Hayatımın dönüm noktası konusunda yardım

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
Merhabalar ben Sakarya Üniversitesinde mimarlık okuyorum.4. senem. Sakaryalıyım, evden gidip geliyorum. Ama çok büyük sıkıntılarım var. Şöyle ki annem akciğer kanseriydi 2 yıl boyunca hastalığıyla mücadele ettik. Bu yaz annem vefat etti. Bu süreç içerisinde okula çok odaklanamadım ama hep okula gitti.4. senem olmasına rağmen 2. sınıf projesi alıyorum. Okulum 2 yıl uzamış durumda.4 yıllık okul,6 yıllık olmuş durumda. Ama proje hariç diğer dersleri verdim (4. sınıf hariç). Okulu 7 yılda bitirmem gerekiyor en fazla. Annemin vefatından sonra kendimi ok güçsüz hissediyordum ve bu dönem okulu dondurdum. Yani 6.5 yıl olmuş oldu. Ama dondurduğum dönem 7 yılın içine dahil olmayacak. Geçemediğim yılları Sakarya üniversitesinde toparlama gibi bir şansım yok. Çünkü yaz okulu yok. Ve projeyi başka okulun yaz okulunda almayı da kabul etmiyorlar. Hocaları disiplinli ve ciddi kurumlarda yaz okulu olmaz düşüncesindeler. Sakarya Üniversitesinin eğitimi iyi. Ama benim artık projeden geçmeme gibi bir lüksüm kalmadı. İki defa projeden geçemezsem okuldan atılcam. İki defa daha geçemezsem okuldan atılcam düşüncesiyle panik yapıyorum. Mimarlıkta yaz okulu olan üniversiteleri araştırdım. Trakya Üniversitesinde böyle bir imkan var. Eğer her yaz yaz okuluna gidersem ve hepsinden geçersem okulumun bitmesine 3 yıl kalmışken bu süreyi 2 yıla düşürme şansım var. Ama ben Sakaryalıyım ve evden gidip gelmek rahat oluyor. Ve Sakarya Üniversitesi daha yüksek puanla alıyor. Burada mimarlık açılalı 3 sene olmasına rağmen çok ilerleme kat etti, eğitimi çok iyi. Lisede okul birincisiydim, idealist bir kişiliğim vardı. Hayat karşımıza neler çıkarcak bilemiyoruz. Çok zor bir dönem geçirdim ve okul hayatım mahvoldu. Şimdi size sorum Sakarya Üniversitesine devam mı etmeliyim, Trakya Üniversitesine geçiş yapıp, daha iyi üniversite hırsından vazgeçip işimi riske atmayayım mı? Yorum yapar mısınız lütfenn. Yardımcı olur musunuz?

Öncelikle başınız sağolsun. Sakarya da kalıp sıkı sıkıya tutunup kurtarma şansınız varsa bu şansı değerlendirin. Ama tüm eğitim hayatınızın yanma riski daha ağır basıyorsa mezun olabileceğiniz daha düşük puanlı okulu mezun olamayacağınız yüksek puanlı okula tercih edebilirsiniz. Ayrıca bence iş hayatında kimse diplomaya bakmaz kendinizi ne kadar geliştirdiğinize Nası işler yaptığınıza bakarlar.

