Hayatla nasıl başa çıkılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sailorvenus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2023
49
42
34
Herkese merhabalar. 34 yaşından gün almış bir kadın olarak ben hayatla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Bu işin formülü nedir?

Gereksiz detaylarla sizleri bunaltmak niyetinde değilim. İki evlilik geçti başımdan. İki evliliğimden de çocuğum yok, iki evliliğim de altı aydan az sürdü. Pişman değilim boşandığım için.

Bir daha hiç sevilmeyeceğim, evlenemeyeceğim, evlat sahibi olmayacağım gibime geliyor. Sağlık sorunlarım yok. Sigara alkol almam. Kiminle tanışsam yaşıma şaşırıyorlar ama benim içim canlı ceset adeta.

Hayat evlilikten ibaret değil ki ! dediğinizi duyar gibiyim. Beni evlilik meraklısı olarak da görmeyin lütfen.

Kimi beğensem veya kim bana yaklaşmaya çalışsa evli çıkıyor. Hemen kaçıyorum iletişimi kesiyorum. Ancak bu ardı ardına olmaya başladı. Canım çok yanıyor.

Yolda yürürken, kafede otururken, deniz kıyısında yürürken evli çocuklu çiftleri görüyorum, gözlerim doluyor. O gece yastığım gözyaşlarımdan sırılsıklam oluyor.

Ailemle kalıyorum bir süredir. Uzun bir süre daha böyle devam edecek gibi. Ekonomik durumum ailemden ayrı bir eve çıkmaya müsait değil. Şu an işsizim zaten.

Spor salonuna yazıldım, yılbaşına kadar tadilatta dediler. Üyeliğimi iptal de edemiyorum. Mesela maddi durumum elverseydi çello çalmak isterdim, açıkçası hobi sahibi olmak da maddiyat gerektiriyor değil mi?

Kuzenlerim, arkadaşlarım, ailem beni yalnız bırakmıyorlar ancak ben kafamdaki sesleri susturamıyorum. Yardım aldım daha önce işe yaramadı. Kalp ağrım geçmiyor. Neyi nerede ne şekilde yapmalıyım, niye olmuyor neden olduramıyorum..ufacık şeylerle mutlu olabilen bir insanım..

Ben evlenmeden cinsellik yaşamak istemiyorum. Aile yapım, yetiştirilme tarzım, duygularım buna müsade etmez. Bünyem kaldırmaz.

Yaşım ve yaşanmışlıklarım gereği herşey için çok mu geç ? Anne olmak için, yuva kurmak için, iş hayatında iyi bir statü sahibi olabilmek için?

Diyelim ki ahlaklı, eğitimli, merhametli bir adam çıktı karşıma..sonrası? nasıl açıklayacağım iki kez boşandığımı?

Bu siteyi takip ediyorum uzun süredir. Bekareti veya boşanmayı tabulaştırmayan adamlarla evli kişiler var aramızda. Nasıl başardınız?

Meditasyon, yoga, uzun yürüyüşler, yüzme..kalp çarpıntılarım geçmiyor. ASMR videolarını izlemeden uyuyamıyorum.

Tanıştığım / tanıştırıldığım her erkek '' baştan söyleyeyim ben evlilik düşünümüyorum'' ile başlayan cümleler kuruyorlar. Yutkunamıyorum bile.

Gururumu kıran farklı bir durum daha var..

Bana son kullanma tarihi geçmiş yoğurt muamelesi yapılıyor. Bunu yapan kız arkadaşlarım. 34 yaşında bir kadın olarak bana uygun gördükleri erkekler 50 yaş ve üzeri olanlar..

Sadece içimi dökmek istedim..

Başkalarını boşver kendi içine bak. Sana yoğurt muamelesi yapan arkadaşlarından kurtul. Önceki evliliklerinin neden bittiği önemli de sen onlardan ne çıkarım yaptın ona bak. Hayat bu belli olmaz kimin ne yaşayacağı. Evlenmeden bir sürü erkekle birlikte olanlar var.

