Hayatla nasıl başa çıkılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen ya geçen hafta 47 yaşındaki komşum Nur topu gibi bir paşa doğurdu benden daha hevesli annelik yapmaya😁
ilk çocuğu muydu ?
genellikle 20li yaşlarda çocuk sahibi olanlar ileri yaşlarda çocuk sahibi olabiliyor diyorlar.
Youtube da kadın doğum doktorlarını dinliyorum. 30 yaşından sonra kadın için çok riskli diyor.
15 yaşında mı evlenmeliyiz buna göre anlamadım gitti

Yorumunuz bana çok iyi geldi. Anlaşılmak çok güzel bir şey. Kız arkadaşlar da bir yere kadar. Çoğu evli zaten. Evli olan arkadaşlarım çocuk-eş-eş ailesi üçgeninde geçiyor hayatları. İş ortamında bile evli kadınlar genellikle evlilerle arkadaş oluyor. Bekar/boşanmış kadınları kendilerine tehdit görüyorlar, izah edemediğim duygu durumları var. Yüz ifadeleri değişiyor.

Tekbaşınıza bir aktivite yapmak kadar can sıkıcı birşey yok. Sizin de söylediğiniz gibi iki kişilik masada da dört kişilik masada da hep tek başıma oturdum. En kurumsal şirkette yönetici pozisyonunda iş bulsam bile mutlu olmayacağım. Çünkü ben aile ortamında yetiştim.

Ailemden ayrı eve çıksam.. İşten eve gelince bomboş bir ev beni bekler. Sessiz ve soğuk bir ev..başarılarımı mutluluğumu kimseyle paylaşamam..Evlat sahibi olmanın ne demek olduğunu bile bilmiyorum. Hayvanları çok severim ancak bir kedi köpek evladın yerini tutamaz.

Ben anne olmak, aile kurmak, sevmek sevilmek, annelik duygusunu tatmak, sıcak bir aile ortamı, yaptığım yemeklerin beğenilmesini istiyorum.

Çalışma hayatımda ilerleyen yaşına rağmen emekli olmaktan ölesiye korkan iki bayanla konuşmuştum. Birisi şefimdi. İkisiyle de hala görüşürüm. Çok güzel, bakımlı, kültürlü, sempatik kadınlar. Yaşlarını da hiç göstermezler. Özel hayatlarını sorma cesaretinde bulundum. Keşke evlenseydik, hayat arkadaşı asıl şimdi gerek dediler.
:) Bana ayna oldunuz. Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Çalıştığım okulda herkes evli mutlu çocuklu. Bir organizasyon yapılıyor kimse katılmıyor mesela. Çocuğumu okuldan alacağım, eşimle şunu yapacağız gibi şeyler söyleniyor e haklılar bir yerde herkesin kendi hayat telaşı var işte. Akşam eve geliyorum yemek yemediğim bile oluyor mesela cips yiyip akşam yemeğimi geçiştiriyorum. Şimdi bir sevgilim/eşim olsaydı yemeğim bile düzenli olurdu diye düşünüyorum. Akşam canım sıkılıyor saat 10da uyuduğum oluyor. Dediğiniz gibi evliler evlilerle arkadaş sanki bekarım diye yarım görülüyorum benim onunla konuşacak neyim olabilir? gibi bakılıyorum oysa ki çok kafadengiyimdir. Bu toplumda bekar olabilmek bile çok zor nefret ediyorum burada yaşamaktan.

Çevrenizi değiştirin, 34 çok genç bir yaş, bu yaşta size 50 yaş muamelesi yapan arkadaş çevresi kültürsüz, vizyonsuz , hayatı sadece kocislerinden ve bebelerinden ibaret sanan küçük dünya insanlarıdır
Kendinize farklı bir dünya yaratirsaniz, hayata bakışınızi değiştirirseniz karşınıza bekareti tabu olarak görmeyen adamlar da çıkar, sizi yasınızdan bağımsız gören arkadaşlar da çıkar
Önce siz değişin sonra da dünyanız değişsin, ben 36 yaşımda ikinci evliliğini yaptim , 38 de doğurdum, evlenmeden önce evlilik arayışında değildim, hayatımı yaşıyordum, eşim çok ısrar etti evlenmek için, enerjiniz ne ise öyle insanları çekersiniz etrafiniza
özel değilse eşinizin ilk evliliği miydi?
kültürsüz, vizyonsuz v.s insanlardan nasıl uzak durabilirim peki?
mühendis olan yengem bile 2.kez boşanmama laf söyledi haddi olmadığı halde..
ya ben toplumla nasıl başa çıkılır bilmiyorum
bahsettiğiniz insanlar nerededir? ne yer içerler?
bir kadın olarak en çok kadınlardan darbeler yiyorum gerçekten kahroluyorum
hayata bakış açımı ve insanların bana ''acıyan gözlerle '' bakış açısını nasıl değiştireceğim?
nasıl oluyor bu işler peki?

