• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın geri kalanı için sizce kararım ne olmalı?

AMELİYAT OLMALIMIYIM?

• Ankete Katılan
    31

fatos0808

FATOŞ+HAKAN=ARAS
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
7.660
3
356
43
İzmir
Merhaba arkadaşlar...ben 29 yaşındayım..hayatım için çok önemli bi karar almam gerekiyor sizde yardım fikir önerilerinizi bekliyorum...
29 yaşındayım 140 kiloyum 157 idim şubatın 21 den buyanı 140a düştüm diyetle...şimdi beni düşündüren konu bir zayıflama ameliyatı arkadaşım oldu...120 kilo idi şuan 60 kilo...ol neden olmuyosun diyosanız zorlukları var...ameliyattan sonra hiç bir zaman normal insan gibi beslenemeyecekmişim..eğer accık kaçırırsam çıkarcakmışım...ameliyat mide baypası...ameliyatanda korkuyorum ama olup bir anda hayatımı zehir eden bu kilodanda kurtulmak istiyorum..benim sorum şu sizce ameliyat olup mu zayıflayayım 3ayda 30 kilo verdiriyo çünkü yiyemiyosunuz yoksa kendim diyete devam edip çok daha uzun sürelerde mi vereyim bide kilom fazla olduğu için hiç atamıyacakmışım gibi geliyor... Nolur yardım edin fikir beyan edin teşekkür ederim herkese şimdiden..

fatoşum mideye kelepçe gibi bişey mi bu haberlerde gördüğümüz.

bence hiçç ama hiçç gerek yok..anlattığından sağlıksız bişey olduğunu anladım ben..azmedersen normal yollarla da verebilirsin canım kilo..bir sürü bir sürü örnek var..evet biraz uzun zaman alacak ama sağlıklı olucak..ben senin vereceğine inanıyorum canım,baksana yola çıktın bi kere, sonunu da getireceksin..

Kelepçe değil canım endoskopi ile oluyo bu amliyat mide küçültme ameliyatı mide ikiye bölünüp dikiliyor canım

bence olmayın her operasyon risklidir 15 kilo vermişiniz aynen devam edin ve başarı öykünüzü paylaşın inşallah bizlerle

Merhaba arkadaşlar...ben 29 yaşındayım..hayatım için çok önemli bi karar almam gerekiyor sizde yardım fikir önerilerinizi bekliyorum...
29 yaşındayım 140 kiloyum 157 idim şubatın 21 den buyanı 140a düştüm diyetle...şimdi beni düşündüren konu bir zayıflama ameliyatı arkadaşım oldu...120 kilo idi şuan 60 kilo...ol neden olmuyosun diyosanız zorlukları var...ameliyattan sonra hiç bir zaman normal insan gibi beslenemeyecekmişim..eğer accık kaçırırsam çıkarcakmışım...ameliyat mide baypası...ameliyatanda korkuyorum ama olup bir anda hayatımı zehir eden bu kilodanda kurtulmak istiyorum..benim sorum şu sizce ameliyat olup mu zayıflayayım 3ayda 30 kilo verdiriyo çünkü yiyemiyosunuz yoksa kendim diyete devam edip çok daha uzun sürelerde mi vereyim bide kilom fazla olduğu için hiç atamıyacakmışım gibi geliyor... Nolur yardım edin fikir beyan edin teşekkür ederim herkese şimdiden..

canım diğer yorumları okumadım ama benim fikrim sağlığını bozacak hiç bir şey yapma yaşın daha çok genç sakın ameliyat olim felan deme ileride çok pişman olursun biraz iradeli insan olursan bu kiloları sağlıkla verebilirsin ameliyat yerine iyi bi diyetisyene gitsen sıkı bi diyetle bu kiloları vere bilirsin bi tv programında görmüştüm sağlık programında bi genç kız 160 kilo felandı sanırım kilosunu tam hatırlamıyorumm ama baya kiloluydu diyetistende o programdaydı ve kızı sıkı bi diyete sokmuşlardı 3 ayda sanırım 30 kilo vermişti kız ve çok mutluydu kilo verdiği için diyettede bazen hamurişi yiyormuş pzza felan iyi bi diyetistene git derim ben

Bence de ameliyat olmak yerine iyi bir diyetisyene gidin derim.Ve azminizle buradaki herkese örnek olun.Ben de şu an diyet maratonundayım.92 kiloydum geçen sene şu an 77'yim tabi sürekli devam etmedim diyete..Aldım verdim sürekli cahilliğimden..Amacım inşallah 70 olmak.

