Hayatım çok zor ya da çok başarısız bir insanım...

yarenturk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2019
193
140
34
Selam kızlar, dertlerşmek için yazıyorum, çevremde dertleşecek kimsem yok, kimse gelip çemkirmesin bana. Bu formda acaiyip insanlar dolaşıyor, bir anda suçlu çıkarırlarsa beni hiç şaşırmam. Millet depremle salgınla uğraşıyor senin derdine bak demeyin. Onlara da üzlüyorum Allah yardım etsin.

NOT: İçimi dökmek için yazdım, eleştiri almak için değil.

Hayatım hep zordu, kız olduğum için hep zor bir çocukluk yaşadım. Özellikle babam yüzünden. Kız çocuklarını kazıp gömülmesi gerektiğine inanan bir babayla büyüdüm. Sürekli aşağılar dururdu bizi, ilk kız olduğum için özellikle beni. Abartmıyorum... Allah böyle bir adama üç kız verdi, işin komiği o.

Çocukluk falan yaşadım, ev işlerine yardım edip büyüdük işte. Okul hayatı aynı. yoksulluk, aile baskısı ülke şartları, gençliğimi falan yaşamadım. Resmen eve kapatıldım. Şimdi her şey üstüme üstüme geliyor, yoruldum. Dindar bir insanım ama yaşamak böyleyse şükredilecek bir tarafı yok.

Şimdi nesi zor diyeceksiniz, hayat güzel diyeceksiniz, değil canım kardeşim... Herkes aynı şartlarda yaşamıyor. Güllük gülistanlık hayatlar değil bizimki. 30 senedir sürünüyorum, bıktım artık.

Yıllardır iş bulamıyorum, en son üç yıl önce çalıştım. Kpss hazırlanayım dedim, puanlar aşırı yüksek. Kitaplar, dershane hepsi para. İş arasan yok, iş bulsan hele küçük yerlerde adam yerine konmazsın. Düşük ücret, çok iş yüklerler üstüne. Küçük gören tavırlar, sonrada sudan bir sebepten kovarlar. daha neler neler çalışan bilir.

Maddi durum böyle. Aşk desen hepsinden beter. Sevgilim oldu ama hiç aşık olmadım. 30 yaşındayım, aile baskısı ile nişanlandım adam evli çıktı. Üstelik iki yıldır nişanlıydık. Şimdi aşağıda yazarlar, iki yılda nasıl anlamadın. Adamın alnına yazmıyordu. Eş dost herkes tanıyor adamı, herkeste bekar biliyor, gidip araştırmadım kütükten..... meğer memleketinde karısı varmış. hala atlatamadım ne yalan söyleyeyim.

Anne babamın evde kaldın demeleri, paran yok sohbetleri, bir hayat kuramadın demeleri, daha doğrusu aşağılamaları, millet ünv okumadan iş buluyor sen iki ünv bitirdin işin yok demeleri, kpss zorluğu. Ne yapayım bilmiyorum artık. Artık eziliyorum bu hayatın altında. inancım zayıfladı artık............

Dertleşmek için yazdım, okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun Ailenizi dinlemeyin onlar moralinizi bozmak icin konusuyorlar. Kpss icin ikinci el kitaplar alin baskalari nasil kazaniyorsa siz de kazanirsiniz onlardan neyiniz eksik?

Bu negatiflikle burada hic tanimadiginiz insanlara bile daha kimse bir sey demeden kizmissiniz .
Gerçekten anlam veremiyorum bu kadar negatiflige , tavriniz değişmedikçe hayatinizin değişeceğine ihtimal vermiyorum.
3 yil issiz kalsam gundelik temizlige giderim yine de calisirim . Degil kucuk dukkanlarda calismak.
2 yil nisanlilik sürecinde adam evli cikti ise kusura bakmayin ama ne diyelim?
Hayata bakisinizi degistirmek yerine gelip burada kin kusmanin size herhangi bir fayda getireceğine inanmiyorum. Siz inanıyorsanız devam edin