:) Bana ayna oldunuz. Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Çalıştığım okulda herkes evli mutlu çocuklu. Bir organizasyon yapılıyor kimse katılmıyor mesela. Çocuğumu okuldan alacağım, eşimle şunu yapacağız gibi şeyler söyleniyor e haklılar bir yerde herkesin kendi hayat telaşı var işte. Akşam eve geliyorum yemek yemediğim bile oluyor mesela cips yiyip akşam yemeğimi geçiştiriyorum. Şimdi bir sevgilim/eşim olsaydı yemeğim bile düzenli olurdu diye düşünüyorum. Akşam canım sıkılıyor saat 10da uyuduğum oluyor. Dediğiniz gibi evliler evlilerle arkadaş sanki bekarım diye yarım görülüyorum benim onunla konuşacak neyim olabilir? gibi bakılıyorum oysa ki çok kafadengiyimdir. Bu toplumda bekar olabilmek bile çok zor nefret ediyorum burada yaşamaktan.
Canım benim asıl siz bana ayna oldunuz. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zihnimden geçenleri yazmışsınız. Bir an acaba ben mi yazdım diye düşünüyordum ki öğretmen olduğunuzu fark ettim. Yine de evlenmiş olmak için evlenmeyin asla.

Herkese merhabalar. 34 yaşından gün almış bir kadın olarak ben hayatla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Bu işin formülü nedir?

Gereksiz detaylarla sizleri bunaltmak niyetinde değilim. İki evlilik geçti başımdan. İki evliliğimden de çocuğum yok, iki evliliğim de altı aydan az sürdü. Pişman değilim boşandığım için.

Bir daha hiç sevilmeyeceğim, evlenemeyeceğim, evlat sahibi olmayacağım gibime geliyor. Sağlık sorunlarım yok. Sigara alkol almam. Kiminle tanışsam yaşıma şaşırıyorlar ama benim içim canlı ceset adeta.

Hayat evlilikten ibaret değil ki ! dediğinizi duyar gibiyim. Beni evlilik meraklısı olarak da görmeyin lütfen.

Kimi beğensem veya kim bana yaklaşmaya çalışsa evli çıkıyor. Hemen kaçıyorum iletişimi kesiyorum. Ancak bu ardı ardına olmaya başladı. Canım çok yanıyor.

Yolda yürürken, kafede otururken, deniz kıyısında yürürken evli çocuklu çiftleri görüyorum, gözlerim doluyor. O gece yastığım gözyaşlarımdan sırılsıklam oluyor.

Ailemle kalıyorum bir süredir. Uzun bir süre daha böyle devam edecek gibi. Ekonomik durumum ailemden ayrı bir eve çıkmaya müsait değil. Şu an işsizim zaten.

Spor salonuna yazıldım, yılbaşına kadar tadilatta dediler. Üyeliğimi iptal de edemiyorum. Mesela maddi durumum elverseydi çello çalmak isterdim, açıkçası hobi sahibi olmak da maddiyat gerektiriyor değil mi?

Kuzenlerim, arkadaşlarım, ailem beni yalnız bırakmıyorlar ancak ben kafamdaki sesleri susturamıyorum. Yardım aldım daha önce işe yaramadı. Kalp ağrım geçmiyor. Neyi nerede ne şekilde yapmalıyım, niye olmuyor neden olduramıyorum..ufacık şeylerle mutlu olabilen bir insanım..

Ben evlenmeden cinsellik yaşamak istemiyorum. Aile yapım, yetiştirilme tarzım, duygularım buna müsade etmez. Bünyem kaldırmaz.

Yaşım ve yaşanmışlıklarım gereği herşey için çok mu geç ? Anne olmak için, yuva kurmak için, iş hayatında iyi bir statü sahibi olabilmek için?

Diyelim ki ahlaklı, eğitimli, merhametli bir adam çıktı karşıma..sonrası? nasıl açıklayacağım iki kez boşandığımı?

Bu siteyi takip ediyorum uzun süredir. Bekareti veya boşanmayı tabulaştırmayan adamlarla evli kişiler var aramızda. Nasıl başardınız?

