Hayatın içinde iletişimin önemi

Sizce, çocuğunuzla başarılı iletişim kurabilmek ne kadar önemli?

  • Çok Önemli

    OY: 3 100,0%
  • Önemli

    OY: 0 0,0%
  • Önemsiz

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    3
  • Anket Kapalı .

ayvis

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
hayatın her alanında görülen ilişkilerin temelinde doğru iletişimin ne derece önemli olduğunu bılıyor musunuz? Her gün bir çok insan iletişim kazalarına uğramakta. Bu da negatif getirilere sebep olmaktadır. Bu konuda sizlerin de fikirlerini almak, sorularınızı cevaplamak ve iletişim kazalarını engelleme konusunda yardımcı olmaya çalışmak isterim.
 
Bir soru sorayım o halde: hayatımızdaki insan istemediğimiz bir davranışı tekrarladığında ona nasıl davranmalıyız?
Bir dahaki sefere daha dikkatli olması için
 
Merhaba , benimde merak ettiğim birsey var herhangi bir konuda karşı taraf yaptığında tepki gösterdiği bir olayı durumu kendisi karşı tarafa yaptığında normal karşılıyor olmasi ve bunu anlattiginda kendini haklı cikarmak icin hatami soyluyorsun demesi ne yapilabilir :)
 
İletişim kesinlikle hayatımızda hergün olan bir aktivite.Sadece konuşarak iletişim kurmayız.Ya da iletişim her zaman iki kişi arasında olmaz.Biz fark etmesek de her zaman belirli "recoder"larla ya da gönderenlerle iletişim içindeyiz.Masada hangi tarafta oturduğumuz,mimiklerimiz, konuştuğumuz dil oturuş şeklimiz, bulunduğumuz ortam,giydiğimiz şeyler, renkler,koku herşey iletişimin bir parcası ve çok şey anlatır.Soruna gelecek olursak, eğer karşımdaki insan benim istemediğim bir şey yaparsa ve ben bir daha o davranışta bulunmamasını istersem takınacağım tavır bulunduğum ortama,karşımdaki kişinin sosyal statüsüne ve sosyal rolüne, aramızdaki ilişkinin türüne ve geçmişine, karşımdaki insanin bulunduğu ego durumuna(adult ego-parent ego:nurturing parent,controlling parent-child ego:adapted child,free child.) göre değişir.Eric Berne, kişiler arası iletişimi oyuna benzetir.Oyun her iki taraf da kendini rahatsız hissedince biter.Oyunda taraflar birbirlerinden aldıkları cevaplara göre davranışlarını fark etmeden/istemsizce değistirmesiyle yürür.Örneğin; kardeşin istemediğin bir hareket yaparsa kızabilirsin ama öğretmenin istemediğin bir tavır takınsa farklı davranmak zorunda kalırsın. Ya da kardeşin dışardayken senin istemediğin bir davranışta bulunsa çok sinirlensen de tepkini insanlar içinde gösteremezsin;ama evde tepkini gösterebilirsin.

İnsanların iletişim sırasında da birbirlerini yanlış anlamalarının da bir çok sebebi vardır.Aradaki ilişkinin türü, tarafların doğup büyüdüğü yer, kültür, konuştukları dil, kullandıkları vücut dili, ilişkinin geçmişi, tarafların karakterleri bu sebeplerin en başta olanları.

Diyebileceklerim bunlar.Hatam varsa affola. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…