Umut tacirliği yapmak isterdim ama içimden bile gelmedi , düşünerek bi şeylerin olması vs olayı doğru mu bilmiyorum .
Benzer sorunlar yasıyoruz, insan diyor ki bende sorun ne? Neden böyle oluyor? Niye böyleyim . İlerlemiyor hep onume sorun cıkıyor.
Ben suna inaniyorum, bi şansın acılacak işinde , askında beklediklerinde güzellesecek ama su an bu anların bitiyor gibi davran, yarın işe baslayacak gibi heyecanla yaşa. Bunu oyna gercekten olmasa bile.
Özelde olsa canınıda cıkarsa bi yerde calısmak bence cok daha iyi. En azından gelecege yatırım.
Seni cok iyi anlıyorum . Allah yardımcın olsun kardesim

Çoğu zaman aynı şeyleri ben de düşünüyorum.Hatta böyle bir konu açmayı düşünüyordum.Bazılarımızın hayatı evet kolay değil.Evet işsizlik var evet kısmetsizlik var.Ama ne yapalım dövünsek oturup ağlasak da ömürden gitmeyecek mi o günler? Asgari ücretin altı da olsa meslek sahibi olacağınız bi işe girin bence.Ben kendi adıma öyle yapmıştım.En azından bi yerlerden başlamış kendi paranızı harcamış ya da birikim yapmış olacaksınız.Yatmadan yatmaya eve gidersiniz bir taşla iki kuş.Aşk meşk işi de olursa olur olmazsa bekarlık sultanlık.Kendinizi sıkmayın ben sıkıyorum siz yapmayın vallahi boşa

Ilk işin babanın ne kadar zavallı bir mahluk olduğunu kabul etmek olsun. Adam bildiğin bidon kafası. Onun ağzından çıkan tek bir lafın değeri yok bu dünyada. Her çocuk annesinin babasının onayını ve sevgisini kazanmak ister. Orası normal. Normal olmayan baban. O hödükün psikolojini daha fazla yıpratmasina izin verme. Dediğim gibi böyle adamların aslında sinek kadar değeri yok. Sinekler de bir işe yarıyor sonucta. Sen buna inat kendini geliştirmeye ve iş aramaya devam et. Gerekirse ilk düşük maaşlı bir işle başla. Tecrübe kazandıktan sonra başka yerden iyidir. Bütün gün evden oturmaktan iyidir. Annen baban sussun diye evlenmek zorunda değilsin. Bende eşimle 30 yaşımdan sonra tanısdim.bende kendimi umutsuz vaka bilirdim.enerji vampirleri dinlesen tabi ki kendini benimsemezsin. Sen tüm bu olumsuzluklara rağmen kendine olumlu birseyler ara. Ha "hayat güzel tadını çıkar" gerçekten bazı durumlarda cok bos bir laf. Hayatın kontrolün altında olduğu sürece güzel. Kendini geliştirip, hayallerine bir adım yaklaştıkca güzel. Tekrar hayal kurmaya bak. Bunu romantizm şeklinde demiyorum. Hayatın nasıl olmasını isterdin onun planını kur

2 yil nisanlilik sürecinde adam evli cikti ise kusura bakmayin ama ne diyelim?

Bir şey demenize gerek yok, ya da kimsenin bir şey demesi için yazmadım, buraya çevremde dertleşecek insan yok diye içimi dökmek istedim, senin çemkirmeni eleştirini okumak için değil. Hayata bakışına uygun bulmadıysan zaten psikolojisi kötü olan bir insanın canını sıkmamak için yorum yazmadan gidebilirdin. Etik olan da budur. Bu formda yüzlerce konu dönüyor, bize uymuyor çoğu yaşam şeklimize aykırı geliyor. Yazılanları doğru bulmuyorz, ya da bu dert mi diyoruz. Ama girip eleştiri yapmıyoruz ya da insanların kendilerini kötü hissetmesi için sizin gibi mesajlar yazmıyoruz.

3 yil issiz kalsam gundelik temizlige giderim yine de calisirim . Degil kucuk dukkanlarda calismak.

İki ünv mezunu bir haberciyim ben. Editörüm, temizliğe gitmem, ya da dediğin gibi tezgahtarlık yapmam. Evet iş beğenmiyorum, seni alakadar etmez değil mi? Evet bunun üzerine gelip burada dert yanarım o da seni alakadar etmez.
Tahmin ettiğin gibi eleştiriye açık değilim, özellikle böyle bir dönemde. Yukarıda da yazmadım değil mi "eleştirilerinizi bekliyorum" diye.

