlar sonra boyle oluyor

Kedicige cok uzuldum. Bence cocuklara sahiplendirmeyin. Isi gucu olan yada biraz daha yaşı olan kisilere vermeye calisin. Cocuklar evde aglayip, zirlayip, yalvarip zorla ailelerini ikna ediyorlar sonra boyle oluyor
Yeni yuvasina teslim ettim bile. Bir tane kedileri var ve cok sikiliyor diye ikincisini sahiplenmek istiyorlardi. Hayvan sevgisi zaten hali hazirda olan insanlardi. Umarim bundan sonra bir sorun yasamaz minik kivi.

Back
X