Tabi ki sizin durumunuzu anlamayabilirim kilonuzdan dolayı ama gördüğüm kadarıyla da bunun örnekleri yok değil...İnanın normal kilonuza indiğinizde yaşayacağınız gurur çok bambaşka bir duygu olacak ve ömür boyu anlatacağınız harika bir hikayeniz olacak.Ben bir de buradan bakın derim..

Ben de okuduğum kadarıyla sağlıklı bulmadım ameliyatı.Düşünün hayatta insanın yemeği kaçırdığı günler elbet olur biz de insanız..Sevdiklerinizle,dostlarınızla güzel bir akşam yemeğinden sonra o duruma düşmek ister miydiniz? :26:

Bence sağlıklı olanı seçin her zaman,hiç bir şey imkansız değil...Yolun başındayken insana imkansız gelse de..

Son düzenleme:
fatoşum bencede gerek yok allah korusun kötü sonuçlar doğurabilir herkesde aynı olcak diye bişi yok...sen azimlisin çok güzel gidiyosun ...

Fatmacım bak kendı ıradenle kac kg vermıssın bundan sonrada boyle azımlı davranarak ıstedıgın kg a ulasabılırsın bence kesınlıkle amelıyata gerek yok yasında cok degıl sen kendın ıstedıkten sonra basaracagına emınım ..

Arkadaşlar benim kilom ergenliğe girmemle birlikte hayatıma girdi ve o dönemden bu yana en büyük başbelam oldu...okul dönemimde sosyal çevremde hiç bi zman yüzüm gülmedi en sağlıklı arkadaşlıklarımı burda kurdum desem inanırmısınız neden mi beni dışladıkları için değil amam bakan her gözden rahatsız olduğum için okadar büyük,bi acıki bu kilo benim için gen kızlık yıllarımı zehir eden istediğim hiç bi şeyi giyemedim istediğim hiçö bi yerde bulunamadım arkadaşlarıma doya eğşlene gezemedim hep sorun kilo idi...herşeyime engeldi...en güzel yıllarım diyet yapım kilo vererek sonra üsütne 2 katı alarak geri döndü hiç bi zaman tam hedefime ulaşamadım...hep mutsuz hep mutsuz hep şişman..ama şuanki kilom kadar hiç kilo almadım evleneli 3 yıl bitiyo 4 gün sonra allahım bu kilo ile bana çocukta nasip etti isteyen herkes eetsin rabbim doktorlar şok oldu bu kilo ile normal nasıl hamile kaldınız diye şuan oğlum var..ben artık önce kendim için sonra oğlum eşim için zayıflamak istiyorum.ailemin en büyük sorunu benim yıllardır annele babm benim için çok ebdişeleniyo ilerde kilonun sebep olacağı hastalıklardan dolayı..çünkü arkadaşlar çok değil 2 sene ben böyle kilo almaya devam edersem inanın yatak esiri olucağım.. Ameliyat olmak istiyorum sonu yine hüsran olmasın diye .tamam diyet yapıyorum kilo veriyorum ama bu kalıcı olcakmı yoksa bundan öncekileri gibi hüsranla mı sonuçlanacak bilmiyorum beni korkutan bu..ameliyatın kesinlikle ölüm riski yok...ve en
önemlisi ben bu ameliyatı olursa hayllerime kavuşacağım arkadaşlar eğer hayllerimşi gerçekleştirmesem ve kendimi bi kere zayıf görmeden ölürsem inanın gözüm açık gidecek

bence olmayın her operasyon risklidir 15 kilo vermişiniz aynen devam edin ve başarı öykünüzü paylaşın inşallah bizlerle
inşallah yazarım canım saol
canım diğer yorumları okumadım ama benim fikrim sağlığını bozacak hiç bir şey yapma yaşın daha çok genç sakın ameliyat olim felan deme ileride çok pişman olursun biraz iradeli insan olursan bu kiloları sağlıkla verebilirsin ameliyat yerine iyi bi diyetisyene gitsen sıkı bi diyetle bu kiloları vere bilirsin bi tv programında görmüştüm sağlık programında bi genç kız 160 kilo felandı sanırım kilosunu tam hatırlamıyorumm ama baya kiloluydu diyetistende o programdaydı ve kızı sıkı bi diyete sokmuşlardı 3 ayda sanırım 30 kilo vermişti kız ve çok mutluydu kilo verdiği için diyettede bazen hamurişi yiyormuş pzza felan iyi bi diyetistene git derim ben
gidiyorum canım dşiyetisyene evet bende izledim o programı
[ı]bence de ameliyat olmak yerine iyi bir diyetisyene gidin derim.ve azminizle buradaki herkese örnek olun.ben de şu an diyet maratonundayım.92 kiloydum geçen sene şu an 77'yim tabi sürekli devam etmedim diyete..aldım verdim sürekli cahilliğimden..amacım inşallah 70 olmak.

