'Hayır' videosu çeken öğrenci, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı

aburcuburcu burcu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2014
2.729
8.517
'Hayır' videosu çeken öğrenci, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı
18:04 21.03.2017(Güncellendi 18:25 21.03.2017)
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, referandumda neden 'hayır' diyeceğini bir video ile anlattı. Gül, 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' gerekçesiyle tutuklandı.
‘Hayır nedir?’ başlıklı videosunda referandumda ‘neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini’ anlatan Ali Gül, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, Gül, kısa bir süre önce ‘Güçlü Meclis’ hesabından paylaşılan ve hızla yayılan videoda, ‘neden ‘Hayır’ delmesi gerektiğini’ mizahi bir dille anlattı.

21 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Gül, videonun sonunda, “Video tutarsa tutuklanırız. Ben milletime aşığım ya. Ne korkacağım tutuklanmadan falan” dedi.

1023660938.jpg

© AA/ KAYHAN ÖZER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 3 kişi daha tutuklandı
Sonrasında ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özay, Gül hakkında ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme, cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından bir buçuk yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, takma isimle açılan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımların Gül’e ait olduğu ileri sürüldü.

Gül, ifade vermeden önce çektiği kısa bir videoyla görüşlerini paylaştı:

“Tutuklanabileceğimizi biliyorduk. Şimdi savcıya ifade vermeye gidiyorum. Muhtemelen de sonrasında tutuklanacağım. Ama önemli değil ben korkmuyorum. Bizim, 'Bütün ümidim gençliktedir' diyen Mustafa Kemal’e bir borcumuz var. Şimdi ben o borcu ödemeye gidiyorum. Bu milletin çocukları, bu milletin gençleri korkuyu, tutsaklığı ve ölümü değil, özgürlüğü ve mutluluğu hak ediyor. O günler de gelecek.”

Altıparmak: İnsanlar konuşamadığı için cumhurbaşkanına hakaret davaları azalacak
Gözaltına alınan Gül, söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olmadığını söyledi.

Gül’ün avukatı Yiğit Acar da Gül’ün çektiği ‘Hayır’ videosundan rahatsız olanların, takma isimle açılan söz konusu hesabın ona ait olduğu yönünde karalama kampanyası yürüttüklerini söyledi. Savcılıktan müvekkilinin suçlanmasına neden olan hesabı kimlerin yönettiğinin bulunması gerektiğini ifade eden Acar, iftira nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını da ekledi.

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Gül, tutuklandı.

Gül'ün tutuklanmasına Twitter üzerinden tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Yarkadaş açıklamasında, "Muhammed Ali Gül'ü hedefe oturtan ve talimatla tutuklatanlar şunu iyi bilsin ki, ne yaparlarsa yapsınlar HAYIR kazanacak" dedi.

https://www.google.com.tr/amp/s/tr....ir-video-ceken-ogrenci-cumhurbaskani-hakaret/

Ali Gül yani Twitterdaki ismiyle Felix'i biliyorum. Kendisinin tutuklanmasıni gerektirecek binlerce twiti var. Ama nedense Hayir videosundan sonra o twitleri gerekce gösterip tutukladilar.

Bence gerekce o cumhurbaskanina polislere ya da islama ettigi hakaretler degil. Hayir videosu cekince goze battı arastirildi ve iceri alinacak sebepler bulundu.

Şimdi izledim videoyu .Her zaman söylenilenlerden farklı bir şey söylememiş .Bence babanı seçemezsin ama kp ni seçebilirsin diyerek ,enerji diyerek Berat Albayrak'a yapılan yorum için alınmış olabilir.

Eskiden bakanlar hatta cumhurbaşkanları hakkında skeçler yapılırdı.Hiçbirşeyde olmazdı.

Şimdiki durum kompleksten kaynaklanıyor gibi geliyor sürekli pohpohlanmayı beklemekte normal değil.

Y a kendinle barışık değilsindir ya da gerçekten ciddi yanlışların vardır ortalığa yayılmasından korkuyorsundur.

Şimdi izledim videoyu .Her zaman söylenilenlerden farklı bir şey söylememiş .Bence babanı seçemezsin ama kp ni seçebilirsin diyerek ,enerji diyerek Berat Albayrak'a yapılan yorum için alınmış olabilir.
video yu bende izledim esprili bir dille anlatmış çocuk kendine göre burda bir sakınca yok bence
alınma sebebi bu video degil zaten twiterdaki hesabındaki hakaretleriymiş onları görmedim ama

Kızlar ben fikrimi değiştirdim evet diyeceğim. Evet evet yüz bin kere evet, inanıyoruz sanaaa.

:halay::halay::halay::halay::halay::halay::halay:Uzun adama selam olsun....

Tutuklamalar başlamış, kodese giremem, küçük bir kızım var... :KK14:

De kız de ispatın olur bir şey olursa... :KK53:

Benim asıl fikrim bu ötekinleri kuzenim yazmış dersin...

Pohpohlanmayı seviyor ya dur şöyle söyleyim:KK53:

"sen ümmetin büyük liderisin"

"sana dokunmak var ya büyük bir ibadettir"

"sen ki Allahın bütün vasıflarını bir arada toplamış bir lidersin"

"seninle aramızda ilahi bir aşk var Mevlana ile Şems arasındaki gibi eşim çocuğum feda olsun sana"

"sen bu ülkenin başına gelecek halifesin "

yeterince yağlamışmıyım:super:

dur son bir kezde evet evet sonsuza kadar evet:KK200:

Son düzenleme:
X