Hayatla nasıl başa çıkılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 evliliğin 6 aydan kısa sürmesi bende senin evlilik insanı olmadığın izlenimini verdi. Evliliğinin oturmasını bekleyebilirdin konuyu bilmiyorum ama hızlı şekilde boşanmışsın sanki tanımadan mı evlendin?
Açıkçası başkalarına ozenme belki de evlilik insanı değilsin yine evleneceksen de uzun süre tanı beraber yasa vs. Evlileri neden cekiyorsun onu anlamadım ama bekar insan çok netice de. İletişimi kesmeni takdir ettim.
Öncelikle ekonomik özgürlüğünü kazanmaya çalış dediğin gibi hobilerine odaklan başka şeylere odaklan yani kısmet bu işler.

Evli olmadığınız için artık birinin sizi boğazlıyor gibi hissetmeniz aşırı abartı değil mi? Evet aile kurmak güzel bir şey de bu olmadı diye tüm hayatı zehir ediyorsunuz bu kadar olayı dramatize ederek kaldı ki illa herkes evli çocuklu olmak zorunda değil yani bunu yapmadan çok mutlu yaşayan kaç tane insan var. Önceliğiniz iş olsun boş durdukça kafayı bunlara takacaksınız. Ne mezunusunuz daha önce çalıştınız mı onu da bilmiyorum. Çünkü evlilik vs geçici boşanmalar normal ama bu yaşta bir kadının artık oturmuş bir kariyeri olmalıydı. Kendinize yakıştıramadığınız şey bu yaşa gelip aileden ayrı bir hayat süremeyecek noktada olmak olmalıydı, evlilik vs değil

İktisat mezunuyum. 18-19 yaşından beri çalışıyorum. Psikolojimin sağlam olmadığını düşündüğü için annem yalnız bırakmıyor açıkçası. Bir de şu var benim çevrem sosyoekonomik düzeyimiz evlenmeden ayrı yaşamı kaldırmaz. Rahat bırakmazlar.

sorun şu ki ikinci kez boşandım
ikinci kez..

Ya bende bosandim, kendimle dalga da gecerim 7 kez evlenecegim derim, bu sefer zengin koca bulacagim derim, iligini kemigini somurecegim derim, derim de derim. Biraz rahat olsaniz aslinda insanlar bu kadar tepenize binmeyecek.
Ayrica icinizdeki evlilik tutkusu size yanlis kisileri tercih ettirmis olabilir bu arada bunu soylemek istiyorum. 3.kez evlenirseniz bu sefer bosanmak size daha agir gelir o yuzden tercihinizi dogru yapmak icin belli kriterler koyun. Mesela karşı tarafın ailesinin onaylamadigi bir evlilik yapmayin

Psikiyatriste gittiniz mi? İlaç kullanıyor musunuz?
Hem psikiyatriste hem psikoloğa gittim. İlaç da kullandım. Zamanla herşeyin düzeleceğini söylüyorlar ama kalbime söz geçiremiyorum. Metroda çocuklu kadınları görünce gözlerim doluyor, istemsizce oluyor elimde değil sürekli geçmiş aklımda
neden olduramadığım acaba farklı davransaydım farklı sonuç alır mıydım sürekli düşünüyorum ve aşırı düşünüyorum

Duygu durumunuza inanın çok üzüldüm.
Ancak sormak istiyorum size.
2 kez koca denen kavramı tanımış, hayal kırıklığı yaşamış biri olarak evli çiftleri görüp nasıl özenebiliyosunuz?

Yerinizde olsam onlara bakıp "Kim bilir bu herifin ne yamuğu var.." diye düşünür şanslı bile hissederdim.

İşi olan insana özenin, heves edin.
Hayatını her koşulda dolu dolu yaşamayı bilenlere heves edin.
Ama evlilik cikss ya çok heves edilesi bir sey degil, gerçekten değil..

Ya bende bosandim, kendimle dalga da gecerim 7 kez evlenecegim derim, bu sefer zengin koca bulacagim derim, iligini kemigini somurecegim derim, derim de derim. Biraz rahat olsaniz aslinda insanlar bu kadar tepenize binmeyecek.
Ayrica icinizdeki evlilik tutkusu size yanlis kisileri tercih ettirmis olabilir bu arada bunu soylemek istiyorum. 3.kez evlenirseniz bu sefer bosanmak size daha agir gelir o yuzden tercihinizi dogru yapmak icin belli kriterler koyun. Mesela karşı tarafın ailesinin onaylamadigi bir evlilik yapmayin

Ben asla boşanmayacaktım biliyor musunuz? Kendime söz vermiştim. ikinci eşime de defalarca tembihledim, sözler verdi, ama ailesine karşı koyamadı.

