hayattan zevk alamama sendromu

Potansiyelinizi boşa harcayarak heba ettiğiniz her günün size sıkıntı ve huzursuzluk olarak dönmesi son derece normal.

Düşünsenize, her sabah muazzam bi fiziksel ve zihinsel enerjiyle uyanıyosunuz; zihniniz bi şeyler öğrenmeye ve üretmeye aç, vücudunuzun gücü kuvveti yerinde, büyük bi potansiyel sahibisiniz.

Ve siz tüm o gençliği, gücü ve enerjiyi boşa harcıyorsunuz, güven sorunlarınızla, sosyal kaygılarınızla, bin bir emekle yapılmış ama içinde kimsenin oturmadığı günden güne çürüyen bi ev gibi öylece duruyorsunuz. Şu durumda nasıl mutlu olacaksınız ki?

Kendinizi tanıyın, güçlü ve zayıf yönlerinizin farkına varın ve bunları geliştirin.

Önce bedeninizi geliştirerek işe başlayın, yürüyüş yapın, fitness a yazılın, dansa başlayın ama hangisini seçerseniz seçin bunu bi rutine oturtun, düzenli yapın.

Rutin yapılan işler sosyalleşmek için de çok elverişlidir; her gün aynı yüzlere aşina ola ola zamanla bi iletişim geliştirirsiniz.

Hobi edinin, yeteneklerinizi geliştirin. Dil kursları, kitap kulüpleri, el sanatları kursları... Yapacak bi ton şey var. Önemli olan size uygun olanı seçip çabuk vazgeçmeden bi düzen oturtmak.

İnsan ilişkilerine gelince her gördüğünüz insana en iyi dost, hayatımın aşkı, sırlarımı anlatacağım güven abidesi olarak bakmayın. Bazı insanlar sadece takılmalıktır, ortak zevkler etrafında iyi vakit geçirmek içindir ve bu çoğu zaman gerçek bi dosttan daha önemli bi ihtiyaçtır.

İste öyle hanimlar hayattan ve kendinizden ümidinizi kesmeyin.
Bende de var bu ara. Somut bir sorunum da yok. Ama icimin sikintisi gecmiyor. Oyalanacak bir seyler bulmaya calisiyorum. Ya kitap okuyorum, ya mutfaga girip saatlerce yeni tarifler deniyorum. İş yerim cok kalabalik. Ben baska dunyadanmisim gibi izliyorum insanlari. Iletisim kurmak istemiyorum. :KK43:(

Ben de böyleyim malesef canım hiçbişey yapmak istemiyor, hayattan zevk almıyorum, insanları görince onlar ne kadar normaller diyorum kendi kendime, ben de öyle olabilecek miyim acaba diye düşünüyorum, sıkıntım geçsin kalbim ferahlasın diye dua ediyorum ama yine başa dönüyorum, şeytan dürtüyor resmen Aslında benim hoşlandığım hatta sevdiğim biri vardı, arkadaşlarımın hiçbiri onaylamadı diye geri durdum, utandım çekindim galiba o kadar sözün üstüne yapamadım, o da bıraktı gitti başkasını buldu şimdi onunla beraber ama ben çok pişmanım mutsuzum, hayırlısı buymuş diyorum ama kalbime de söz geçiremiyorum, başkasını sevebilecek miyim bilmiyorum, yaş 26 olucak artık ne diyim yalnızlık zor, küçük yerde yaşayıp hiç konuşmadan günlerini geçirenleri okudukça daha bi fena oldum çünkü yakın zamanda hayırlıysa atanınca ben de öyle olucam muhtemelen, şu mübarek günde rabbim başta başlık sahibi olmak üzere hepimize yardımcı olsun, sıkıntılarımızı gidersin inşallah, nacizane sizden dua bekliyorum arkadaşlar...

kızlar çok teşekkür ederim.. buraya gelince dertlerimi paylastikca bana çok iyi geliyor iyiki varsınız. şimdi o hislerim biraz geçmiş durumda yani herzaman olmuyor ladyamore arkadaşın dediği gibi aktivite buldukça geçiyor bende ümidimi kesmicem mücadeleye devam:) çok teşekkürler..