Meditasyon, yoga, uzun yürüyüşler, yüzme..kalp çarpıntılarım geçmiyor. ASMR videolarını izlemeden uyuyamıyorum.

Tanıştığım / tanıştırıldığım her erkek '' baştan söyleyeyim ben evlilik düşünümüyorum'' ile başlayan cümleler kuruyorlar. Yutkunamıyorum bile.

Gururumu kıran farklı bir durum daha var..

Bana son kullanma tarihi geçmiş yoğurt muamelesi yapılıyor. Bunu yapan kız arkadaşlarım. 34 yaşında bir kadın olarak bana uygun gördükleri erkekler 50 yaş ve üzeri olanlar..

Sadece içimi dökmek istedim..

Bence ilk önce sen bu ezik psikolojisinden kurtul.
Sen hiç öyle tarif ettiğin gibi hayatı bitmiş gitmiş ölümü bekleyen yaşa gelmiş biri değilsin. Dünyaca ünlü Harry Potter yazarı tam 12 sefer heryerden reddedildi ama yinede pes etmedi. İnsanlar 60tan sonra üniversite bitiriyo. 40ında aşkı buluyor.
Ama hepsinin ortak özelliği kendine inanıyorlar.
Sen daha 34 yaşında karaları bağlamışsın ve muhtemelen buda hareketlerine yansıdığı için yanlış kişileri çekiyorsun.

Maddi durumunu anlıyorum ama çello olmadı diye
Dünyanın sonu gelmedi. Yapabileceğin birşeyler araştırabilirsin.
En azından hergün bir saat yürüyüş, kitap okumak, online motivasyon videoları vs vs

Bence sen içindeki mutsuzluğu sahip olmadığın şeylere bağlayarak dahada büyütüyorsun.
Belki evleneceksin çocuğun olmayacak 40ına kadar? Ozaman onun içinmi mutsuz olacaksın?

Ne biliyim iş ara , baktın olmuyor online satış yapmaya çalış. Birşeyler için çabala. Araştır oku.

Her iş kuran binlerce sermaye ile başlamıyor.
Yada her işe giren direk kariyer yapmıyor. Yıllarını emeklerını alıyor.

Daha 34 yaşındasın sanki 70 yaşında gibi davranıyorsun.

ilk etapta sen kendini değerli göreceksin, milletede ben değerimin farkındayım izlenimini vereceksin. Sen zaten kendin kusurmuş gibi davranıyorsun.

İnsan 2 kerede evlenir 20 kerede kimseyi ilgilendirmez. Tanıştığın kişilere baştan dimdik kendini tanıtacaksın. İstemiyormu uymuyormu birdahakine. Ayrıca etrafımdakiler bana 50 yaşı uygun buluyo nedir? Etrafındakilere açıkca rahatsız olduğunı söyleyeceksin.

en başta sen zaten kendine inanmıyorsun güvenmiyorsun. İpleri kendi eline al ve silkelen.

Evlilik dışı cinsel ilişkiye karşıyım. Pek çok hastalık v.s kapabilirim. Bana değer veren erkek beni yatağa değil, nikah masasına atar diye düşünüyorum.

1. iyi korunursanız hastalık kapmazsınız zira korunmanın amaçlarından biri de budur.
2. bir insanla cinsellik yaşamanız size değer vermediği anlamına gelmiyor. bir erkeğin ya da kadının sevdiği insanla cinsellik yaşamak istemesi karşıdakini değersiz gördüğünü anlatan bir durum değil.

size uyar uymaz anlarım ama bunu kişiye verilen değerle bağdaştırmanız sıkıntılı bir düşünce. “yatağa atmak” deyimi de oldukça bağnaz. size tavsiyem önce düşünce yapınızı değiştirin.

Evlilik dışı cinsel ilişkiye karşıyım. Pek çok hastalık v.s kapabilirim.
Korunursanız, hastalık kapmazsınız. Korunmazsanız, kocanızdan da hastalık kapabilirsiniz.

Bana değer veren erkek beni yatağa değil, nikah masasına atar diye düşünüyorum.
Erkeğin size verdiği değeri "sizinle evlenmesi"yle ölçerseniz, kendi değerinizi yok saymış olursunuz. Bu da sizin seçiminiz, bir şey diyemem.

