Selam kızlar, dertlerşmek için yazıyorum, çevremde dertleşecek kimsem yok, kimse gelip çemkirmesin bana. Bu formda acaiyip insanlar dolaşıyor, bir anda suçlu çıkarırlarsa beni hiç şaşırmam. Millet depremle salgınla uğraşıyor senin derdine bak demeyin. Onlara da üzlüyorum
Allah yardım etsin.
NOT: İçimi dökmek için yazdım, eleştiri almak için değil.
Hayatım hep zordu, kız olduğum için hep zor bir çocukluk yaşadım. Özellikle babam yüzünden. Kız çocuklarını kazıp gömülmesi gerektiğine inanan bir babayla büyüdüm. Sürekli aşağılar dururdu bizi, ilk kız olduğum için özellikle beni. Abartmıyorum... Allah böyle bir adama üç kız verdi, işin komiği o.
Çocukluk falan yaşadım, ev işlerine yardım edip büyüdük işte. Okul hayatı aynı. yoksulluk, aile baskısı ülke şartları, gençliğimi falan yaşamadım. Resmen eve kapatıldım. Şimdi her şey üstüme üstüme geliyor, yoruldum. Dindar bir insanım ama yaşamak böyleyse şükredilecek bir tarafı yok.
Şimdi nesi zor diyeceksiniz, hayat güzel diyeceksiniz, değil canım kardeşim... Herkes aynı şartlarda yaşamıyor. Güllük gülistanlık hayatlar değil bizimki. 30 senedir sürünüyorum, bıktım artık.
Yıllardır iş bulamıyorum, en son üç yıl önce çalıştım. Kpss hazırlanayım dedim, puanlar aşırı yüksek. Kitaplar, dershane hepsi para. İş arasan yok, iş bulsan hele küçük yerlerde adam yerine konmazsın. Düşük ücret, çok iş yüklerler üstüne. Küçük gören tavırlar, sonrada sudan bir sebepten kovarlar. daha neler neler çalışan bilir.
Maddi durum böyle. Aşk desen hepsinden beter. Sevgilim oldu ama hiç aşık olmadım. 30 yaşındayım, aile baskısı ile nişanlandım adam evli çıktı. Üstelik iki yıldır nişanlıydık.
Şimdi aşağıda yazarlar, iki yılda nasıl anlamadın. Adamın alnına yazmıyordu. Eş dost herkes tanıyor adamı, herkeste bekar biliyor, gidip araştırmadım kütükten..... meğer memleketinde karısı varmış. hala atlatamadım ne yalan söyleyeyim.
Anne babamın evde kaldın demeleri, paran yok sohbetleri, bir hayat kuramadın demeleri, daha doğrusu aşağılamaları, millet ünv okumadan iş buluyor sen iki ünv bitirdin işin yok demeleri, kpss zorluğu. Ne yapayım bilmiyorum artık. Artık eziliyorum bu hayatın altında. inancım zayıfladı artık............
Dertleşmek için yazdım, okuduğunuz için teşekkürler.