Ben de böyleyim malesef canım hiçbişey yapmak istemiyor, hayattan zevk almıyorum, insanları görince onlar ne kadar normaller diyorum kendi kendime, ben de öyle olabilecek miyim acaba diye düşünüyorum, sıkıntım geçsin kalbim ferahlasın diye dua ediyorum ama yine başa dönüyorum, şeytan dürtüyor resmen Aslında benim hoşlandığım hatta sevdiğim biri vardı, arkadaşlarımın hiçbiri onaylamadı diye geri durdum, utandım çekindim galiba o kadar sözün üstüne yapamadım, o da bıraktı gitti başkasını buldu şimdi onunla beraber ama ben çok pişmanım mutsuzum, hayırlısı buymuş diyorum ama kalbime de söz geçiremiyorum, başkasını sevebilecek miyim bilmiyorum, yaş 26 olucak artık ne diyim yalnızlık zor, küçük yerde yaşayıp hiç konuşmadan günlerini geçirenleri okudukça daha bi fena oldum çünkü yakın zamanda hayırlıysa atanınca ben de öyle olucam muhtemelen, şu mübarek günde rabbim başta başlık sahibi olmak üzere hepimize yardımcı olsun, sıkıntılarımızı gidersin inşallah, nacizane sizden dua bekliyorum arkadaşlar...
amin canım çok sağol rabbim seninde yardimcin olsun gönlünden ne gciyorsa rabbim onu hayırlı kilsin herkes mutlu olsun istiyorum ya düşmanım bile uzuntulu olsa onada üzülürüm nebiliyim çok duygusallikta iyi bişey değil galiba :KK43:

herkese hayırlı geceler diliyorum öncelikle... benim derdim hayattan zevk alamıyorum hep canım sikiliyor bi aktivite buliyim yine aynı birine oturmaya gitsem yada dışarı çıksam nebileyim dalıyorum öyle uzaklara sanki bu dünyaya ait değilim garip bi duygu.. depresif mi oldum bilemiyorum hep evdeyim bikac sene önce işten çıkmıştım daha biyere girmedim arkadaşlar deseniz hep evli çocuklu. kendimi yalnix ve mutsuz hissediyorum.. benim gibi problemi olan veyahut bunu aşan oldumu ?
Canım aynı duyguları paylaşıyoruz. Bende sürekli evdeyim 1 yıl önce işten çıktım ve girmedim bi daha. Canım sıkılınca dışarı çıkıyorum bazen o zaman daha çok sıkılıyorum hemen eve gitmek istiyorum. Erkek arkadaşım askerde 6 aydır çıktığım sayılı dışarı. Sanki içimde 70lik bir nine var gibi :)

Canım aynı duyguları paylaşıyoruz. Bende sürekli evdeyim 1 yıl önce işten çıktım ve girmedim bi daha. Canım sıkılınca dışarı çıkıyorum bazen o zaman daha çok sıkılıyorum hemen eve gitmek istiyorum. Erkek arkadaşım askerde 6 aydır çıktığım sayılı dışarı. Sanki içimde 70lik bir nine var gibi :)
ayyyy aynı bensin valla :) nisanlm cik gez diyo ama ne dolasacagim kimse var ne gezme hevesim..

ayyyy aynı bensin valla :) nisanlm cik gez diyo ama ne dolasacagim kimse var ne gezme hevesim..
Benim de öyle canım. Bazen oturup düsünüyorum böyle nereye kadar diye çünkü günlerim hep aynı, bi bitkiden bi farkım yok gibi hatta o benden daha verimlidir :) evlenince sıkılmaya vaktimiz kalmaz bence ben öyle teselli ediyorum artık kendimi

Ben de hayattan zevk almıyorum. Sanki tecritte gibi uzaktan izliyorum sadece.. Mutlu değilim. Yalnız yaşıyorum, ailemden uzağım. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, dışarı çıkıp gezecek bir yer de yok. Bunlar en büyük nedenleri.. Çok yakında depresyona gireceğim.

