Arkadaşlar bu konuda bana katılır mısınız bilmiyorum ama gazetenin diva haberinde attığı başlıkta istenen görüntü hayvanseverlerin gidip bülent ersoyu paralaması sanki..can dostu insanların bu tarz davranışlarını nasıl değerlendiriyosunuz ? Ben şahsen hayvanlarla ilgili konulara özel bir sempatisi olmayan insanların ekranda bu görüntüleri görünce hayvanseverleri itici bulduğu kanısındayım..ama işin şu kısmı da varki o canların yaşadıklarına ragmen sakin durmak pek de mümkün olmuyor nitekim ben de burda çok sayıyorum o canilere..ama ekran önündeyken, bir derdimizi insanlara duyurma çabasındaysak bu tarz durumlarda zor da olsa kendimizi tutmamız kanısındayım..kötü söz sarf etmemk herhangi bir şiddette bulunmamak gerektiğini düşünüyorum bu imajı kırmak için..çünkü asıl amaç insanlara derdimizi anlatabilmek, daha doğrusu onların bizi anlamasını ve bu yönde destek vermesini sağlamak..o nedenle kavga gürültü değilde tane tane konuşmaktan yanayım..bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?sizce nasıl olmalı ?
ben temizlik ürünlerini de organik almaya çalışıyorum fakat şimdi baktım üzerlerinde hayvanlar üzerinde denenmemiştir ibareleri yine yok .arkadaşlar kozmetik sanırım daha çok alternatifi olan bir sektör yalnız temizlik konusunda paylaşım yapabilir miyiz?Ben de size katılıyorum , agresif tepkiler vermek yerinde soğukkanlılıkla hareket edilmeli. Ancak böyle tutarlı sonuçlar alınabilir.
Ben bir şey sormak istiyorum.
Şampuan , diş macunu , sabun , deterjan gibi ürünler için nasıl alternatifler var ?
Herhalde organik üretim yapan markalar olabilir. Ancak bu noktada fiyat ve kolay ulaşılabilirlik de çok önemli.
hayvan sevmeyen ve doğaya saygısı olmayan insanların gözündeki imajımız sanırım şöyle : biraz agresif ,biraz insanlardan soyutlanmış, asosyal, biraz sosyetik ,diğer hiçbir konuda (siyaset, güncel konular vs.) bilgisi olmayan .... daha sayabilirim de . ben ne zaman bu konularda bir konu açsam bu gözle bakılmaya başlandığını hissediyorum . o yüzden kesinlikle katılıyorum her an saldırılmaya ve saldırmaya hazır ( evet yapılanlar karşısında utanıyoruz ve bu diğer insanlar adına utancımız öfke doğuruyor ) sanılan imajı değiştirmek gerekArkadaşlar bu konuda bana katılır mısınız bilmiyorum ama gazetenin diva haberinde attığı başlıkta istenen görüntü hayvanseverlerin gidip bülent ersoyu paralaması sanki..can dostu insanların bu tarz davranışlarını nasıl değerlendiriyosunuz ? Ben şahsen hayvanlarla ilgili konulara özel bir sempatisi olmayan insanların ekranda bu görüntüleri görünce hayvanseverleri itici bulduğu kanısındayım..ama işin şu kısmı da varki o canların yaşadıklarına ragmen sakin durmak pek de mümkün olmuyor nitekim ben de burda çok sayıyorum o canilere..ama ekran önündeyken, bir derdimizi insanlara duyurma çabasındaysak bu tarz durumlarda zor da olsa kendimizi tutmamız kanısındayım..kötü söz sarf etmemk herhangi bir şiddette bulunmamak gerektiğini düşünüyorum bu imajı kırmak için..çünkü asıl amaç insanlara derdimizi anlatabilmek, daha doğrusu onların bizi anlamasını ve bu yönde destek vermesini sağlamak..o nedenle kavga gürültü değilde tane tane konuşmaktan yanayım..bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?sizce nasıl olmalı ?
"Ülkemizde de hayvanlar üzerinde ürünlerini test etmeyen yerli-yabancı pek çok firma bulunuyor. Belki bir kaynak olur düşüncesiyle aşağıda ufak bir liste hazırladım. Bu listeye hayvan testi yapan firmaların test yapmayan ürünleri (örn; Lorealın The Body Shopı gibi) ve bu firmaların sahibi oldukları yerli markalar (örn; komili, hacı şakir) dahil değildir. Test yapmayan firmaların sayısı arttıkça listeyi güncelleyeceğim. İşte hayvanlar üzerinde test yapmayan firmaların listesi:
(V) Almawin
(V) Alpro Soya
Avalon Organics
Aveda
Beiersdorf (Nivea, Eucerin)
Ciel dAzur
Clarins
Clinique Laboratories
Dalan*
Dermalogica
Down Under Naturals
(V) Dr. Baumann (yeni)
Dr. Hauschka
Ecem Naturel Kozmetik (Owo)
Ecover
Environne
Flormar*
Hello Kitty
Inglot (yeni)
Kiss My Face
Klar
Lavera Cosmetics (vegan ürünleri var) (yeni)
Lesa kedi-köpek mamaları (Goody, Champion)
Logona
Lush Cosmetics (vegan ürünleri var)
Masmi
Melvita
Misya Olive Sabunları
More Than Soap
Murad
(V) Natracare
(V) Natures Gate (yeni)
Oriflame
Organyc
Paul Penders
Queen Helene
Revlon
Sante Naturkosmetik
(V) Sarakan
(V) Sodasan
Solgar Vitamin
Taliani
Tommy Hilfiger
Urtekram
Yves Rocher (yeni)
Weleda
(V) Vegan
* Hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürün bileşenleri kullandıklarına dair bilgi yok.
Son güncellenme tarihi: 12.06.2012"
Yasemin Yıldız Avdan'ın Vegankedi isimli bloğundan alıntıdır
Clinique yapıyor Flormar da yaptırıyor diye biliyorum ben...
Bence bu konu başlığını, tüm Kadınlar Kulübü'ne duyurmamız lazım. Görünen o ki çoğunun haberi yok ya da başlığın içeriğini tam olarak anlayamıyor olabilirler.
Fikir olarak; herkes, özel mesaj yoluyla arkadaşlarına bu sayfayla ilgili çok kısa bir bilgi ve linki göndersin derim.
Ne dersiniz?
Veya başka fikriniz var mı?