- 20 Ağustos 2014
- 3.262
- 8.865
-
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
oturup susup çekmekten başka çare olmadığını düşünen ve bir hata bile olsa bir hayata mal etmesi gerektiğini düşünen insanlardan değilim.ayrıca sorun halloldu eşimle konuştum anlaştım demiştim yukrıda.genede teşekkürler.Kendi ettin kendin buldun otur sus ve. Cek. Bende asik olarak evlendim ama askin herseye yetmiyecegininde bilincindeydim. Bi cocugim var. Ikinci cocuk yapmiyorum. Cunku ancak birine vericek iyi bir hayat var ekimde ikisine drgil.cicuk yalarken cik iyi dusunun. Onlarin kaderini siz ysziyosunuz. Ustelikte abertiyorsun.. trde kac insan sibali evlerde bikiyimusun sen. Bem yut disinda yasiyorum ama eskiden annemlerde siba yakardi. Tizu pisi oluyir evet. Ama merak etme bisey olmaz.. sen sectin hayatini ve bunu degistireemssin. Soba falan bahane cik abetili bukdum yazini cocugim tiz oluyir vs. Hic siba kullanmasak ankicam.. sen vaska seylerden mutsuzsun.. bunlarda cicukta bahane. Desene oismanim biktim zor geldi. Aotallik ettim ne diye evlendim evli iki cocuga bakmak zorunda olan dusuk maasi olan bi adamla. Yanlis anlamayin ama diyelim ki sevdiniz amenna.. cekerim asigim denidinz ama seni ndigurdugun cocugun sucu ne ozaman. Ama bikma hemende.. madem sectin bu hayati.. elbet birgun bi yerden bir ferahlik gelir. Bufun bin lira yarin 10 bin lira. Kaderinizi kendin cizersiniz. Ama sizin akliniz akil degil diyeyim ven burdan
Ozaman kavfa etmeden dersin bak yeni bebegimiz var araba luk ywdir icir giydir cocuklarini ama bizim rizkimizi da dusun. Cicugumuzu de... ne demek araba.. coxuklarina araba akicagina kucik bebegr bi hesap actirip 30 50 tl de olsa ay ay yatirabilir sonucta... cicuklarinizk gelecegini dusinunbaştan sadece nafaka vereceğini bilerek evlendim.yani 400 ancak gidecekti.zaten eşimle konuştum sorunu hallettim.teşekkür ederim.
Ben sana otur sus cek demiyorumki.. .. kendi hala vermekte oldugin mantiksiz karalar icin soba vs bahane etmeden oturup cizmeni tavsiye ediyorum. Ve sunuda belirteyim. Esinde hakli daha iki cocuga yetemiyor adam senin bebek var bide... digal olarak sen de butun yuk ve tipraniyorsun daha iyi bir hayat isiyorsun ama boyle daha iyi bi hayatiniz olmaz. Ikiniz bi aile oldugunuzin hatya yeni bir aile oldugunuzin bilincinde olarak hareket etmeniz lagzim. Olmus bitmis grcmis. Ya bundan sonrasi kombili eve grcincemi duzelicek? Esinin dusunceleri degismeli. Ve senin. Bende sana tesekkur ederim. Kiracakxbi yorum oldugysada kusuruma bakma. Ben genel olarak sivri dilli bi insanim ve realistimoturup susup çekmekten başka çare olmadığını düşünen ve bir hata bile olsa bir hayata mal etmesi gerektiğini düşünen insanlardan değilim.ayrıca sorun halloldu eşimle konuştum anlaştım demiştim yukrıda.genede teşekkürler.
