Hayatı ikinci plana atar oldum

nykscyd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
169
25
118
Edirne
merhaba kızlar.midemde helicobakter phylori isimli bakterinin sebep olduğu gastrit var.ne kullandıysam geçmedi doktor doktor hastane hastane gezdim endoskopiler,biyopsiler yaptırdım ama sonuç hep aynı.önce geçer gibi oluyor sonra tekrar nüksediyor.artık hayattan zevk alamaz oldum 2 gün iyiysem 5 gün yatıyorum.ağrı şişkinlik gaz kusma.çok kötü oluyorum hep mide kanaması geçirme korkusu var içimde.ben nasıl düzelicem hiç bilmiyorum.3 gün önce yeni bir ilaç tedavisine başladım ama bugün yatak döşek yatıyorum yine,ilaçlar neden iyi gelmiyor ki?çok mutsuz oluyorum sürekli hastayım

böyle sorun yaşayan varsa ne yapmam gerektiğini bilemez oldum artık bir çıkış yolu arıyorum

ilk defa duydum Allah sifalar versin nette okudum simdi..Ancak Helicobacter pylori güç tedavi edilebildiğinden tedavide birden fazla antibiyotik birlikte kullanılmakta ve tedaviye mide asidini azaltan bir ilaç ilave edilmektedir. Mide asidinin azaltılması antibiyotiklerin etkisini arttırmaktadır. Tedavi süresi 10-14 gün olmalıdır...yazıyordu sizin tedavide bu sekildemi yapılıyor ya aslında arastırıp bu alanda tecrubeli bir doktor bulsanız belkide yaptınız bilmiyorum ama soylemek istedim

Alternatif tıbbı denediniz mi bitkileri mesela??? Benim bir tanıdığımın aşırı derecede kaşıntısı vardı neredeyse 15 yıl çekti denemediği ilaç kalmadı her hastaneye gitti bir gün tv de civanperçemini görüp içmiş ve o içtiği günden beri kaşıntısı yok oldu... Böyle çok var bence alternatif tıbbı da düşünün...

teşekkür ederim,türkiyenin en iyi doktorunu buldum paraya da kıydım gittim tedavi oldum önce geçti 1 sene rahat ettim şimdi yine başladı problemlerim.antibiyotikleri de kullandım nasıl olacak bilemiyorum artık.ilginiz için de teşekkür ederim :)

bugün dördüncü gün ağrılarım hala devam ediyor ve yataktan tuvalete gitmek dışında hiç kalkmadım

Mide cok hassas bir organ ... Yaşadığınız stres, gerginlik... Geri dönüşümü mide ağrıları

Antibiyotik ve ilaç tedavisi üzerine bir de psikolojik destek alın ... Papatya cayı mideye cok iyi geliyor , kudret narı da ( tadına tahammül etmek zor olsada)

sağolun kudret narını denemiştim işe yaramadı maalesef bir de papatya çayını deneyelim bakalım :)

sizin yaşadıklarınızı şu an şu saniyede ben yaşıyorum.. midem çok kötü, bıçak saplanıyor, mide bulantım var ve buscopan içtim umarım ağrımı keser çünkü midemde tuhaf bir kramp hissi var bu da günlük yaşantımı çok kötü etkiliyor.. yapmamız gereken şu, beslenmemize dikkat edeceğiz, bizi strese sokacak her türlü olaylardan uzak duracağız ve en önemlisi de ilaçlarımızı düzenli bir şekilde kullanacağız başka türlü geçmez yoksa..

çok üzüldüm sizin adınıza da ben de şimdi acilden geldim serum taktılar da rahatladım azıcık bakalım inşallah geçecek bir gün.anneanneme kalsa evlenmediğimden oluyomuş evlensem hemen geçecekmiş.belki de haklıdır :))

Eşimde çıktı o bakteri.15 günlük yoğun bir ilaç tedavisi gördü.doktor ölüm dısında ilaçları bırakmayacaksın dedi.yani
ilaç tedavisinin sert geçeceğini anlatmak için.ama öyle bir sey olmadı. bakteriyi öğrenmeden önce de ağrısı sızısı hayatını etkileyecek derecede
değildi.şimdide değil.acaba sizde başka şeyler de mi var?
eşimin sindirim sistemi yavaştı biberiye yağı ile cayını kullandı.oda düzene girdi şükür...

anneanneni dediğini yeni okudum. eşimde bekarken çook şikayetçiydi.evlendikten sonra geçti :)))
bende arkadaşlarıma öyle söylüyorum :) cok komik ama gercek oldu işte. moralle alakalı sanrım

hımm sevindim size de geçmiş olsun yok bende başka bir şey yok da aşırı asitten gaz oluşumu oluyomus o da çok sıkıstırıyomus iste az öncede acile gittim doktor ilaçların da mide ağrısı yapıyor dedi ikisi birleşince çok ağır geldi işte.bi de biraz stresli bir dönemden geçiyorum onun da etkisi büyük sanırım

anneanneni dediğini yeni okudum. eşimde bekarken çook şikayetçiydi.evlendikten sonra geçti :)))
bende arkadaşlarıma öyle söylüyorum :) cok komik ama gercek oldu işte. moralle alakalı sanrım

ahhh ahhh eski toprak işte biliyor :))hemen evlenmem lazım hem bekarlık hem de bu sancılar tak etti canıma bir taşla iki kuş vurayım

yıllarca aynı şikayetten yakındım. midem hayatımın en büyük sorunuydu. ancak son iki yıldır uyguladıklarım hayatımı çok ciddi anlamda değiştirdi. ilk olarak doktorumun verdiği üçlü antibiyotiği kullandım. sonrasında ayda yaklaşık 20 gün sabahları aç karnına lansor içiyorum. bunun yanı sıra kahve, çikolata, susam, kızartma,soğan, sarımsak kola vb gibi hastalığıma neden olacak yiyecekleri minumum tüketiyorum. mesela kızartma yediysem yatmadan muz yiyorum ki bende reflü de var. daha da önemlisi mide hastalıklarının en önemli nedeni stres. o faktörleri ortadan kaldırmaya çalıştım. dışarda zorda kalmadıkça yemek yemedim. bir de en önemlisi düzenli yemek ye. sık ve az ye. acıkmaman lazım asla. ben şu an neredeyse sorunumu minumuma indirdim. ada çayı içtim her akşam. yani ben bünyemi çok iyi tanıdım. bana neyin dokunduğunu çok iyi bilir hale geldim. şu an en fazla büyük bir sıkıntıda ağrıyor, hemen yan yatıyorum...aslında daha çok şey yapıyorum ama şu an derleyemedim kafamda... ha bi de sıcak şekerli su iç. resmen lansor gibi koruyo mideyi. ama şeker küp şeker olucak.

ayyy canım neler yapıyorum bir bilsen mesela domatese ne kadar hasret kaldım :) demek ki kesin bir çözümü yok hep dikkatli olacağız olsun ne yapalım artık biz de böyle alışacağız.ama şekerli suyu denememiştim onu da bir deneyeyim :)

benim de evlendikten sonra geçti desem:)

ayy hemen evlenmeliyim kızlar sevgilime de söyledim kızlar böyle söylüyor diye,mesaj alınmıştır dedi :)) gerçekten aslında benim de o yanımdayken neredeyse hiç ağrımıyor senin ilacın benim diyor o da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…