Hayatımın en zor kararını vermek zorundayım yardıma ihtiyacım var :(((

Öncelikle oğlum bu süreçte zaman zaman babasıyla zaman zaman benimle kaldı fakat babası benim yeniden evlenmem durumunda oğlumun benimle yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ayrıca terk etmek ne demek elbette terk etmeyeceğim yine görüp görüşeceğim sadece aynı şehirde yaşıyor olamayacağız önyargılı olmadan empati yaparak yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
karar senin.
taşıyabileceğini düşünüyorsan yaparsın.
evlat hassas bir konu.önyargı değil de çoğu annenin en dokunulmazı evlatları.
bu sebeple yorumlar böyle bir hassasiyet içeriyor.
benimkisi de öyleydi.
yine de çok iyi düşün derim ben.
hayatta bir insanın en kıymetli varlığıdır evlatları ,gerisi yalan gerisi boş,gerisi hikaye benim için.

işte o sizin elinizde değil ne yazık ki.. konu açtıysanız yorum yapma hakkım da var.. ne oldu ağır mı geldi yazdığım? bir tek tükürme kısmına alınmışsınız.. medeniyetinize laf gelmesi anneliğinize saydıklarımız kadar dokunmamış size..
. Zaten yeterince kötü durumdayım sizinle tartışacak değilim keşke benim size insan olarak duyduğum saygıyı sizde bana duyabilseydiniz size daha da cevap vermeyeceğim bayan dosdoğru düşmez kalkmaz bir Allah unutmayın..

Bak konu sahibi arkadaşım, bilmeden empati yapmadan konuşmuyorum emin ol bende iki çocuk annesiyim, eşimden bugün ayrılmış olsam (ki siz henüz resmen boşanmamışsınız bile) ya çocuklarım ya da başka bir erkek seçeneği olmaz benim hayatımda. Eğer başkası olacaksa da çocuklarımla birlikte olacak bunun başka yolu yok. Öyle babası yanımda kalmasına izin vermez filan geçin bunları boşanma davanızı açarsınız velayetin kime verileceğini hakim belirler eşiniz değil. Bu arada hayatımın geri kalanını yanında mutlu geçireceğim insan demişsiniz buna da bu kadar emin olmayın o insan oğlunuzu bırakmanıza değmez emin olun. Bir anne en çok çocuğu yanındaysa huzurlu ve mutlu olur bunu unutmayın.

. Zaten yeterince kötü durumdayım sizinle tartışacak değilim keşke benim size insan olarak duyduğum saygıyı sizde bana duyabilseydiniz size daha da cevap vermeyeceğim bayan dosdoğru düşmez kalkmaz bir Allah unutmayın..

saygı duymak? neden? evladını mutlu olmak pahasına babasına iteleyen bir kadına saygı duymamı beklemeyin lütfen.
kaldı ki size yorum yazanların daha zor sınavlardan geçmediğini nereden biliyorsunuz? çıkın dışarıdan bakın kendinize.. hani empati diyorsunuz ya, hah çocuğunuz adına yapın o empatiyi..

demiyorsunuz bu kadar insan ağır yorumlar yaptığına göre yaptığım yanlış mı diye? siz düşmediniz hanımefendi, boşanıyorsunuz.. durumunuz ajite edilmeyecek kadar olağan.. sen bırak bana cevap vermeyi zaten, evladını düşünmeyen annenin (!) kalkıp da bana cevap vermesini düşünmüyorum..