Canım ben öğretmenim iç anadoluda bir yerde ailem batıda, aramızda 10 saatlik bir mesafe var. En son 4 ay önce görüştük işte.. Bazı günler oluyor ağzımdan tek kelime çıkmadan yatıyorum. Misal bugün daha hiç konuşmadım.

eskiği var fazlası yok..

arkadaşlarınızın, tanıdıklarınızın evli olmasına canınız sıkılıyor sanırım.

onların mutluluk tabloları kocaları, çocukları olabilir ama sizin de bir mutluluk tablonuz olmalı. üstelik burada da gördüğünüz, eşiyle problem yaşayan insanlar sosyal medyada belki de mutluluk tablosu çiziyor. bilemeyiz. her gördüğünüz çift mutlu olamaz ve her bekar da bekar kalmaz.

Benim de öyle canım. Bazen oturup düsünüyorum böyle nereye kadar diye çünkü günlerim hep aynı, bi bitkiden bi farkım yok gibi hatta o benden daha verimlidir :) evlenince sıkılmaya vaktimiz kalmaz bence ben öyle teselli ediyorum artık kendimi
haklısın valla bari evliliğimiz güzel ve renkli olur inşallah:)

arkadaşlarınızın, tanıdıklarınızın evli olmasına canınız sıkılıyor sanırım.

onların mutluluk tabloları kocaları, çocukları olabilir ama sizin de bir mutluluk tablonuz olmalı. üstelik burada da gördüğünüz, eşiyle problem yaşayan insanlar sosyal medyada belki de mutluluk tablosu çiziyor. bilemeyiz. her gördüğünüz çift mutlu olamaz ve her bekar da bekar kalmaz.
evet ama onların mutlulugundan çok, benim böyle beklemem daha ağırıma gidiyor nisanlimla biturlu kavusamadik onada canım sıkılıyor

evet ama onların mutlulugundan çok, benim böyle beklemem daha ağırıma gidiyor nisanlimla biturlu kavusamadik onada canım sıkılıyor
olsun kavuşacaksınız elbet. otur evini, düğün gününü hayal et. gelinliğini kafanda tasarla. kına gecesi hediyeliklerine bak. hayatının en eğlenceli zamanları. bence boşuna canını sıkıyorsun

olsun kavuşacaksınız elbet. otur evini, düğün gününü hayal et. gelinliğini kafanda tasarla. kına gecesi hediyeliklerine bak. hayatının en eğlenceli zamanları. bence boşuna canını sıkıyorsun
icimde hiç heyecan yok hayalini bile kuramıyorum bukadar beklemek ters tepti heralde çok üzülüyorum. gelinlik modellerine bile daha bakmadım :KK43:

Sosyal medya hepimizi bunalıma sürüklüyor sanırım. Ben de eskisi kadar takmadığım şeyleri takıyorum. Çünkü sosyal medyadaki bütün hesaplarımda insanlar hep kalabalık, mutlu, kaygısız. Bir ben miyim böyle düşünen diyordum ki sizleri de okuyunca bu konuda yalnız olmadığımı anladım.

Sosyal medya hepimizi bunalıma sürüklüyor sanırım. Ben de eskisi kadar takmadığım şeyleri takıyorum. Çünkü sosyal medyadaki bütün hesaplarımda insanlar hep kalabalık, mutlu, kaygısız. Bir ben miyim böyle düşünen diyordum ki sizleri de okuyunca bu konuda yalnız olmadığımı anladım.
aynen canım yalnız degilsin kesinlikle:)

bennde hayattan zevk almıyordum ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar. şimdi hayata sıkı sıkı tutundum. çok ağır şeyler yaşadım evlenmeden önce ve evlendikten sonra (kendi ailem yüzünden) bebeğim olacağını öğrendiğim gün yeniden doğmuş gibi oldum onun varlığı bana güç verdi yaşamak için her sabah yataktan isteyerek kalkmak için para kazanmak ve geçinmek için.. kendinize mutlu olabileceğiniz yaşama sebepleri bulun.

X