hayırlısı..

Hayirlisiyla en kisa zamanda bebeginize kavusmanizi dilerim.
bir konuda da duzeltme yapmak istiyorum kedi kopek dusuge neden olmaz toxoplasma dusuge neden olur, bu da toxoplasma tasiyicisi hayvanlarin diskilarindan (yani toxoplasma viruslu kediye degil bu kedinin diskisina ellediginizde virus kapabilirsiniz) cig/az pismis etten, cig sarkuteri urunlerinden falan bulasir. gebeliklerinizde mutlaka toxoplasma bagisiklik testi yapilmistir, yine de kafanizda en ufak suphe kalmasin isterseniz tekrar hamile kaldiginizda hayvan diskilarindan ve cig hayvansal gıdalardan uzak durun.
çiğ hayvansal gıdaları duymuştum ama dışkı olayını atlamışım cnm çok temas etmediğimden olacakki dikkatimi çekmemiş teşekkür ederim çok uzun süre kalıyormu acaba vücutta

çiğ hayvansal gıdaları duymuştum ama dışkı olayını atlamışım cnm çok temas etmediğimden olacakki dikkatimi çekmemiş teşekkür ederim çok uzun süre kalıyormu acaba vücutta

Hayir kalmiyor hatta bagisiklik yaratiyor. Onemli olan bagisikliginiz azsa hamileyken dokunmamaniz ve yememeniz. Hamileyken evimde 2 kedim vardi ve sokakta onlarca kedi bakiyordum sadece kumlarinin temizligini yapmadim. Onun disinda hayvanlarla ilgili sıkıntı yok.

Oy ben sana kıyamam üzülme canım imtihan dünyası işte ne yapacaksın?
Bende bebeğim olsun çok istedim tüp bebekle kavuştum minnoşuma.
Düşük tehlikem vardı neler çektim olduğum iğnelerin haddi hasebı yok.
Çok iyi bir doktorum var düşük konusunda çok bilgili
İstanbul'da Doç Dr Ulun Uluğ ona bir görünmeni tavsiye ederim.
Bana bu doktoru tavsiye eden arkadaşım 3 kez düşük yapmış en son bu doktoru bulmuş 4. bebeğini bu doktorun vesilesi ile kucağına aldı. hamileliği boyunca yattı iğneler oldu dr rahmini dikmiş.
beni götürdü sonra arkadaşım bu doktora benimde çok kanamalarım vardı düşük riskim vardı beni de iğnelerle yatarak bebeğime kavuşturdu.
Araştırmanı tavsiye ederim.
Sana bol bol dua edeceğim canım sen üzülme emin ol ki o minik ellere sahip küçük minnoş senin evinde de olacak.
ist. değilim ama neden olmasın yinede bir araştırayım cnm saol samimiyetin için çok teşekkür ederim:)

Hayir kalmiyor hatta bagisiklik yaratiyor. Onemli olan bagisikliginiz azsa hamileyken dokunmamaniz ve yememeniz. Hamileyken evimde 2 kedim vardi ve sokakta onlarca kedi bakiyordum sadece kumlarinin temizligini yapmadim. Onun disinda hayvanlarla ilgili sıkıntı yok.
şimdi tahlillerime baktımda toxoplazma hiç yapılmamış galiba bana :KK43: :KK43::KK34: çok eskileri atmıştım belki onlarda vardır ama kafam karıştı dr bir sorayım

yaşadıklarınıza çok üzüldüm ama sizinde dediğiniz gibi hayırlısı...dua etmekten allaha sığınmaktan başka çare yok maalesef...
ben ailemin tek çocuğuyum annem benden sonra 3 tane düşük yaptı birtek ben işte...

bende 7 aylık evliyim henüz çocuk düşünmüyorum ama aklımdan geçer hep ya çocuğum olmassa diye.Rabbim büyük inşallah gönlünüze göre olur herşey
inşallah en kısa sürede güzel haberi alırsınız

Gerçekten Burnum direği sizladi gözüm doldu Allahım su cumanın yüzü suyu hurmetine size çocuk nasip etsinn ve isteyen herkese inşallah :KK42:

Seni anliyorum.
Bizi uzen daha dogrusu asil uzen cevremizdeki insanlar. Oyle iyi anliyorum ki seni. Yaninda olsaydim da sadece sarilip hicbisey demeden oyle kalabilseydim yaninda.
o cevremizdeki guya bizim dostlarimiz olan insanlar daha cok yaraliyor bizi. Cunku derdi Rabbim vermis. Rabbimden gelene gonul razi oluyor da esimizin-dostumuzun(!) Soyledikleri mahfediyor insani
- ee hadi artik ne zaman yapiyorsunuz
-amaaannn cocuksuz evlilik mi olur
-kocamin cocugu olmasa bosardim heralde aman Allah korusun(burada tahtaya vurulur)
- bir cocugu tasiyamiyormusun canim ben iki tane dogurdum mis gibi
.........
daha cok var bunlardan.
sen yine hamile kalabiliyormussun biz onu bile asamiyorduk canim.
Simdi hamileyim. Rabbimsonunu ne gosterir bilmiyorum amatedaviyle oldugunu soylemiyorum insanlara. Esim isten cikarildiginda hanimlar aralarinda gun yapiyorlar gunduzleri e artik onlara takilir kisir filan yersin diyebiliyorsa bir erkek bir erkege. Boyle insanlara esimin sorununu nasil bahsedeyim. Nasil susturayim. Biz kendi icimizde kabullenirdik Rabbim isterse verir zaten diye kendimizi teselli edebilirdik ama o insanlar yaralarimiza tuz basardi. Lutfen duyma gorme. Bu konuda minicik ama minicik dahi olsa canini yakan olursa dost diye donup yuzune bakma.
Cok uzattim uzuntune uzuntu katmak istemem ama bir de isin gercekleri var. Nedenini iyi arastirmalisin canim.
Pihtilasma
enfeksiyon
rahim boyu
Genetik testler
kromozomal bozukluklar
Cok yorucu bir surec ama bunlari tek tek arastirmalisin. Kendi kendimizin dr.u olmamiz lazim. Misal bizim bir tup bebek topigimiz var. Orada konustuk bir arkadasin dr.u rahim boyuna bakmamis kadincagiz 20 haftalik filan. Bizden duyarak soruyor da dr zorla bakiyor. 2 cm aciklik varmis meger yani kadin dusuk yapacak neredeyse dr. Hersey normal diye gonderecek demese. Sonra serklaj filan yapildi. Bu gibi orneklerle cok karsilastim.Onun icin bazi konularda gozu kapali guvenmemekte gerekiyor.
Dualarimdasin. Istanbuldayim yapabilecegim bisey olursa her zaman yazabilirsin.

Seni anliyorum.
Bizi uzen daha dogrusu asil uzen cevremizdeki insanlar. Oyle iyi anliyorum ki seni. Yaninda olsaydim da sadece sarilip hicbisey demeden oyle kalabilseydim yaninda.
o cevremizdeki guya bizim dostlarimiz olan insanlar daha cok yaraliyor bizi. Cunku derdi Rabbim vermis. Rabbimden gelene gonul razi oluyor da esimizin-dostumuzun(!) Soyledikleri mahfediyor insani
- ee hadi artik ne zaman yapiyorsunuz
-amaaannn cocuksuz evlilik mi olur
-kocamin cocugu olmasa bosardim heralde aman Allah korusun(burada tahtaya vurulur)
- bir cocugu tasiyamiyormusun canim ben iki tane dogurdum mis gibi
.........
daha cok var bunlardan.
sen yine hamile kalabiliyormussun biz onu bile asamiyorduk canim.
Simdi hamileyim. Rabbimsonunu ne gosterir bilmiyorum amatedaviyle oldugunu soylemiyorum insanlara. Esim isten cikarildiginda hanimlar aralarinda gun yapiyorlar gunduzleri e artik onlara takilir kisir filan yersin diyebiliyorsa bir erkek bir erkege. Boyle insanlara esimin sorununu nasil bahsedeyim. Nasil susturayim. Biz kendi icimizde kabullenirdik Rabbim isterse verir zaten diye kendimizi teselli edebilirdik ama o insanlar yaralarimiza tuz basardi. Lutfen duyma gorme. Bu konuda minicik ama minicik dahi olsa canini yakan olursa dost diye donup yuzune bakma.
Cok uzattim uzuntune uzuntu katmak istemem ama bir de isin gercekleri var. Nedenini iyi arastirmalisin canim.
Pihtilasma
enfeksiyon
rahim boyu
Genetik testler
kromozomal bozukluklar
Cok yorucu bir surec ama bunlari tek tek arastirmalisin. Kendi kendimizin dr.u olmamiz lazim. Misal bizim bir tup bebek topigimiz var. Orada konustuk bir arkadasin dr.u rahim boyuna bakmamis kadincagiz 20 haftalik filan. Bizden duyarak soruyor da dr zorla bakiyor. 2 cm aciklik varmis meger yani kadin dusuk yapacak neredeyse dr. Hersey normal diye gonderecek demese. Sonra serklaj filan yapildi. Bu gibi orneklerle cok karsilastim.Onun icin bazi konularda gozu kapali guvenmemekte gerekiyor.
Dualarimdasin. Istanbuldayim yapabilecegim bisey olursa her zaman yazabilirsin.
cnm benim nede güzel yazmışsın offf off inanki aynı duyguları hissetmek seni birilerinin anlayabildiğini bilmek bile rahatlatıyo insanı. ben öğrendiğim kadarıyla araştırdığım kadarıyla hep doktorlara iletiyorum söylüyorum şu şu da varmış diye sebebi neyse rabbim giderir inşallah ama 12. haftadan önce serklaj yapamauız diyolar o zamana kadarda tutunamıyor işte . Allah tamamına erdirsin sizde hayırla doğum yapaarsınız inşallah cnm uzun uzun diyosun yazın için ama inan okumak çok güzel geldi çok teşekkür ederim vaktini ayırdığın için