Kaldı ki bu tarz gayri ahlaki ilişkiler çevremde duyulur ailem üzüntüsünden kahrolur.
Tabi ki herkesin ahlak anlayışı kendine..
Evlenmeden cinsel ilişki yaşamayı "ahlaksızca" buluyorsanız, "boşanmış/bakire olmayan kadınla evlenmeyi" ahlaksızca bulan adamlara saygı duymak zorunda kalacaksınız.. "Tabu" şeklinde adlandırmayacaksınız yani.
Umarım dilediğiniz gibi bir evlilik yaparsınız...

Hem psikiyatriste hem psikoloğa gittim. İlaç da kullandım. Zamanla herşeyin düzeleceğini söylüyorlar ama kalbime söz geçiremiyorum. Metroda çocuklu kadınları görünce gözlerim doluyor, istemsizce oluyor elimde değil sürekli geçmiş aklımda
neden olduramadığım acaba farklı davransaydım farklı sonuç alır mıydım sürekli düşünüyorum ve aşırı düşünüyorum
Iyi de gunun 5 saati agliyosunuz siz bu durumda 😐adim basi coluk combak aile var her yerde. Ilac kullaniyosaniz bence doktorla gorusup degisturmeye calisin. Belki yaramadi size.

Korunursanız, hastalık kapmazsınız. Korunmazsanız, kocanızdan da hastalık kapabilirsiniz.

Erkeğin size verdiği değeri "sizinle evlenmesi"yle ölçerseniz, kendi değerinizi yok saymış olursunuz. Bu da sizin seçiminiz, bir şey diyemem.

Evlenmeden cinsel ilişki yaşamayı "ahlaksızca" buluyorsanız, "boşanmış/bakire olmayan kadınla evlenmeyi" ahlaksızca bulan adamlara saygı duymak zorunda kalacaksınız.. "Tabu" şeklinde adlandırmayacaksınız yani.
Yok dedi zaten oyle bi cevrede degilim diye. Girmez o islere belli yani yazişindan.

Zaten kendi ahlaki dusunce yapisindan dolayi 2 kez evlenip ayrilmak dunyanin sonu. Cinsellik vs evlilik disiysa tu kaka. Sonra da bunalimlardan bunalim begen.

Herkese merhabalar. 34 yaşından gün almış bir kadın olarak ben hayatla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Bu işin formülü nedir?

Gereksiz detaylarla sizleri bunaltmak niyetinde değilim. İki evlilik geçti başımdan. İki evliliğimden de çocuğum yok, iki evliliğim de altı aydan az sürdü. Pişman değilim boşandığım için.

Bir daha hiç sevilmeyeceğim, evlenemeyeceğim, evlat sahibi olmayacağım gibime geliyor. Sağlık sorunlarım yok. Sigara alkol almam. Kiminle tanışsam yaşıma şaşırıyorlar ama benim içim canlı ceset adeta.

Hayat evlilikten ibaret değil ki ! dediğinizi duyar gibiyim. Beni evlilik meraklısı olarak da görmeyin lütfen.

Kimi beğensem veya kim bana yaklaşmaya çalışsa evli çıkıyor. Hemen kaçıyorum iletişimi kesiyorum. Ancak bu ardı ardına olmaya başladı. Canım çok yanıyor.

Yolda yürürken, kafede otururken, deniz kıyısında yürürken evli çocuklu çiftleri görüyorum, gözlerim doluyor. O gece yastığım gözyaşlarımdan sırılsıklam oluyor.

Ailemle kalıyorum bir süredir. Uzun bir süre daha böyle devam edecek gibi. Ekonomik durumum ailemden ayrı bir eve çıkmaya müsait değil. Şu an işsizim zaten.

Spor salonuna yazıldım, yılbaşına kadar tadilatta dediler. Üyeliğimi iptal de edemiyorum. Mesela maddi durumum elverseydi çello çalmak isterdim, açıkçası hobi sahibi olmak da maddiyat gerektiriyor değil mi?

Kuzenlerim, arkadaşlarım, ailem beni yalnız bırakmıyorlar ancak ben kafamdaki sesleri susturamıyorum. Yardım aldım daha önce işe yaramadı. Kalp ağrım geçmiyor. Neyi nerede ne şekilde yapmalıyım, niye olmuyor neden olduramıyorum..ufacık şeylerle mutlu olabilen bir insanım..

Ben evlenmeden cinsellik yaşamak istemiyorum. Aile yapım, yetiştirilme tarzım, duygularım buna müsade etmez. Bünyem kaldırmaz.

Yaşım ve yaşanmışlıklarım gereği herşey için çok mu geç ? Anne olmak için, yuva kurmak için, iş hayatında iyi bir statü sahibi olabilmek için?

