- 18 Aralık 2014
- 799
- 369
- 31
- Konu Sahibi CellarDoor
bak kardesim böyle düsünme hayat adil olmaya bilir ana sen icini temiz tut. Kòtülükle hicbirseye varamazsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Umarım böyle bir şey yaşamazsınız.Sizin yıllardır verdiğiniz çabayı başkalarının parasıyla satın aldığını görmezsiniz.ister calisir girer ister calismaz girer.. insanlari yargilama hakkini nerden aliyorsunki? dusuk puanla girilebiliyosa, bu hak verildiyse sistem tarafindan, ister onu tercih eder ister bunu.. dusunce yapin ne kadar ilginc.. senin hakkini gasp eden yok ortada..
not: ozelde okumadim, iyi bi devlet universitesinde okudum hatta Allah'in izniyle.. yani yarasi var gocundu sanma diye ekledim..
Allah aşkına ! Ben kuzenim sınavı kazanmasaydı mı dedim ? Lütfen bir daha okuyun yazımı.Ben diyorum ki ben yıllardır çalışıyorum o ise çalışmadan elde etti.Bu adaletsizlik bunu nasıl aşabilirim.Bu beni kötü biri mi yapıyor ?bak kardesim böyle düsünme hayat adil olmaya bilir ana sen icini temiz tut. Kòtülükle hicbirseye varamazsin.
senin durumun bu degil.. boyle gormeye calismaktan vazgec.. isine gelmeyince bu tarz konusup, karsidakini demogoji ile bastirmaya calisip, lafi baska yere mi cekersin hep?Umarım böyle bir şey yaşamazsınız.Sizin yıllardır verdiğiniz çabayı başkalarının parasıyla satın aldığını görmezsiniz.
Merhaba arkadaşlar.Biraz sonra yazacaklarımı belki çok anlamsız bulabilirsiniz.Yalnızca içimi döküp rahatlamak ve sizlerden ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum.17 yaşındayım ve yaklaşık bir ay sonra üniversite sınavına gireceğim.Benim sorunum hayatın bu kadar adaletsiz oluşu.Gerçekten bazı şeyleri sin-di-re-mi-yo-rum.Hayata kızgınım hem de çok.Benim bir kuzenim var kızlar.Ben ortaokulda sbs diyerek kendimi parçalarken o yalnızca süsüne püsüne önem verdi ve hiç çalışmadı.Ardından spor lisesine gitti.Ben de Anadolu Lisesine.(Yanlış anlaşılmasın lütfen burda kimseyi küçümsemiyorum.Sonuçta ben de sporda yeteneksizim.Toptan korkarım bi kere ) Ardından lisede ben aman okul sınavlarım aman ortalamam diyerek inekledim.O ise yine aynı şekilde devam etti.Geçen sene lys'ye ikinci kez hazırlandı ve şu anda özel bir üniversitede paralı olarak psikoloji okuyor.(yalnızca son senesine çalıştı onda da çok az) Nitekim o kadar rahat bir hayat yaşıyor ki ailesinin durumu çok iyi değil.Karı-koca emekliler yalnızca sırf kızlarını okutabilmek için senelik 18.000 tl masraf ediyorlar.Haftada bir iki gün okulu var.Dersleri de kolay.Yine aynı rahatlıkla devam ediyor.Bense nerdeyse 5.sınıftan beri geleceğim için çalışıyorum.Ve bu sene de puanlarım pek iyi değil.Edebiyatım çok iyi ama matematiğim kötü maalesef.Bugün bize geldiler bir ona bakıyorum bir de kendime.Süslenmiş püslenmiş,elinde bilmem kaç milyarlık telefonu paso instagrama fotoğraf yüklüyor.Ben de posuruk saçlarımla tek yaptığım iş olan ders çalışmayı sürdürüyorum.Kendimi resmen yemeğe verdim Kuzenimle bu olaylar olmadan önce çok samimiydim.Ama artık olamıyorum.Kendimi çok zorluyorum ama onlar geldiğinde birden sinirli ve karamsar birine dönüşüyorum.Bu da yetmiyormuş gibi psikoloji-sosyoloji çift ana dal programlarını araştırıyorum.Onda da bir sürü problem çıkıyor.Durum böyle kızlar.Belki beni yargılayacak o senin kuzenin kendine gel diyerek kızacaksınız.Ama iş hiç de öyle olmuyor.Artık eskisi gibi çalışasım da umudum da yok.Şimdi soruyorum size hayat neden bu kadar adaletsiz ?