Allah tez zamanda hayirli evlat nasip etsin.

Hamile kaliyorsun ama dusuyor
Kan pihtilasma rahatsizligin olabilir mi
Bu hastalikta 2. Ayin icinde bebegin kalbi atmaya basladiktan bir mudddet sonra kani pompalayamiyor bebek kalbi ve kalbi duruyor. Uzgunsun bunu anlatmak istemezdim ama belki derdinin dermani budur.
Kan sulandirici igne hamile oldugunu ogrendigin andan dogacagi gune kadar vuruluyorsun.
Bu hastaligi zor tespit ediyorlar
Cogunlukla dusuk sebebi bulunamiyor bile.

Evet bu genetik bir hastalık adı faktör 5 leiden. Türkiyede de oldukça yaygın bir bozuklukmuş.

Rabbim tez zamanda şirin mi şirin tatlı mı tatlı sağlıklı bi evlat nasip etsin inşaAllahhh.. Rabbim kimilerine evlat verir doğurup çöpe atarlar..:KK34: Kimileride çok ister sınava tabii tutar.. Ama biliyorum ki mutlaka bir bildiği var.. Umudunuzu asla ve kat'a yitirmeyin.. Bol boll dua edin.. Nezaman gerçekleşeceğini Rabbim bilir.. Edilen hiçbir duayı geri çevirmaz Mevlam.. Sadece duanızın gerçekleşeceği zamanı bekleyin.. Hakkınızda, gönlünüzde herşeyin hayırlısı olsun..:KK19:

Canim 12. Haftadan once dusuk yasiyorsan muhtemelen genetikle kromozom bozukluguyla alakalidir. Hani Allah korusun engelli filan olacagi bir uzvu eksik olacagi zaman filan vucut onu atiyormus. Hakkimizda hangisinin hayirli olacagini bilemeyiz onun icin lutfen uzulme. Hayorlisini iste. Maddi durumun varsa bir genetik merkezine gidip embriyolarin genetigine kromozomal bozukluguna filan baktirarak da tup bebekle saglikli embriyo transferibyaptirabilirsin bu durumda. Derdi veren Rabbin dermanini da veriyor da derman nerde bilmiyoruz ins. bi dr. Bir sey nebileyim bisey sebep olur derdine de cozum bulunur ins. Dualarimdasin. En kisa zamanda saglikli sirin mi sirin evlatlarin olur Allahin izniyle

bazen dilimin ucuna geliyor eşime umutlarımın tükenmek üzere olduğunu söylemek ama sonra rabbimin sonsuz gücü aklıma geliyor ve hep ayakta tutuyor hayallerimi vazgeçiyorum

