• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın geri kalanı için sizce kararım ne olmalı?

AMELİYAT OLMALIMIYIM?

• Ankete Katılan
    31
ameliyatın getiri ve götürülerini iyi hesaplamak lazım evet 6 ayda belki 70 kilo olabilirsiniz de 1 dizi ameliyat daha olmadan normal görünemezsiniz. Ben bu dsmartta bi program var onu izliyorum, şişmanlık cerrahları gibi bişi. Evet önce mide küçültme operasyonu yapılıyor ama sonra hasta gelip sarkan derilerini aldırıyor. Ne yazıkki vucut eski formuna kavuşamıyor bir sürü acı cektiğinle kalır gene aynadaki vucudundan memnun olamayabilirsin. özetle diyetle zayıflayıp zayıflayamayacağını test et. Küçükçocuğum var diyorsun öyleyse kendine zaman da ayıramıyorsundur buna rağmen 15 kilo vermişssin. Ağır ağır ver gene sarkma olsa bile bu minumumda olacakdır. Mideni yarıya bölmeleri ile senin yeme alışkanlığını değiştirmen aynı mantık yine az yiyeceksin ama bu zaten doğru olanı. Amaç hiçbir zaman zayıf olsak bile herşeyi sonuna kadar yemek en kalorili yiyecekleri deli gibi tüketmek olmamalı. Sen bu yazı diyet ve sporla geçir bak bakalım gidiyormu 15-20 kilo, yok gitmiyor dersen o zaman cerrahi müdahale düşün. Bu tür ameliyatlar genelde kıpırdayamayan hastalara uygun bence

eevt arkadaşım haklısın canım zaten 2 aydır diyetteyim tam 15 kilo verdim dediğin gibi ameliyat olan arkadaşımda yaptırdı estetik ameliyat aldırdı sarkık bölgelerini hal acılarını çekiyo aklımı karıştırdı boşu boşuna ben çok azimli başladım diyete dediğin gibi ameliyatsız diyetle verecem inşallah

Haklıısn hülyacım ayşegülcüm saolun canlarım

kararımı verdim arkadaşlar ameliyat olmayacağım kendi azmimle başaracağım ve burayada başarı öykümü yazacağım bir arkadaşımında dedeiği gibi hayatımın geri kalan dönemindede bunu gururla anlatacağım

Fatoşcum verdiğin karardan dolayı tebrik ederim. Ben inanıyorumki 1 yıl sonra diyeceksinkii "iyiki ameliyat olmamışım. iyiki sağlıklı beslenme ve spor yolunu seçmişim."
kendi azmin ve iradenle 157 den 140 a düşmüşsün. yani 2 ayda 17 kg vermişsin. Bu büyük bir başarı. ve sen bundan daha büyük başarılara imza atacaksın, burada hepimizle paylaşacaksın. biz diyeceğizki fatoş başardı. Hiçbir şey zor değildir. Rabbim insanı öyle bir yaratmışki...bizlere verdiği zeka ve irade ile çok zorrr işleri bile başarılabilir.
bir arkadaşımda kendi doktoruyla konuşup bu konuda bilgi almıştı, doktoru kendisine aynen şunu söylemiş "ben kendim bile olmuyorum bu ameliyetıki sana tavsiye edeyim" artık gerisini sen düşün. (bu arada doktoruda kiloluymuş)
kendine inan, kendine güven ve çıktığın yolda sonuna kadar ilerle. veee hayatın tüm güzelliklerini doya doya yaşa:16::16::16:

Fatoşcum verdiğin karardan dolayı tebrik ederim. Ben inanıyorumki 1 yıl sonra diyeceksinkii "iyiki ameliyat olmamışım. iyiki sağlıklı beslenme ve spor yolunu seçmişim."
kendi azmin ve iradenle 157 den 140 a düşmüşsün. yani 2 ayda 17 kg vermişsin. Bu büyük bir başarı. ve sen bundan daha büyük başarılara imza atacaksın, burada hepimizle paylaşacaksın. biz diyeceğizki fatoş başardı. Hiçbir şey zor değildir. Rabbim insanı öyle bir yaratmışki...bizlere verdiği zeka ve irade ile çok zorrr işleri bile başarılabilir.
bir arkadaşımda kendi doktoruyla konuşup bu konuda bilgi almıştı, doktoru kendisine aynen şunu söylemiş "ben kendim bile olmuyorum bu ameliyetıki sana tavsiye edeyim" artık gerisini sen düşün. (bu arada doktoruda kiloluymuş)
kendine inan, kendine güven ve çıktığın yolda sonuna kadar ilerle. veee hayatın tüm güzelliklerini doya doya yaşa:16::16::16:

:71::54:
EVET CANIM AMELİYAT OLAN ARKADAŞIMDA DEDİ BANA 1 HAFTA ÖNCE ŞİMDİKİ AKLIM OLSA OLMAM DİYE DÜN GECEDE AKLIMI KARIŞRTIRDI OL DİYE ÜSTELEDİ...MADEM ÖYLE NİYE ÖNCE OLMA DEDİN DİMİ...SAOLUN İYİKİ VARSINIZ AĞZIN BAL YESİN İNŞALLAH YAZACAĞIM 1 SENE SONRA BAŞARIMIU SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM KK NIN KADINLARI:kkk:

fatoşcum verdiğin karar en doğrusu sen buna inan.
ya daha dün kilo vermeden önceki resmini ve kilo verdikden sonraki halini gördüm.15 kilo ne demek büyük başarı.sen azimlisin ben inanıyorumki istediğin kiloya ineceksin.ameliyat sanki biran çözüm gibi gelmiş sana ama götürüleri daha çok bence.bizler hep sana desteğiz arkadaşım. sen bu iradeyle 1 yıla kalmaz kurtulursun o kilolardan.

diyetle kilonu verir, sporla vücudunu toparlarsın. 3 ayda olmazda 1 yılda olur 2 yılda olur.
sabır,azim . oglunda büyür o arada manken gibi annesini gezdirir yanında.
başarırsın eminim :71:
hele bi 2 li rakamları gör nasıl gaza gelirsin of of :82:
kolay gelsin canım bu süreçte ..

kararizda ötürü tebrik ederim,ne kadar bi dogru karar verdiginizden emin olmaniz icin asagidaki alintiyi yapiyorum size, bu forumda paylasilmis bir konudur,rabbim bu yolda yardimciniz olsun ins

Aslında uzun zamandır bu forumu takip etmeye gayret ediyorum. Bugün de yazmak nazsipmiş. Ben bundan 4 yıl önce evlendiğim. Evlendiğimde 89 kg dım. sonra 120 kg çıktım. depresyona girdim ve denize düşen yılana sarılır misali gittim mideme band takdırdım. . tam 37 kg verdim. ilk zamanlar mutluydum , yemeklerden sonra kusmak beni razhatsız etmiyordu. ama gitgide zorlaşan bir fiziksel zorlukyaşamaya başladım. olur olmaz ne yesem kusuyordum ve bu her yerde oluyordu. Artık gün içinde sadece bir kase çorba içmek bile bana büyük bişi gibi geliyordu. ilginçtir cips ve bir kaç tatlı cinsini yerken sıkıtı yaşamıyordum. böyle böle saçlarım dökülmeye başladı , sedef hastalığım tek bir parmağımda vardı yayılma gösterdi , cildim bozuldu , selülitlerim oluştu vesselam bu 37 kilo bana çok ağıra mal oldu. Bundan bir kaç ay evvel şiddetli sırt ve mide ağrısı ile acile gittim hemen ameliyat dedi doktor. safra kesesi iltahaplanmış ,patlamak üzereyken aldırdım . hazır onu aldırmışken bu banddan da kurtulayım dedim ve onu da çıkarttırdım. sonuç şu an 107 kiloyum. Artık mucize ilaçlara , ameliyatlara ve diyetle ilgili hiç bişeye itimadım kalmadı. verdiğinden fazlasını alıyor buna iman etmiş durumdayım. şimdi doğru beslenme ve spor ile verilmesi gereken 45kg ım var. inşallah bir gün onu da yazarım buraya. herkeze sevgiler ....

