Hayattan bıktım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

eşim vardiyalı çalışıyor, ona göre ayarlama yapmaya çalıştık, bazende kayınvalideme bırakıyorum üç beş saat.köy uzak değil yani geçen yıl köy olarak geçiyormuş ve hala köy sosyolojisinde fakat mahalle olarak geçiyor artık.

aa
dün konuştum zaten, ben çok büyük hata yaptım affet, gelecek yıl böyle olmayacak dedi.

Bence çok abartıyorsun kaç milyon kişi böyle yaşıyor , senin gözün kombili evde

bu nasıl bir yaklaşım tarzı sanki kadın çok bir şey istemiş gözü kombili evde ne demek. çocuğunu daha iyi şartta büyütmek istemesimi abartmak ? konuyu okudunuzmu siz. kadının kocası eve hiç bakmıyor katkısı yok bütün yük kadının üstünde kötü bir yerde ev tutulmuş alt katta madde bağımlısı. balkon kapısı kırık bir ev. bacası tütmüyor. kadının gözü yüksekte olsa en baştan kabul etmezdi zaten ayrıca herkes çocuğu olsun olmasın daha iyi şartlarda yaşamak ister. 1000 lira maaşla evdeki çocuğuna bakmayı diğer çocuklarına araba alan kızdığında babasının evine giden bir koca eee neyini abartmış?

teşekkür ederim cevabınız için, insanı anlayan birilerinin olması çok güzel.hanfendinin bahsettiği gibi birçok insan böyle durumlar yaşıyor, eminim daha kötüsünü yaşayanlar bile vardır.ben o insanlar içinde çok üzülüyorum.benim yaşamak algım oooo senin gözün kombide gibi bir bakış değil.insanın böyle sobayı yakmak, bebek bağırırken onunla ilgilenmek yerine tutuşturamadığı için sinir içinde kalmak, aman tüttü açayım pencereyi deyip evi öncekinden daha soğuk bir hale getirip bebeğim hastalanacak diye düşünmekten daha iyi bir yaşamı hak ettiğini düşünüyorum.bu biteviye işler dışında onca şey var ki hayatta yapılacak.bebeğiyle ilgilenmek, bir kitap açıp okumak, bir fincan kahvenin beş dak olsa keyfini çıkarmak gibi.keşke tüm insanlar konforlu ve kaliteli bir yaşama kavuşabilse.

Zamanında bende çok kötü evlerde oturdum ki bunu hep yaşayanlar olacak ama çalıştığımız için evi hotel gibi kullanıyorduk önemli olan gençken parayı elde tutmak biriktirmek ve sonra kendi evine sahip olmak kirada ve lüx evde oturmak marifet değil aptallık bence

biz herhangi bir birikim yapmıyoruz okuduysanız görebilirsiniz zaten.kaldı ki insanın benliğini yok edecek derecede kötü şartlarda yaşayıp mal sahibi olmanın kişiden çok şeyler götürdüğü ve varlığa ulaştığında da varlığa ulaşacağım diye başlayan ve onca rezillikten sonra ulaşan kişinin aynı kişi olmadığını birçok kez gördüm.bakışaçılarımız farklı.

İnsanin durumu olmaz anlarim da elektrik faturası ödemeye gücü yokken araba alan adama o arabayi zindan ederim...

Bir de siz yalvariyorsunuz cikalim bu evden diye sizden önce onun karim yavrum bu evde yapamaz demesi lazim
İstediği kadar kavga etsin toplar bavulumu giderim o da arabasina sarilsin yatsin

aslinda uzucu ve sacma bu tur seyler sen nasil istiyorsan oyle yapmali esin bence oturup uzun uzun konussan durumunu herkes icin en iyi en iyi hayat tarzi belirlenmeli ve evlilik birbirini anladiginda daha kolay hale gelir anne evine gitmekle olmuyor bu tur seyler tabiiki uzucu bir durum sobali evde bizde oturduk bazi seyleri zor evet kabul ama hayat sartlari bizleri neye gotururse Tanri seni korusun ailenle

Tabikidee böyle bir yaşam hakediyorsun o adamın sana bir faydası yokk zaten eve bakan sensin! Paranla rezil oluyorsun

Off kiyamam sana ve bebisine canim ya. Allah yardimcin olsun insallah cozersiniz kendi aranizda

Hayatta herkes kendisi verir kararini. Sen ne diye gidersin iki cocuklu adamla evkenirsin ustelik 1000 lira kazaniyir 800 u cocuklarina gidiyir. Ve ne akilla vebek yaparsin!!!! Esinin 200 lirasi kiraya bile yetmez. Kendin calis kendin ye paranlada rezil ol olmus senin is. Olanda vebege oluyir. Sinrada sobali ev den sikayet ediyisun????? bebek yaparken dusunmedin mi esinin parasinin yetmicegini.. sobali evlerde ituracagini.. insanlar hata yapar.. ama boylede olmazki

