• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayır Diyememek

wonka3465

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
2
0
1
27
Merhabalar, benim sorunum hayır diyememek, bir arkadaşım bir şey istediğinde red edemiyorum.

Bu sene bölümümden dolayı yurda yanıma bilgisayar götürmem gerekiyor 6 kişilik odada kalıyorum ve odada kimsenin bilgisayarı yok.
Onların ders sunumları falan oluyor bazı zamanlar biliyorum benden bilgisayarımı isteyecekler ben de açıkçası elektronik eşyalarımı paylaşmak istemiyorum. Bozsalar, kırsalar ben bir daha yeni bilgisayar alamam. Ama bir yandan da onları nasıl red edeceğimi bilmiyorum, bencil, cimri gibi gözükmek istemiyorum hele bir de dersleri için falan isterlerse. Nolur bana bir fikir verin...:110:

Bu konuda hayır demenize gerek yok, kimse ödev hazırlarken bilgisayara zarar veremez herhalde. Burada sorun bilgisayara gereğinden fazla değer vermeniz. Boşverin, rahat olun. Ama hayır diyememek genel olarak ciddi bi problemdir, bunu ben de zaman zaman çok yaşadım. Hayır demeniz gereken bir durumda bir kez kibarca redderek tabunuzu yıkın. Gerisi gelecektir

Bana da emanet de .
Benim bilgisayarim degil o yuzden kusura bakmayin de ..
Bu arada uzuldum ya gencecik cocuklarin bi bilgisayar alacak paralarinin olmamasi ,ailelerin zor sartlarda cocuk okutmalari uzucu :(

Gerçekten zor bir dırum gözetim altında kullandırmak banada mantıklı geldi eğer zaten kullanım amacından şaşarsa buna hayır demek hiç ayıp değil.mesela yarım saat sonra almam lazım ödevim var gibi cümleler de kolaylaştırabilir. Yada hayatınızın çok ilerleyen dönemlerinde sizin bu iyiliğiniz sizeçok güzel kapıLar açabilir. Engl olamıyorsanız iyilik yapın denize atın.

Ünv yada yurdun yakınında internet cafeler olur..orda yapsınlar..paylaşmak zorunda değilsin..bu seni ne cimri yapar ne de eşyaya kıymet veren biri yapar..yağlı elleriyle biri tabletime dokunsa çıldırırım..elektronik cihazlarda bana göre kişiseldir :)

Merhabalar, benim sorunum hayır diyememek, bir arkadaşım bir şey istediğinde red edemiyorum.

Bu sene bölümümden dolayı yurda yanıma bilgisayar götürmem gerekiyor 6 kişilik odada kalıyorum ve odada kimsenin bilgisayarı yok.
Onların ders sunumları falan oluyor bazı zamanlar biliyorum benden bilgisayarımı isteyecekler ben de açıkçası elektronik eşyalarımı paylaşmak istemiyorum. Bozsalar, kırsalar ben bir daha yeni bilgisayar alamam. Ama bir yandan da onları nasıl red edeceğimi bilmiyorum, bencil, cimri gibi gözükmek istemiyorum hele bir de dersleri için falan isterlerse. Nolur bana bir fikir verin...:110:
Hiç vermek istemiyorsan özel bilgilerim var rahatsız oluyorum yanlış anlamayın en geç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin

6 kişilik yurt odasında 1 kişinin olmasının şaşırdım doğrusu.
Bende de vardı böyle uyanıklar. Kızın babası inanılmaz zengindi, ama kıyafete para vermekten bir türlü bilgisayar almaya sıra gelmezdi, yani tamamen kendi istemediğinden.
Ötekinin de memlekette abisinin bilgisayarı varmış, evde boş duruyormuş. Ama getirmiyor hanımefendi. Ödevlerde benim binbür türlü zorlukla aldığım (aile yardımı değil, kendim aldım tamamen) bilgisayarı gönül rahatlığıyla istiyorlar ama.
Ben kimsenin, en azından 5/6 oranında bilgisayar sahibi olmayacağına inanmıyorum. Geçen ikinci el bilgisayar gördüm 400 liraydı. 6 taksit yapılsa neden ödenmesin? Siz en iyisi gözlemleyin, kim bilerek getirmiyor, kim bilerek almıyor, kimin gerçekten durumu yok gözleyin. Ona göre verin veya vermeyin.

kızlar kusura bakmayın ama
bilgisayar istemeyin benden buzgıbı sogurum sizden de şaka yollu gülsünler sonra ama ben ciddiyim de
sonra bilgisayarına çok özen göster onlarda çekinir belkı istemekten

şifre koy.

Back