Zora gelince hemen basina gelmeyen bilemez, düsmez kalkmaz bir Allahtir... Allah askina sizde imkansiz diye bisey yok!!! Evladiniz icin bi savas bile vermemissiniz alabilmek icin sirf rahat etmek icin kendi mutlulugunuzu düsündügünüz icin ondan vazgecmissiniz bile... Buna yorum yapmak icin basimdan gecmesine gerek yok!!! Siz resmen sevdigim mi oglum mu diyorsunuz, sadece bu bile nekadar deger verdiginizi gösterir oglunuza... Mecburi durumlar vardir, kadin herseyi denemistir evladini almak icin ama basaramamistir o baska, siz bastan vazgeciyorsunuz zaten, 30 yasindayimda mutlu olmak benimde hakkimda, evet hakkiniz ama mutsuz bi cocugun üzerinden degil, simdi bunada o cok mutlu diyeceksiniz, annesinden ayri bi cocuk nekadar mutlu olabilir... Aman herneyse, iyice sinirim bozuldu... O yavrucaga acidim, siz naparsaniz yapin...:KK14:

siz eşinizden boşanın ve çocuğunuzun velayetini alın. Çocuğunuz küçük olduğu için velayet zaten size verilecektir. Ayrıca erkek çocuğu olduğu için ilerde siz evlenince eski eşiniz karşı velayet davası açsa bile kazanması söz konusu olmaz. Ama bu süreçte çocuğunuzun fikrini de sorar mahkeme.

Yeniden evlenme konusundan bağımsız olarak benim yorumum zaten boşanmanız gerektiğini söylüyor. Hayatınıza yeni giren adamı düşüneceğinize bitmiş bir evliliği ayrı ayrı şehirlerde çocuğunuzun psikolojisini altüst ederek yürütmeye çalışmasaydınız keşke. Evlilik dediğiniz şey çocuk için yürütülmez inanın çocuk için yürütülen evliliklerde çocuklar çok daha fazla zarar görür.

Daha 30 uma yeni girdim benimde yaşamaya ihtiyacım var diyorsunuz. Bu cümlede haklısınız belki ama yaşamaya ihtiyacınız olduğu hayatınıza bir erkek girdiğinde mi aklınıza geldi. İşiniz var başka bir şehirde geçiminizi sürdürdüğünüze göre çocuğunuzun sorumluluğunu da alabilir durumunuz vardır. Keşke hayatınıza kimseyi sokmadan önce ben anneyim evlat yetiştiriyorum böyle mutsuz bölük pörçük ayrı gayrı kalarak çocuğuma faydam olmaz boşanıp düzenimi kurayım diye düşünseydiniz. Önce oğlunuzla bir düzen kurup sonra hayatınıza birisini soksaydınız. İnsan sevgilisiyle evladı arasında seçim yapmaz. Ancak evladıyla yaşadığı hayata dahil edebileceği birisini hayatına sokar.

Şu noktada yeniden evlenme kısmını düşüneceğinize kendinize sürekli oğlunuzdan ayrı bir şehirde yaşamayı isteyip istemediğinizi sorun. Siz zaten hayatınızda biri olmasa da çocuğunuzun bulunduğu şehre artık dönmeyi düşünmüyorsanız zaten sürekli böyle devam edecekseniz o zaman evlenmeniz sizin için neyi değiştirecek ki. Çocuğunuz zaten sürekli sizinle yaşamıyor arada geliyor herhalde babası yine arada gelmesine karşı gelmeyecek. Ama yok ben geçici olarak katlanıyorum bu duruma görev sürem bitince dönecektim yada oğlumu temelli alacaktım zaten diyorsanız o zaman bırakın evlenme kararını dediğim gibi düzeninizi oturtun boşanın oğlunuzu alın. Önce bunları halledin sonrasında hayat doğru yolu bulur nasılsa.

Öncelikle oğlum bu süreçte zaman zaman babasıyla zaman zaman benimle kaldı fakat babası benim yeniden evlenmem durumunda oğlumun benimle yaşamasına izin vermeyeceğini söylüyor ayrıca terk etmek ne demek elbette terk etmeyeceğim yine görüp görüşeceğim sadece aynı şehirde yaşıyor olamayacağız önyargılı olmadan empati yaparak yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
boşanırsanız küçücük bir çocuk daha o velayet sizde kalır babası da bişe söyleyemez. bi avukata danışın bence.

