- Konu Sahibi cherry_jam
-
yüzünde gülümser gibi ifade olması, bana huzurlu oldugunu hissettirdi.. Okudum okudum bi türlü cantalar için bişey düşünemedim..
Kimileri sevmez ama ben severim rüyaları huzur verir bana, tuhaf biçimde etrafımdaki bazı seyleri hissederim Hacca gidenleri veya bebegi olacakları cok gördüm.. Annecgin umuyorumki mutludur senin sıkıntıların bi süre sonra hafifler ziyaretin onu mutlu etmiş bence canım.. Rabbim yardımcın olsun annenin mekanını cennet eylesin...
sureler dua niyetine okunuyor ama hepsi değil diye biliyorum
fatiha ihlas gibi sureler galiba
diğerlerinin okunup okunmadığını fetva hattına ya da diyanetin sitesine mail atarak sorabilirsiniz
siz kuran okudukça huzur buluyordur
sadaka verseniz, onun adına çokça yardım yapsanız ya da onun hayrına Kuran, dua kitabı alsanız camiye ya da hafızlara verseniz onlar okudukça amel defterine hayır yazılmaya devam eder
Allah ona da benim babama da tüm ölmüş müminlere de rahmet etsin ve bağışlasın
Bu hususta Resulullah (asm) şöyle buyururlar:
“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz”1
Yani sırf Kur’ân-ı Kerim okumak niyetiyle bir âyetten daha az bile okuyamaz Ancak dua, senâ, Allah’a sığınma, zikir veya bir işe başlangıcında yahut öğretmek maksadıyla Kur’ân’dan bazı âyetleri okumak caizdir
Meselâ, bir ulaşım aracına binerken okunması sünnet olan “Sübhânellezî sahhara lenâ hâzâ vemâ künnâ lehû mukrinîn (Her türlü noksandan münezzehtir o Allah ki, bunu bizim hizmetimize verdi, yoksa bizim buna gücümüz yetmezdi”
Kaynaklar:
1 İbni Mâce, Tahâret: 105
2 Zuhruf Sûresi, 13
3 Mü’minûn Sûresi, 29
4 Bakara Sûresi, 256
5 Vehbe Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslâmî ve Edilletühû, İslâm Fıkhı Ansiklopedisi, 1: 288-9
6 İbni Mâce, Tahare: 119
7 Bidâyetü’l-Müctehid, 1:110; el-fıkhu’l-İslâmî ve Edilletühû, 1: 422
Bu bilgiyi verdikten sonra :
Gördüğünüz rüya sıkıntı verecek cınsten değil , bazı islam alimleri ölülerin ruyada görünmesinin dua ve hayr ıstemelerınden kaynaklı olduklarını belırtır.
Ama mesela bende tam tersı oluyor : okumadıgım ve rahmet dılemedıgım zamanlar annemı goremıyorum,hıssedemıyorum..
Okudugum zaman hep benımle bırlıkte oluyor..
Belkı sızın annenızde hayr ıstemek ıcın ruyanızdadır.
Allah rahmet etsın.
Rüyaniz hayirli olsun inşAllah. Allah annenine rahmet eylesin, tüm günahlarini affetsin inşAllah. Rüya yorumlamayi bilmem ama olumlu yorumlanmamasi icin bir neden göremedim.
canım rüyaları hayra yormak lazımmış ki hayra çıksın.. kötü bişey düşünme güzel şeyler düşün.. güzel, hayırlı şeyler olsun inşallah..
başın sağolsun bu arada..
canım benim allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneciğinin.
ben de kuran'ı anlamak ve yorumlamak için türkçe mealini okuyorum zaman zaman. fakat reglyken kur'an okunmaz diye bi ibareye rastlamadım henüz. yalnızca regl halindeyken camiye gelinmemesi konusunda bişey okumuştum o da namaz kılarken seccade leke olmasın diyeydi. ben inanmıyorum bu yüzden regl iken onu okuyamazsın bnu okuyamazsın allah kabul etmez gibi şeylere. sonuçta o da allahtan gelen birşey. mealini okuduğuna göre allah'ın ne kadar yüce olduğunu ve kullarını ne kadar çok sevdiğini net anlamışsındır diye düşünüyorum o nedenle sen duanı istediğin gibi et. tabiiki bunlar benim fikrim lütfen yanlış anlaşılmasın.
rüyana gelince annen senin mutlu olmanı istiyor bence. sana sarılması onu hissetmen, belki de hala ben senin yanındayım diye hissettirmeye çalışıyor. siyahlar içinde görmen, belki ailecek sıkıntılı bi dönemden geçtiğiniz içindir. ya da şöyle olabilir, hiç ummadığın biri sana annen gibi kucak açabilir.
tabiiki herşeyi allah bilir canım benim sen dua et bol bol inşallah anneciğin çok huzurludur.
Rüya yorumlamak gerçekten bilgisi olanın işidir, nasıl yorumlanırsa öyle çıkar o yüzden rüyalarınızı herkese anlatmayın diye yazar İmam Nablusi 'nin bir kitabında.
Mezarlığa ne zaman gitsem arkasından bende görürüm annemi rüyamda, belki bu biraz oranın tesirinden ve duygularımızın çok fazla yoğunlaşmasındandır. Dua etmekten ve onun için hayır yapmaktan vazgeçmeyin. Nurlarda yatsın anneciğiniz.
canım benim allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneciğinin.
ben de kuran'ı anlamak ve yorumlamak için türkçe mealini okuyorum zaman zaman. fakat reglyken kur'an okunmaz diye bi ibareye rastlamadım henüz. yalnızca regl halindeyken camiye gelinmemesi konusunda bişey okumuştum o da namaz kılarken seccade leke olmasın diyeydi. ben inanmıyorum bu yüzden regl iken onu okuyamazsın bnu okuyamazsın allah kabul etmez gibi şeylere. sonuçta o da allahtan gelen birşey. mealini okuduğuna göre allah'ın ne kadar yüce olduğunu ve kullarını ne kadar çok sevdiğini net anlamışsındır diye düşünüyorum o nedenle sen duanı istediğin gibi et. tabiiki bunlar benim fikrim lütfen yanlış anlaşılmasın.
rüyana gelince annen senin mutlu olmanı istiyor bence. sana sarılması onu hissetmen, belki de hala ben senin yanındayım diye hissettirmeye çalışıyor. siyahlar içinde görmen, belki ailecek sıkıntılı bi dönemden geçtiğiniz içindir. ya da şöyle olabilir, hiç ummadığın biri sana annen gibi kucak açabilir.
tabiiki herşeyi allah bilir canım benim sen dua et bol bol inşallah anneciğin çok huzurludur.
Canim öncelikle mekanı cennet olsun anneciğinin lakin adetliyken süre okuyamazsin kesin ve nettir ıslam dininde ben inanmıyorum faln gibi kelimeler etme arkadasım çok detaylı araştırmadan adetliyken camiye girilmez kuran okunmaz be vefat etmiş yüzüne bakılmaz bunun gibi kesin olan detaylar var dinimizde önem ver bence bunlara bol salavat getirip dua etmen yeterli o zamanlarda anneciğinin mekanı cennet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?