Hayatta herşeyi kafaya takmaknın sonu

Merve burcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2015
69
61
47
Arkadaşlar bundan bir sene öncesine kadar kafama olur olmaz herşeyi takardım.neden o öyle neden bu böyle.akla hayale gelmeyecek ne varsa düşünürdüm.yaşadığım rahatsızlık dolayısıyla herşeyi bıraktım.burdaki konu başlıklarna bakkınca kendim aklıma geldim.Sağlıgınız yerindeyse hiçbirşeyi umursamayın.bırakın herşey olduğu gibi gitsin.yaşadığı ız dakikanın zevkini çıkartın.Biraz boş vermeyi öğrenin.Ayrıca herşeyi stres yapan insan sağlıgını kaybediyor.Ondan sonra stres yapsan nolur yspmasan nolur.sevgilim beni seviyormu.yok komşun yan baktı vs vs vs....hayat kısa.ben kendime yaptım siz yapmayın bence.eşinizle bile kavga etmeyin.birkaçgün onun her dediğini yapın bakın o bile nasıl değişiyor.aklımda çok yazacak şey var ama yazmaktan yoruldum.yazsamda sonu gelmez.allah kimseyi sağlığını kaybeddiripte çare aramak zorunda bırakmasın

Ben de herşeyi takıyorum. Gerginlik endişe anksiyete var kendime engel olamıyorum maalesef halbuki hep hastalık sebebi bunlar ( Nasıl yeneceğim bilmiyorum. Misal yarın pazartesi işbaşı yapacağım diye içimde endişe var şu an. Ama neden bende bilmiyorum halbuki ortamım güzel olmadık şeyleri olacakmış gibi sanki düsünüyorum filan pofss.

Geçmiş olsun.Allah en kısa sürede sağlığınıza kavuştursun.
Ne güzel söylemişsiniz.

Geçmiş olsun umarım tedavisi kolay hafif bir hastlığınız vardır.

Dediğinize sonuna kadar katılıyorum. Her dakika gülmeye, geçmeye, eğlenmeye çalışmak lazım. Hayat sadece bugün.

öncelikle geçmiş olsun. peki nasıl atlattın ya da yendin bu 'her şeyi takmama'yı?

Allah sağlık problemi yaşayan herkese bol bol şifa versin. Her şeyi kafaya takmakla çözülmüyor problemler, insan kendini üzdüğüyle kalıyor. Biraz bencil olmak lazım yerine göre. Yerine göre önce kendini düşünecek insan.

Sağlık problemlemleri ile uğraşırken yaşadıklarım bana ders oldu.birde iki çocuğum var.onlar brn hasta olunca perişan oluyorlar.hemen kendime gelnem lazım dedim.hayatın kısa olduğunu hergün acile gitmek bana öğretti.dünyadan ne götüreceğimde ben dert yapıyoeum dedim.hayat takmayınca çok hüzel
öncelikle geçmiş olsun. peki nasıl atlattın ya da yendin bu 'her şeyi takmama'yı?

Arkadaşlar bir düşünsenize biri yazmış görümcem üstte oturuyor.özellikle ses yapıp beni rahatsız ediyor demiş.bu dertmi sizce.yap bi kahve gel abla kahve iöelüm de içerkende sohbet muhabbet oda mutlu olur.sende.sonrada vur patlasın çal oynasın

Allah acil şifalar versin. ben de herşeyi kafasına takanlardanım oyüzden sordum. ama ben bunu henüz yenemiyorum. sürekli bir anksiyete, stres mevcut. son 1,5 yıldır çeşitli nedenlerle (baş ağrısı, mide bulantısı, kabızlık, dişleri sıkma sonrası çenede oluşan problemler) hastaneye gittim hepsinin söylediği şey: stres.

Haklisin ama bana bu isin formulu lazim. Nasil takmayacagiz ? Benim icin ozellikle zor..

Formülü yaşamayı seviyorsan herşeye olumlu bak.olumsuz sonuçları düşünerek olymluyo çevşrebildinmi hiç.ben çevşremedim.sen ne yaparsan yap herşey olacağına varmıyormu.niye kendine zarar veresinki.kendini sev yaşamayı sev.siyahıda sev beyazıda sev.azıda sev çoguda sev.hayatta herşey mükemmel değil.iyiyide sev kötüyüde sev.
Haklisin ama bana bu isin formulu lazim. Nasil takmayacagiz ? Benim icin ozellikle zor..

Geçmiş olsun, sizi çok iyi anlıyorum.Ben de meme kanseri olduğumu öğrenmeden önce hayatımdaki olumsuzlukları daha çok dert ederdim.Hastalıkla yüzleşip ilk şoku atlattıktan sonra ise aklımı başıma toplayıp, aslında hayatımda var olan güzel şeyleri görmeye başladım.İnanın artık hastalığı dert etmiyorum, hatta kendimi hasta olarak bile görmüyorum.Yaşadığım her güne, hayatımda var olan her insana şükrediyorum.

İnternette karşılaşmışsınızdır belki ama ben yine de yazayım.Şöyle bir yazı vardı;" zenginlik poğaça yiyebilmektir, zenginlik merdivenleri desteksiz çıkabilmektir, zenginlik pencereden bakabilmektir, zenginlik bir hafta sonraya dair plan yapabilmek, geleceğe dair umudunuzun olması demektir.Zenginlik sağlıklı olarak yapabildiğimiz herşeydir" diye.

Demek istediğim birçoğumuz sahip olduklarımızla aslında ne kadar zengin olduğumuzun farkında olmadan yaşayıp gidiyoruz.Elimizdekilerle mutlu olmak yerine elimizde olmayanlarla mutsuz oluyoruz.
Maalesef ki bunu yaşamadan anlamak ise çok zor.Ben bu deneyimi dönüşü olmayan bir köprüden geçmeye benzetiyorum.

Önceden var.burda konum.ilk önce aşırı zayıfladım.böbreklerde kitle çıktı ameliyat oldum sonra beyin damarım tıkandı.bunlar yüzünden panik atak oldum.sonra reflü oldum.dört ay önce tam bir ay kalp krizi şeklinde rahatsızlığım oldu.herğün acile gittim.anjio bilr oldum.meğer reflüm azmış ve oapbime vuruyormıiuş.bu arada psikokojide sıfır oldu tabii.ama şimdi iyiyim.oanik atağı yendim.sadece şu damar tıkanıklığı var işte.ben onuda yenerim allah izün verirse.bunların hepsi daha önce herşeyi kafaya taknaktan oldu bence.
Gecmis olsun cok ne hastaligi oldunuz? Depresyon falan gibimi

Ayyyy cok cok gecmis olsun. Stres zaten tum hastaliklarin basi dediginiz gibi. Size mutlu huzurlu guzel saglikli gunler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…