“Hayır”la başlayan cümle nikahı iptal ettirdi

memur haklı Mı?

• Ankete Katılan
    12

Benbenmesela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
1.524
1.501
133
sevgili kk üyesi güzel hanımlar. Bugün okuduğum bir haberde nikah masasında gelin “hayır demek ne mümmün, tabi ki evet” deyince, nikah memuru nikahı iptal etmiş. Açıklaması da şu, “hayırla başlayan bir cümle kurulduğunda biz onu sayarız sonra 1000 defa evet dese fayda etmez”

Damat da yaptığımız tüm masraflar boşa gitti demiş. Gelin baba evine dönmüş. Yeniden tarih alacaklarmış.

Şimdi soruyorum sizlere,
Bu kadar katı olması doğru mu memurun? Şakasına bile hayır demeyi ben de doğru bulmuyorum ama bu gelinin cümlesine bakınca zaten olumlu. İnsanların en mutlu günlerinde biraz daha keyifli yaklaşamazlar mı? Bir ünlünün nikahı olsa kırk kere sorarlar belki ya da güler geçerler.

Siz olsanız dava açar mısınız mesela? Cümle olumlu bir cümle çünkü.

bunun ünlü olmak yada olmamakla alakasi yokki nikah memuru nikahi iptal etmek zorunda. O soruya saka yada herhangi baska bir bicimde hayir demek iptal etme sebebi.

Tam tersi suçlu olur, çünkü nikah kanuni zorunlukları olan bir işlemdir, memur doğru olanı yapmış kendini riske atmamış. O şekilde ztn nikahı mümkün değil kıyamazdı.

“hayır demek ne mümmün, tabi ki evet” cümle size olumlu gibi gelse bu cümlede şuna dikkat edin hayır demek ne mümkün yani böyle bir imkanım yok diyor bu şaka gibi gelebilir size ancak nikah memuru hiç bir baskı altında kalmadan diyor en başında siz nikah memuru olsanız baskı ihtimali olan bir nikahı kıymanın sorumluluğu alırmıydınız???
Şahsen ben en küçük bir sinyalde bile nikah memurunun tepkisini verirdim..
ayrıca evlenecek insanlarında biraz kurumun ciddiyetini anlayacak akılda fikirde olması da önemli bir ayrıntı..

Evet sizşn açıklamanız gercekten mantıklı ama süreç de yorucu en azından bi özelde konuşup tekrar kıysalardı. Ya o akşam düğünleri olsaydı çok yazık

Evet sizşn açıklamanız gercekten mantıklı ama süreç de yorucu en azından bi özelde konuşup tekrar kıysalardı. Ya o akşam düğünleri olsaydı çok yazık

aslında okadar da sorun olmaz düğün yapılırdı ertesi günde yıldırım nikahı için başvururlardı olur biter böylece resmi bir işte bir daha lakayıt tavırlara yer olmadığını da öğrenmiş oldular sayelerinde bir sürü insanda yapmaz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…