Tabi ki sizin durumunuzu anlamayabilirim kilonuzdan dolayı ama gördüğüm kadarıyla da bunun örnekleri yok değil...inanın normal kilonuza indiğinizde yaşayacağınız gurur çok bambaşka bir duygu olacak ve ömür boyu anlatacağınız harika bir hikayeniz olacak.ben bir de buradan bakın derim..

Ben de okuduğum kadarıyla sağlıklı bulmadım ameliyatı.düşünün hayatta insanın yemeği kaçırdığı günler elbet olur biz de insanız..sevdiklerinizle,dostlarınızla güzel bir akşam yemeğinden sonra o duruma düşmek ister miydiniz? :26:

Bence sağlıklı olanı seçin her zaman,hiç bir şey imkansız değil...yolun başındayken insana imkansız gelse de..
[/ı]
sizide tebrik ediyorum inşiallah dilediğin kiloya inersin arkadaşım..bilmiyorum evet tabiki bende diyetle vermek istiyorum ama inan çok kararsızım bilmiyorum ameliyatın ölüm riski yok bende ilk duyduğumda sizin gibi demiştim illahilki kaçamaklar oluyo olmadan yaşanmaz diye ama arkadaşım enine boyuna anlattı ban kaşm istediğin her şeyi yiyebiliyorun ama 1 21 kaşık dei yani açlık hissi kalkıyomuş istemiyomuşun...
fatoşum bencede gerek yok allah korusun kötü sonuçlar doğurabilir herkesde aynı olcak diye bişi yok...sen azimlisin çok güzel gidiyosun ...
bilmiyorum canım evet herkesinki bir değil bende de şans yok zati kesin....
fatmacım bak kendı ıradenle kac kg vermıssın bundan sonrada boyle azımlı davranarak ıstedıgın kg a ulasabılırsın bence kesınlıkle amelıyata gerek yok yasında cok degıl sen kendın ıstedıkten sonra basaracagına emınım ..
inşallah canım öama çok kararsızıım %50 50 yim şuan.ş.

Arkadaşlar benim kilom ergenliğe girmemle birlikte hayatıma girdi ve o dönemden bu yana en büyük başbelam oldu...okul dönemimde sosyal çevremde hiç bi zman yüzüm gülmedi en sağlıklı arkadaşlıklarımı burda kurdum desem inanırmısınız neden mi beni dışladıkları için değil amam bakan her gözden rahatsız olduğum için okadar büyük,bi acıki bu kilo benim için gen kızlık yıllarımı zehir eden istediğim hiç bi şeyi giyemedim istediğim hiçö bi yerde bulunamadım arkadaşlarıma doya eğşlene gezemedim hep sorun kilo idi...herşeyime engeldi...en güzel yıllarım diyet yapım kilo vererek sonra üsütne 2 katı alarak geri döndü hiç bi zaman tam hedefime ulaşamadım...hep mutsuz hep mutsuz hep şişman..ama şuanki kilom kadar hiç kilo almadım evleneli 3 yıl bitiyo 4 gün sonra allahım bu kilo ile bana çocukta nasip etti isteyen herkes eetsin rabbim doktorlar şok oldu bu kilo ile normal nasıl hamile kaldınız diye şuan oğlum var..ben artık önce kendim için sonra oğlum eşim için zayıflamak istiyorum.ailemin en büyük sorunu benim yıllardır annele babm benim için çok ebdişeleniyo ilerde kilonun sebep olacağı hastalıklardan dolayı..çünkü arkadaşlar çok değil 2 sene ben böyle kilo almaya devam edersem inanın yatak esiri olucağım.. Ameliyat olmak istiyorum sonu yine hüsran olmasın diye .tamam diyet yapıyorum kilo veriyorum ama bu kalıcı olcakmı yoksa bundan öncekileri gibi hüsranla mı sonuçlanacak bilmiyorum beni korkutan bu..ameliyatın kesinlikle ölüm riski yok...ve en
önemlisi ben bu ameliyatı olursa hayllerime kavuşacağım arkadaşlar eğer hayllerimşi gerçekleştirmesem ve kendimi bi kere zayıf görmeden ölürsem inanın gözüm açık gidecek

