- 28 Temmuz 2017
- 2.682
- 6.738
- 27
-
- Konu Sahibi victoryvivi
O avmlerde dolaşanlar, iyi arabalara binenler vs oturduğum şehirde hep cebinde kredi kartıyla geziyorlar sanki bedavaymış gibi alıyorlar taksit yaptırıyorlar,ev araba alanlar da çoğu kredi çekip alıyor.Alım gücü yerlerde.Yoo gayet de bu yılı anlatıyorum. Bu yıl dediğim 2019 değil elbette :)
Son 7-8 ay.
Ankara'da yaşıyorum, belki de o yüzdendir, avmler marketler kalabalık. Alım gücü azalmadı demiyorumki azaldı, ev satışları da azalmıştır elbette.
Ama yine de hareketlilik hep var yalan mı söyleyeceğim banane ki, bana mı alıyorlar sanki.
Umarım çıkarız bugünlerden bir an önce
32 li tuvalet kağıdı , 12 li kağıt havlu ve 4 paket peçeteye 112 tl verdiğimden beri her gün küfür ediyorum gerisini sen düşün . (selpak falan almadım bir alt kalite aldım . Selpak 60 lira )Kızlar merhaba,
Son zamanlarda beynimi baya yoran bir konu var.
Son birkaç yılda hayat neden bu kadar pahalandı ,bu duruma baya canım sıkılıyor.
eşim de ben de çalışıyoruz
bir iki sene öncesine kadar gelirimiz ülke şartlarında yüksek bir gelir olarak belirtilirdi, şuanda da o şekilde ama sonuca bakınca aldıgımız maaş ülke genelindeki zamlardan sonra neredeyse asgari ücrete döndü.
Çok sinir oluyorum bu duruma, afedersiniz eşek gibi çalışıyoruz artık bir dışarıda yemek yerken kendimizi sorgular duruma geldik.
Bir çeyrek altının 370 tl olması
bir kalıp peynirin 50 tl olması
bir tuvalet kagıdının en az 30-35 tl olması
bademin,cevizin kilosunun 80-90 tl olması
mazottaki bu fiyat hersey canımı sıkıyor
bir bulasık deterjanı alacaksın makina için,2 kutu alsan sanki gram altın alıyorsun .
mutfak meyve sebze alısverısımı hep pazardan yaparım taze olması acısından
gecen hafta sinirimden ıspanak almadım
bir kilo ıspanak 10 tl idi şaka gibi
gecen sene 3 tl ye alıyorduk kilosunu
brokoli adedi 8-9 tl
kurusaoğan kilosu 7 tl idi
kivinin kilosu 7 tl
ıvır zıvıra 150 tl para bırakıp cıkıyorsun çok saçma değil mi
ülke olarak ekonomik acıdan sonumuz ne olacak merak ediyorum.
6-7 ay öncesine kadar her ay bir çeyrek ya da yarım altın alıp kenara koyabiliyordum
suanda eşimle benim maasımdan 50 tl bile artmıyor.
gecen sene evimize gelen 60 tl elektrik bu sene 130-140 tl gelıyor
değişen ne ?
yine tüm gün evde yokuz yıne kullandığımız aletler aynı.
it gibi çalışıyoruz
aracımı yenilemek istesem resmen hayal ürünü çünkü şuanda bindiğim aracın sıfırı 180 bin tl olmus
kredi ceksen 450 bın tl olarak gerı oduyorsun :)
neden hersey bu kadar zorlastı
gecen seneye kadar istediğim ayakkabıyı , kıyafeti bir iki taksıtle alabiliyordum
ama şimdi elimdekini korusam yeter olarak bakıyorum
ayaklarım cok üşüyor işyerinde
kar botu almıstım gecen sene 375 tl ye
o bot şuanda 1200 tl olmus şaka gibi bilemiyorum siz neler düşünüyorsunuz ama ben bu durumu ciddi kafama takmaya başladım.
döviz karsısında tl resmen eriyor
fırsatcılar da herseye zam yapıyorlar
iyiye gideceğimize daha kötüye gidiyoruz
ilk defa bu sene tatile cıkamadık mesela
eskiden de orta halli de olsa 4-5 gun senede bir kere kacardık bi yerlere
bu sene o da olmadı cunku oteller ates pahası olmus
ya bu kadar calısıp az da olsa rahat edemeyecek miyiz.
Kazen abi izin versede pazara çıkıp alış veriş videosu çeksek burayaıspanak 10 tl almadım az evvel gitti,m
sivri biber 15 tl
nar 6 tl
pırasa 4 tl idi
soğan 7
karnabahar 7 tl
bursa...
beni yanlışlıkla eklediniz galibaülkenin ekonomisi şükürle filan düzelmiyor. zaten "aman şükredelim ne var ki." diye diye bu ekonomi bu hale geldi. lüks dediğiniz şeylerde marketten 100 tlye doğru düzgün bir şey alınmıyor bundan bahsediyoruz.
Aynen öyle sonumuz hayr değil ama hayr olsunYok yaş farkından değil de,sgkdan almıyorum zaten normalde de.
Ne olacak bilmiyorum. Eğitim sağlık gıda sektörü tamamen çökmüş durumda.