Kendinizi zora yine kendiniz sokmuşsunuz
Eşiniz size büyük ihtimal çocuğun velayetini alıp boşanıp, sonra o adamla evlenmeyi düşünüyorsan bütün biz boşanmadan onla olan görüşmelerini ortaya dökerim demiş
Yoksa kocanın evleniceksen çocuğu vermem lafı mahkeme de sökmez
Bunu yapmasaydın, başın dik şekilde velayeti alır, o adamla da evlenirdin
Hoş bana yine oğlunun velayetini istemezsin gibi geldi de neyse

Bak konu sahibi arkadaşım, bilmeden empati yapmadan konuşmuyorum emin ol bende iki çocuk annesiyim, eşimden bugün ayrılmış olsam (ki siz henüz resmen boşanmamışsınız bile) ya çocuklarım ya da başka bir erkek seçeneği olmaz benim hayatımda. Eğer başkası olacaksa da çocuklarımla birlikte olacak bunun başka yolu yok. Öyle babası yanımda kalmasına izin vermez filan geçin bunları boşanma davanızı açarsınız velayetin kime verileceğini hakim belirler eşiniz değil. Bu arada hayatımın geri kalanını yanında mutlu geçireceğim insan demişsiniz buna da bu kadar emin olmayın o insan oğlunuzu bırakmanıza değmez emin olun. Bir anne en çok çocuğu yanındaysa huzurlu ve mutlu olur bunu unutmayın.
Eleştirmeden ve öfke kusmadan yaptığınız yol gösterici yorumunuz için teşekkür ederim..

Bu koca denen şey ne tatlıymış arkadaş.. kaçırmayın tabi bu mükemmel erkeği mutluluk sizin de hakkınız ama çocuğunuzun değil di mi..

Buraya gelip neyi soruyorsunuz ki? Yazık yaa yemin ederim cok yazık.. kanınız canınız yavrunuzu elin adamı uğruna gözden çıkarmak niyetindesiniz! Ne denir ki

Mevzu velayet değil babası da bende medeni insanlarız çocuğumuzu görme şeklimizi ve zamanlamamızı biz belirleyeceğiz..yazılanlara kızmıyorum belki başıma gelmemiş olsaydı bende aynı tepkileri verirdim ama hayat kimsenin planladığı gibi gitmiyor ..
velayet değilse ne peki?

Kendinizi zora yine kendiniz sokmuşsunuz
Eşiniz size büyük ihtimal çocuğun velayetini alıp boşanıp, sonra o adamla evlenmeyi düşünüyorsan bütün biz boşanmadan onla olan görüşmelerini ortaya dökerim demiş
Yoksa kocanın evleniceksen çocuğu vermem lafı mahkeme de sökmez
Bunu yapmasaydın, başın dik şekilde velayeti alır, o adamla da evlenirdin
Hoş bana yine oğlunun velayetini istemezsin gibi geldi de neyse
. Öyle bir durum söz konusu değil eşimle kavgalı ya da düşman değiliz velayeti benim almam konusunda da sorun yok sadece başka bir adamla yaşamasına ona baba demesine razı olmam diyor kafalarınızda hep alışkın olduğunuz çirkef manzaralar canlanıyor ama durum öyle değil..

Eleştirmeden ve öfke kusmadan yaptığınız yol gösterici yorumunuz için teşekkür ederim..

Rica ederim, ayrıca oğlunuzun yaşı henüz küçük yüksek ihtimalle velayet size verilecektir. Aynı durumda bir arkadaşım vardı 7 yaşında bir kızı olan, eşimden boşanmış başka birisiyle görüşüyordu sonra birlikte yaşamaya başladılar. Kızının babası dava açtı türk örf ve adetlerine uygunsuz yaşıyorlar kızımın velayetinin annesinden alınıp öz babasına verilmesine dair. Anne birlikte yaşadığı adamla nikah kıydı resmen evlendi (ki evliliği hiç düşünmüyordu) kızı için yaptı bunu ve resmi nikah olduktan sonra öz baba ne kadar uğraşsa da kızın velayetini alamadı kız annesiyle yaşıyor şu an.

X