Allah aşkına ! Ben kuzenim sınavı kazanmasaydı mı dedim ? Lütfen bir daha okuyun yazımı.Ben diyorum ki ben yıllardır çalışıyorum o ise çalışmadan elde etti.Bu adaletsizlik bunu nasıl aşabilirim.Bu beni kötü biri mi yapıyor ?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Yapmayın Allah aşkına ! Çok zeki olsaydı herhalde sıralaması öyle gelmezdi.Ben kimseyi zeki olduğu için ya da zengin olduğu için yargılamıyorum.Bazı şeylerin adil olmadığından şikayetçiyim.Birisi 190.000 sıralama yapar psikoloji okur diğeri 5-6 senesini okumaya verir 40.000'e girer sosyoloji okur demek istediğim bu.Demekki calismadan dersleri tek kerede anlayabiliyormusda o yüzden ders calismiyormus bide bu yandan düsünün. Demekki allahda ona bize verdiginden daha baska bir yetenek vermisdir. Bunu sen yargilayamazsin. Allahin isine karisamazsin. Otur bir düsün bakalim bu düsündüklerin dogru biseymi ?
Hehe Bu benim favori yorumlarımdan birisi.Bence yazmaya devam edin en azından hobi olarak.Sizi mutlu ettiğinden eminim bunun.Saçlarım evet umarım.Zira saçımı süpürge ettim sözünün ayaklı örneğiyimKıyamam sana:)
Neden kendi kendine ruhunu eziyorsun? Ben hayatım boyunca ders çalışan bir kız olmadım. Tesadüfen Anadolu Lisesini kazandım(o zamanlar zor ve önemliydi).
Hayalim Edebiyat okumak ve yazar olmaktı.. Ben gittim işletme okudum nefret ederek. Bir dönem radyo programcılığı yaptım. Şimdi profesyonel bir spor kulübünde yöneticiyim. Çok pişmanlıklar yaşadım, hayallerime ihanet ettim. Ama bir yandan hala yazıp çiziyorum...
Sen kendini kimseyle kıyaslama, kıyaslamalarına da müsade etme. Kendinle alakalı yeteneklerini ön plana çıkar, bırak onlar seni kıskansın...
O porsuk saçlar seni idealerine kavuşturduğunda, ödülünü alır elbet
Sizin yorumlarınızdan ne çıkarmam gerektiğini inanın anlamıyorum.Burda amacım kimseyle kavga etmek değil.senin durumun bu degil.. boyle gormeye calismaktan vazgec.. isine gelmeyince bu tarz konusup, karsidakini demogoji ile bastirmaya calisip, lafi baska yere mi cekersin hep?
tenkitlerini, israrla anlamayisini ve siyaset yaparak suslu cumlelerle baskin gelmeye calismani yaşına veriyorum.. bi kac seneye acar gulersin yazdiklarina, 'ne demisim yav ben' diye..Sizin yorumlarınızdan ne çıkarmam gerektiğini inanın anlamıyorum.Burda amacım kimseyle kavga etmek değil.
Ancak anlatmadığım bir sürü şey varken siz neye göre beni yargılıyorsunuz onu anlayamadım.
Yani size göre sesimi kesip her şeye göz yummalıyım.Zengin parası vardır gider okur.Fakirin yoktur ya kazanıp okur ya da kazanamaz okumaz.(Ki fakir bir aileden de gelmiyorum.)
O zaman madencilerimizi ele alalım.Neyin isyanını etsinler değil mi ? Sonuçta sizin tanımınızla düzen bu.Zengindir gider gezer,eğlenir.Sense onca az maaşınla o kadar emeğine rağmen yoksul bir yaşam sürersin.Hanımefendi demokratik bir ülkede yaşıyoruz kusura bakmayın!Bir şeyleri eleştirmek benim de hakkım.Ben burda bana yapılmış bir haksızlıktan söz etmiyorum.Benim gibi çalışıp emek vermiş herkes için söylüyorum.
Zaten mezun olmuş ve büyük ihtimalle de böyle bir şeyle karşılaşmamış birisiniz.O zaman beni asla anlayamazsınız.YORUM YAPMAK OLAYA KENARDAN BAKANLARIN İŞİDİR.Siz anlamaya çalışmaktan çok yorum yapıp bana yüklenmekle kalın.Bundan sonraki yorumlarınıza cevap vermeyeceğim.Tekrar ediyorum umarım böyle bir şey yaşamazsınız.