Bende vallahi .Sürünene zırnık acımıyorum . Velev ki halinden memnun daha beter olsunlarbu forumda tek asgari ücretle kira ödeyip, iki çocuk okutan üstüne bir de birikim yapan üyeler var. birazdan gelirler ülkemize düşmanlık yapmayın beğenmiyorsanız yurtdışına gidin demeye :)
altı senedir üyeyim buraya sadece bu konu yüzünden banlanıyorum. onun için su veren itfaiye... diyip kaçayım :)
hatlar karıştı pardonbeni yanlışlıkla eklediniz galiba
Sadece gülüyorum hanımefendi uzun yaşayacağımızın garantisi yok diye neden hormonlu yumurta,boyalı zeytin ,kalitesiz besin tüketeyim. Neden vücuduma bunu yapayım.O kadar çok şey yazıldı çizildi biz de size laf anlatmaktan yorulduk size afiyet olsun sadece yemek konusuna takılmışsınız çünkü oradan bu tarafa gelemiyorsunuzİnanın o yerli cevizide yiyorum çünkü ağacımız var kitaplığımada süs olsun diye değil okumak için kitap da alıyorum..
Et de yiyorum. o kadar çok yaşayabileceğimin garantisi var mı ki en iyi şeyleri yeme içme peşinde koşayım..
Gerçekten o kadar çok alıntı olduki yoruldum..
Hoş linciniz için teşekkürler hanımlar :)
:)ben de ankaradayım
biliyorsun ki güzel ankaramızın bitki örtüsü avm dir
bu soğukta nereye gidecek milyonlarca insan
kredi kartlarına yüklene yüklene bi hal olundu
sen hiç nakitle alışveriş yapan gördün mü?
o kartı öbürüyle kapatıysun olmadı bi kredi çekiyosun
gittiği yere kadar
kendimden üstün şartlarda yaşayana bakıp iç çekmeyeyim
şimdi yukarıda S Spizella yazdı şartlarını 1+1 evde iki yetişkin bir bebek yaşıyor
zorunlu giderleri ortada
bu kadın üniversitede hoca keza eşi de memur
yani bu kişi zaten orta sınıf olmalı, ortalama hatta ortalama üstü hayat sürmeli zira eğitimi vs genelden üstün
ama onun yaşamı da ortalamanın altında
şimdi asgari ücretli kişi ona bakıp özenmesin daha kötü şartlarda olana baksın
peki o ne yapsın
cidden hiçbirimiz Bihter Ziyagil hayatı yaşamıyoruz diye dövünmüyoruz ki burada
bundan 15 yıl önce de Bihter Ziyagil hayatım yoktu şimdi de yok
o tarz hayatı olan zenginlerin hala var
ama eskiden orta sınıf olan hatta kalbur üstü kabul edilen meslekler şimdi dibe vurmuş durumda
bebeğine mama alamayan bez alamayan çok
ben belki tuzu kuruyum çoğu kişiye göre zira maaşlı bir işim yok yani aylık gelirim şu diyemiyorum ama ben daha fazla kısmalıyım zira bir dahaki ay sıfır lira gelirim de olabilir
şimdi ben şükür edeyim aylık gelirim asgari ücretin üstünde diye onların yapamadığını yapıyorum diye peki pahalılık herkese yok mu
yani o alınan ekmek herkese aynı para değil mi
geçen sakız aldım marketten 5 lira 65 kuruş dedi
eşim istemişti geri de veremedim bana çok pahalı geldi
bakın aldım o kadar param vardı ama bu miktar pahalı hissim de var
şimdi şükredersem benim sakız alacak param var diye olmayan milyonlara haksızlık değil mi onları da düşündük diye kusur mu işledik
neden emeği ile çalışan kesim attığı her adımı hesaplayarak yaşasın neden çocuklarımız her şeyi tane ile alsın
Sonra o kredileri nasıl ödeyecekler.O avmlerde dolaşanlar, iyi arabalara binenler vs oturduğum şehirde hep cebinde kredi kartıyla geziyorlar sanki bedavaymış gibi alıyorlar taksit yaptırıyorlar,ev araba alanlar da çoğu kredi çekip alıyor.Alım gücü yerlerde.
bizim buralar soğuk heralde yaIstanbuldayim. :)
Zaten konu sahibi o bahsettiginiz insanlarin halini biliyor, neden boyle diye soruyor. Geliri yuksek olan kisiler daha az gelire sahip olanlar adina da uzuldugu icin nolacak halimiz diyor. Ama asgari ucretli durduk yere “sukur halimize,tek cesit peynir ye sen de ulan”diyorsa bu dupeduz saygisizlik oluyorSiz her ay kenara çeyrek ya da yarım altın koyabilecek, tatile gidebilecek kadar kazanmanıza rağmen şuanda yettiremiyorsunuz, bir de tek asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıp zaten zorlananların şimdiki halini düşünsenize, sizin isyan ettiğiniz yerde o insanlar ne yapsın.
Bugün ofiste konuştuk daha, meyve-sebze alınmıyor, her şey ateş pahası, bişe almadan çıkıyoruz marketten sanki ama her seferinde 100 lira harcamış oluyoruz, nolacak bilmiyorum, bugün ayın 17'si ve cebimde kalan para 120 TL
:)
İşte buna ne gerek var.
Avmlerde kredi üstüne kredi tüketmek, zaranın ipekyolun indirimlerini(!) kovalamak yerine almıyorum uleen demeli biraz.
Aldıkça yoluyor insafsızlar.
Oyuncak bebek gördüm 500tl ye. Valla daha önce görmemiştim öylesini.Hayır hiçbir özelliği de yoktu, zaten ne özelliği olabilirki o paraya değecek?
Canlısını yapsam daha mantıklı olur dedim, yaptım hatta
Çıkalım Avmlerden, parklarda temiz hava alsak daha mantıklı, bedava hem
Soğuk filan dememeli avmdeki mikroplu havadan yeğdir park bahçe havası
Neyse işte;
Güzel ülkemdeki her aile iyi geçinebilsin, gördüğünü yiyebilsin, sinema tiyatro tatil imkanlarını değerlendirsin ve daima refah içinde yaşasın isterim. Güzel günler görelim dilerim