Bu inancı hiç kaybetme, vakti gelince anne olacaksın buna inan sadece
Benim ihtimalim bile yok ama yine de umudum var
Kendini bırakma, etraftaki densizleri boşver
Dua et bol bol, eşine sarıl birbirinize destek olmaya devam edin
Moralini yüksek tut, ben inanıyorum olacağına
Daralır insan haklısın, üst üste çok zor şeyler yaşamışsın ama tüm bunların bir ecri var, yaşanan hiç bir şey boş değil, inancını kaybetme

kayıp giden bebeklerimm... yumuk yumuk pembe mavi hayallerim.. her dafasında söylediğimse hayırlısı. çok uğraştık 1 kere 2 kere 3... 4.. 5.. 6 kere 7 kere... ağlaya ağlaya kurduğum hayaller bir gün gerçekleşirmi acaba. gözlerimden yumruk yumru yaşlar akıyor çünkü ben minik minik ellere mis kokulu saçlara hasretim burnu bana benzeyen gözlerini babasından alan bi yavruya hasretim. kimseyle konuşamıyorum anlatmak istemiyorum. 7 senelik evliyiz 7 düşüğüm oldu ne yapacağımı bilmiyorum. çok dua ediyorum. nereye gitsem hep bu konuyu açıyorlar neden düşüyor diye bana soruyorlar keşke bende bilsem. önceden uzun uzun anlatırdım ama artık yoruldum kimseyle görüşmek istemiorum çünkü her defasında ağlayarak dönüyorum.çünkü kırıyorlar, en son şunu bile duydum eşin iyiki boşamadı bizde gönderirler baba evine diye günlerce ağladığımı bilirim bunun gibi onur kırıcı şeyler yüzünden oysa yufka yüreklidir eşim eve bi bebek gelince gittiklerinde camımda kalan ellerinin izlerini bile silmiyorum seviyoruz biz onları daha ne diyebilirimki, korkuyorum vazgeçmek geliyor aklıma nedense son zamanlarda.. bilmiyorum yinede hayırlısı ..
Siz çok güzel yürekli bir insansınız şuan o kadar çok istiyorum ki biran önce hayırlı haberi alırda ve sağlıkla kucagınıza alırsınız

Msjlarin tamamini okuyamadim gormediysem kusura bakma tekrar soruyormus gibi olmayayim ama tedavi olmuyormusun dile kolay 7 dusuk benim bi arkadasim iki ayda bir dusuk yapiyodu abartmiyorum artik helak olmustu hemen hamile kaliyodu ama pat dusuyordu cok iyi bir prof buldu ankarada aydan biri masallah 1 yasinda oglu var 10 sene sonra dogru tedavi ile allahin izniyle oldu bebegi seninde olacak elbet ve unutacaksin tum bunlari bende bes sene ugrastim ikinciye hamileyim o bes sene aglamaktan helak olmustum simdi arada bir hatirlayip tebessum ediyorum tip cok ilerledi biraz ekonomiye bakiyor is ama yaradan bir lokmacik eti sanada cok gormez insallah hayirlisiyla tez vakitte kucaginda iki tane olsun ..

kayıp giden bebeklerimm... yumuk yumuk pembe mavi hayallerim.. her dafasında söylediğimse hayırlısı. çok uğraştık 1 kere 2 kere 3... 4.. 5.. 6 kere 7 kere... ağlaya ağlaya kurduğum hayaller bir gün gerçekleşirmi acaba. gözlerimden yumruk yumru yaşlar akıyor çünkü ben minik minik ellere mis kokulu saçlara hasretim burnu bana benzeyen gözlerini babasından alan bi yavruya hasretim. kimseyle konuşamıyorum anlatmak istemiyorum. 7 senelik evliyiz 7 düşüğüm oldu ne yapacağımı bilmiyorum. çok dua ediyorum. nereye gitsem hep bu konuyu açıyorlar neden düşüyor diye bana soruyorlar keşke bende bilsem. önceden uzun uzun anlatırdım ama artık yoruldum kimseyle görüşmek istemiorum çünkü her defasında ağlayarak dönüyorum.çünkü kırıyorlar, en son şunu bile duydum eşin iyiki boşamadı bizde gönderirler baba evine diye günlerce ağladığımı bilirim bunun gibi onur kırıcı şeyler yüzünden oysa yufka yüreklidir eşim eve bi bebek gelince gittiklerinde camımda kalan ellerinin izlerini bile silmiyorum seviyoruz biz onları daha ne diyebilirimki, korkuyorum vazgeçmek geliyor aklıma nedense son zamanlarda.. bilmiyorum yinede hayırlısı ..

ümidinizi kaybetmeyin allah çok büyük...
acaba hamileliginizi yatarak gecirseniz yine düşme olayı olurmu..bbenim bi arkadaşımın 10 yıl bebeği olmadı...ttam bi cocuk hastasiydi çok severdi çocukları...aAllah 10 yıl sonra nasip etti çok şükür. .. 1 ayı kaldı bebeğin dogmasina...aAllah sizede nasip etsin inşallah. ..