Bunları okuyunca da size hayır illa diyet yap ameliyat olma diyemiyor insan... :59:
Çok haklısınız sabırsızlanmakta ya da tekrar kilo almaya korkmakta...
Madem öyle ameliyat olan arkadaşınızla konuşun,nasıl geçiyor günleri yemeği kaçırınca neler olmuş bunları konuşun.Yöntemin sağlığı hakkında nette araştırma yapın,başından geçenlerle iletişim kurun..
En doğru kararı bu şekilde verebilirsiniz sanırım..Ben sizin durumunuzda olursam kesin diyetle verirdim asla ameliyat olmazdım diyemediğim için boşa akıl vermek saçma olur...
Hayırlısı olsun adınıza.

Canım benimn senin gibi o kadar çok arkadaşımız zayıfladıki anlatmam..
Kafanda bitiyor kuşum yeterki istekli ol.
Etrafındakilerin desteğiyle, Allahın izniyle başarırsın.
Kendini 3 sene sıkıp incecik olman mı daha iyi?
yoksa 6 ayda 60 kg verip bir ömür boyu yediklerinle pençeleşmekmi daha iyi?
ameliyata vereceğin o parayı spor salonuna versen fıstık gibi olursun.
Aldığın kiloları 3-5 günde almadın senelerin birikimi
ondan gitmesi kısa zamanda normal değil
15 kilo vermek bile çok güzel bir şey
diyelimki sıkıldın 1 ay kendini bırak ama kilonu koruyacak artmayacak moda geç
sonra tekrar motivasyonun gelecek ve bir 15 daha belki daha fazla vereceksin
diyetisyenlerin söylediği şu ayda 4 kg kuralı ile bile yılda 48 kg veriyorsun
kilo ne kadar fazla ise o kadar çabuk veriliyor

zayıflayan çoğu kişiye sor bak 90 kgdan 60 kolay inmişlerdir ama 60 dan 55 inemelri uzun zaman almıştır.

ayrıca ameliyatın kimbiir daha başka ne zararları vardır.
sakın olma spor ve diyet hepimiz başaracağız:7:

Son düzenleme:
[ı]canım benimn senin gibi o kadar çok arkadaşımız zayıfladıki anlatmam..
Kafanda bitiyor kuşum yeterki istekli ol.
Etrafındakilerin desteğiyle, allahın izniyle başarırsın.
Kendini 3 sene sıkıp incecik olman mı daha iyi?
Yoksa 6 ayda 60 kg verip bir ömür boyu yediklerinle pençeleşmekmi daha iyi?
Ameliyata vereceğin o parayı spor salonuna versen fıstık gibi olursun.
Aldığın kiloları 3-5 günde almadın senelerin birikimi
ondan gitmesi kısa zamanda normal değil
15 kilo vermek bile çok güzel bir şey
diyelimki sıkıldın 1 ay kendini bırak ama kilonu koruyacak artmayacak moda geç
sonra tekrar motivasyonun gelecek ve bir 15 daha belki daha fazla vereceksin
diyetisyenlerin söylediği şu ayda 4 kg kuralı ile bile yılda 48 kg veriyorsun
kilo ne kadar fazla ise o kadar çabuk veriliyor

zayıflayan çoğu kişiye sor bak 90 kgdan 60 kolay inmişlerdir ama 60 dan 55 inemelri uzun zaman almıştır.

Ayrıca ameliyatın kimbiir daha başka ne zararları vardır.
Sakın olma spor ve diyet hepimiz başaracağız:7:[/ı]

çok doğru söylediklerin aslında bend einançlıydım inanıyodum hayallerime diyetle erişeceğime ama bu arkadaşım çok aklımı karıştırıd inşallah hepimiz başaracağız... Canım...

Bunları okuyunca da size hayır illa diyet yap ameliyat olma diyemiyor insan... :59:
Çok haklısınız sabırsızlanmakta ya da tekrar kilo almaya korkmakta...
Madem öyle ameliyat olan arkadaşınızla konuşun,nasıl geçiyor günleri yemeği kaçırınca neler olmuş bunları konuşun.Yöntemin sağlığı hakkında nette araştırma yapın,başından geçenlerle iletişim kurun..
En doğru kararı bu şekilde verebilirsiniz sanırım..Ben sizin durumunuzda olursam kesin diyetle verirdim asla ameliyat olmazdım diyemediğim için boşa akıl vermek saçma olur...
Hayırlısı olsun adınıza.

