Hayatla nasıl başa çıkılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım sizi hakedecek biri çıkar karşınıza, bu süreçte hep meşgul olmaya bakın...

Gözlerim doldu pıt diye klavyenin üzerine düştü..

Evet 2 kez boşanmak kötü birşey değil ama toplum ''sorunlu'' ve de ''geçimsiz'' gözüyle bakmalarından ölesiye korkuyorum. Özellikle de kadınlar çok acımasız. Hep sorun çıkartan hemcinslerim.

benimle benzer durumda olan kişiler karşıma çıkmıyor işte..
kafam uyuşmuyor
Sürekli bunu düşünürsen çıkmaz. Benim çocuklar büyüse şehir şehir gezerim uygun turlar var. Belediyenin harika kursları var. Dün 40-45 yaşlarında bir kadın bağlama kursuna gidiyormuş şaşırdım ve hoşuma gitti. Ben de haftanın 3 günü spor varmış yazılacağımı. Ücreti de uygun 60 liraymış ayda. Öğle arası arkadaşlarımla takılıyorum o bile iyi geliyor. Kendini biraz rahat bırak. Nasibin nerdedir kimbilir. Sana 50 yaşında çocuklu birilerini önerenleri de sert bir dille uyarıp hayatından çıkar

Bence evlenmeyin. Ben hiç evlenmedim. Allah da korusun beni. Amin. Bekârlık sultanlıktır ve o cinsellik konusunda ben de sizinle hemfikirim. Hemen iletişimi kesmeniz takdire şayan, devam böyle

Bir tanesiyle iletişimi hemen kesemedim. Yapıştı resmen. Yazışmaların ekran görüntülerini aldım. Eşine sosyal medya üzerinden gönderdim. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım dedim. Karısı çok üzüldü ama boşanamadı. Babam da dedi ki ''senin de kız evladın var yarın birgün boşansa evli adamlar kızını taciz etse ne olur, seni mahvederim evini başına yıkarım''
Bir daha salça olamadı.

Amaaan boşver insanları, sen kendini biliyorsun ya
Bak insanların sesini kesemezsin

Uzun yıllar evliyim, elhamdülillah mutluyumda eşim benden yaşça çok büyük ( 15 yaş ) insanların hakkımda konuştuğu tek konu baban gibi duruyor, neden bu adamla evlendin?
Sanane keyfimin kahyası mısın?

Yani konuşurlar, susturamazsın
Sadece söylediğim, kınayan kınadığını yaşamadan ölmesin

İkinci kez hata yapamam derken resmen çekmişsiniz kendinize negatifi.
Olduramadım değil olduramadık.
Sonuçta sizden kaynaklı bitmiyor evlilik. İki kişiyle oluyor her şey.
Eşiniz oldurtmamış. Anasına sen geri dur, o benim karım diyememiş.
Sizin suçunuz değil. İnsanlar 5 kez de boşanabilir.

Size sadece kendi hikayemi özetleyeyim, biraz umudunuz olsun:
Önceden sizin gibi iki evlilik/boşanma yaşamış biri olarak 38 yaşımda üçüncü evliliğimi yaptım ve 40 yaşında doğurdum. Çiçek gibi bir aile kurdum, 10 yılımızı bitirdik.

Önce o kız arkadaşları bi değiştirin.
Etrafınızdaki eski kafalı, bağnaz, ortadoğu model tipleri temizleyin.
Etrafınız bu seviye insanlarla dolu olursa, karşınıza çıkaracakları erkekler de o seviyede olur.
30'lu yaşlar bir kadının en cıvıl cıvıl, en hayat dolu, en kendine güvenli, seksten de en çok zevk alacağı yaşlarıdır. Tadını çıkarmak için önce ortamlarınızı değiştirin.

Mümkünse kafanızdaki "evlilik dışı seks diye bir şey olmaz" fikriniz de şifalandırmaya çalışın; çünkü o bir tabu.
Kafanızı özgürleştirin önce. Hem "boşanmayı ve bekareti tabulaştırmayan adam" istiyorsunuz, hem de kendiniz tabulaştırıyorsunuz. Kafanızdaki tabularla, hayatınıza tabusuz adam çekmeniz mümkün değil...

Ortamlarınızı, arkadaşlarınızı değiştirin.
Önerebileceğim yegane şey bu.

''..kınayan kınadığını yaşamadan ölmesin''

Karma, kader, ilahi adalet kötülere işlemiyor gibi duruyor uzaktan edindiğim izlenimlerle.

Mesela benim görümcem aldatılıyor. Bunun da farkında. Hatta farkında olduğunu bildiğini de eşi biliyor. Görümcemin yanında salonda kanepede otururken kadınlarla cinsel içerikli yazışmalar yapıyor, nude fotolar v.s. atan kadınlarla.

Nasıl üzülmemeyi başarıyorsun ? canın hiç mi yanmıyor? diye sordum. ''Hayatım iç çamaşırı değiştirir gibi senin gibi sürekli koca değiştirseydim ohooo aldatmayan erkek var mı şekerim '' dedi.

Ve kayınvalidem her görüşmemizde her fırsatta eski eşimi sorardı ve aynı cümle ile konuşmasını bitirirdi 'boşanmış kadın kırmızı noktamdır..oğlum beni dinlemedi '

bir zaman makinesi olsa da bu adamla hiiiiç evlenmeseydim

Hayatta tüm güzelliklerin sizi bulmasını yürekten diliyorum. Teşekkür ederim.