iki çocuğa nafaka verip üstüne araba alarak ve ailemizin hakkı olan diğer parayıda arabaya vererek mi yetecekBen sana otur sus cek demiyorumki.. .. kendi hala vermekte oldugin mantiksiz karalar icin soba vs bahane etmeden oturup cizmeni tavsiye ediyorum. Ve sunuda belirteyim. Esinde hakli daha iki cocuga yetemiyor adam senin bebek var bide... digal olarak sen de butun yuk ve tipraniyorsun daha iyi bir hayat isiyorsun ama boyle daha iyi bi hayatiniz olmaz. Ikiniz bi aile oldugunuzin hatya yeni bir aile oldugunuzin bilincinde olarak hareket etmeniz lagzim. Olmus bitmis grcmis. Ya bundan sonrasi kombili eve grcincemi duzelicek? Esinin dusunceleri degismeli. Ve senin. Bende sana tesekkur ederim. Kiracakxbi yorum oldugysada kusuruma bakma. Ben genel olarak sivri dilli bi insanim ve realistim
Annem ugrasti ama sizin gibi kombili evler hayal etmedi cunku durim belliydi. Yetmiyirdu.. herkes jaliteli hayat ister.. ama bunu cocuk karari verip dahada zorlastirarak degil. Benimxsuanzsartlarim cok ama cok iyi.. ama bir iki sene ince iyi degildi ama yakinmadim 4 idali evim var 5 odali istiyorym. Ama durumumuz el vermiyirsa ben burda otururum. Insan cocugu icin daha rahat bi hayat icin hep birseyler ister. Ama istekle olmaz. Harekete grcmek lagzim. Bem mesela suan okul okuyorum cocuk bakaiyorum dil ogreniyorum aksam cicuk uyuyinca esek gibi hemde.. esim daha iyi bi is ariyor. Bisey yapiyiruz yani.. biktim bittim le olmuyor.. elinitasin altina koyucaksin... bi cocuga yeticekdurimum var herkes ikinci cocuk diye tutturdu basimda beden dogurayim .. rezil mi olsun odasi olmasin ilerde evi bi gelecegi olmasin.. olurmu. Ama suan kizima yatirimda yaparim herseyde. Hayat bu ince cizgi. Beni yanlis anladin... senin ki ayrani yok icmeye hesabi olmus.. fskirligide gordum zenginligide. Ikisindende sikayet etmedim. Hareket ettim sirumluluk aldim.m bak benim esimin affedersin boxerleri param parca oldu.. alsa alirdi paramiz vardi ama once biz bizim en iyisi olsun istedi.. sirumluluk fedakarlik.. buu.. giymez giydirr. Ama vende hic bir zaman ondan birsey istemedim. Ne daha iyi bir ec ne baska bisey hep minnettar oldum.. sikaayet bosluk getirir. Sukret ve csbala.kimsenin hayatını bilmeden yorum yapmayın diyorum sadece.sobayla çocukluğunuzda anneniz uğraşmış.ayrıca her insanın kaliteli bir hayata sahip olma ve isteme hakkı olduğunu düşünmeyen bir yapıdaysanız bir şey diyemem.
Iste bak konu bu.... soba degil. Ben seni suan anliyirum.. yani cocuklarina elbet bakicak.. ama araba akmak 1000 lira kazanan bi adam icin fazlasiyla lux.. cicuklarida sende farkindasindir... bu sorun. Iste.. ve bunda sonuna kadar haklisin. O oyle yaomasa. Cocuguna araba alacak gucu varsa sabada daha iyi bir evde oturtacak imkani olmali diye dusunmen seni buna itiyor yani sikayet etmeye ve bunda sonuna kadar haklisiniki çocuğa nafaka verip üstüne araba alarak ve ailemizin hakkı olan diğer parayıda arabaya vererek mi yetecek
ben zaten çalışıyorum hanfendi.anneniz o günün şartlarında istememiş olabilir.acaba kendisi çalışsa babanızda çalıştığının hepsini başka bir yere harcasa anneniz sadece evi geçindirse şikayet etmeyecek miydi. kaldı ki ben tek başıma çocuklarıma zaten bakabilirim.çünkü eve ben bakıyorum zaten.çocuğuda tek başıma yapmış değilim.Annem ugrasti ama sizin gibi kombili evler hayal etmedi cunku durim belliydi. Yetmiyirdu.. herkes jaliteli hayat ister.. ama bunu cocuk karari verip dahada zorlastirarak degil. Benimxsuanzsartlarim cok ama cok iyi.. ama bir iki sene ince iyi degildi ama yakinmadim 4 idali evim var 5 odali istiyorym. Ama durumumuz el vermiyirsa ben burda otururum. Insan cocugu icin daha rahat bi hayat icin hep birseyler ister. Ama istekle olmaz. Harekete grcmek lagzim. Bem mesela suan okul okuyorum cocuk bakaiyorum dil ogreniyorum aksam cicuk uyuyinca esek gibi hemde.. esim daha iyi bi is ariyor. Bisey yapiyiruz yani.. biktim bittim le olmuyor.. elinitasin altina koyucaksin... bi cocuga yeticekdurimum var herkes ikinci cocuk diye tutturdu basimda beden dogurayim .. rezil mi olsun odasi olmasin ilerde evi bi gelecegi olmasin.. olurmu. Ama suan kizima yatirimda yaparim herseyde. Hayat bu ince cizgi. Beni yanlis anladin... senin ki ayrani yok icmeye hesabi olmus.. fskirligide gordum zenginligide. Ikisindende sikayet etmedim. Hareket ettim sirumluluk aldim.m bak benim esimin affedersin boxerleri param parca oldu.. alsa alirdi paramiz vardi ama once biz bizim en iyisi olsun istedi.. sirumluluk fedakarlik.. buu.. giymez giydirr. Ama vende hic bir zaman ondan birsey istemedim. Ne daha iyi bir ec ne baska bisey hep minnettar oldum.. sikaayet bosluk getirir. Sukret ve csbala.