Diyelim ki ahlaklı, eğitimli, merhametli bir adam çıktı karşıma..sonrası? nasıl açıklayacağım iki kez boşandığımı?

Bu siteyi takip ediyorum uzun süredir. Bekareti veya boşanmayı tabulaştırmayan adamlarla evli kişiler var aramızda. Nasıl başardınız?

Meditasyon, yoga, uzun yürüyüşler, yüzme..kalp çarpıntılarım geçmiyor. ASMR videolarını izlemeden uyuyamıyorum.

Tanıştığım / tanıştırıldığım her erkek '' baştan söyleyeyim ben evlilik düşünümüyorum'' ile başlayan cümleler kuruyorlar. Yutkunamıyorum bile.

Gururumu kıran farklı bir durum daha var..

Bana son kullanma tarihi geçmiş yoğurt muamelesi yapılıyor. Bunu yapan kız arkadaşlarım. 34 yaşında bir kadın olarak bana uygun gördükleri erkekler 50 yaş ve üzeri olanlar..

Sadece içimi dökmek istedim..
37 yaşında dul kaldım. Ama bni üni öğrencisi zanederlerdi genç duruyordum 2 çocuğum var. Bn çocuklarına kendini adayan bir anneyim. Geçenlerde 6 yıldır hayatımda olan bayan arkadaşımın arkamdan söyledikleriyle yıkıldım... Oysa o kdr çok ama çok ama çokkkkk sevdiğim arkadaşımdı...

Bnim girdiğim iş yerinde müdürdü bu rezil bayan. 15 gün olmuştu işe gireli ve bnm elektrik ve doğalgaz aboneliğimi eski eş inat için kestirmişti.bnmde param yoktu açtırmak için 15 gün sonra maaş alıcam ki açtıracaktum... Bnm hayatımda biri yada birileri olsaydı bu zorluğu çekermiydim. Ben eve geliyorum oğlumun arkadaşı duymuş olayı bize elektrikli ışoldağı getirmiş,, sabah bizden alıp şarj edip akşam bize bırakıyordu cnm yavrum... 15 gün ağladım o çocuğun iyiliğine... Sağuk suda duş alıyor işe gidiyordum. Kızım üni deydi, oğlum babasında... Kendi başımın çaresine baktım. Çocuklar evde olsaydı mutlaka ailemden borç isterdim. Ama gerek duymadım.... Bu kadın o işe girdiğim ilk dönemde bu süreçte demişki dul ya hazırlanıp çıkıp erkeklerle haşne fişne yapıyor...... Oysa işimiz çok yoğundu,,,, terliyorduk, iş çıkışı elimi yüzümü yıkayıp çıkmam bunu düşünmeye teşvik etmiş ve her kezin içinde bunu söylüyormuş.... 😥😥😥

Sonra bir gün iş çıkışı tüm arkadaşlar sahile dondurma yemeye gidelim dedik... Aaa o dondurmacı bnm arkadaşım dedim.. Marka bir yer.... Gittik bu arkadaşımı görünce işte bu dedim uzaktan,,,, bu pislik kız arkadaşım aaaa tam senlik dedi.... Bnde kız o evli dedim....olsn ne fark eder dedi,,,, deli meli gülüştük..... Yani Bn söyledim evli olduğunu... Biz gittik aldık dondurmayı arkadaşımla hal hatır ayak üstü knştuk. Kızlarla gittik bu kdrrrrrrrr....

Bir hafta sonra biri girdi iş yerine... Bu rezil bayan arkadaş gidip ona bnm için nice1985 nsl buluyorsun demiş... O da bni çok sevdiğini söylyr.. Ve ona bu dondurma olayını anlatıyor... Biz gittikte adamla vıcık vıcık knştu kiiiii o kişiyle Bn çok ciddiyim,,,, bn aralarında bir şy olduğunu düşnyrm demiş... Arkadaşımda bekar kadın istediğini yapar demiş....

Farz et Bn o an yanlş hareket yaptım yeni giren birine bni neden anlatıyorsun, sen bna yakıştırdın ben adamın evli olduğunu söylüyorum... Öyle namusuz olsam evli olduğunu sana neden söyliyim...
Yani dul olunca her hareketin batıyor.... Gülmen, oturman, konşman,,,, Ah ah çok acı... Bnm kızım bunları duyduğu,, 2 gün önce o kadına dediki bnm annem halen babamın ailesinin için de sevilerek oturuyor sen kendine bak patronunla adın çıktı dedi.... Bunlar çok çirkin çok....