Merhabalar ben Sakarya Üniversitesinde mimarlık okuyorum.4. senem. Sakaryalıyım, evden gidip geliyorum. Ama çok büyük sıkıntılarım var. Şöyle ki annem akciğer kanseriydi 2 yıl boyunca hastalığıyla mücadele ettik. Bu yaz annem vefat etti. Bu süreç içerisinde okula çok odaklanamadım ama hep okula gitti.4. senem olmasına rağmen 2. sınıf projesi alıyorum. Okulum 2 yıl uzamış durumda.4 yıllık okul,6 yıllık olmuş durumda. Ama proje hariç diğer dersleri verdim (4. sınıf hariç). Okulu 7 yılda bitirmem gerekiyor en fazla. Annemin vefatından sonra kendimi ok güçsüz hissediyordum ve bu dönem okulu dondurdum. Yani 6.5 yıl olmuş oldu. Ama dondurduğum dönem 7 yılın içine dahil olmayacak. Geçemediğim yılları Sakarya üniversitesinde toparlama gibi bir şansım yok. Çünkü yaz okulu yok. Ve projeyi başka okulun yaz okulunda almayı da kabul etmiyorlar. Hocaları disiplinli ve ciddi kurumlarda yaz okulu olmaz düşüncesindeler. Sakarya Üniversitesinin eğitimi iyi. Ama benim artık projeden geçmeme gibi bir lüksüm kalmadı. İki defa projeden geçemezsem okuldan atılcam. İki defa daha geçemezsem okuldan atılcam düşüncesiyle panik yapıyorum. Mimarlıkta yaz okulu olan üniversiteleri araştırdım. Trakya Üniversitesinde böyle bir imkan var. Eğer her yaz yaz okuluna gidersem ve hepsinden geçersem okulumun bitmesine 3 yıl kalmışken bu süreyi 2 yıla düşürme şansım var. Ama ben Sakaryalıyım ve evden gidip gelmek rahat oluyor. Ve Sakarya Üniversitesi daha yüksek puanla alıyor. Burada mimarlık açılalı 3 sene olmasına rağmen çok ilerleme kat etti, eğitimi çok iyi. Lisede okul birincisiydim, idealist bir kişiliğim vardı. Hayat karşımıza neler çıkarcak bilemiyoruz. Çok zor bir dönem geçirdim ve okul hayatım mahvoldu. Şimdi size sorum Sakarya Üniversitesine devam mı etmeliyim, Trakya Üniversitesine geçiş yapıp, daha iyi üniversite hırsından vazgeçip işimi riske atmayayım mı? Yorum yapar mısınız lütfenn. Yardımcı olur musunuz?

başınız sağolsun önce zor zamanlar geçirmişsiniz.sakarya uni.yi bitirmeye kalkarsaniz birazda stres var anladigim kadariyla uzerinizde bu algiyla kalma oraniniz yuksek gibi. trakya universitesinde kafanizda rahat olacagindan gecmeniz daha kolay olacaktir diye dusunuyorum. yani bir bogazici odtu degilse diplomadaki uni. adinin cok bir sey degistircegini dusunmuyorum.amaca odaklanin derim amaciniz dioloma almak.

evinden okula gitmenin rahatını düşününce orada kalın diyorum. trakya üniversitesine gidince sadece okul olmayacak sorumluluğunuz, ev/yurt, geçinme yeni arkadaşlıklar kurma gibi bir sürü şeyle ilgilenmeniz gerekecek. sakaryada kalırsanız en büyük sorumluluğunuz okul olacak. 2 üniversite okudum ikisinide ailemden uzakta okudum. okul benim için işin kolay kısmıydı. istanbulda okudum ben; yolu, geçinmesi, kalacak yeri inanın hayatımın en rahat kısmı okuldu.hem hocalarla iyi-kötü bir diyaloğunuz vardır, kendinizi anlatmanız, gerektiğinde birşey danışmanız vs daha kolay olur.

Başınız sağ olsun.

Zorlama eşiğinizi siz bilirsiniz, yapabilirim dedikten sonra Fizan'da da yaparsınız ama...
Ulaşım, alışma, bilme olarak şu anki Üni. daha mantıklı.
Diğer Üni.ye geçtiğinizde görünmez zorluklar da olacak, nerede kalacağınızı ayarlayacaksınız, maddi olarak farklı bir şehirde kendinizi dengelemeye çalışacaksınız, yeni hocalarla yeni tanışma süreci kimin ne huyu vardır belli değil, yeniden bir okul ortamını tanıma-not toplama, ders işlenişi vs vs...

Bildiğiniz yerde dağılmadan daha odaklı götürebilirsiniz gibime geldi.
Bu endişelerinizi hocalarınızla paylaştınız mı? Direkt gidip bölümdeki hocalarınızdan yakın bulduklarınıza özel hayatınızdaki bazı durumları izah ederek, okul için böyle bir karar aşamasında olduğunuzu paylaşıp, onların fikrini-desteğini de alsanız?

Öncelikle basın sağolsun anaciginin mekanı cennet olsun. Bence Sakarya da devam etmelisin okulun uzama mevzusunu kendine bu denli dert etme mimarlık zor bir bölüm 4yilda bitiren çok yok zaten. Bir an evvel bitirir mesleğini eline alırsın inşallah.