SAOL CANIM İNŞALLAH EVET HAYIRLISINI DİLEMEK GALİBA EN DOĞRUSU NEDEMEK CANIM BENİM SAÇMALIK İYİKİ VARSINIZ ...:kkk:

çok doğru söylediklerin aslında bend einançlıydım inanıyodum hayallerime diyetle erişeceğime ama bu arkadaşım çok aklımı karıştırıd inşallah hepimiz başaracağız... Canım...
ay birde İzmirde yaşıyormuş:22:
o kadar parklar açıldı
aletler konuldu
hiç olmadı belkide sahile yakın birdesindir
yani izmir bu iş için biçilmiş kaftan
ben karşıayak istasyonunun oradayım
hafta içi her gün sabah sahile iniyorum
keşke sende yakınımda olsa beraber gitsek

[ı]ay birde izmirde yaşıyormuş:22:
O kadar parklar açıldı
aletler konuldu
hiç olmadı belkide sahile yakın birdesindir
yani izmir bu iş için biçilmiş kaftan
ben karşıayak istasyonunun oradayım
hafta içi her gün sabah sahile iniyorum
keşke sende yakınımda olsa beraber gitsek[/ı]

ay canım benim keşke yakın olsak ben altındağdayım en yakın park 45 dakika sahilede uzağım malesef bide benim çocuk küçük bırakacak kimse yok bunlar bahane değil zaten kendim spor yapıyorum evde...ama ameliyat olmuycam şuanki kararım bu

fatoşcum.ben olsam yaptırmam..her ameliyat çözüm olmuyor..diyet yapa yapa yeme düzenin zaten değişecek.elbit senin yerinde olsam bende çabuk kurtulmak isterim ama o kilolar bir anda olmadıki.biranda gitsin...am senin degir yazını okuyunca iyi ib doktor bul bi konuş önce karar verme.bi danış.sor..neler doğuracak bu amaliyat .ne gibi riski var.sonra alınırmı.ne bileyim. aslında istemem amaliyat olmanı ama sende haklısın bi yerde.lütfen öncelikle iyi araştır.tamammı canım...:38:

fatoşum ya,sen eve bisiklet,yürüyüş bandı falan al o paraya..cidden boşver ameliyatı..belki kısa vadede bi zararı olmayacak ama ilerde çıkacak acısı,bilemeyiz ki..

bak biz senin dostlarınsak hep öyle devam edecek biliyosun...ben sana çokk çokk güveniyorum,çok azimli görmüştüm seni izmirde..biz hep yanındayız her zaman..

bi arkadaş yazmış ya, ara ver diye..çok mantıklı..diyetisyene danış,sıkıldığında ara verirsin kontrollü bi şekilde.. sonra devam edersin..

bacım 1-2-3 yıl dediğin nedir ki,sabırlı ol,çabuk geçer..biz bile tanışalı ne kadar zaman oldu,daha dün gibi halbuki..

Haklıısn hülyacım ayşegülcüm saolun canlarım

kararımı verdim arkadaşlar ameliyat olmayacağım kendi azmimle başaracağım ve burayada başarı öykümü yazacağım bir arkadaşımında dedeiği gibi hayatımın geri kalan dönemindede bunu gururla anlatacağım

ameliyatın getiri ve götürülerini iyi hesaplamak lazım evet 6 ayda belki 70 kilo olabilirsiniz de 1 dizi ameliyat daha olmadan normal görünemezsiniz. ben bu dsmartta bi program var onu izliyorum, şişmanlık cerrahları gibi bişi. evet önce mide küçültme operasyonu yapılıyor ama sonra hasta gelip sarkan derilerini aldırıyor. ne yazıkki vucut eski formuna kavuşamıyor bir sürü acı cektiğinle kalır gene aynadaki vucudundan memnun olamayabilirsin. özetle diyetle zayıflayıp zayıflayamayacağını test et. küçükçocuğum var diyorsun öyleyse kendine zaman da ayıramıyorsundur buna rağmen 15 kilo vermişssin. ağır ağır ver gene sarkma olsa bile bu minumumda olacakdır. mideni yarıya bölmeleri ile senin yeme alışkanlığını değiştirmen aynı mantık yine az yiyeceksin ama bu zaten doğru olanı. amaç hiçbir zaman zayıf olsak bile herşeyi sonuna kadar yemek en kalorili yiyecekleri deli gibi tüketmek olmamalı. sen bu yazı diyet ve sporla geçir bak bakalım gidiyormu 15-20 kilo, yok gitmiyor dersen o zaman cerrahi müdahale düşün. bu tür ameliyatlar genelde kıpırdayamayan hastalara uygun bence

Back
X