Bir de böyle eşe çocuğa aşırı anlam yükleyen kadınlar sırtlan erkekleri hayatına çekiyorlar dikkat ediyorum. Evliyim ama bekarkende mutluydum. Hayatımda büyük değişimler olmadı. Mutlu olmak zaten kişinin elinde.

özel değilse eşinizin ilk evliliği miydi?
kültürsüz, vizyonsuz v.s insanlardan nasıl uzak durabilirim peki?
mühendis olan yengem bile 2.kez boşanmama laf söyledi haddi olmadığı halde..
ya ben toplumla nasıl başa çıkılır bilmiyorum
bahsettiğiniz insanlar nerededir? ne yer içerler?
bir kadın olarak en çok kadınlardan darbeler yiyorum gerçekten kahroluyorum
hayata bakış açımı ve insanların bana ''acıyan gözlerle '' bakış açısını nasıl değiştireceğim?
nasıl oluyor bu işler peki?

Hayir eşimin de ikinci evliligiydi , ama çok yakın bir arkadaşım 3.evliligini hiç evlenmemiş bir adamla yaptı mesela
Normal insanlar bu tarz şeylere takılmaz
Mühendis yengem demişsiniz ama bu ülkede artık eğitimli vizyonsuz insan kaynıyor çünkü eğitim sistemi berbat , 20 sene önceki gibi değil ülke
Çevrenizi değiştirmek için önce kendinizi değiştirin, bu ülkenin yarısı emin olun bekaret, evlilik, boşanmak gibi konulara takılmıyor umurlarında da değil
Kültürel aktivitelere katilin , seramik atölyesi olur , dans kursları olur , yanliz kadınların seyahat grupları var onlara katılın, evet bu devirde hersey çok pahalilasti ama bütçenize uygun birseyler bulabilirsiniz ya da üç beş kenara koyup kışın bu tarz etkinliklere katılabilirsiniz, emin olun oralarda kendiniz gibi kadınlar bulursunuz , ülkede çok fazla özgür, toplumun genel yargılarını umursamayan dilediği gibi yaşayan kadın var , Facebook gruplarında bile bulabilirsiniz ( kaliteli olanlarda)
Mesela ben bir sene önce yeni bir şehre taşındım, bir iki arkadaşım hariç kimse yoktu tanıdığım , bir Facebook grubundan burada yaşayan kadınlarla tanistim , şimdi 7 kişilik harika bir grubumuz var , gece içmeye gidiyoruz , gündüz kahve içmeye, hepsi de hayata benim gibi bakan kadınlar, çocuklarımızı bile tanıştırdık onlar da beraber takılıyor
Siz ne olursanız çevrenize de onu tasirsiniz , en önemlisi budur hayatta

Ben 2.eşimi hiç sevmedim. Fiziksel olarak da beğenmemiştim. Anne olmak ve toplumun gözünde ''evli kadın sahipli kadın'' imajına sahip olmak için yanı ''evlenmiş olmak için'' evlendim.

Bakın bu sizin bakış açınız işte, evli kadın sahipli kadın ne demek? Ben 45 senelik ömrümde hiç böyle bir cümle kurmadım, aklıma bile gelmedi böyle bir düşünce
Siz bu şekilde düşünür ve davranırsanız çevrenizde de bu tarz insanlar olması çok normal
Önce kendi ufkunuzu genişletin, kadınlar sahiplenilen köpek yavruları değildir

Bakın bu sizin bakış açınız işte, evli kadın sahipli kadın ne demek? Ben 45 senelik ömrümde hiç böyle bir cümle kurmadım, aklıma bile gelmedi böyle bir düşünce
Siz bu şekilde düşünür ve davranırsanız çevrenizde de bu tarz insanlar olması çok normal
Önce kendi ufkunuzu genişletin, kadınlar sahiplenilen köpek yavruları değildir
Ay bunu yazmamak icin kendimle mucadele ediyodum tam ben de sahipli ne ya kopek gibi bxnxbx

Ay bunu yazmamak icin kendimle mucadele ediyodum tam ben de sahipli ne ya kopek gibi bxnxbx
Ben çok üzülüyorum kadınlar kendilerini böyle gordugunde
Bir insan nasıl kendini böyle görür, nasıl ikinci sınıf vatandaş olduğunu düşünür, benim aklım bile almıyor
Hem de bu kadar üstün meziyetleri olan bir cins iken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X