Ne kadar güzel iki kızınız var..hep kızım olmasını istemişimdir. 33 yaşındayım 34 e ramak kaldı..çok mu geç çocuk için? artık karşıma düzgün biri çıkmaz mı?
Neden bu kadar çok çocuk istiyorsun ? Kendi çocukluğun nasıl geçti? Hani derler ya içindeki çocuğu sev diye ? Kendi içindeki çocuğa odaklan derim o mutlu mu?

Ben asla boşanmayacaktım biliyor musunuz? Kendime söz vermiştim. ikinci eşime de defalarca tembihledim, sözler verdi, ama ailesine karşı koyamadı.

Bu tek tarafli olmuyor o yuzden kqrsi tarafin ailesinin onayi onemli. Erkekler biraz uydum akilli oluyor. Köprüyü gecene kadar tamam canim, hallederiz canim diyolar. Kopruyu gectikten sonra ailemle arami bozdun diye karılarına tripleniyolar. Bence ilk kriteriniz aile onayi olsun

Duygu durumunuza inanın çok üzüldüm.
Ancak sormak istiyorum size.
2 kez koca denen kavramı tanımış, hayal kırıklığı yaşamış biri olarak evli çiftleri görüp nasıl özenebiliyosunuz?

Yerinizde olsam onlara bakıp "Kim bilir bu herifin ne yamuğu var.." diye düşünür şanslı bile hissederdim.

İşi olan insana özenin, heves edin.
Hayatını her koşulda dolu dolu yaşamayı bilenlere heves edin.
Ama evlilik cikss ya çok heves edilesi bir sey degil, gerçekten değil..

kısmen hak veriyorum size.

Ancak şöyle düşünün annelik duygusuna ne olacak ? Sürekli yalnız yemek yemek, her aktiviteyi yalnız yapmak, tatillere yalnız çıkmak, sanat galerilerine yalnız gitmek, yalnız piknik yapmak

lütfen ne olur koca meraklısı görmeyiniz beni

hayat nasıl dolu dolu yaşanır bilmiyorum hem de hiç

Neden bu kadar çok çocuk istiyorsun ? Kendi çocukluğun nasıl geçti? Hani derler ya içindeki çocuğu sev diye ? Kendi içindeki çocuğa odaklan derim o mutlu mu?
güzel bir çocukluğum oldu gerçekten ailemle sorunum yok

sizin iki güzel kızınız var..madem ki çocuk sahibi olmak böylesine gereksiniz..neden anne oldunuz?

bir erkekten ev araba maddiyat istemiyorum ki..bana kız evlat versin başımı sevsin sadık olsun yeter

hayatın maddi manevi tüm yükünü birlikte çekelim yuvam olsun istemiştim

İktisat mezunuyum. 18-19 yaşından beri çalışıyorum. Psikolojimin sağlam olmadığını düşündüğü için annem yalnız bırakmıyor açıkçası. Bir de şu var benim çevrem sosyoekonomik düzeyimiz evlenmeden ayrı yaşamı kaldırmaz. Rahat bırakmazlar.
Eğer ailenizin yanında rahatsanız onlarla yaşayın tabi konu hangi evde yaşadığınızdan çok şuan çalışmayıp tamamen aileye bağlı olmanız, psikolojinizin sağlam olmama sebebi umarım bu konu değildir çünkü bu konu çalışmayıp evde oturup koca ve aile kurma hayaliyle yatakta yuvarlanmaya değer bir konu değil. İnsan içine çıkıp sosyalleşmeden zaten hayatınıza biri girmeyecektir. Eğer ilerde evleneceğiniz kişi yaşlı olmazsa da 40 a kadar rahatça çocuk yapıp bakabilirsiniz benim annem 43 ünde kardeşimi doğurdu ablam da 40 ında 3 çocuğu yaptı, ilk çocuğunu da yıllarca kariyer yapıp 35 ten sonra yapan gırla insan tanıyorum. Bi ortanca ablamın çocuğu olmadı o da geç evlendi ve evlendiği adam 50 yaşındaydı, defalarca tüp bebek denediler olmadı. Yani evleneceğiniz kişi 50 olabilir problem yok bir evlilik için ama çocuk için sorun tabi ki

tüm bu yaşananları sadece ders olarak nitelendirin, karşınıza çıkacak kişinin ailesini ve mert bir adam olmasını önemseyin ama en başı şuan evlilikte düşünmekten önce kendinize yatırım yapın

gerçekten aşırı üzgünüm
agresif cevaplarım için kusura bakmayın
biliyorum bir kadın olarak en önemli şey ayaklarının üzerinde durmak
zaten bir an önce çalışma hayatıma geri döneceğim evde inanılmaz bunaldım yapı olarak da evde durabilen biri değilim
ama kalbime söz geçiremiyorum
avm de bir şarkı duysam hemen gözyaşlarım akıyor rafların arasına girip hiç almayacağım bir ürünle ilgilenir gibi yaparak gözyaşlarımı siliyorum duygularımı kontrol edemiyorum

kısmen hak veriyorum size.

