Oysaki hayvanları kısırlaştırıp aşıladıktan sonra doğal ortamlarına bıraksalar, sadece hasta ve sakat hayvanları burada bakım altına alsalar, binlerce hayvanın bu aç ve sefil esareti sona erecek, kafeslerde birbirlerini parçalayarak öldürmeyecekler.
Paylaşım için teşekkürler.. Gerçek bir hayvansever olup da bu görüntülerden etkilenmemek mümkün değil..
"Sokağa bırakılma" konusunda bir sıkıntı var. Onu da dile getirmek lazım.
Ben Ankara'nın Çankaya ilçesinde oturuyorum. 2006 yazında bahsettiğiniz uygulama Çankaya Belediyesi Barınağında yapıldı. Böylece sokaklarda yaşayan köpek nüfusunda aniden artış oldu.
Köpekleri tanıyanlar bilir. Doğaları gereği sürü psikolojisinde yaşarlar, içlerinde en dominant olan sürünün lideri olur, düzenli beslendikleri yerleri yaşam alanları ilan ederler.
Sonuç olarak; zamanla bir çok yerde konuşlanmış köpek çeteleri oluştu. Benim gibi köpek sahibi olan kişiler de bu nedenle, yaz boyu çok sıkıntılı zamanlar yaşadık. Aramızdan iki arkadaşımız şanssız çıktılar. Ne yazık ki köpekleri, sokak köpeklerince öldürüldü. Dört kişinin köpeği de saldırıya uğradı. İki köpek sahibi bacağından ısırıldı.
Sahne şu... Akşam köpeğinizi yürüyüşe çıkartıyorsunuz. Aniden bir çete çıkıyor karşınıza. Sizin de köpeğiniz erkek. Karşılıklı havlama başladığında şansınız kalmıyor zaten. Bir de bakmışsınız yedi köpek etrafınızı sarıvermiş. İnsanlara bakıyorsunuzi belki bir yardım eden çıkar diye.. Peki, sizce çıkıyor mu? Hayır.
Ayrıca apartman bahçelerinde beslenen kediler, ne yazık ki boğularak öldürüldüler..
Karşı kutup oluşturmak niyetinde değilim, umarım öyle anlaşılmam. Bu konuda kafam karışık anlayacağınız.. Neyin doğru olduğunu bilmeyecek kadar karışık üstelik...
Fotoğraflarını gördüğümde için sıkışıyor, barınağa gittiğimde (kesinlikle yalnız) gözlerim doluyor.. Ama köpeğimle yürüyüşe çıktığımda, karşımıza çıkmasınlar diye ne yapacağımı şaşırıyorum.. (güvenlik çantamda: köpek kovan, fener ve biber gazı var)
Onlara yardım etmek önemli..
Ama sahiplenmek daha önemli..
Zevk olsun diye alıp, a-aa bu ne zor işmiş diye sokağa atmamak daha da önemli..
İyilikler dilerim. a.s.