• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayvancılıkla uğraşanlar varmı?

BENOZ

GECE VE GÜNDÜZ ÇIBIK
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2007
2.494
1
356
İzmir
arkadaşlar sizden bir ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim.
tavuk çiftliği ve büyükbaş hayvan(inek) çiftliği kurmak için bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi?
konu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
nasıl kurulur, neler gereklidir, zorlukları varmı?

merhaba ben ziraat mühendisiyim size yardımcı olmaya çalışayım ama ne kadarlık bir kapasite ile kurmayı düşünüyorsunuz nerde kurmayı düşünüyorsunuz sermayeniz nedir vs bir çok soruyu cevaplamanız gerekir

merhaba ben ziraat mühendisiyim size yardımcı olmaya çalışayım ama ne kadarlık bir kapasite ile kurmayı düşünüyorsunuz nerde kurmayı düşünüyorsunuz sermayeniz nedir vs bir çok soruyu cevaplamanız gerekir

ilgine çok teşekkür ederim:1hug:
bu işe tamamen yeni başlayacağım
hiçbir deneyimim yok
eğer büyükbaş aklımıza yatarsa ilk başlangıç için 10 taneyle başlamak düşüncemiz
ama tavuk olursa 1000 -1500 civarı düşünüyoruz
bunlar için araştırma yapıyorum ege bölgesinde ilk tecihimiz
sermaye bu konuyu hiç bilmediğim için tam bir rakam veremiyorum bende bunları araştırıyorum:sm_confused:

anladım hayvancılık gerçekten çok zor bir iştir bence en önemlisi yatırımınızı akıllıca kullanın size tavsiyem eğer aklınız yatarsa hayvancılık işine ki yatırım araştırması yaparken pazar araştırmasıda muhakkak yapın nasıl değerlendireceksiniz ürünlerinizi daha sonra ziraat bankası tarımsal kredilerden destek alarak ahır veya kümes projesi çizdirmekle başlayın işe ayrıca bildiğim kadarıyla uygun krediler ve hibeler de var bu konuda bankada size muhakkak yol göstereceklerdir

evet zor olacağını tahmin ediyorum çünkü hiç bilmiyorum
ama izleyeceğim yolları ve kimlere neler danışmam gerektiğini tam bilmediğim için şu an zorlanıyorum bunları tam sırasıyla bilirsem ona göre araştırma yapmam kolaylaşacak
a.s

evet zor olacağını tahmin ediyorum çünkü hiç bilmiyorum
ama izleyeceğim yolları ve kimlere neler danışmam gerektiğini tam bilmediğim için şu an zorlanıyorum bunları tam sırasıyla bilirsem ona göre araştırma yapmam kolaylaşacak
a.s

yapılacak işlerin tam bir sırası ıyok aslında benim sana tavsiyem civarda bu işlerle uğraşan çiftlikler muhakkak vardır önce onlarla konuş iş hakkında fikrin olur ne kadar hayvanları var işe nasıl başlamışlar ürünleri nerelere satıyorlar kaç işiçi çalıştırıyorlar onlarla konuşunca eğer tatmin olduysan ve işe başlamak istiyorsan artık önce yer seçmelisin bu çiftlii nerede kuracaksın vge daha sonra projeler için banka ile gidip görüş derim yada tarım danışmanılık bürosu bulabirsen oradakilerle bir görüş kusura bakma cevap vermekte çok geciktim ama yinede bir sorun olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım a.s

yapılacak işlerin tam bir sırası ıyok aslında benim sana tavsiyem civarda bu işlerle uğraşan çiftlikler muhakkak vardır önce onlarla konuş iş hakkında fikrin olur ne kadar hayvanları var işe nasıl başlamışlar ürünleri nerelere satıyorlar kaç işiçi çalıştırıyorlar onlarla konuşunca eğer tatmin olduysan ve işe başlamak istiyorsan artık önce yer seçmelisin bu çiftlii nerede kuracaksın vge daha sonra projeler için banka ile gidip görüş derim yada tarım danışmanılık bürosu bulabirsen oradakilerle bir görüş kusura bakma cevap vermekte çok geciktim ama yinede bir sorun olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım a.s

evet dediğin gibi pazar günü çiftlikleri gittim gezdim ve birşeyler kafamda oluşmaya başladı
şimdi sırada tarım ve köy işleriyle gidip görüşme var
hayırlısıyla onlarlada görüşmem iyi geçerse inşallah
artık bende bir çiftçi olcam:teytey:

evet dediğin gibi pazar günü çiftlikleri gittim gezdim ve birşeyler kafamda oluşmaya başladı
şimdi sırada tarım ve köy işleriyle gidip görüşme var
hayırlısıyla onlarlada görüşmem iyi geçerse inşallah
artık bende bir çiftçi olcam:teytey:

sevindim bakanlığa niçin gideceksiniz

Back