Son düzenleme:
Haklıısn hülyacım ayşegülcüm saolun canlarım

kararımı verdim arkadaşlar ameliyat olmayacağım kendi azmimle başaracağım ve burayada başarı öykümü yazacağım bir arkadaşımında dedeiği gibi hayatımın geri kalan dönemindede bunu gururla anlatacağım

Tebrik ederim gerçekten en doğru kararı verdiğinize inanıyorum :46::46:
Bakın 2 ayda 15 kilo ne demek..Kiloların bu kadar kolay gitmesinin sebebi kilonuzun yüksek olması..O yüzden normal biri gibi hafta da bir bir vereceğim diye düşünmeyin ilk başta daha kolay olacak..E zaten bir süre sonra çevrenizin tepkisinden,hareket özgürlüğünüzden ve yaşam kalitenizin artmasından dolayı azminiz kat be kat artacaktır..
Yerinizde kim olsa belki kolay gibi görünen ama devamı hasretim arkadaşımızın alıntıladığı gibi türlü çilelerle dolu olan yolu şeçerdi sadece uğraşmamak için..
Başarı hikayenizi dört gözle bekliyorum,bu yolda sonsuz başarılar.. :46::46:
İsterseniz 80-89 topiğimize de gelebilirsiniz :13:

kararizda ötürü tebrik ederim,ne kadar bi dogru karar verdiginizden emin olmaniz icin asagidaki alintiyi yapiyorum size, bu forumda paylasilmis bir konudur,rabbim bu yolda yardimciniz olsun ins

Yasemin şok oldum ya bak demek ki öyle zannedildiği kadar tak bitsin bir ameliyat değilmiş..Ne gerek var halbuki biraz azimle her şey yoluna girecekken daha çok zamanından ve sağlığından olmuş :50::50:

canım benim çok saol olmuycam zaten kararımı verdim kendi azmimle vericeğim inşallah evet muhakkak ne zorlukları vardır tabi bide bu ameliyatı öneren arkadaşım ha arkadaş var arkadaş var işte...allah yorumunu yazduğınız arkadaşada kolaylık versin zorlukçekmiş inşallah düzelir
Bakın 2 ayda 15 kilo ne demek..Kiloların bu kadar kolay gitmesinin sebebi kilonuzun yüksek olması..O yüzden normal biri gibi hafta da bir bir vereceğim diye düşünmeyin ilk başta daha kolay olacak..E zaten bir süre sonra çevrenizin tepkisinden,hareket özgürlüğünüzden ve yaşam kalitenizin artmasından dolayı azminiz kat be kat artacaktır..
Yerinizde kim olsa belki kolay gibi görünen ama devamı hasretim arkadaşımızın alıntıladığı gibi türlü çilelerle dolu olan yolu şeçerdi sadece uğraşmamak için..

Yasemin şok oldum ya bak demek ki öyle zannedildiği kadar tak bitsin bir ameliyat değilmiş..Ne gerek var halbuki biraz azimle her şey yoluna girecekken daha çok zamanından ve sağlığından olmuş :50::50:
ay canım inşallah yazıcam saolasınız gelirim canım topiğinize niye gelmiyeyim...ilginize desteklerinize çok teşekkür ediyorum hepinizi seviyorum:kkk::kkk:

evet canim malesef,Allah yardimcisi olsun,zaten öyle kolay olsaydi dünyada kilolu insan kalmazdiki

Canım benim velet var bi tane dönüp cevaplıyamadım çok şükür yolunda arkadaşım saolasın

Back
X