Hayatın bu kadar pahalı olması canımı iyice sıkmaya başladı...

O avmlerde dolaşanlar, iyi arabalara binenler vs oturduğum şehirde hep cebinde kredi kartıyla geziyorlar sanki bedavaymış gibi alıyorlar taksit yaptırıyorlar,ev araba alanlar da çoğu kredi çekip alıyor.Alım gücü yerlerde.

Reactions: 000
32 li tuvalet kağıdı , 12 li kağıt havlu ve 4 paket peçeteye 112 tl verdiğimden beri her gün küfür ediyorum gerisini sen düşün . (selpak falan almadım bir alt kalite aldım . Selpak 60 lira )
11,5 liraya pazardan! karnabahar aldım çarşamba günü kilosu 8 lira
Eve iyi bir gelir giriyor ama sıkışıyoruz . Nefret ediyorum bu düzenden...

bu kağıdı dün tutuşturdu güvenlik elimize. altı ay önce 175'ti aidat. 3 ay önce 250 oldu şimdi de 325. site de acarkent gibi bir şey canlanmasın gözünüzde. ortada dandik bi süs havuzu, kapıda iki güvenlik, bahçede beş on çiçek. her ay 325 tl vereceğiz bu hizmetlere :)

Eklentiler

• 20190116_174501.jpg
    126,5 KB · Görüntüleme: 166
Bende vallahi .Sürünene zırnık acımıyorum . Velev ki halinden memnun daha beter olsunlar

Siz her ay kenara çeyrek ya da yarım altın koyabilecek, tatile gidebilecek kadar kazanmanıza rağmen şuanda yettiremiyorsunuz, bir de tek asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıp zaten zorlananların şimdiki halini düşünsenize, sizin isyan ettiğiniz yerde o insanlar ne yapsın.
Bugün ofiste konuştuk daha, meyve-sebze alınmıyor, her şey ateş pahası, bişe almadan çıkıyoruz marketten sanki ama her seferinde 100 lira harcamış oluyoruz, nolacak bilmiyorum, bugün ayın 17'si ve cebimde kalan para 120 TL

Sadece gülüyorum hanımefendi uzun yaşayacağımızın garantisi yok diye neden hormonlu yumurta,boyalı zeytin ,kalitesiz besin tüketeyim. Neden vücuduma bunu yapayım.O kadar çok şey yazıldı çizildi biz de size laf anlatmaktan yorulduk size afiyet olsun sadece yemek konusuna takılmışsınız çünkü oradan bu tarafa gelemiyorsunuz

:)
İşte buna ne gerek var.
Avmlerde kredi üstüne kredi tüketmek, zaranın ipekyolun indirimlerini(!) kovalamak yerine almıyorum uleen demeli biraz.
Aldıkça yoluyor insafsızlar.
Oyuncak bebek gördüm 500tl ye. Valla daha önce görmemiştim öylesini.Hayır hiçbir özelliği de yoktu, zaten ne özelliği olabilirki o paraya değecek?
Canlısını yapsam daha mantıklı olur dedim, yaptım hatta
Çıkalım Avmlerden, parklarda temiz hava alsak daha mantıklı, bedava hem
Soğuk filan dememeli avmdeki mikroplu havadan yeğdir park bahçe havası

Neyse işte;
Güzel ülkemdeki her aile iyi geçinebilsin, gördüğünü yiyebilsin, sinema tiyatro tatil imkanlarını değerlendirsin ve daima refah içinde yaşasın isterim. Güzel günler görelim dilerim

sakız bile 6 liraya mı dayanmış.... vay ki ne vay halimize...
doğum iznim bitince ücretsiz izne çıkacağım mecburen. kara kara düşünüyorum eşimin tek maaşıyla nasıl yapacağız diye.
kayınbirader asgarinin biraz üstünde alıyor küçük bi ilçede sobalı evdeler, iki bebek var. aklım almıyor nasıl yetiştiriyorlar. çocuklar sürekli hasta kışları.
insan diyor ki bi karın doyurmak değil mi x marka olmasın da içinde ne olduğu belirsiz markadan olsun. palm yağı falan ne fark eder.... evet şimdi yiyorsun güzel, 10 sene sonra onkolojinin kapısında sıra beklerken iş işten geçmiş olacak.
bebek emziriyorum diye günlük bi vitamin kullanıyorum hamilelikten beri. ilk aldığımda 39,90 dı geçen gün 64,90 dan aldım.
7-8 ayda gelinen duruma bak.

dediğin gibi benim gelirim çok şükür beni yaşatıyor bir şekilde. ama ben olmayanı da düşünüyorum evine süt, yoğurt, et alamayan insanlar var.
küçüklüğümde süt tozu alıp süt yapar içerdik. benim babam işçi emeklisi annem ev hanımıydı. anneannemin evinde oturup kira vermezdik. şu an bu duruma memurlar, öğretmenler geldi çok acı.

Sonra o kredileri nasıl ödeyecekler.
Uçmuş durumda faiz oranları.
Ne cesaretle giriliyor onca borcun altına, anlayan beri gelsin.

Sevgili üyeler evet kriz var ne kadar inkâr etselerde uzun da bir süre böyle gidecek birisi demiş ya asgari ücretle herşeyi yapabiliyorlar diye onu yapan zaten tatilinden şunundan bunundan lüks harcamalardan kısıyor hatta hiç yapmıyor mesela ben sekiz yıllık evliyim daha eşimle tatile gidemedik tatil zamanlarımı ailemin yanında geçiriyorum hatta bu sene devre mülk borcuna da girdik eşim yeni esnaf sayılır ki kışın işler hiç olmuyor ama herkes gelirine kadar harcıyor ayda bir yemeğe gidenle üç dört ayda bir giden bir olmuyor tabii asgari ücret alıp birikim yapanda gördüm. Evine yedibinlira giripte zor yetiyor diyeni de ha kimisi bir ayakkabıya 70-80 veriyor kimisi 300-600 arası bu tamamen o ailenin harcamalarıyla alakalı bizde kriz mesela market alışverişimizi çok etkiliyor ama yiyecekten tabii ki kısmıyoruz kısamayız da ben çalışmıyorum zaten eşim sağolsun her ay verir bana parasız bırakmaz ama sosyal hayatı olmayanı lüks harcamaları olmayanı yada evde tek kişi çalışıyorsa onları pek etkilemiyor yani herkes gelirine göre harcıyor

Zaten konu sahibi o bahsettiginiz insanlarin halini biliyor, neden boyle diye soruyor. Geliri yuksek olan kisiler daha az gelire sahip olanlar adina da uzuldugu icin nolacak halimiz diyor. Ama asgari ucretli durduk yere “sukur halimize,tek cesit peynir ye sen de ulan”diyorsa bu dupeduz saygisizlik oluyor

inşallah kardeş...

benim almama diyetim var zaten kendime bişey aldığım yok artık bi kapsül gardrop oluşturup 10 sene falan giymeyi dişünüyorum kilom aynı kalırsa
500 tl ne ya hakikaken gerçeğini yapman daha hayırlı olmuş :)
sağlıkla gelsin bebeğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…