Son düzenleme:
Bulundugunuz sehirde sizi baglayan cok onemli bir sey var mi? Yoksa, is neredeyse oraya gitmeli insan ozellikle kucuk sehirde yasayip istedigimiz sartlarda is bulmak cok da olasi degilse... Yeri geliyor ulke degistiriyoruz is icin kendim dahilim buna. Bir yerden baslamak lazim hayata.

Canım şehir küçük, çalıştığım dönem Ankarada yaşıyordum ama verdikleri ücretle anca üç kişi bir evde kalabiliyorduk. Ev arkadaşı sıkıntı bilen bilir. Ödemeleri yapmaz, düzgün davranmaz. İyi kötü küçük bir işle ayrı eve çıkayım diyorum, verdikleri maaşla sobalı evde oturamam tek başıma.

Derdinizi anlatmışsınız neden kızalım.

Baban malesef çok cahil bir insan ortaçağ zihniyeti bile diyemem tas devrinde kalmış.

Adam evli çıkmışsa 2 sene nişanlılık anlamamış olman çok garip.

3 senedir iş bulamıyor iseniz herhangi bir yere de girip çalışabilirsiniz. Nerede yaşıyorsunuz Bilmiyorum ama markete bile girip çalışsanız en azından asgari ücrete alırsınız. Deneyim olur.

2 ünv ne bitirdiniz ?

Iyi o halde boyle forumlarda aglayin .

Kitaplari alacak paranız yok mu hakikaten..Yani illaki dershane olmasına gerek yok..Ben de tusa hazırlanıyorum dershaneye gitmiyorum mesela..Şu an calismama rağmen para verip gitmedim yani..

Nişan olayı ayrı bir mesele, mahaleden biriydi. Herkese kendini bekar diye tanıttı. Çevredeki herkes benimle yaşadığı olaydan sonra öğrendi evli olduğunu.

Markete girmek bile kolay değil bu devirde. İnanın bana. Haber editörüyüm.

Iste o da nazar boncugu oluyor, katlanmak gerekiyor :) Ben bulundugum ulkeye tasindigim ilk zaman oda tutmustum (3 kisi kaliyorduk evde) cift kisilik yatagim bile yoktu 1.5 kisilikti yatagim ki Turkiye`de tek basima kocaman evde yasiyordum cok da iyi bir isim vardi. Sevgilimden kotu bir sekilde ayrilmistim zaten iyi hissetmiyordum. Ama bir yerden hayata tutunmam gerekiyordu ve tutundum. Tasindiktan sonraki 6 ay icinde esimle tanistim, ondan sonraki 6 ay icinde de evlendik. Simdi kendime ait bir evim ve mutlu bir evliligim var. Bir yerden aza razi olup baslamasaydim belki de bunlara hic sahip olamayacaktim. O yuzden hayatta her istedigimizi ayni anda elde edemeyecegimizi kabullenip, avantajlari dezavantajlarini dengeliyorsa harekete gecmemiz gerektigini dusunuyorum.

Zor. Bile olsa alıyorlar ama bir sekilde alıyorlar.
Siz başvurun.
ÖYle bakarsanız heryer zor

Diğer olay için Üzücü ama hayat kaldığı yerden devam ediyor.

Silkelen ve ayağa kalk; kolay değil biliyorum. Başka çaren yok çünkü. Hem iki üniversite okuyacak fırsatı bulabilmişsin, 16 yaşında evlendirilebilirdin desahip olduklarına odaklan, belki farkında olmadığın seni ayakta tutacak şeylere sahipsindir

Hayatınızın bundan sonrası çok çok güzel geçsin
Kalpten dilediğiniz , sizin için hayırlı olan güzel şeyler sizi bulsun insallah
Karamsarlığa kapılmayın , çok banal olacak ama beden ve akıl sağlığımız varsa herşey mümkündür
Ayrıca evlenip , ayrılmak istediğinde kocası tarafından darp edilen hatta katledilen insanlar varken evlenmemiş olmak eminim ki daha hayırlıdır
Hayırlı Zamanda hayırlı kişi olur umarım
Henüz çok gençsiniz . 30 da yolun sonu gelmiş gibi konuşmayın .
hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…