Hayat neden bu kadar adaletsiz ?

ister calisir girer ister calismaz girer.. insanlari yargilama hakkini nerden aliyorsunki? dusuk puanla girilebiliyosa, bu hak verildiyse sistem tarafindan, ister onu tercih eder ister bunu.. dusunce yapin ne kadar ilginc.. senin hakkini gasp eden yok ortada..
not: ozelde okumadim, iyi bi devlet universitesinde okudum hatta Allah'in izniyle.. yani yarasi var gocundu sanma diye ekledim..
Umarım böyle bir şey yaşamazsınız.Sizin yıllardır verdiğiniz çabayı başkalarının parasıyla satın aldığını görmezsiniz.

bak kardesim böyle düsünme hayat adil olmaya bilir ana sen icini temiz tut. Kòtülükle hicbirseye varamazsin.
Allah aşkına ! Ben kuzenim sınavı kazanmasaydı mı dedim ? Lütfen bir daha okuyun yazımı.Ben diyorum ki ben yıllardır çalışıyorum o ise çalışmadan elde etti.Bu adaletsizlik bunu nasıl aşabilirim.Bu beni kötü biri mi yapıyor ?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

benim kısacık ömrümde öğrendiğim net şu var doğrusu o da hiç bir emek boşa gitmez:)
sen ne kadar uğraşırsan onun birikimi mutlaka bir yerde karşına çıkar
mutlaka...
o yüzden hayat aslında adaletsiz değil inan ki:)
varsa bir adaletsizlik o da sınanma zaten..
ayrıca o kız onun ekmeğini bir yere kadar yer ...

Umarım böyle bir şey yaşamazsınız.Sizin yıllardır verdiğiniz çabayı başkalarının parasıyla satın aldığını görmezsiniz.
senin durumun bu degil.. boyle gormeye calismaktan vazgec.. isine gelmeyince bu tarz konusup, karsidakini demogoji ile bastirmaya calisip, lafi baska yere mi cekersin hep?

Merhaba arkadaşlar.Biraz sonra yazacaklarımı belki çok anlamsız bulabilirsiniz.Yalnızca içimi döküp rahatlamak ve sizlerden ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum.17 yaşındayım ve yaklaşık bir ay sonra üniversite sınavına gireceğim.Benim sorunum hayatın bu kadar adaletsiz oluşu.Gerçekten bazı şeyleri sin-di-re-mi-yo-rum.Hayata kızgınım hem de çok.Benim bir kuzenim var kızlar.Ben ortaokulda sbs diyerek kendimi parçalarken o yalnızca süsüne püsüne önem verdi ve hiç çalışmadı.Ardından spor lisesine gitti.Ben de Anadolu Lisesine.(Yanlış anlaşılmasın lütfen burda kimseyi küçümsemiyorum.Sonuçta ben de sporda yeteneksizim.Toptan korkarım bi kere :KK70:) Ardından lisede ben aman okul sınavlarım aman ortalamam diyerek inekledim.O ise yine aynı şekilde devam etti.Geçen sene lys'ye ikinci kez hazırlandı ve şu anda özel bir üniversitede paralı olarak psikoloji okuyor.(yalnızca son senesine çalıştı onda da çok az) Nitekim o kadar rahat bir hayat yaşıyor ki ailesinin durumu çok iyi değil.Karı-koca emekliler yalnızca sırf kızlarını okutabilmek için senelik 18.000 tl masraf ediyorlar.Haftada bir iki gün okulu var.Dersleri de kolay.Yine aynı rahatlıkla devam ediyor.Bense nerdeyse 5.sınıftan beri geleceğim için çalışıyorum.Ve bu sene de puanlarım pek iyi değil.Edebiyatım çok iyi ama matematiğim kötü maalesef.Bugün bize geldiler bir ona bakıyorum bir de kendime.Süslenmiş püslenmiş,elinde bilmem kaç milyarlık telefonu paso instagrama fotoğraf yüklüyor.Ben de posuruk saçlarımla tek yaptığım iş olan ders çalışmayı sürdürüyorum.Kendimi resmen yemeğe verdim :KK43: Kuzenimle bu olaylar olmadan önce çok samimiydim.Ama artık olamıyorum.Kendimi çok zorluyorum ama onlar geldiğinde birden sinirli ve karamsar birine dönüşüyorum.Bu da yetmiyormuş gibi psikoloji-sosyoloji çift ana dal programlarını araştırıyorum.Onda da bir sürü problem çıkıyor.Durum böyle kızlar.Belki beni yargılayacak o senin kuzenin kendine gel diyerek kızacaksınız.Ama iş hiç de öyle olmuyor.Artık eskisi gibi çalışasım da umudum da yok.Şimdi soruyorum size hayat neden bu kadar adaletsiz ?