bu konuda haklı olabilirsiniz işte.adaletsizlik insanın katlanma durumunu yok ediyor.Iste bak konu bu.... soba degil. Ben seni suan anliyirum.. yani cocuklarina elbet bakicak.. ama araba akmak 1000 lira kazanan bi adam icin fazlasiyla lux.. cicuklarida sende farkindasindir... bu sorun. Iste.. ve bunda sonuna kadar haklisin. O oyle yaomasa. Cocuguna araba alacak gucu varsa sabada daha iyi bir evde oturtacak imkani olmali diye dusunmen seni buna itiyor yani sikayet etmeye ve bunda sonuna kadar haklisin
Bende agresiflestim galiba.. konunu altinda baska hislwrin oldugunu dusunmekte haksiz degilmisim.. bence koy agirligini cok adeletsiz cunku. Almicaksin de alamassin de. Sen yedirme icime giydirme unut cocuklarimi demiyorsun ki. Ne demek araba icin kredi alicak. Sende elin o.m oldugu yerde yasicaksin ordan oaraya surunuceksin.. bide eminim calisiyorsun evin butun yuku sana biniyor. Belli. Esin utanmali.m ve senin gibi bir kadina sahip oldugina sukretmeli... boyle harcamalar yapilmasina sonuna kadar karsi cik.. bosan demem ben. Ama o para oraya gitmicrk nafakasina karisma... ama araba vs lux yani sen once karina cocgina bak.. evde durumlarina.. hakmi bu adeletmi.!! Peki sen ne dusunuyorsun?neyse agresifleştiysem kusura bakmayın.teşekkürler yinede.
Canim cozulmesine cok sevindim. Insallah hemencik halledersiniz yeni eve tasinirsiniz.ben zaten çalışıyorum hanfendi.anneniz o günün şartlarında istememiş olabilir.acaba kendisi çalışsa babanızda çalıştığının hepsini başka bir yere harcasa anneniz sadece evi geçindirse şikayet etmeyecek miydi. kaldı ki ben tek başıma çocuklarıma zaten bakabilirim.çünkü eve ben bakıyorum zaten.çocuğuda tek başıma yapmış değilim.
Malesef benim baabm oldu ve uvey baba ile buyudum uvey babamda calismazdi.. abnem bakardi eve.. ben cok sey gordum hayatta... suan ise iyi bir evliligim maddi gucumve dumya tatlisi bi kizim var. Ben annemin sectigi hayati secmemek icin elimden geleni yaptim. Bende evlenip ayrildim. Ve esim evlenmemis hic.. ve suan dunyani nen zengim ulkesinde iyibir adamla iyi bir hayat kurdum. Ama allah daim etsin kim ne olur bilinmez. Ben secimlerimi yaptimm gerisi kaderben zaten çalışıyorum hanfendi.anneniz o günün şartlarında istememiş olabilir.acaba kendisi çalışsa babanızda çalıştığının hepsini başka bir yere harcasa anneniz sadece evi geçindirse şikayet etmeyecek miydi. kaldı ki ben tek başıma çocuklarıma zaten bakabilirim.çünkü eve ben bakıyorum zaten.çocuğuda tek başıma yapmış değilim.