Haydi hep birlikte engelleri aşmaya!

mesecina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
55
0
36
İzmir
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden bir grup, Fakülte yönetimine başvurdular ve İstanbul Ataşehir Belediyesinin düzenlediği "Plastik kapakları toplayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza birer engelli arabası kampanyasına katılmak istediklerini söylediler ve
"Yönetimden destek bekliyoruz" dediler.
Kampanyanın adı "Teker teker kapakları toplayalım adım adım engelleri aşalım"
İşte bu aşamada, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar'a kampanya ile ilgili gelişmeleri sordum.
Prof. Toygar" Öğrencilerimizin istedikleri desteği sonuna kadar vereceğiz. Kampanyamızı duyurmak için İngilizce ve Türkçe olarak bir facebook sayfası oluşturduk. Bu facebook sayfamız Türkiye'de Hollanda'da Amerika'da İngiltere'de Fransa'da ve diğer yabancı ülkelerde oldukça ilgi gördü" yanıtını verdi.
Kampanya ile ilgili afişler ve broşürler bastırıldı. Diğer üniversitelere, ilköğretim ve ortaöğretim Okullarına özel ve resmi kurumlara ulaşıldı.
Bu kampanyanın ulaştığı kişilerde oluşan duyarlılık heyecan ve destek isteği halkımızın, kurumlarımızın toplumsal çok önemli bir sorun olan engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerinin karşılanması konusunda ne kadar duyarlı olduklarını gösteriyor.
Prof. Nurselen Toygar'dan bir açıklama daha...
"Bu kampanya kapsamında 250 Kg. plastik kapağa 1 engelli arabası, bir ton kapağa 4 engelli arabası verilecek.. Kampanya 30 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek."
İletişim Adresi: Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Bornova-İZMİR
Tel No: 0 232- 388 64 32 / 2
Kurul İşleri : 0 232- 388 11 07

Yolda görüp tekme atılan umrumuzda bile olmayan plastik şişe kapakları başkaları için umut oluyor!bu çalışmayı duyduğumdan beri ne zaman dışarı çıksam gözüm sürekli yerlerde kapak arıyor.çantamda bir poşet bulunduruyorum ve onun içine dolduruyorum yürüyüş yaparken fln.biraz daha fazla olunca onları teslim edicem.Siz de yardım etmek istemez misinz?yerimseniben

arkadasım çok güzel bir konu paylasmıssın tesekkur edıyorum .ben sokaga cıktıgımda bıle gözlerım yerde kapak topluyorum en azından bır kardesımızıde olsa yardımcı olabılecegımın sevıncını duyaraktan ;cok yakın bır arkadasım engelli tekerleklı sandalyede hayatını surduyor ve cok ıyı anlıyorum onların sıkıntılarını bazı arkadasrımız ımkansızlıktan hep evlerınde kapalı kalıyorlar... engellı arkadslarla kendı kurdukları bır sıtede bulusuyorum o kadar hayat dolular ki lutfen arkadslar 1 kapak bıle onları cok mutlu edecek hıc bır sey kaybetmezsınız onların yere egılıp kapak toplamak gıbı durumları var ama bız onlar ıcın yapa bılırız her saglıklı ınsan bır engelli adayıdır yarın ne olacagımız hiç bellı degıl duyarsız kalmayacagınızı umuyorum sevgılerımle...

canım çok teşekkür ederim.Bende ailecek organize ettim herkesi yardım ediyorla arkadaşlarım.belki 250 kg toplamaka cok zor olablr ama organıze olundu mu 250 kg cok az kalıyorcok daha fazlası toplanıyor.Umarım ınsanlar farkına varır.Çünkü bi şekilde onlara yardım edebilmek çok hoş.teşekkürler

canım ben tesekkur ederım aslında yapılmayacak bırsey degil cevremdekılere hep soyluyorum ama onlar kola kapaklarına daha önem verıyorlar anlıyorsun degıl mi ?ben cogu kısıyı organıze ettım bu iş için su mubarek gunlerde eminim burdanda bı cok ınsan katılacaktır bize haydı arkadaslar birli,k olalım...

o kadar haklısın ki.Engelleri biz yaratıyoruz aslında.Bir kavanoz veya bardak tabak çanak daha güzel geliyor insanlara bir insana hayatı vermekten ve onunda bizim gibi olmasını sağlamak için.Neyse ki bizim gibi insanlar var.Katılımda gayet çok.İnanır mısın?beni sokakta kapak toplarken gören insanlar garipçe yaklaşıp ne yapmaya çalışıyorsunuz diye soruyorlar ve bende anlatıyorum onlara onlarda katılım gösteriyorlar.Keşke o tvdeki 3 kapağa bir çanak reklamları yerine bu tür organizasyonların reklamları olsa...senide katılım gösterenleride takdir ediyorum.Duyarlı olmak ayrı birşey.Cebimizden belki para çıkarıp sandalye alamıyoruz ama sokakta çöp olan kapakları yada evde atılanları değerlendiriyoruz.bir insanı hayata bağlamak kadar güzeli var mı ki..kaydirigubbakcemile5

canim face adreslerini biliyomusun bende arkadaslarima duyurayim ,bide kapaklari nereye vercez keske daha önce haberim olsaydi en az 30 sise vardi evde malesef verdim hepsini

Son düzenleme:
çooook güzel bir proje. allah razı olsun sizleden. bu konuda elimden geleni yapmak isterim ama kampanyanın süresi beni tedirgin etti açıkçası yani bu süreden sonra bu organize sonamı erecek?
en kısa zamnda cevaplandırırsanız
çok mutlu olacağım
bende dahil olmak isterim çünkü
teşekkürler

çok teşekkürler allah sizdende razı olsun.Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla bitti.Belki devam eden yerler hala daha olabilir.Telefon numaralarından bilgi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…