valla benim kuzenim deli gibi ders çalışırken ben fıldır fıldır geziyor günümü gün ediyordum. kuzenimde ne makyaj ne süs varsa yoksa ders. ben sivri sinek saz şimdi mi
öğretmen oldu devlete girdi rahatı yerinde durumuda iyi süslü püslü gezmediği yer kalmadı ben mi
okumadım özel de sürünüyorum

Yeminle kendimi gördüm.Benim şehir dışı diye gondermediler. Artık özel üniversitelerden nefret ediyorum. Fakirsen doğuştan şanssızsın.Zenginin çocuğunun devlette kazanmaya kapasitesi yetmiyosa sonucunu çekmeli.

herkesin hayatı farklı insan ailesini doğacağı yeri seçemediği gibi bazı şeylerde kişinin kendi çabasının dışında..kader demeliyiz sanırımama elinden gelen herşeyi yaptıktan sonra. ben de önceden böyle çok düşünürdüm ama sonra kendimi niye boşa üzüyorum ki dedim olacağın yerin okulun bölümün bi anlamı bi sebebi vardır muhakkak.sen sınava çalış bu sene olmazsa seneye ama hayalin umudun olsun kendi dünyana ait.başkalarının hayatına bakma bu kuzeninde olur kardeşinde sen kendi hayatını hikayeni yaşa...:KK45:

Adaletsizlik demeyelim de buna yeteneklerimiz ve başarılı olduğumuz alanlar çok farklı.
Ben matematik ve fen derslerinden ölümüne nefret ederken tarih ve diğer sözel derslerden çok keyif aldım her zaman. Resime ilgim olsa da müzikten tek nota çıkaramadım. Ama kuzenim bit kadardı keman bölümünü kazandı ve konservatuara gitti.
Ben, fenci kuzenler gece gündüz çalışırken sözel bölümden nispeten daha kolay ve daha az çalışarak hayalimdeki bölümü kazandım. Onlara göre az çalışsam da matematikten hiç anlamadığım için aslında kendi kapasiteme göre de ben çok çalışıyordum. Konular daha az ve daha az pratikle daha az testle kavranabilecek durumdaydı çünkü. Ama kapasiteleirmiz farklıydı ve kendimle kıyaslarsan bende çok çalışmıştım.
Adaletsiz olan bizim eğitim sistemimiz aslında. Herkes kendi yetenekleri ve kapasitesine göre meslek seçemiyor ve okuyamıyoruz.
Sende kendi yeteneklerin doğrultusunda ve kapasiteni değerlendirerek daha da çok çalış ve kendi hayaline git. Yarışın kendinle olsun. Kendi hayallerine koş.
İkiniz de kendi hayalinizdeki meslekleri edinirsiniz umarım.

Özel üniversitenin özenilecek bi tarafı yok ki. İyi bir devlet üniversitesi her zaman daha prestijlidir. Çalış emeğinin karşılığını alırsın.
İnstagrama da fotoğraf yüklemeyiver beğeni almayıver kuzum ya. O fotoğraflarda sırım sırım sürekli sırıtan kızlar mutlu mu sanıyorsun? Sanal mutluluklar göstermelik yaşıyor çoğu.
Mutlu olmak için yaşa. Mutlu görünmek için değil. Asıl zenginlik bu.

Allah aşkına ! Ben kuzenim sınavı kazanmasaydı mı dedim ? Lütfen bir daha okuyun yazımı.Ben diyorum ki ben yıllardır çalışıyorum o ise çalışmadan elde etti.Bu adaletsizlik bunu nasıl aşabilirim.Bu beni kötü biri mi yapıyor ?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Demekki calismadan dersleri tek kerede anlayabiliyormusda o yüzden ders calismiyormus bide bu yandan düsünün. Demekki allahda ona bize verdiginden daha baska bir yetenek vermisdir. Bunu sen yargilayamazsin. Allahin isine karisamazsin. Otur bir düsün bakalim bu düsündüklerin dogru biseymi ?

canım benim,sen öyle negatif düşüncelere kapılma,ben üniversitedeyken,bir sınıf arkadaşım vardı,biz gece gündüz sınavlara çalışırken,o babasının parasıyla süslenip,gezip eğleniyordu.O yaşlarda insan anlamıyor,imreniyor,ama yıllar geçtikten sonra bir kendine bakıyorsun,bir ona...üniversitedeyken o evlendi,1 çocukla boşandı,şimdi babası bakıyor onlara.Ben mezun oldum,evlendim,çok şükür her şey yolunda,doktorum,çalışıyorum,ailemle,çocuklarımla güzel bir hayatım var.ama o...Rabbim bir şeyleri sana vermiyorsa,vereceyi daha güzel şeyler var demek ki...