@architecturestudent95 birde şunu merak ettim. okul bu kadar uzadığına göre ortalaman çok iyi değildir. bu şartlarda geçiş yapabiliyor musun? kabul ediyor mu seni trakya üniversitesi? bunu araştırdın değil mi? sen öyle mi böyle mi diye düşünüyorsun, karar verme aşamasına gelmeden bunu teyit etmelisin.
merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var,üniversite puanın nereye yetiyorsa oraya geçiş yapabiliyorsun.Ortalamam 2,1.Okulun bu kadar uzamasının nedeni projeleri vermemiş olmam.Diğer dersler konusunda büyük sıkıntı yok.Bir dönemde bir proje alınıyor.Geçiş yapabiliyorum yani,yazın başvuru yaptım,kabul edildi ama kararsızlıktan gitmedim yine düşünüyorum

merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var,üniversite puanın nereye yetiyorsa oraya geçiş yapabiliyorsun.Ortalamam 2,1.Okulun bu kadar uzamasının nedeni projeleri vermemiş olmam.Diğer dersler konusunda büyük sıkıntı yok.Bir dönemde bir proje alınıyor.Geçiş yapabiliyorum yani,yazın başvuru yaptım,kabul edildi ama kararsızlıktan gitmedim yine düşünüyorum

yaşadığın şey çok zor. bende üniversitedeyken babamı kaybetmiştim. toparlanamıyor insan. seni çok iyi anlıyorum. okuldan hocalarınla konuştun mu hiç.. durumunu, notlarını, okul sistemini bilenler onlar belki sana yardımcı olabilirler. enazından danışman hocan varsa onunla bir konuş derim. ailen ne diyor peki. belki şu durumda onların yanında kalsan sana da onlara da daha iyi gelir.

yaşadığın şey çok zor. bende üniversitedeyken babamı kaybetmiştim. toparlanamıyor insan. seni çok iyi anlıyorum. okuldan hocalarınla konuştun mu hiç.. durumunu, notlarını, okul sistemini bilenler onlar belki sana yardımcı olabilirler. enazından danışman hocan varsa onunla bir konuş derim. ailen ne diyor peki. belki şu durumda onların yanında kalsan sana da onlara da daha iyi gelir.
hocalarım yardımcı olcak insanlar değil,yani sadece işlerini yapıyorlar.Ailem konusuna girmek istemiyorum,çok karışık.Ben burda sadece benimle alakalı olan kısmı anlattım.Ama babam okulu bitirmem konusunda arkamda her zaman

Sakarya Üniversitesi iyi olabilir ama sonuçta bi İTÜ değil bahsettiğiniz yer.

Erken mezun olup belki okulda iyi derece yaparsan o seneler içinde Sakarya da kalacağın ekstra 1 seneyi yurtdışında eğitime adayabilirsin.

Akademik başarı mezun olduğun okuldan daha iyidir, marka bir üniversite olmadıkça yani :)

Bende sakaryalıyım, sakarya ünide okudum. Yerinde olsam yeni bir maceraya atılmazdım. Hem maddi açıdan hem de yeni ortam, yeni hocalar, yurt arkadaş karmaşası beni korkuturdu açıkcası.
Okulunun memleketinde olmasının avantajını kullanmalısın yoğunluğunu projelerine ver, belki diğer okula alışamayacaksın derslerin kötü gidecek bunu toparlamak daha zor olur senin için canım. SAÜnün ortamı güzeldir,yer olarak da güzel bence bu riske girme :)

Bende sakaryalıyım, sakarya ünide okudum. Yerinde olsam yeni bir maceraya atılmazdım. Hem maddi açıdan hem de yeni ortam, yeni hocalar, yurt arkadaş karmaşası beni korkuturdu açıkcası.
Okulunun memleketinde olmasının avantajını kullanmalısın yoğunluğunu projelerine ver, belki diğer okula alışamayacaksın derslerin kötü gidecek bunu toparlamak daha zor olur senin için canım. SAÜnün ortamı güzeldir,yer olarak da güzel bence bu riske girme :)
sadece okul yurt arasında
sadece okulla yurt arasında koşturursam olur belki.Karar veremediğimden buraya yazdım

X