Sana verebileceğim tek tavsiyem kendin ol doğal davran. İçin nasıl ise dışarıya onu yansıt. Bazen dışarıdan görünen ile içerisi aynı değildir. Dışarıdaki leş kargaları üşüşmeyi sever.

Geçmiş bağlarından kurtul atalarından gelen yükleri sırtından ve ruh eşini çağır( YouTube da videolar var) o gelince seni yargılamayacaktır ve geçmişini sorgulamayacaktır. Işığını elinden almalarına izin verme.

34 yaş gayet genç ve diri bir yaştır. Bende 32 de evlendim 33te anne oldum. Şu an 34 me sayılı günler kaldı. Geçmişim mi anlatsam için daralır.

Seni saçma sapan yargılayan arkadaşlarından bir an önce uzaklaş.

Uzulerek okudum yazdiklarinizi. Allah buyuk o isterse hersey olur. Siz hic kotu ornekleri, yanlis bakis acilarini onemsemeyin. Dua edin Allah tan umut kesilmez. Ayni durumdayiz

Sayın Dogasever, ilk evliliğimi 25 yaşında yaptım. Yurtdışındaydık ve beni yabancı uyruklu bir kadın için bıraktı. Pişman oldu ancak affetmedim. İkinci evliliğim ise çok kısa sürdü..onun ilk evliliği idi, benim ise 2. ve bu durumu ailesi hazmedemedi her fırsatta yüzüme vurdular. Çok incindim. Kalbim çok ağrıyor.

Karşıma evlilik ve çocuk düşünmeyen, benim yaşımda çocuğu olan amcaları çıkartıyorlar. Bu saatten sonra çocuğun olmaz..30 yaşından sonra annelik çok zor diyip duruyorlar.

Ah kalbim çok acıyor bir bilseniz

Sizi kırmak ya da suçlamak için yazmıyorum ama iki evlilik yaşayıp 6 ay içinde boşanmış birinin mutsuz hissetmesini anlarım ancak yolda sokakta evli çift görüp ağlaması ya da ben bir daha evlenir miyim diye ağlamasını anlamam. Çünkü sizi mutsuz eden bir hayattan çıkıp tekrar mutsuz olma ihtimalinizin olduğu bir hayatı arzuluyorsunuz. Evet, evlenin tekrar, aile kurun, mutlu olun ama en az bir iki yıl geçsin. Yaşadıklarınızı bi unutun

Önce işe girin. Sosyal bir çevreniz olsun. Para kazanıp kazandığınız parayı da sizi mutlu edecek şeylere harcayın. Siz kendinizi mutsuz evlilik döngüsüne tekrar sokmak istiyorsunuz. Bu psikoloji ile mevcut şartları düzeltmeden yapacağınız evlilik de diğerlerinden farklı olmaz çünkü sağlıklı kararlar alacak bir durumda, çevrede değilsiniz. Önce yaşadığınız hayatı kendi lehinize olacak şekilde değiştirin. Evlilik, aile sonraki sıralarda sizin için

30 yas anne olmak icin gec degilki millet delirmis olmali. Artik 48-49 50 yasinda bile anne olanlar var

Yahu bunlar nasil insanlar. Kendileri kac yasinda? 35ten sonra gidip mezar yeri satin almislar mi kendilerine?

Haklısınız iş arayışı içerisindeyim.
Gündelik hayatta yüzerken, koşarken, yemek temizlik yaparken aniden ağlama krizine giriyorum. Daralıyorum. Kalbim göğsümden çıkacak gibi oluyor. Hiçbir şeye odaklanamıyorum. Herşeyi unutuyorum. Kitap okumayı çok severim ama okuduğumu algılayamamaya başladım. Biri beni boğazlıyor gibi.