Kendi ettin kendin buldun otur sus ve. Cek. Bende asik olarak evlendim ama askin herseye yetmiyecegininde bilincindeydim. Bi cocugim var. Ikinci cocuk yapmiyorum. Cunku ancak birine vericek iyi bir hayat var ekimde ikisine drgil.cicuk yalarken cik iyi dusunun. Onlarin kaderini siz ysziyosunuz. Ustelikte abertiyorsun.. trde kac insan sibali evlerde bikiyimusun sen. Bem yut disinda yasiyorum ama eskiden annemlerde siba yakardi. Tizu pisi oluyir evet. Ama merak etme bisey olmaz.. sen sectin hayatini ve bunu degistireemssin. Soba falan bahane cik abetili bukdum yazini cocugim tiz oluyir vs. Hic siba kullanmasak ankicam.. sen vaska seylerden mutsuzsun.. bunlarda cicukta bahane. Desene oismanim biktim zor geldi. Aotallik ettim ne diye evlendim evli iki cocuga bakmak zorunda olan dusuk maasi olan bi adamla. Yanlis anlamayin ama diyelim ki sevdiniz amenna.. cekerim asigim denidinz ama seni ndigurdugun cocugun sucu ne ozaman. Ama bikma hemende.. madem sectin bu hayati.. elbet birgun bi yerden bir ferahlik gelir. Bufun bin lira yarin 10 bin lira. Kaderinizi kendin cizersiniz. Ama sizin akliniz akil degil diyeyim ven burdan

Tamam da olan olmus artik, keske artik fayda etmeyecek yorumlar yapilmayip kadincagizin su anki sorununa akil/tavsiye verilse. Zamani geri getiremez ya

Ya bence suclamayi birakin. Herkes hata yapabilir. Ben de hata yaptim zamaninda.
Sorununa care bulmaya calismak daha mantikli suclamak yerine.
Haklarinda hayirlisi olsun

Tamam da olan olmus artik, keske artik fayda etmeyecek yorumlar yapilmayip kadincagizin su anki sorununa akil/tavsiye verilse. Zamani geri getiremez ya
Tamam da canim turkiyede ama iyi evlerde ama kotu evlerde millet hep sobali oturuyor. Kac ev kombiki falan. Siba tr de cik lullanilan bisey ki bende sibali evde buyudum ailem oylecik zengin fakanda degil di olmedikte tizlanmadikta kirlenmedikte abartilmis.. ben sirunu nbaska bisey oldugunu dusunuyirum.. grbel olarak oisman ve mutsuz. Gercek oriblemi skylesin cozelim. Soba yakiyorum da cocuk tiz oluyor vsm hic mi gormedik fakirlik soba vs. Bi bildigim olmasa konusmam. Ama abartili. Birsey olmaz. Ama kayinbabasigilin yaptigi cok ama cok ayip.. hemde bu kadsr kotu durimda be krexisi ev tutmasi verdileri kararlar hep mantiksiz. Suan da hala esine soyleniyir. Bikmiyirmuydu adam bin liranin 800 cicularina veriyor 200 lirayla hangi gelecek beklemis adamdan giz var nizam var.. adam yetemeyecegini biliyor. Kadinda bilerek evlenmis. Adam vaatlerle kandirdiysa bilemem. Ha cicugim ac der elbisesi yok hasta ilaci yom der anlarim ama.. durumu mayan kendisi ogretmen olan bi hatun un evinde siba oldugu icin sirun yaomasini anlayamam. Hayatin basinda hala hayatini oturtturamamisinsanlar olarak cok cabuk bikmislar. Kendi secimleri sonucta.. cozum bulaam ki bem inun sibali evine. Tavsiye olarak cok rahatsizsa aikesini nevine fidebilir. Yada bisanir kendi parasini kazanir kendisi oyle ev tutar. Baska cizum yok. Adam da cocuklarina araba akicagina evine baksin.. cok sirumsuzluk.. bundan sikayet ederse de anlarim tabiki.. araba lux cunku... oda adeletsuzlik karsima alir konusrdum duzgun duzgun ben olsam.. yiksada bebegime yasatmazdim bu haksizligi..

baştan sadece nafaka vereceğini bilerek evlendim.yani 400 ancak gidecekti.zaten eşimle konuştum sorunu hallettim.teşekkür ederim.

Ben cok kiziyorum. Ve bu konuda cok hassaaim. Cocuklarin felecegini dusunmeden kararlar verilmesi.. iki cift be olursa ne yaaarsa kabul. Ama cicuklar rezil ediyorlar kendi hatalarini bedelini bem buna resetleniyirum iste

kimsenin hayatını bilmeden yorum yapmayın diyorum sadece.sobayla çocukluğunuzda anneniz uğraşmış.ayrıca her insanın kaliteli bir hayata sahip olma ve isteme hakkı olduğunu düşünmeyen bir yapıdaysanız bir şey diyemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…