Ben 2.eşimi hiç sevmedim. Fiziksel olarak da beğenmemiştim. Anne olmak ve toplumun gözünde ''evli kadın sahipli kadın'' imajına sahip olmak için yanı ''evlenmiş olmak için'' evlendim.

ya sormayın 40 yaşındaki bir adam beni red etti 25 yaşından sonra bir kızla evlenilmezmiş ah
Keşke sizde 25 yaşında bir kız seni ne yapsın a salak herif gelirse Parana gelir kadayıf olmuş yamuk c.kune olmayan baklavana gelecek halı yok ya deseydiniz . Böyle tiplerin ağır hakaretler ile bozulması ve ezilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İkincil olarak eğer bir kadın iki boşanma travması geçirmiş bir kadına son kullanma tarihi geçmiş ne ara çocuk yapacan artık bitti tarzı muamele yapıyor ise o arkadaş değildir o bir vampirdir . Mutsuz ve çökmüş halinizden besleniyorlar bunun farkına varın ve derhal silin. Üçüncüsü de bence siz de kendi gözünüz de son kullanma dönemi bitik bir kadın olduğunuz için böyle erkekleri çekiyorsunuz . Önce kendinize dair yanlış ve toksik fikirleri değiştirmelisiniz . Lütfen yoğun bir terapi sürecine girin . EMDR tavsiye ediyorum.
Üçüncüsü evlilik siz seks olmaz tabunuzu biraz esnetin. Bedendeki gerilimler bitince akıl da biraz net düşünüyor. Size ilk bulduğunuz ile yatin demiyorum ama bu denli katı olmayin . Temasa izin verin en azından .

İstersen 40 kere boşan kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca sizin de dediğiniz gibi evlilik çocuk bunlar kesinlikle amaç olmamalı. Hem ağlayarak baktığınız evli çocuklu ailelerin ne kadarı mutlu. Siz sadece kendinize odaklanarak yaşayın. Bir işe girip çalışın eğlenceli hobiler edinin. Gezin tozun yiyin için eğlenin. Kafanızı böyle gereksiz şeylerle meşgul edip kendinizi üzmeyin. Evlenmemek anne olamamak dünyanın sonu değil.

Ya sahsen ben artık kimsenin bekarete taktını düşünmüyorum. Ben yatmıyorum diye terkedildim hani, bide ucunda evlilik olan ilişkiydi. Artık erkekler cinsel birliktelik yaşamadığı ilişkiyi istemiyor.

Sana 50 yaş ve üzeri erkek onerenler senin arkadaşın değil. Kendilerine alsınlar. Hayat bu her şey başa gelebilir. Biraz enerji çalışması deneyebilirsin. Cakralarin tıkalı olabilir. Auran bozulmuş olabilir. YouTube ta videolar vardır. Hem yeni bir alanda hobi edinirsin ücretsiz, hem de sana faydası olur.

Terbiyesiz insanlar

Beni kim ne ile kınadıysa aynı olmasada benzerini yaşıyor
Kim bana beddua ettiyse aynısının tıpkısını kendileri yaşadı ( buna rahmetli annemde dahil )
Kim için güzel dileklerde bulunursam ihya oluyor

Bazı şeyler için üzülme yaşaman gerekiyormuş yaşamışsın
Bundan sonrası için Rabbim yolunu açık etsin, her daim senin kıymetini bilecek, yüzünü güldürecek insanlarla karşılaştırsın

Ben 2.eşimi hiç sevmedim. Fiziksel olarak da beğenmemiştim. Anne olmak ve toplumun gözünde ''evli kadın sahipli kadın'' imajına sahip olmak için yanı ''evlenmiş olmak için'' evlendim.
Şimdi de aynı hatayı yapmak İçin evlenmek istiyorsunuz
Yapmayın bunu kendinize. Enerjinizi kendinize ve iyi olmanıza harcayın.
Evli yada çocuklu olmak dünyanın en güzel şeyi değil.
Toplumda o imajda olmak da matah değil. O zaman da farklı farklı sorunlar oluyor.
Yani toplumdaki imaj İçin değil kendi hayrınıza kendi mutluluğunuza yaraşır evlilik yapın umuyorum.
Severek sevilerek. Doğacak çocuk da sevgiden olsun, mutlu yuvaya doğsun.
Yoksa görev icabı yapılmış çocuk ne size ne eşinize ne kendine hayır getirir.
İnşallah hayatınız sevgiyle ilerler

Çevrenizi değiştirin, 34 çok genç bir yaş, bu yaşta size 50 yaş muamelesi yapan arkadaş çevresi kültürsüz, vizyonsuz , hayatı sadece kocislerinden ve bebelerinden ibaret sanan küçük dünya insanlarıdır
Kendinize farklı bir dünya yaratirsaniz, hayata bakışınızi değiştirirseniz karşınıza bekareti tabu olarak görmeyen adamlar da çıkar, sizi yasınızdan bağımsız gören arkadaşlar da çıkar
Önce siz değişin sonra da dünyanız değişsin, ben 36 yaşımda ikinci evliliğini yaptim , 38 de doğurdum, evlenmeden önce evlilik arayışında değildim, hayatımı yaşıyordum, eşim çok ısrar etti evlenmek için, enerjiniz ne ise öyle insanları çekersiniz etrafiniza

Evlilik dışı cinsel ilişkiye karşıyım. Pek çok hastalık v.s kapabilirim. Bana değer veren erkek beni yatağa değil, nikah masasına atar diye düşünüyorum. Kaldı ki bu tarz gayri ahlaki ilişkiler çevremde duyulur ailem üzüntüsünden kahrolur. Babama kalp pili takılacak. Hiç gereği yok. Evlendikten sonra eşimle olması daha iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…