Kıyamam sana:)
Neden kendi kendine ruhunu eziyorsun? Ben hayatım boyunca ders çalışan bir kız olmadım. Tesadüfen Anadolu Lisesini kazandım(o zamanlar zor ve önemliydi).
Hayalim Edebiyat okumak ve yazar olmaktı.. Ben gittim işletme okudum nefret ederek. Bir dönem radyo programcılığı yaptım. Şimdi profesyonel bir spor kulübünde yöneticiyim. Çok pişmanlıklar yaşadım, hayallerime ihanet ettim. Ama bir yandan hala yazıp çiziyorum...

Sen kendini kimseyle kıyaslama, kıyaslamalarına da müsade etme. Kendinle alakalı yeteneklerini ön plana çıkar, bırak onlar seni kıskansın...
O porsuk saçlar seni idealerine kavuşturduğunda, ödülünü alır elbet :KK66:

Demekki calismadan dersleri tek kerede anlayabiliyormusda o yüzden ders calismiyormus bide bu yandan düsünün. Demekki allahda ona bize verdiginden daha baska bir yetenek vermisdir. Bunu sen yargilayamazsin. Allahin isine karisamazsin. Otur bir düsün bakalim bu düsündüklerin dogru biseymi ?
Yapmayın Allah aşkına ! Çok zeki olsaydı herhalde sıralaması öyle gelmezdi.Ben kimseyi zeki olduğu için ya da zengin olduğu için yargılamıyorum.Bazı şeylerin adil olmadığından şikayetçiyim.Birisi 190.000 sıralama yapar psikoloji okur diğeri 5-6 senesini okumaya verir 40.000'e girer sosyoloji okur demek istediğim bu.

Kıyamam sana:)
Neden kendi kendine ruhunu eziyorsun? Ben hayatım boyunca ders çalışan bir kız olmadım. Tesadüfen Anadolu Lisesini kazandım(o zamanlar zor ve önemliydi).
Hayalim Edebiyat okumak ve yazar olmaktı.. Ben gittim işletme okudum nefret ederek. Bir dönem radyo programcılığı yaptım. Şimdi profesyonel bir spor kulübünde yöneticiyim. Çok pişmanlıklar yaşadım, hayallerime ihanet ettim. Ama bir yandan hala yazıp çiziyorum...

Sen kendini kimseyle kıyaslama, kıyaslamalarına da müsade etme. Kendinle alakalı yeteneklerini ön plana çıkar, bırak onlar seni kıskansın...
O porsuk saçlar seni idealerine kavuşturduğunda, ödülünü alır elbet :KK66:
Hehe :KK70: Bu benim favori yorumlarımdan birisi.Bence yazmaya devam edin en azından hobi olarak.Sizi mutlu ettiğinden eminim bunun.Saçlarım evet umarım.Zira saçımı süpürge ettim sözünün ayaklı örneğiyim :KK70:

emek verıp caba harcadıgın hedeflerının ekmegını yedıkten sonra daha mutlu olacaksın kımseye takılıp kalma bazılarımız ezılmeden emek vermeden bıseylerı elde edemıyoruz ne yazıkkı

Şimdi olaya geniş bak bence
böyle şımarık kızlarda evliliği yürütemiyor, temizlik ,yemek yapması bilmiyor, insanları idare etmesini bilmiyor sonra çuvallaıyor , kimin ne zaman üzüleceğe belli olmuyor