Öncelikle 2. Evliliğimi yapmış ve hatta çok zorlanan biri olarak yazdığımı bilmeni isterim , her iki evliliğimden de birer kızım var .
Böyle çocuk sahibi olmak isteyenlere hep derim çok da matah bir şey değil . Büyük sorumluluk.. eskiden daha kolaymış yetiştirmek şimdi öyle zor ki internet çağında..
çocuk sahibi olmak isteyişin normal tabi aile olmak ..
tabi öncelikle her adam baba yapılmamalıyı öğrenmeden çocuk istemek ne kadar doğru?
Bence en önemli ihtiyacın dürüst düzgün bir partner .. maddiyat çok önemli olmuyor yanında güvenebileceğin biri olursa..
evli erkeklerin çok karşına çıkması doğal , evli erkekler için boşanmış bir kadın uygun bir yedek oluyor. Ben de bekarken aynı şeyleri yaşadım. Evli erkekler genelde bekar hiç evlenmemiş kadınlar yerine boşanmış kadınları tembelleş oluyor. Boşlukta olduğunu düşünüyorlar. Aman diyim öyle bir hata yapma. Onların tek derdi sex olacak , seni anlamak yanında olmak vs asla değil. Mevcut imkanlarınla edinebileceğin hobiler de vardır muhakkak iyi araştır . Odak noktanı değiştir. Partner aramak yerine kendine yatırım yapmaya daha fazla odaklan. Kendiliğinden değişir durum.

Sanırım evet dramaya bayılıyorum. Bir de şu var yaşanmamışlıklar canımı acıtıyor. Böyle olmayabilirdi..ya şöyle olsaydı diye düşünmeden duramıyorum ve kalbime iğneler batıyor

Ben hiçbirşeyden haz alamıyorum artık ben gerçekten bilmiyorum bu hayat nasıl yaşanır

Ne kadar güzel iki kızınız var..hep kızım olmasını istemişimdir. 33 yaşındayım 34 e ramak kaldı..çok mu geç çocuk için? artık karşıma düzgün biri çıkmaz mı?

Sizin cevrenizdeki insanlar cok degisik kafalarda ve sizin bu psikolojiye girmenize sebep olan onlar diye dusunuyorum. Ne varmis evlenip bosaninca bosandiniz diye bu sizi degersiz yapmaz ki. Olmamis ayrilmissiniz hepsi bu. Ilk bosanan siz degilsiniz, son bosanan yine siz degilsiniz. Sadece karsinizdaki insana aciklama yaparken bu kadar ezilmeyin dik durun.

sorun şu ki ikinci kez boşandım
ikinci kez..

Evli olmadığınız için artık birinin sizi boğazlıyor gibi hissetmeniz aşırı abartı değil mi? Evet aile kurmak güzel bir şey de bu olmadı diye tüm hayatı zehir ediyorsunuz bu kadar olayı dramatize ederek kaldı ki illa herkes evli çocuklu olmak zorunda değil yani bunu yapmadan çok mutlu yaşayan kaç tane insan var. Önceliğiniz iş olsun boş durdukça kafayı bunlara takacaksınız. Ne mezunusunuz daha önce çalıştınız mı onu da bilmiyorum. Çünkü evlilik vs geçici boşanmalar normal ama bu yaşta bir kadının artık oturmuş bir kariyeri olmalıydı. Kendinize yakıştıramadığınız şey bu yaşa gelip aileden ayrı bir hayat süremeyecek noktada olmak olmalıydı, evlilik vs değil

bir tanesi 39 yaşında endüstri mühendisi bir oğlu var
diğeri 35 yaşında iki çocuğu var orta ölçekli bir şirkette muhasebe şefi

Hayat enerjileri kalmamis onlarin, sizi demoralize etmelerine izin vermeyin. Dönüp bakmayacaklari adamlari size layık gormesinler.
Sizde arkadaslarin dedigi gibi biraz dram seviyosunuz. Psikolojik destek alin bence

Psikiyatriste gittiniz mi? İlaç kullanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…