Ancak şöyle düşünün annelik duygusuna ne olacak ? Sürekli yalnız yemek yemek, her aktiviteyi yalnız yapmak, tatillere yalnız çıkmak, sanat galerilerine yalnız gitmek, yalnız piknik yapmak

lütfen ne olur koca meraklısı görmeyiniz beni

hayat nasıl dolu dolu yaşanır bilmiyorum hem de hiç

Yalnızlığı ben de sevmem anliyorum.
Ama bana iki kanka verin en müko kocadan iyidir benim için inanın.

Hic mi arkadasiniz yok?

Annelik tamam çok güzel bir sey ama aynı zamanda büyük sorumluluk.
Kendiniz için değil onun için yaşamanız gerekiyor. Ben mesela şuan uyudu, kahve keyfi mi yapsam kitap mı okusam dondurma mı gömsem forumda mi takılsam derken birazdan gözlerim kapanır gider. Sabah gözümüzü açtığımızda yatakta oyalanma hakkım bile olmuyor kizim kalkmaya zorluyor misal. 34 yaşımda anne oldum. Artik izlediğim diziler filmler yarim yamalak. Keyfine düşkün insanlar için bu hayat da çiçek bahçesi değil yani :)

Eger nasipte annelik varsa olur, yoksa da hayirlisi buymuş demek lazım.
Mutluluk=annelik ya da evlilik değil ki..

Kendinize yaşamayı bilen bir dost bulun ve özgürlüğün tadını çıkarın lütfen.

Eğer ailenizin yanında rahatsanız onlarla yaşayın tabi konu hangi evde yaşadığınızdan çok şuan çalışmayıp tamamen aileye bağlı olmanız, psikolojinizin sağlam olmama sebebi umarım bu konu değildir çünkü bu konu çalışmayıp evde oturup koca ve aile kurma hayaliyle yatakta yuvarlanmaya değer bir konu değil. İnsan içine çıkıp sosyalleşmeden zaten hayatınıza biri girmeyecektir. Eğer ilerde evleneceğiniz kişi yaşlı olmazsa da 40 a kadar rahatça çocuk yapıp bakabilirsiniz benim annem 43 ünde kardeşimi doğurdu ablam da 40 ında 3 çocuğu yaptı, ilk çocuğunu da yıllarca kariyer yapıp 35 ten sonra yapan gırla insan tanıyorum. Bi ortanca ablamın çocuğu olmadı o da geç evlendi ve evlendiği adam 50 yaşındaydı, defalarca tüp bebek denediler olmadı. Yani evleneceğiniz kişi 50 olabilir problem yok bir evlilik için ama çocuk için sorun tabi ki

Hayır ne münasebet hayatımın hiçbir döneminde evde oturup koca bekleyen bir tip olmadım. Okurken dahi çalışıyordum babamdan harçlık bile istemezdim.

43 yaşında kardeşinizi dünyaya getirmiş anneniz ama ilk çocuğunu erken yaşta doğuranlar ileri yaşlarda tekrar anne olabiliyor diye birşeyler anlatmıştı arkadaşım.

Erkek 50 yaşında olduğu için mi baba olamadı bilmediğim için soruyorum

ya bir de karşıma biri çıkarsa iki kez boşandığımı nasıl açıklarım nasıl izah ederim

Hayır ben anlamiyorum 35 yaş erkekler mutlu mesut gezerken aynı yaş grubu kadinlar neden tribe giriyor. Ve bunu size empoze eden sözde arkadaşlarınız. Önce bu saçma çevreden uzaklaşın. Negatif insanları hayatınızdan def edin. O insanlarla öylesine de takilabilirdiniz ama siz namusunuzla evlenmissiniz bunun neresi utanç verici ya da ayıp vs? Ortada bir ahlaksizlik mi var? Bence yaş sadece sayıdan ibarettir buna takılarak hayat geçmez. Gelecek için yumurta dondurma işlemi yaptirabilirsiniz. Kadere inanın Allah'a güvenin ve kendi içinizde mutlu olmaya çalışın. Gerisi gelir 🙏🏻

Hayır ben anlamiyorum 35 yaş erkekler mutlu mesut gezerken aynı yaş grubu kadinlar neden tribe giriyor. Ve bunu size empoze eden sözde arkadaşlarınız. Önce bu saçma çevreden uzaklaşın. Negatif insanları hayatınızdan def edin. O insanlarla öylesine de takilabilirdiniz ama siz namusunuzla evlenmissiniz bunun neresi utanç verici ya da ayıp vs? Ortada bir ahlaksizlik mi var? Bence yaş sadece sayıdan ibarettir buna takılarak hayat geçmez. Gelecek için yumurta dondurma işlemi yaptirabilirsiniz. Kadere inanın Allah'a güvenin ve kendi içinizde mutlu olmaya çalışın. Gerisi gelir 🙏🏻
ya sormayın 40 yaşındaki bir adam beni red etti 25 yaşından sonra bir kızla evlenilmezmiş ah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X