senin durumun bu degil.. boyle gormeye calismaktan vazgec.. isine gelmeyince bu tarz konusup, karsidakini demogoji ile bastirmaya calisip, lafi baska yere mi cekersin hep?
Sizin yorumlarınızdan ne çıkarmam gerektiğini inanın anlamıyorum.Burda amacım kimseyle kavga etmek değil.
Ancak anlatmadığım bir sürü şey varken siz neye göre beni yargılıyorsunuz onu anlayamadım.
Yani size göre sesimi kesip her şeye göz yummalıyım.Zengin parası vardır gider okur.Fakirin yoktur ya kazanıp okur ya da kazanamaz okumaz.(Ki fakir bir aileden de gelmiyorum.)
O zaman madencilerimizi ele alalım.Neyin isyanını etsinler değil mi ? Sonuçta sizin tanımınızla düzen bu.Zengindir gider gezer,eğlenir.Sense onca az maaşınla o kadar emeğine rağmen yoksul bir yaşam sürersin.Hanımefendi demokratik bir ülkede yaşıyoruz kusura bakmayın!Bir şeyleri eleştirmek benim de hakkım.Ben burda bana yapılmış bir haksızlıktan söz etmiyorum.Benim gibi çalışıp emek vermiş herkes için söylüyorum.
Zaten mezun olmuş ve büyük ihtimalle de böyle bir şeyle karşılaşmamış birisiniz.O zaman beni asla anlayamazsınız.YORUM YAPMAK OLAYA KENARDAN BAKANLARIN İŞİDİR.Siz anlamaya çalışmaktan çok yorum yapıp bana yüklenmekle kalın.Bundan sonraki yorumlarınıza cevap vermeyeceğim.Tekrar ediyorum umarım böyle bir şey yaşamazsınız.

Sizin yorumlarınızdan ne çıkarmam gerektiğini inanın anlamıyorum.Burda amacım kimseyle kavga etmek değil.
Ancak anlatmadığım bir sürü şey varken siz neye göre beni yargılıyorsunuz onu anlayamadım.
Yani size göre sesimi kesip her şeye göz yummalıyım.Zengin parası vardır gider okur.Fakirin yoktur ya kazanıp okur ya da kazanamaz okumaz.(Ki fakir bir aileden de gelmiyorum.)
O zaman madencilerimizi ele alalım.Neyin isyanını etsinler değil mi ? Sonuçta sizin tanımınızla düzen bu.Zengindir gider gezer,eğlenir.Sense onca az maaşınla o kadar emeğine rağmen yoksul bir yaşam sürersin.Hanımefendi demokratik bir ülkede yaşıyoruz kusura bakmayın!Bir şeyleri eleştirmek benim de hakkım.Ben burda bana yapılmış bir haksızlıktan söz etmiyorum.Benim gibi çalışıp emek vermiş herkes için söylüyorum.
Zaten mezun olmuş ve büyük ihtimalle de böyle bir şeyle karşılaşmamış birisiniz.O zaman beni asla anlayamazsınız.YORUM YAPMAK OLAYA KENARDAN BAKANLARIN İŞİDİR.Siz anlamaya çalışmaktan çok yorum yapıp bana yüklenmekle kalın.Bundan sonraki yorumlarınıza cevap vermeyeceğim.Tekrar ediyorum umarım böyle bir şey yaşamazsınız.
tenkitlerini, israrla anlamayisini ve siyaset yaparak suslu cumlelerle baskin gelmeye calismani yaşına veriyorum.. bi kac seneye acar gulersin yazdiklarina, 'ne demisim yav ben' diye..
not: msjinin tamamini okumadim bile, zira ben ne demisim sen ne demissin..
ha bi de ilk cumlelerini okudum malesef, sen benim hakkimda bunca cikarima nerden vardin?
birak bu sistem bilmem ne laflarini, ben burda dusuncelerimin zerresini yazmadim.. sadece, senin derdinin sistem veya adalet olmadigini belirttim.. ki ilk msjinda da hakli cikariyosun beni fazlasiyla..
sana basarilar..

Sende kendi gençliğimi gördüm...o yaşlara ait tek hatırladığım şey ders çalışmaktı, tek fark benim etrafımda öyle bir kuzenim yoktu...kuzenlerimde en yakın arkadaşımda hep ders çalışıyorduk...maddi durumu oldukça iyi olan bir babam vardı şükür hala var, elinden geleni yapardı ama bizim zamanımızda öyle özel üniversite falan yoktu..herkes devlet üni. İçin çalışırdı...sonuç...ben doktor oldum, arkadaşım mühendis oldu şimdi bir holdingte oldukça iyi bir pozisyonda müdür, ben şükürler olsun iyi kazandığım ve sevdiğim mesleği yapıyorum...demem o ki güzel kardeşim sen çalış yüce rabbim illa ki emeğinin karşılığını verir, hiç üzülme...

X